Přejít na obsah

Jak dodělat abs O1


aumi

Doporučené příspěvky

Ahoj všem, mám O1 tdi 66kw, motor AGR. Ale je bohužel bez ABS. A já bych alespoň tento základní asistent chtěl. Proto vás prosím o rady jak ho do mé octy dodělat. Díky

Editováno: , autor: Luďa
Instalační manuály není sekce na dotazy, ale na hotový návody. přesouvám.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Ahoj všem, mám O1 tdi 66kw, motor AGR. Ale je bohužel bez ABS. A já bych alespoň tento základní asistent chtěl. Proto vás prosím o rady jak ho do mé octy dodělat. Díky

Možná by bylo lepší si pořídit jiné auto :) Ha ha ha, něco podobného jsem slyšel, když jsem si dodělával ESP.

Zkusím jen nastínit co by bylo všechno potřeba.

1. Je potřeba aby všechna kola měla snímač otáček, takže vepředu by bylo potřeba vyměnit těhlice co mají už snímač, vzadu bych asi rovnou dal kotoučovou nápravu co ty senzory taky má.

2. Jednotku ABS, montáž nebude problém. Jednotka je zasazené v takovém debilním držáku, takže ten to bude chtít taky, dále je potřeba vyměnit všechny brzdové trubičky a ze zadní části vyhodit regulátor brzdného tlaku.

3. Do brzdové jednotky je potřeba dotahat moc drátů, napájení, CAN, dráty od snímačů kol.

No je toho docela dost.

V každém případě bych osobně začal tím, že bych dodělal snímače na kola. U toho se ti nemůže stát, že by ti auto nejezdilo. Jako druhý krok bych začal koketovat s elektrikou, takže bych si sehnal konektor co se dává na ŘJ brzd a dotáhnul do toho konektoru dráty od senzoru kol, napájení, CAN, diagnostiku, signál od brzdového spínače. Tím se taky auto nestane nepojízdným. A jako poslední krok bych namontoval ŘJ brzd s vyměnil brzdové trubičky. Od posilovače k ŘJ brzd je to sranda, od ŘJ brzd k předním kolům je poloviční sranda, ale pořád to jde, ale k zadním je to sračka maximální.

Takže asi tak k ABS do vozu co nemá ABS. Za potřebné díly k tomu aby si tam měl ABS bych viděl na cca 5 tis. Ale asi se ti nepovede najít někoho, kdo ti to udělá :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Než takový ojeb kvůli ABS, asi bych tam nechal dát rovnou ESP, což je asi kromě příslušné ŘJ navíc výměna brzdového válce, snímač na volant + snímač zrychlení a tlačítko do interiéru, teď nevím jestli ještě něco. Byl tu na fóru maník, co tu nabízel výměnu ABS za ABS/ASR/ESP za 10t., třeba se s ním domluvíš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...