mar1tin Vloženo 30. Červen 2012 Sdílet Vloženo 30. Červen 2012 Tak mě výrobce nadělil papučky Dunlop SP Sport 225/50-17 na černostříbrných liťácích Matterhorn. Myslím,že je to povedená kombinace. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mar1tin Vloženo 7. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2012 Tak jsem také pořídil kola na zimu, disky 7x16 ET45 a pneu 205/55-16. Škoda, že jsem si nepřečetl dřív diskuze o kolech na Yetiho, jinak bych na ty disky pořídil pneu 215/60-16, které jsou také jako varianta zapsány v TP, protože jsem si to jedno nové kolo postavil vedle nynějšího letního kola 225/50-17 a zjistil jsem, že to zimní kolo je o necelé 2cm menší, než to letní (obě kola byla odmontovaná z auta, aby bylo to přiměřování reálné). Právě na zimu bych raději ty větší, aby se zvětšila světlá výška vozu, no co, už je to, až je sjedu, tak pořídím vyšší 16" pneu. No aspoň mě může těšit příznivá cena 13700kč za komplet včetně obutí, vyvážení a dopravy až do domu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mar1tin Vloženo 7. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2012 Nedaří se mi nahrátobrázek, ty kola jsou liťáky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ludvík P. Vloženo 31. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2012 Rád bych poprosil o informaci,jestli má někdo z Vás zkušenost s pneu na Yetim 215/65/16,příp.215/70/16.Vím že to TP neumožňuje,zajímá mě o kolik se zvýší světlá výška vozu.Jezdím s Yetim hodně po lesních cestách,každý cm se hodí.Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
myspulin Vloženo 31. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2012 Osobně považuji rozměr 215/65/R16 chybějící v TP za jednu z největších vývojových chyb Yetiho. Téměř všechny pneu pro SUV/4x4 jsou v této velikosti; na 215/60/R16 člověk najde sotva 4 vzorky.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ludvík P. Vloženo 1. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 1. Srpen 2012 Pneu na Yetiho jsou pro mě vlastně jediná věc,kterou na autě řeším.Jezdím s ním denně do lesa (pracuji jako revírník),a letní pneu Continental 215/60 R14 86 T, na kterých auto poslali z výroby,jsou do lesa k ničemu.Dvě jsem již prorazil a to nebylo v žádném extrému.Dojíždím teď zimáky Cont.215/60/16 a dobrý.Sháním na zimu kvalitní offroadové pneu,už pro tu naši oblast nad 800m n.m.Pokud máte někdo nějaký dobrý tip,dejte prosím vědět.Do sněhu bych asi zvolil užší rozměr 205/60/16. Jinak zdravím všechny fanoušky tohoto skvělého auta.Myslím,že do jiného už nepůjdu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
myspulin Vloženo 1. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 1. Srpen 2012 Já momentálně sjíždím původní letní Goodyear Excellence 215/60/R16 a na a zimu mám Continental WinterContact TS830 v rozměru 205/55/R16. Na zimní nedám dopustit a až je sjedu tak tam půjdou znovu. Letní budu ale měnit a mám vybráno toto: http://www.yokohamatire.com/tires/detail/geolandar_a_t_s . Jsou deklarovány jako univerzální zima+léto, on-road+off-road a na webu jsou na ně pozitivní recenze (např. tady http://www.yokohama.com.au/ourtyres/tyrereviews.aspx?tyreid=204, http://www.1010tires.com/Tires/Reviews/Yokohama/Geolandar+A-T-S, http://www.tyretest.com/4x4_reifen/yokohama/geolandar_at_s/index.html). Taky jsou k dostání v rozměru 215/60/R16, čili v souladu s TP. Mají je třeba tady http://www.pneunet.cz/pneumatiky/215-60-16-vse-Yokohama. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka67 Vloženo 22. