Přejít na obsah

škoda způsobená cizím předmětem z přilehlé nemovitosti

Kakamilcz

Doporučené příspěvky

Čus dneska se mi stala nemilá věc přijdu ráno k autu a vidim ve střeše kus tvrzenýho skla z vykíře ze střechy přilehlé nemovitosti .. mám zničenou střechu + čelní sklo zavolal sme policii čr ale ti mi řekli že s tim nic nezmůžu když nemám pojistku proti živelným pohromám byli sme společně za majiteli nemovitosti a ti nám řekli že s tim nemají nic společnýho .. přitom ten kus skla je ještě od stejný barvy jako maj ti majitelé na jejich střeše... domůžu se v tomhle debilním státě odškodnění nebo mám prostě smůlu ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlape, ty seš ale pechfógl... Nenech se vydrbat policajty, kteří si chtějí ulehčit práci. Trvej na přijetí trestního oznámení (ústně do protokolu), případně ho sám napiš a pošli poštou. Dále trvej na zadokumentování a došetření celé věci. Pro začátek si to sám co nejvíc detailně nafoť, včetně toho kusu skla. Ten šoupni do pytlíku a dobře ho schovej. Policie to nakonec na 99% stejně odloží, protože nenajde pachatele, případně dojde k závěru, že to není trestné. Ale aspoň budeš mít dobrý pocit, navíc je to zadarmo. Pokud ti to nestačí, najdi si advokáta, zaplať mu zálohu a nech mu připravit žalobu na náhradu škody proti majiteli nemovitosti. Zaplať soudní poplatek a doufej, že za pár let něco vysoudíš. Nebo že se majitel lekne a něco ti dá. Obecně vzato bude třeba majiteli nemovitosti prokázat, že něco zanedbal. Důležité bude tedy zjistit, proč se sklo rozbilo a jestli tomu majitel nemovitosti mohl zabránit. Je to podobné jako se stromy - když ti spadne při bouřce na auto strom, tak je taky podstatné, zda prostě jen spadl strom, protože byla bouřka, nebo zda to byl starý vetchý strom, který měl majitel už dávno pokácet nebo prořezat.

Editováno: , autor: Merk
Odkaz ke komentáři

no páni policisté přijeli udělali fotky a krátký protokol .. obešli sme majitele nemovitostí a ti samozřejmně popřeli vinu... pán policista mi řekl že to nemá cenu že je to neprokazatelný a že s tim nic nesvedem....tudíž mi popřál hezký den a řekl jedině že je můžu žalovat a že se mi to stejně nevyplatí... tak sem si ještě zajel na služebnua optal se na to co mi řekl jejich kolega a ti mi řekli dá se říct to samé a že mi nemají jak pomoci..

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...
  • o 7 měsíců později...

Dopadlo to tak že přijeli páni policisté a ti mi řekli ,že se to nedá nijak dokázat že ten předmět spadl z přilehlého domu a prej jedině to řešit přes občansko právní spor... Samo sebou majitelé dělali mrtvý brouky takže sečteno podtrženo .. auto sem prodal za 20 tisíc jako bouračku :) Takže pokud nemáte živelnou pojistku tak si ani neškrtnete... Když sem koupil Supa tak už sem tu chybu radši neudělal .. :)

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...