Únor 2, 20169 r stydím se stydím. Ale napíšu to svěřil jsem auto nakonec elektrikáři a výsledek? "Nic" už tomu nebylo, ale když to měl rozebrané, tak vyměnil ložisko a dotáhl diodovej blok. To "nic" znamená, že si stačilo koupit novou baterku do multimetru Aspoň už teď vím, že se slabší baterií v multimetru mi to bude ukazovat více, než je skutečná hodnota. Takže si teď lítám kolem 14V a abych chodil kanálama...
Únor 3, 20169 r Je to dobře, žes to sem napsal - mne jako "požírače" 9V baterek do multimetrů tak nějak nenapadlo, že by někdo neměl tuhle baterku vyměněnou aspoň co půl roku za novou ...
Únor 3, 20169 r No právě, jak jsem napsal, já jsem požírač baterek - měním je snad co měsíc, protože těch "příručních digitálních indikátorů" (měřák to není, měřák vypadá jinak - už kvůli třídě přesnosti) používám zároveň minimálně 6 nebo 7 kousků - kromě těch v "kutlochu" (dílničce na bastlení) jeden například vozím trvale v přihrádce v autě, další mám v kufru s vercajkem "na výjezdy", jeden v šupleti stolu s PC ... Důvodem je to, abych je nemusel přemisťovat z dílny k PC a do auta - a pak hledat, kde že jsem je já hlava děravá zapomněl ... Takže mně prostě přijde normální si baterku překontrolovat a případně ji vyměnit - že by někdo na tohle nemyslel je věc zase nemyslitelná pro mě...
Listopad 16, 20168 r Dobrý den asi to nebude k tématu ale pořidil jsem si feldu pick up 1,3mpi r.v. 2000 odchází mě alternátor neboli spíž volnoběžka skřípe a asi se začíná i sekat problem je v tom že to auto nebylo určeno pro český trh ma servo i abs což se u nas nedodávalo setkal se stím někdo tady a popřípadě mě poradíl kde koupit nahradní nebo sehnat děkuji za informace
Listopad 16, 20168 r Hm, měl jsem v rukách postupně asi tři alternátory (jak jsem měnil sobě a pak kámošovi) a ani jeden neměl volnoběžku.Ale u Tebe to bude asi tou mimořádnou výbavou.
Duben 1, 20196 r Ahoj. Taky problém. Felina 1.3MPI r.v. 99 a najeto 65000 km. 2 měsíce novej akumulátor. Závada-na volnoběh kontrolka dobíjení jen tak kolísavě mžourá a při zvýšení otáček se kontrolka rozsvítí zas trochu mžouravě víc za doprovodu divnýho zvuku od alternátoru. Vodní pumpa neteče, řemen neprokluzuje. Baterka je studená ale alternátor horkej-ruku na něm ale udržim. Intenzita se světel ale při přidání plynu zvětšuje. Nevim jestli to s tim souvisí, ale závadě předcházelo to, že sem po 10km jízdy u zahřátýho motoru "vyfoukával pavučiny" tim, že sem asi 10 vteřin do mírnýho kopce držel druhej rychlostní stupeň nadoraz na omezovač. . Auto je docela leštěnka, tak předpokládám, že ložiska a uhlíky alternátoru by měly bejt v pořàdku. Nejvíc nechápu, že při zvýšení otáček motoru se kontrolka dobíjení rozsvítí víc a zároveň se zvýší intenzita světel. Upraveno Duben 1, 20196 r od Mr.Pavka
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.