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2012 Tak jelikož mám Yetiho od května, začínám už řešit výběr zimních kol. Chci je koupit nejpozději v září, než jich začne být nedostatek a ceny jako loni porostou. Letní mám 225/50 R17 a proto se mi zimní 205/55 R16 zdají dost malé. Větší povolené 215/60 R16 ale vzít nemohu, protože na ně nelze na přední kola dát řetězy, prostě je tam toto omezení. Předběžně jsem si tedy vybral Goodyear ULTRA GRIP 8 205/55 R16 94H XL, které loni vyhrávaly testy. A pak ještě nejsem rozhodnutý, zda je dám na plecháče nebo na litá kola (což vyjde o cca 4000 Kč více). Nevím ale, proč je v techničáku u ráfku 7Jx16 ET45 (který chci pořídit) pro pneu 205/55 požadovaný index rychlosti V, když jinde je index H. Takže pořídím asi jako většina zde 205/55 R16 94H. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka67 Vloženo 22. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2012 (editace) Zjišťoval jsem předběžně informace a z jednoho pneuservisu mi odpověděli, že pokud budu chtít používat sněhové řetězy, musím použít ráfek 6Jx16. Na skoda-auto.cz také píší u jejich dražších originálních řetězů (5L0091355A), že jdou pouze na ráfek 6Jx16 ET50. Ale u těch levnějších (CEP800001) to omezení na disk není. Sice ještě nevím, jaké sněhové řetězy budu kupovat, ale stejně mám dotaz. Jaké tedy k pneu 205/55 R16 raději pořídit disky 7Jx16 ET45 nebo 6Jx16 ET50, aby tam šly řetězy? Díky Editováno: 22. Srpen 2012, autor: Jirka67 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopa26 Vloženo 23. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2012 Já mohu doporučit bazar tady-nové věci za příjemné ceny: http://www.bazarpneu.eu/index.php?cat=29&id=15450&PHPSESSID=53d8d75d8c4adb09058f5a7b2c1d6c1c Jinak udělá i luxusní cenu na alu komplety za 12500KČ včetně dopravy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vadi58 Vloženo 21. Září 2012 Sdílet Vloženo 21. Září 2012 (editace) Zdravím vás (zatiaľ iba ako teoretický majitel Yeti ). On je už objednaný, ale ešte hodnú chvíľu bude trvať kým ho zaparkujem v garáži . Keďže ide už pomaly sezóna prezúvania tátošov na zimnú módu, chcel by som vám ukázať, aké "hybridné" oceľové kolo začali nedávno vyrábať. http://www.alcar.cz/71077_CZ.htm .Máte už niekto s týmito kolesami skúsenosti? Editováno: 21. Září 2012, autor: vadi58 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
arch Vloženo 22. Září 2012 Sdílet Vloženo 22. Září 2012 Bolo by asi lepsie to vidiet nazivo, ale z toho obrazku ma to teda moc nenadchlo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vadi58 Vloženo 4. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2012 Zdá sa mi, že ten ALCAR nevyskúšam na svojom budúcom Yetíku . Škodovka teraz zahlásila akciu s názvom „Sada zimných kompletov zdarma“. Uvidíme, čo budú ponúkať, ale myslím si, že to nebudú 215x60x16. Nemáte niekto bližšie info? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mikas Vloženo 7. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2012 Nemůžu si pomoci, ale k Yetimu se nejvíce hodí originální ALU kola. Viděl jsem plno Yeti s neoriginálními a žádné znich se mi nezalíbili a vubec mu nesluší nějaká sportovní ALU kola. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 8. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2012 A hlavně aby byla kulatá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Losky83 Vloženo 9. leden 2013 Sdílet Vloženo 9. leden 2013 Nezkoušel jste někdo kola o rozměrech 7,5x16" ET39? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Promato Vloženo 28. Duben 2013 Sdílet Vloženo 28. Duben 2013 Ahoj, asi se ještě v tomto roce budu muset porozhlédnout po nových letních pneu. Nevíte někdo, kde najít testy pneu na rozměr 225x50 R17? Nějak se mi to nedaří na internetu dohledat. Nyní mám Pirelli P Zero a jsem s nimi spokojený. Možná, že půjdu opět do Pirelli, nebo Mischeline, ale přeci jen vidět srovnávací test by neuškodilo. Nebo mi někdo nějaké doporučíte? Hlavně nechci na autě nic, co by v autě moc hlučelo :-D Díky chlapi! