Říjen 29, 201014 r Ahoj, mohl by jsi být trochu konkrétnější? Vůbec jsem nerozumněl tomu, co jsi napsal v první větě. Mohl bys prosím ještě jednou, aby to pochopil i laik Díky
Říjen 29, 201014 r Ze ide sprevdzkovat kontrolku otv. dveri upravou pristrojoveho panela,aby to slapalo ako v originali ako ma elegance.Jelikoz som nevedel akej faarby ma byt kontrolka,tak som si ju dal zltu.neskvor som videl,ze ma byt cervena az do ruzova.Trebalo tam doletovat daky trandak a LED diodu.robil som to leta pane 2007 na mr04
Říjen 31, 201014 r Ano, to je pravda. Souhlasím s Piaggio, já mám ale zkušenost, že v autě musí být origo centrál. (bsg má pak verzi softu, kdy přeloží otevřené dveře na CAN) Pak už stačí opravdu jen doletovat BC-817 apod s několika odpory kolem, rudou LED do přístrojovky a funguje to parádně. Stějně se dá udělat i víko zav. prostoru, to je to samé... Jíra
Říjen 31, 201014 r ano to som bral ako samozrejmost,musi tam byt origo central. s tou kontrolkou kufra si ma dostal.ta mi nesla spojazdnit.iba si pamatam,ze namiesto kontrolky dveri mi svietil kufor,tak som tam spravil prepoj.mozno dakedy nabuduce.
Listopad 1, 201014 r Ono to jde, ale já jsem kufr musel ještě trochu poupravit, protože mně kontrolka svítila pořád... V zámku kufru jsou dva mikrospínače. Jeden zapíná osvětlení, druhý se vrací jako informace do BSG. A tento druhý drát (hnědo/černý 0,5) byl pořád uzemněný. Několikrát jsem zámek vymontoval, pročistil, ověřil funkci multimetrem "na stole" ale po namontování zpět do auta to bylo pořád na zemi, tak jsem to odpojil a oba konce připojil přes 1A diody na ten jeden mikrospínač, který spínal původně jen světlo. Od té doby mám pokoj... Jíra
Listopad 4, 201014 r Ze ide sprevdzkovat kontrolku otv. dveri upravou pristrojoveho panela,aby to slapalo ako v originali ako ma elegance.Jelikoz som nevedel akej faarby ma byt kontrolka,tak som si ju dal zltu.neskvor som videl,ze ma byt cervena az do ruzova.Trebalo tam doletovat daky trandak a LED diodu.robil som to leta pane 2007 na mr04 Piaggio nemáš náhodou schému alebo nejaké foto kde presne a aké súčiastky treba doletovať aby fungovala signalizácia otvorených dverí aj na mojom COMFORTe MR2002? Ď
Listopad 5, 201014 r Schemu nemam a final foto som tiez nenasiel.Iba akysi predvoj . pozeral som do foto archivu ,ale mam tam iba poznacene ciernu fixu dake orienracne body.spominam si ,ze tam bolo treba dosadit bipolarny tranzistor a rezistor.neviem ci nie dva aj pre ten tr.Palubovka bola MR04,facelift.Musi mat PP.A neviem ci to netreba aj nakodovat.Ja som to mal naposledy rozhodene ako som menil podsvietenie a zaroven som daval palubovku s PP. Mam v plane to rozoberat,bo pracujem na takom izee ,že MiniDOT.Bo som chcel do tej spodnej casti napasovat taky mensi display aby mi tam ukazovalo teplotu vody,baterku a podobne ptakoviny.Teoreticky to mam uz hotove ,ale kedy to dorobim neviem,bo uz dve zimy presli.Potom by som to jak tak nafotil. Upraveno Listopad 5, 201014 r od Piaggio
Listopad 5, 201014 r Byl by mi někdo schopný toto dodělat na za mrský peníz na Ostravsku? Tu kontrolku chci!
Listopad 5, 201014 r Mne to proste nedalo.Tiez som to chcel za kazdu cenu.Tolko som experimentoval meral , otvaral - zatvaral dvere aj kufor, /bolo to takto v novembri/ v kose a o polnoci na dvore,ked uz aj neonky pohasli. Ale. Oplatilo sa Musim sa dakedy dat na ten kufor Ale to az v pristi petiletce. Upraveno Listopad 5, 201014 r od Piaggio
Listopad 8, 201014 r Piaggio, to jsem teda netušil, že budíky musí mít PP. Já mám smůlu v tom, že mám auto druhou výbavu po Easy (lakované nárazníky, posilovač řízení) jinak to bylo totální holátko. Když jsem zkoušel dodělat kontrolky, bylo to na palubce r.v.2000 a tam to nešlo. Až v dalším autě jsem si všiml, že to jde s origo centrálem (proto ten příspěvek #4) Je tedy docela možné, že na CANu ta informace běží, ale pal. přístroje ji neumí vyčíst. (omezený soft) Vyzkouším a dám vědět, protože pak by se to dalo dodělat bez kabelování v interiéru... Jíra
Listopad 8, 201014 r No já na VAGU vidím přesně které dveře jsou otevřené, takže to auto to ví, jen neukazuje Je to jen otázka budíků.
Listopad 8, 201014 r Tak to už si fakt nepamatuji, doma kouknu. Jen si pamatuji, že to byl kanál 46 - Centrální elektrika.
