Ronald Vloženo 14. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2010 Zdravim, potreboval by som radu. Pred niekolkymi mesiacmi som si vsimol pravidelne klepanie z predu auta, pri rychlosti zhruba nad 100km/h, ktore striedavo raz pocut a raz nie. Mam taky pocit, ze to ma spojitost so zosliapnutym plynovym pedalom, vtedy ako keby to zacalo, frekvencia klepania akoby suvisela s otacanim kolies. Zvuk nie je ostry, skor tupy a nie moc hlucny. Nieco som tu cital o zotrvacniku v motore, ktory vraj casto odchadza? Alebo kineticke klby na prednej naprave? Naozaj neviem kde zacat. Auto je relativne tiche na rovnej ceste, v zatackach, takisto aj na priecnych nerovnostiach sa to sprava v poriadku. Pneumatiky som vyvazil zhruba pred mesiacom a nic sa nezmenilo. Je to MR06 Ambiente 1.9TDI PD bez uprav, kolesa Zenith 225-45/ZR17. Mal uz niekto taky problem alebo skusenost? Dakujem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 14. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2010 A nemáš jen upadlej-uvolněnaj kryt pod motorem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ronald Vloženo 14. Červenec 2010 Autor Sdílet Vloženo 14. Červenec 2010 Skusim pozriet, ci nahodou ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ronald Vloženo 20. Prosinec 2010 Autor Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2010 Zdravim, s odstupom casu sa vraciam s nevyriesenym problemom, nikto si s tym klepanim nevie dat rady. Napravy, silentbloky, loziska skontrolovane. Klepe dalej, vplyva na to rychlost uz nad 80 kmh, nerovna vozovka (mierne pohupovanie hore-dolu) s mierne zosliapnutym plynovym pedalom sa to rozklepe uplne najvyraznejsie a po chvili prestane, znova zacne, prestane .... Rovnaky problem ma aj znamy na VW Passat. Vazne to este nikto z vas nespozoroval? To mate vsetci tak nahlas radio? Dik. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MatesP Vloženo 12. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2012 Mám stejný problém na O2 DSG 2005 .... Silentbloky,ložiska,setrvačník a stále stejné. Je bourané Vaše auto ? Řekl bych že zbývají poloosy a klouby jen že nejsem miliónář sháním někoho ,kdo je má a zkusí mi je vyměnit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 14. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2012 Sice Ronald píše , že pneu vyvážil ,ale neztratilo se ti třeba závažíčko. Já bych zkusil opravdu jako první vyvážení kol. Ale Ronald už nám asi neodpoví když je to tema více jak dva roky staré. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toncek.y Vloženo 12. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2012 Také tě zdravím pokud jsi problém nevyřešil, tak ti píši měl jsem uplně stejný problém jako ty, akorad spočíval v tom, že se to ozívalo, když jsem to zahřál tedy ostřejší jízdou prostě jedna dva tři a prostě jedeš. No a vyměnil jsem naprosto všechno po radách škoda servisu mimochodem mám OII 2.0 Tdi 103 KW. A nakonec byl problém opravdu ve dvouhmotém setrváku. Po výměně je vše v pořádku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klon Vloženo 1. Květen 2013 Sdílet Vloženo 1. Květen 2013 (editace) Ahoj sice starší téma,ale ví někdo přesně nebo vyřešil to už autor??? Já jsem před měsícem po zimě udělal kontrolu.Zjistil jsem že mám špatné axiální ložisko v předním tlumiči.Jelikož jsem pintlich vyměnil jsem komplet tlumiče i s pružiny,dorazy,uložením....Všimnul jsem si i že motor je na držáku nápravnice docela dost pohyblivý.Nechal jsem tedy přelisovat horní a spodní lůžko napravnice a nyní OK....Geometrie a přezuti na letní.... Nyní mi to dělá to samé co autorovi..Je možné že by zničehonic takhle odešel setrvák??? Spojka neprokluzuje ale když vypnu klimu a nechám na volvoběh tak to autem nepatrně hází....Myslíte že doopravdy dvouhmota?? díky za postřehy.... PS: Předtím to nedělalo.Za víkend jsme vše vyměnili,přezuli a hned v ponděli na geometrii....První jízda do práce hned v pondělí a zjistil jsem... Editováno: 1. Květen 2013, autor: Klon Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klon Vloženo 4. Květen 2013 Sdílet Vloženo 4. Květen 2013 Tak po výměně kompletní spojky ten vibrující zvuk nezmizel.Myslel jsem si že to spojkou nebude,protože to jde hlavně slyšet mezi 100 - 120 km/h. na 5 a 6 rychlostní stupeň....Pak to asi už přeřve motor..Vyměněný komplet tlumiče i s pružiny,tyčky řízení,geometrie,vyvažená kola,komplet spojka. 30 000 kč fuč a nevyřešeno.Jsem bezradný můžete někdo poradit??? Servisáci jsou lamy...Na neutral,volnoběh to neděla,jen při sešlapnutí plynu na tu 5-tku a 6-tku.... Chlapi budu moc rád za vaše názory popř typy.Děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.