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hadak11 Vloženo 29. Duben 2013 Sdílet Vloženo 29. Duben 2013 http://www.extrapneu.cz/zbozi/Vredestein-Ultrac-Cento-225-50-R17-98Y-300km-h-XL/p-42187/ zkus tohle mám to na Volvu a dobrý Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hitachi Vloženo 30. Duben 2013 Sdílet Vloženo 30. Duben 2013 Máme na Yetim z výroby 17" Annapurny a gumy od Pirelli konkrétně Zero Rosso. Už jsem je měl na předchozím voze. Báječně seděly a na morku neměly chybu. Bohužel kombinace nafty a těžkého předku jim moc nepřidala. Na Yetim v benzínu zatím maximální spokojenost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wollow Vloženo 30. Duben 2013 Sdílet Vloženo 30. Duben 2013 Zdravím, Je potřeba vždy vybírat pneu z kategorie off road? (Yeti 1,2) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vadi58 Vloženo 30. Duben 2013 Sdílet Vloženo 30. Duben 2013 (editace) No neviem. Myslím si, že každý si vyberie pneu podľa toho, kade najviac chodí. Ja osobne, keďže už toľko do terénu nechodím, nepotrebujem off-road, ale na druhej strane nejazdím ani po západoeurópskych cestách a dialniciach, že by som si mohol dovoliť nízkoprofilové pneumatiky. Na tie, hlavne po tejto zimnej sezóne, dosrané cesty u nás mi vyhovujú bežne dodávané veľkosti pneumatík - zlatá stredná cesta :worthy Editováno: 30. Duben 2013, autor: vadi58 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Promato Vloženo 1. Květen 2013 Sdílet Vloženo 1. Květen 2013 Je to na Yetiho s motorem 1,8 TSI. S Pirelli jsem moc spokojený. Ale i na benzinu jsem spozoroval, ze po jedne sezone je videt ubytek na gume. To Mischelin zimni se skoro ani nehnou, zda se mi, ze ta značka prostě vydrží hodně km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cidling Vloženo 28. Květen 2013 Sdílet Vloženo 28. Květen 2013 (editace) Dojíždím teď letní 17", jako průměrný Čech se také chystám autem do Chorvatská a ikdyž si myslím, že by tuto cestu ještě vydrželi, riskovat to nebudu, protože jak je dobře známo, když v Chorvastku prší, je ten jejich asfalt hodně klouzavý a proto nehodlám svého Yetina dávat v risk, že se tam někde o svodidla opřu a raději si na tuto cestu zakoupím pneu již nové. Jelikož oproti zímním 215/60/16 jsou 17" poměrně znatelně nekomfortní a cesty u nás jsou v současné době spíše na pásové vozidla než na nějaké pěkné nízkoprofiláče, přemýšlí o zakoupení letní pneumatik rozměru 215/55/17. Malinko jsem počítal, kdy letní 16" má celkový průměr kola 66,44cm a podle mých vědeckých výpočtů by měla mít mnou zmiňovaná penumatika společně s diskem o velikosti 17" celkový průměr 66,83cm, což není nijak razantní rozdíl jde o 4mm, kdy si však od zakoupení pneumatik tohoto rozměru slibuji lepší komfort jízdy, bez většího čili žádného vedlejšího vlivu, na zkreslení tachometrové rychlosti a celkového počtu ujetých km. Dokonce musím podotknout i cena je příznivější než u 225/50/17. Máte s rozměrem takových to pneumatik někdo nějakou zkušenost? Editováno: 28. Květen 2013, autor: Cidling Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
myspulin Vloženo 16. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2013 Máte někdo na Yetim pneu v rozměru 215/65/R16? Pokud ano, jaké máte zkušenosti s chováním na silnici (i mimo) a s postojem kontrolních orgánů k nestandardnímu rozměru (v TP je jenom 215/60/R16)? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor Koska Vloženo 16. Březen 2014 Sdílet Vloženo 16. Březen 2014 Zdravím, můžete se někdo mrknout na víčko od nádrže u Yetiny 1,2 TSi kolik je doporučené huštění pneumatik v rozměru 205/55/R16 (komplet). Nechtěně jsem si urazil víčko a nemohu si vzpomenout kolik to bylo. Děkuji za odpověď... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.