Návštěvník Vloženo 7. Duben 2007 Sdílet Vloženo 7. Duben 2007 Zatuhla mechanika steracu - casta zavada Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdsamct Vloženo 7. Duben 2007 Sdílet Vloženo 7. Duben 2007 (editace) mas facelift nebo predfacelift?jsou to zatuhly tahla Editováno: 7. Duben 2007, autor: zdsamct Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiri26 Vloženo 7. Duben 2007 Sdílet Vloženo 7. Duben 2007 mas facelift nebo predfacelift?je to před faceliftem...r.v. 99 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiri26 Vloženo 7. Duben 2007 Sdílet Vloženo 7. Duben 2007 pokud je to mechanikou, tak co s tím? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vlabar Vloženo 7. Duben 2007 Sdílet Vloženo 7. Duben 2007 ja jsem ty svy rozebral, namazal a zase jedou ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdsamct Vloženo 7. Duben 2007 Sdílet Vloženo 7. Duben 2007 muzu radit mel jsem to taky,sly pomaleji a pomaleji a najednou nesly vubec,zaatuhlej celej mechanismus tahel,jde to nejak rozdelat ,vycistit a namazat nebo koupit novej.ja volil tu druhou moznost cca 800kc a chvilka prace,oddelat sterace,plasty,vymontovat mechanismus,dat novej nebo vycistit ,plasty a strerace zpatky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octaviaman Vloženo 7. Duben 2007 Sdílet Vloženo 7. Duben 2007 muzu radit mel jsem to taky,sly pomaleji a pomaleji a najednou nesly vubec,zaatuhlej celej mechanismus tahel,jde to nejak rozdelat ,vycistit a namazat nebo koupit novej.ja volil tu druhou moznost cca 800kc a chvilka prace,oddelat sterace,plasty,vymontovat mechanismus,dat novej nebo vycistit ,plasty a strerace zpatky to se tak někdo má když místo opravy může koupit nový díl! normálně vymontuj stěrače,sundej ten pplast pod oknem a na táhla nastříkej třeba WD 40 nebo nějaký olej,pokud to není vysloveně zrezlé tak rozdělávat táhla nemusíš,jinak jsou tam tuším segrovky! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 7. Duben 2007 Sdílet Vloženo 7. Duben 2007 muzu radit mel jsem to taky,sly pomaleji a pomaleji a najednou nesly vubec,zaatuhlej celej mechanismus tahel,jde to nejak rozdelat ,vycistit a namazat nebo koupit novej.ja volil tu druhou moznost cca 800kc a chvilka prace,oddelat sterace,plasty,vymontovat mechanismus,dat novej nebo vycistit ,plasty a strerace zpatky to se tak někdo má když místo opravy může koupit nový díl! normálně vymontuj stěrače,sundej ten pplast pod oknem a na táhla nastříkej třeba WD 40 nebo nějaký olej,pokud to není vysloveně zrezlé tak rozdělávat táhla nemusíš,jinak jsou tam tuším segrovky! Pokud to jde tak ztuha jak stojí v první příspěvku tak nastříkání nepomůže . Musíš to opatrně rozebrat, vyčistit a namazat nějakým kalitním mazivem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 7. Duben 2007 Sdílet Vloženo 7. Duben 2007 Doporučuji z vlastní zkušennosti rozdělat úplně a vzít futra jemným šmirglem, aby se to futro v kterým běhá hřídelka stěrače trošku zvětšilo, páč, když to rozebereš, vyčistíš a promažeš, tak se ti to za rok, dva vrátí znovu jako mě. Já to na potřetí vzal vrtákem a je klid 5 let, al etuhle drsárnu nedoporučuju, snad až když už tečou nervy. Klidné nervy a hlavně slunce v duši i na obloze, ať se nemusej používat stěrače Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paolox Vloženo 10. Duben 2007 Sdílet Vloženo 10. Duben 2007 Ahoj vsichni, mam takovej problem, klasika zatuhly sterace. .. demontoval jsem tahla i motorek.. pouzdra na osach vycisteny promazany .. vse slape jak ma .. k problemu ... tahla vse se dalo zpet .. pripojily sterace .. jenze problem je v tom, ze stira u ridice moc dolu, tak jsem povolil ten ridici sroub na tahlech u motoroku a posteloval tak aby vse bylo ok .. v domeni, ze pojede tak spravne i druhy sterac u spolujezdce .. jenze eten jede taky moc dolu jak u ridice, ktery se vsak jiz zesteloval posunem na hlavnim sroubu (Tisicihran) od motorku .. u ridice jede normalne .. druhy moc dolu a pak dojezd o dost vis na okno .. a hrozi i to, ze se kousnou do sebe, kdyz se spusti .. co s tim poradite prosim ??? kdyz zesteluju jeden podle toho hlavniho sroubu na motoroku tak by mel jet i ten druhy ne ? pred tim bylo vse ok !!! poradte prosim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paolox Vloženo 11. Duben 2007 Sdílet Vloženo 11. Duben 2007 NIKDO NEPORADI PROSIM ??? predpokladam, ze cela rada z vas to jiz cistila a cely tahla vytahovala .. podle ceho jste to pak stelovali nebo v jaky poloze davaly zpet ??? ja si bohuzel puvodni polohu tahel nepamatuju .. podle me se to ridi podle toho nasunuti na tisicihran na motoroku ne ? a podle toho maji polohu sterace .. je to tak ? levy ma dojezd .. to znamena, ze stiraji a az dokonci, tak popojedou trosku vic nahoru .. u ridice nema dojezd .. to je normalni ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 11. Duben 2007 Sdílet Vloženo 11. Duben 2007 Není co radit.Asi jsi něco zbabral při skládání pákového mechanismu.Já to dělal asi 10× a nikdy se mi nic nestalo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paolox Vloženo 11. Duben 2007 Sdílet Vloženo 11. Duben 2007 Není co radit.Asi jsi něco zbabral při skládání pákového mechanismu.Já to dělal asi 10× a nikdy se mi nic nestalo a v jake poloze jsi to daval ty tahla na ten sroub tisicihran motoroku ? to prece neni jedno ne ? maji oba sterace dojezd ??? tz. ze stiraji o neco niz a kdyz jdou do polohy klid, tak popojedou malinko nahoru ? v tahlech prece nejde co zbabrat .. jen se rozpoji ty dve ramena v prostred a daji zpet ? nic vic tam prece zdrbat nejde .. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 11. Duben 2007 Sdílet Vloženo 11. Duben 2007 Asi si to špatně složil, než si to rozebral, měl si označit polohy jednotlivých součástek. Hlavně musíš mít soupáčí stíračů (3) tak, aby bylo rovnoběžné se spojnicemi (a) a pak by to mělo být v poho. Pokud to nebudeš mít takhle, tak bude každej stěrač jezdit jinak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paolox Vloženo 11. Duben 2007 Sdílet Vloženo 11. Duben 2007 Asi si to špatně složil, než si to rozebral, měl si označit polohy jednotlivých součástek. Hlavně musíš mít soupáčí stíračů (3) tak, aby bylo rovnoběžné se spojnicemi (a) a pak by to mělo být v poho. Pokud to nebudeš mít takhle, tak bude každej stěrač jezdit jinak. OBRAZEK NEJDE .. muzes prosim opravit, abych ho videl? diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 11. Duben 2007 Sdílet Vloženo 11. Duben 2007 nebyl důvod to tam sundávat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 11. Duben 2007 Sdílet Vloženo 11. Duben 2007 Tak koukám, že se mi obrázek nezobrazil, fakt nevím proč. Asi to takhle líp popsat nedokážu, prostě ty táhla musí být v rovině s těmi místy, kde jsou na stranách přichyceny. Opravdu nevím proč se mi nezobrazil obrázek, snažil jsem se Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paolox Vloženo 11. Duben 2007 Sdílet Vloženo 11. Duben 2007 Tak koukám, že se mi obrázek nezobrazil, fakt nevím proč. Asi to takhle líp popsat nedokážu, prostě ty táhla musí být v rovině s těmi místy, kde jsou na stranách přichyceny. Opravdu