Přejít na obsah

Tempomat a všetko s nim súvisiace.


Pepa007

Doporučené příspěvky

zdravím Tě ,já mám fabku 1,2 kw 47,chipnutou od p. Jandy,tempomat od Vaši .Jak jedeš po dálnici a vypadne to je to napříjemné (hlavně když zrovna předjíždíš).

ZAtial v stadiu testovania.. treba domontovat bipolarny transil 18V na motorcek stieracov tusim medzi pin 2 a 4 tj medzi - a prvy stupen rychlosti.

Testujem uvidime ci to bude fachcat dlhodobo.

Nič negarantujem vsetko robite na vlastnu zodpovednost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Mohl by mi někdo prosím vysvětlit s nákresem jak a kam zapojit piny kabeláže tempomatu + jaké konektory. Mám spínač tempomatu, ale bohužel nemám kabeláž a konektory. Nekamenujte mě, nějak jsem to tady prohledal a jsem z toho stejnak jelen. Mám Fabii Combi 1.4 MPi MR02.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Na čo by komunikoval tempomat s RJ komfortu? Nemyslel si náhodou BSG?

S problémami okolo 1,2 40kw tu bolo jedno téma no neviem či už nie je vymazané .Prezri dobre celé toto vlákno možno sa ti to podarí najsť.Myslím,že tam bolo aj riešenie.

Editováno: , autor: vikino1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ak si dobre pamätám tam bol problém s RJ motoru korá nepodporovala tempomat. Ale vneskoršie verzie RJ už myslím šlapali bez problémov.Možno by to šlo zpojazdniť výmenou RJ za novší typ. A ešte jedna vec aké číslo ma BSG.Musí byť 6Q0 alebo 6Q1 lebo 6Q2 tempomat nepodporuje!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Ahoj všem,

mám na vás všechny, co mají zkušenosti s montáží tempomatu do Fábie dotaz:

Můj kamarád má Fábii 1,4 55Kw 2001 a chtěl by tam domontovat tempomat...

Bylo by to možné? Popř.,co je vše potřeba pro to, aby to bez problémů fungovalo (páčka, kabeláš + atd.) ? Namontovat to pro mne zase není až takový problém, ale spíš mi jde o to, co a jak kam co vše připojit, aby to bez problémů jelo :-)

Může mi někdo z vás poradit?

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Další info o problému s tempomatem na FI HTP 40kW

montáž byla v autorizovaném servise Škoda s tím, že by neměl být žádný problém, ale po montáži a správném nakódování podle servisu, tempovat nefunguje. Podle nich je pravděpodobně problém v ŘJ motoru, která to neumí (ŘJ SIMOS3PD, jednotka palubní sítě 6Q1). Z protokolu o diagnostice a hlášení při funkční kontrole jednotka rozpoznala všechny polohy. Spínač, vedení a řídící jednotka jsou v pořádku, spínač brzdových světel v pořádku, signály ze spínače spojkového pedálu jsou v pořádku. Po zapnutí klíčku i bez nastartování a zapnutí tempomatu se objeví závada 17977 P1569 008 s popisem Spínač tempomatu – E45 neplatný signál. Po nastartování motoru a zapnutí tempomatu se zvýší otáčky motoru cca o 200 ot..

Předem díky za nápady/řešení

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Chlapci potrebujem konektor T6Y do tempomatu,totiz som objednal tempomat aj s kablom ale prisiel mi len s jednou koncovkou do tempomatu,mohol by mi niekto predat?bol som v skodovke v servise a cumeli na mna a ze oni nevedia to objednat

Mam auto skodu fabiu 1.4 50kw kod motora AME rv 2000.

Vedeli by ste mi pomct?

Dalsi origo kabel nechcem objednavat ked vlastne schemu zapojenia do konektoru mam .cize len ten konektor.

Dakujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Do bsg

v packe mam

Uz som volal do levoce ,ze vedia tu svorkovnicu 6Q0.....objednat tak som objednal,ale ta je prazdna len puzdro a nevedia aky konektor /ten pliesok/ tam ide ,ze ich je milion ,neviete mi poradit cislo toho konektory,pripadne aj dalsich na tej strane kable ake mi treba? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechápem prečo si to nereklamoval že ti chýba jeden konektor?

Tie zvyšné 2 kábliky sú predpokladám na brzdový spínač a RJ motora. Na brzd. spín. stačí priletovať ale na RJ motora by mal byť pin do svorkovnice na deliacej stene.

O pinoch je niečo aj tu stačí hladať.;)

Editováno: , autor: vikino1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý den, prosím vás, měl bych dotaz, dneska mi kámoš ve škole řekl, že v každé Fábii je "příprava" na tempomat, že "stačí koupit páčku" (když to řeknu hodně laicky), zapojit a hotovo.

Samozřejmě, že to není tak jednoduché, ale co by to všechno obnášelo? (Stačí napsat výčet co se musí udělat, jak, to už bych si dohledal), je tedy možnost zapojení na Fábii I 1.4Mpi 50kW r.v.2001? Díky, (nechce se mi hledat :) )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...