Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

695 členové hlasovali

1. 1. Jakou motorizaci vlastníte?

• 1,4 MPI 44kw
      1
    • 1,4 16V 55kw
      6
    • 1,6 MPI 55kw
      25
    • 1,6 MPI 74kw
      28
    • 1,6 MPI 75kw
      56
    • 1,8 20V 92kw
      15
    • 1,8T 110kw
      83
    • 1,8T RS 132kw
      40
    • 2,0 85kw
      28
    • 1,9 SDI 50kw
      4
    • 1,9 TDI 66kw
      111
    • 1,9 TDI 74kw
      37
    • 1,9 TDI 81kw
      152
    • 1,9 TDI PD 96kw
      23
  2. 2. Benzín nebo nafta?

• Benzín
      279
    • Nafta
      330

Prosím, přihlaste se nebo zaregistrujte se, abyste mohli hlasovat v této anketě.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Rozhodl jsem se oprášit tuto anketu, která tu proběhla asi před třemi lety, ale nenašel jsem výsledky. Pokud má někdo chip, tak hlasuje na původní motorizaci a může přidat komentář s aktualním výkonem + kde chipoval.

A druhá otázka je jasná, kdo bude v převaze?? Snad jsem na nic nezapomněl :feve:

• Autor

Tak pánové hlasujem, přeci Vás tu není tak málo ;)

odhlasováno :palec2:

pozoruju, že nafta-benzín jsou zatím v remíze :p

tak ja tez, ale mam to v LPG a 1 km me stoji 1,10 kc

• Autor

Octavka - Tak to bys byl jen statisticky zanedbatelne procento ;) ale nezanedbatelně ti to šetří kapsu!

Jedine benzin, nafty mam dost, ked som vlastnil autodopravu. Sice je pravda ze spotreba je vacsia, ale "vona benzinu" sa neda nahradit. :)

Upraveno od sanok

• Autor

sanok - Taky říkám, že nafta patří do kamen! Benzínu se nic nevyrovná .... jen peněženka ;)

• 1 měsíc později...

Odhlasováno, nafta zatím vede :)

Odhlasovano dal jsem hlas benzinu. Ve zkutecnosti ale na benzin jen startuju jinak - autogas inside

Taky jsem zahlásil.koukám že 1.8 92kw tu máme jen dva....... :palec2:

• 3 týdny později...
  • Autor

Chlapi, taky nějaké komenty!

1.9 TDI 81kw kombi, mám hu iba rok, zatiaľ vysoká spokojnosť

Odhlasováno a jedině nafta. Benzin patří do zapalovače lol

Je to jasný 1.9TDi 81KW klasika a vede :-)

chyba ti tam 1.9 TDI PD 74kw :palec2::) :) :)

mám sice benzín 1,6 55 kW - jsem spokojený, ale kdybych si měl koupit další auto, tak jedině v ropě :prc:

Jedině benzín a nejlépe v LPG. :palec2: I když jsem fanda lokomotiv.... :smich:

• 2 týdny později...

mam naftu spotreba 4.6 chip na 110kw a naftu po 20

brunda: No jak to děláš? :smich::palec2:

Mno, tak jezdím oktávkou kombi 2003, benzín 2.0 85kW a hodně velká pohoda. Dlouhodobá spotřeba je rovných 7 litrů, jezdím na pohodu a spíše delší trasy a to i po městě (přes prahu). Dostatek síly i v nízkých otáčkách a zvuk motoru je v rozmezí 1500 - 2500 rpm menší než aerodynamický hluk. Když potřebuju uhánět tak cestování po dálnici v rychlostech 170-180 nedělá motoru problém, pak samozřejmě se spotřebou 10,5 - 11 litrů.

Za poslední měsíc jsem měl možnost řídit několik aut v nižší střední třídě a co se týče neprémiových značek, tak bych volil jedině benzíny, diesely jsou podle mého názoru parodie na motor.

Kamarádova Octavia kombi 2002 1,9 / 81 kW. Nejklasičtější klasika, nízká spotřeba a lákavá možnost přečipování vykoupená strašným smradem, kouřem, nekultivovaností, kopanci kupředu a neustálým řazením. Díky, ne.

Mámina Honda Civic 2006 benzín 1,8/103 kW. Asi nejlepší benzínový motor do 2l objemu, kterým jsem kdy v nižší střední jel. Agilní, točivý (nedá se to vůbec srovnat s mým 8V dvoulitrem, tomu se do otáček moc nechce, nejlépe pohodlné cruisování ustálenou rychostí) a hodně výkonný motor - krásně táhne od 2500 až do 6500 rpm kde má maximum výkonu. Mám z něj mnohem lepší pocit než z nemastného neslaného VW 2.0 FSI / 110kW. Spřažený se šestistupňovou převodovkou má i výbornou spotřebu. Ve městě se pohybuju do 8 litrů (máma se stylem brzda-plyn a ježděním výlučně po městě má dlouhodobou rovných 9), mimo město při mé pohodové jízdě je to okolo 6l a rychlý přesun po dálnici okolo 170-180 spotřebuje 9l. Měl jsem možnost projet i VW zázrak 1,4 TSI s 90kW a ten na tom byl při podobných režimech i přes papírově lepší hodnoty spotřeby o dost hůř. Proto se mi moc nelíbí downsizing a přeplňování malých motorů v honbě za nízkými emisemi CO2. Z velkých značek snad jedině už Mazda, Toyota, Honda a Ford nabízejí atmosféry v objemech 1,8 - 2,4 l na které teda po svých zkušenostech nedám dopustit...

Tátova firemní Kia Ceed 2009 s 1,6 CRDi a výkonem okolo 80kW. Myslel jsem si, že to odstranění kopanců starých TDI a snaha o linearitu výkonu dospělo dál, ale těžce jsem se zklamal. Do 1500 rpm se neděje vůbec nic, pak následuje vcelku pozvolné zrychlování a přes 3500 rpm se zase už neděje nic. Jel jsem v tom sám, ale subjektivně jsem si připadal tak, jako kdybych řídil moji Oktávii s 5 lidmi a plným kufrem. Do toho dlouhá šestistupňová převodovka kde 6. stupeň je jen rychloběh protože motor už nemá sílu na zrychlování.

Pohádky konec...

• Autor

Díky za vyvěšení, těch "up" už bylo hodně. :feve:

HanyZ : myslím si, že patří nahoru takové téma :)

Upraveno od HanyZ

• 2 týdny později...

Vlastním Octavii 1.9 TDI 81 kw,mám jí dva měsíce a jsem s ní zatím nadmíru spokojený spotřeba 4.9 l čau.

Zdarec,

tak tu máte aj můj hlas, 1,6 55 kw.

Spokojenost až na tu spotřebu. Je holka holt slaboučká. Příště zvolím něco silnějšího.

Ja mam 1.9 TDI 66kw des a hruza za rok nainvestavano snad 100 litru do oprav a jeste tech 66kw je slabouckych a nic nemeni na tom ze to rve smrdi piska to jako neaky iveco proste priste jedine benzin a spotrebu vem cert..Kdyz se to pokazilo tak dokazala zrat 52.1 L/100 Km a mam to zdokumentivany zadna okamzita ale prumer...

Zdravim.. jak uz tady nekdo psal :) 1.6i 75kw.. s vykonem jsem spokojeny :) a se spotrebou taky protoze na benzin jen startuju :) pak se o to stara system Lovat LPG :)

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.