Listopad 8, 201014 r Piaggio, to jsem teda netušil, že budíky musí mít PP. Já mám smůlu v tom, že mám auto druhou výbavu po Easy (lakované nárazníky, posilovač řízení) jinak to bylo totální holátko. Když jsem zkoušel dodělat kontrolky, bylo to na palubce r.v.2000 a tam to nešlo. Až v dalším autě jsem si všiml, že to jde s origo centrálem (proto ten příspěvek #4) Je tedy docela možné, že na CANu ta informace běží, ale pal. přístroje ji neumí vyčíst. (omezený soft) Vyzkouším a dám vědět, protože pak by se to dalo dodělat bez kabelování v interiéru... Jíra Pokial chces buduky s PP staci dat display z budikov s PP a prehrat EEPROM.Takze pokial sa ti dakde valaju budiky s PP ale na inu motorizaciu,tak by sa to dalo takto vyskladat.Prakticky by tam asi ale chybali dake odpory co idu vstupy z packy PP.Ale teoreticky bu to slo. No ci by sli kontrolky aj bez origo cenralu neviem.Kazdopadne info o otv. dveroch by mala ist priamo do BSG v tomto pripade.
Listopad 10, 201014 r No, tak jsem včera zjistil, že jsem odkázaný na klasickou cestu - kabelování. Budíky s PP mám, ale výstup z mikroprocesoru, který spíná přes tranzistor tu kontrolku (dveří, kufru, nebo pásu) se do log. 1 nedostane. Takže je tam zřejmě omezený soft. V sobotu to nakabeluju a upravím i palubní přístroje, jinak to nejde. Jak píšete... tu kontrolku chci ! Jak to bude fakat, dodám fotky a postup, díky za rady, Jíra Upraveno Listopad 10, 201014 r od Jíra_82
Listopad 10, 201014 r Neda sa v BSG otvorit blo hodnot,kde ukazuje ci su dvere otvorene? predsa kable z dvernych spinacov /pokial nemas origo central/ idu do BSG!
Listopad 11, 201014 r Ptal jsem se taky dříve Lancelota. Nevěděl přesně. Kuknul jsem včera do DP a je to 09 - centrální elektrika, 08 - měřené hodnoty, kanál 05 - otevřené dveře, na 06 je i kufr, viz příloha. Já jsem ale stejně odkázaný na kabelování. Je úplně jedno, jestli informaci nepověsí na CAN BSG, nebo palubní přístroje nevyčtou. Výsledek je stejný - žádná kontrolka. Jíra merene_hodnoty_dvere.pdf
Listopad 11, 201014 r No byl jsem líny tahat NB do auta, navíc zbytečně když je to vše v DP a s mizernou pamětí jsem si to nepamatoval. Každopádně, ty máš tedy comfort s PP a a do budíku nejde ten signál na dveře, chápu-li to správně? Upraveno Listopad 11, 201014 r od Lancelot
Listopad 12, 201014 r To je ok... Nee. Classic Easy 2003 (pouze lakované nárazníky a servo = holátko.) PP a další věci dodělané. Budíky na sobě mají rok výroby červen/2001 a jsou téměř plně osazené. (včetně všech kontrolek...) Ty jsem koupil tady na fóru. BSG jsem se díval včera večer o dveřích ví. Jíra Upraveno Listopad 12, 201014 r od Jíra_82
Listopad 12, 201014 r Aha, to máš dobré, že máš budíky s kontrolkami, já je tam podle všeho co tu bylo napsáno vůbec nemám A nejsem dost šikovný abych je tam sám dodělal, budu muset najít někoho šikovného
Listopad 12, 201014 r To je ok... Nee. Classic Easy 2003 (pouze lakované nárazníky a servo = holátko.) PP a další věci dodělané. Budíky na sobě mají rok výroby červen/2001 a jsou téměř plně osazené. (včetně všech kontrolek...) Ty jsem koupil tady na fóru. BSG jsem se díval včera večer o dveřích ví. Jíra mozes dat cislo budikov?
Listopad 15, 201014 r Lancelot: No, dopájet kontrolky, odpory... není problém, ale jsem z Uherského Hradiště. Jinak do instalačních manuálů už brzo přidám doplnění těch kontrolek, odkaz tady: Jak jsem psal, v sobotu jsem nakabeloval, vymyslel zapojení pro úpravu, včera upravil budíky, takže dneska už to bude fungovat... Pokud bys měl zájem, upravené budíky mám 2. Na jedněch jsem testoval, druhé s PP mám upravené nahotovo do svého auta. Akorát neumím změnit kilometry, pin ale mám. (jsou ještě z první fabie, ale plně funkční) Jíra Piaggio: Zítra, večer se podívám. Vypadá to fakt na plnou výbavu, je to pájené originál, nebyly tam přede mnou zásahy. Upraveno Listopad 15, 201014 r od Jíra_82
Listopad 15, 201014 r A to máš jedny volné s PP jo? No spíš chtěl upravit ty svoje, než se pachtit s instalací jiných. Upraveno Listopad 15, 201014 r od Lancelot
Listopad 16, 201014 r Ne, tak jsem to nemyslel. Jsou bez PP, byla to fabia classic. Mají najeto 133000 km, chápu... Upraveno Listopad 16, 201014 r od Jíra_82
Listopad 16, 201014 r Poradi nekdo????? ČusPoužil jsem barvy z fora,myslim že tyhle :vodičove dvere po konektor T6f/2 za husim krkom v dverach (stlpik A) je to hnedo/žltý, potom do BSG vedie buď 0,5 čierny alebo 0,35 hnedo/fialový (zavisi od modelu) na pin 6 konektoru XS4 Spínač jsem vyřešil takto
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.