nevím proč se mi nezobrazil obrázek, snažil jsem se a muzes mi to poslat na mail pablo23@seznam.cz ten obrazek ? no bude to tim, ze ted budu muset trefit spravnou polohu na tisicihran motorku ... to bude ono ona by stacila fotka od nekoho kdo to ma v pohode v klidovy poloze steracu .. to by asi bodlo .. dikec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 11. Duben 2007 Sdílet Vloženo 11. Duben 2007 Tak jsem ti ten obrázek poslal mailem, snad to otevřeš a povede se ti to opravit, držím palce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza72 Vloženo 11. Duben 2007 Sdílet Vloženo 11. Duben 2007 Jednoznacne si posunul polohu zubu v tom mechanismu u motorku... Srovnat do puvodni poluhy a bude o.k. Taky jsem to delal uz asi 10x, ale tohle se mi nepovedlo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paolox Vloženo 11. Duben 2007 Sdílet Vloženo 11. Duben 2007 (editace) Jednoznacne si posunul polohu zubu v tom mechanismu u motorku... Srovnat do puvodni poluhy a bude o.k. Taky jsem to delal uz asi 10x, ale tohle se mi nepovedlo HMMMMMMMM panove , tak diky vam uz vim v cem je problem .. ja blbec ty raminka od hridelek steracu mam presne opacne .. maji byt vzadu u motorku a ja je mam vepredu to je ten problem a ja si rikal, ze to tam malinko strejcha u tech kablu cö jsou tam na kraji boze boze JINAK DIKY MOC !!! P.S. Doufam, ze nejsem za uplnyho blbce, ale rozdelaval jsem to poprvy .. nejsem prvni majitel a mam takovej pocit,ze majitel predemnou to uz rozdelaval a bylo to posunuty nadruhou stranu uz od nej .. pac bliz k motoru jsou u toho umelohmotnyho lemu dva svazky kablu v takove svorce a ty byly mimo svorku a tak zmackly aby tam bylo misto .. tak asi tak Editováno: 11. Duben 2007, autor: paolox Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavia Vloženo 19. Duben 2007 Sdílet Vloženo 19. Duben 2007 Prosím o radu, umyl jsem octu a začali mi jít pomalu stěrače, dokonce se skoro zastavují i na nejrychlejší polohu. Je pravda , že jsem ji umyl dost silnym proudem vody a nateklo mi do prostoru mřížek před přední okno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FOX Vloženo 20. Duben 2007 Sdílet Vloženo 20. Duben 2007 Prosím o radu, umyl jsem octu a začali mi jít pomalu stěrače, dokonce se skoro zastavují i na nejrychlejší polohu. Je pravda , že jsem ji umyl dost silnym proudem vody a nateklo mi do prostoru mřížek před přední okno. Hledej.Tohle už se tu řešilo mockrát. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FOX Vloženo 20. Duben 2007 Sdílet Vloženo 20. Duben 2007 http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...4%8De&st=25 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 20. Duben 2007 Sdílet Vloženo 20. Duben 2007 Prosím o radu, umyl jsem octu a začali mi jít pomalu stěrače, dokonce se skoro zastavují i na nejrychlejší polohu. Je pravda , že jsem ji umyl dost silnym proudem vody a nateklo mi do prostoru mřížek před přední okno. Mě zatuhly stěrače jen jednou, a kvůli téhle jejich nemoci, nejsem v žádném případě je ochoten rozebírat čistit a mazat. takže je dvakrát za rok -jaro, podzim, prostříknu přímo na autě sprejem, všechny kloubky a něco maliinko pod prachovky. Množství přiměřené aby mi nestékalo do auta pod tu mřížku a funguje to, známému jsem takhle rozchodil již totálně zatuhlé a dva roky fungují bez rozebírání mechanismu. Mě se první zatuhnutí projevilo už před čtyřmi roky a od té doby tohle praktikuju k plné spokojenosti...... nemocem se musí umět předcházet dávkou vitamínů Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.