Stanley78 Vloženo 23. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 23. Červenec 2008 Dnes mi přišly domů kotouče Zimmermann sport vrtané a destičky Ferodo Thermo Quiet od SEBA. Tímto Sebovi děkuji za rychlé a spolehlivé jednání! Ještě navíc jsem zdarma jako bonus dostal dobré a užitečné rady O víkendu se chystám na výměnu, tak pak budu referovat, jaká s nima bude spokojenost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milosk Vloženo 24. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2008 Cau,nevim jestli to tu uz nebylo,ale tady mate vyjadreni a vysvetleni,proc se stava,ze kotouce po case hazi,jako kravina mi to zrovna neprijde,takze notoricti reklamari mne nebudou mit radi. Hazeni_kotoucu_Octavia_I.pdf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stanley78 Vloženo 24. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2008 Bylo to tu, ale lepší víckrát, než vůbec! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan II Vloženo 25. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2008 nemužu to najít, napište mi to prosím fakt, nerad bych tu strávil mládí Špatně hledáš kámo! Stačí kouknout ke mě na web: http://www.skywolker.wz.cz/brzdy_z_rs.htm Potřebuješ: ...těhlice z 1.8 t 110 kw, nebo přímo RS - jsou stejný - ty jsem schopen sehnat úplne nový za 3 500,- kč! ...nový ložiska ...náboje kol se použijí ty stávající - jen bych jim na přesném soustruhu zkontroloval házivost!! ...brzdiče i s držákem z RS + kotouče 312mm + desky ...a nějaký znalosti jak to všechno bez újmy poskládat Je jasný, že pak už budou nutností nejmenší kola o prům. 16" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kubiik Vloženo 25. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2008 hele a těhlice na 280mm bys sehnat neuměl? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan II Vloženo 25. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2008 (editace) hele a těhlice na 280mm bys sehnat neuměl? Jasně že uměl! Ale nejdřív tak do týdne, či do dvou. Napiš mi když tak na skywolker2005@volny.cz Editováno: 26. Červenec 2008, autor: Milan II Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rocky Vloženo 26. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2008 (editace) Tak zatím najeto na předních kotoučích Zimmerman a deskách Ferodo 94 700km. Brzdí zatím super Po městě spíš brzdím motorem, ale někdy zase dávám pořádně zatopit. Zadní zatím 85 000km. Editováno: 26. Červenec 2008, autor: Rocky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stanley78 Vloženo 28. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2008 V sobotu jsem "nainstaloval" na předek nový kotouče Zimmermann sport vrtaný a desky Ferodo TQ od Seba a v neděli jsem na nich najel prvních cca 150Km. Jediný, co zatím můžu konstatovat, že nic nehází, ale taky ani moc nebrzdí. Ale předpokládám, že brzdy si musí "sednout", než se desky a kotouče zajedou. Ale brzdy jsem očistil, nabarvil (barva šedá Hammerite) a vypadá to bezvadně. Když jsem sundal starý kotouče, tak jsem je ještě jen tak pro zajímavost změřil, a měly nějakých 20mm, takže už bylo na čase je vyhodit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_KENNY_ Vloženo 28. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2008 Zdravim, jaké kotouče a destičky byste mi doporučili pro Škodu Fabii Sedan 1,4 16V 74kW? Zadní jsou už na výměnu a přední mají před sebou cca 10 tis. km. Díky za rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 28. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2008 V sobotu jsem "nainstaloval" na předek nový kotouče Zimmermann sport vrtaný a desky Ferodo TQ od Seba a v neděli jsem na nich najel prvních cca 150Km. Jediný, co zatím můžu konstatovat, že nic nehází, ale taky ani moc nebrzdí. Ale předpokládám, že brzdy si musí "sednout", než se desky a kotouče zajedou.Ale brzdy jsem očistil, nabarvil (barva šedá Hammerite) a vypadá to bezvadně. Když jsem sundal starý kotouče, tak jsem je ještě jen tak pro zajímavost změřil, a měly nějakých 20mm, takže už bylo na čase je vyhodit. 20 mm je ještě dobrý, nový mají 22 a min. můžou mít 19, takže by ještě něco vydrželi. Pak napiš kdy si sedly a jak to brzdí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stanley78 Vloženo 29. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2008 20 mm je ještě dobrý, nový mají 22 a min. můžou mít 19, takže by ještě něco vydrželi. Pak napiš kdy si sedly a jak to brzdí. Já vím, že 20mm ještě stačí, ale začaly hodně házet a rezavý už byly jak liška Tak bylo na čase je vyměnit. Už pro ten pohled, viz foto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Octavinek Vloženo 29. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2008 Měl jsem ze začátku taky pocit, že to vůbec nebrzdí, začalo to brzdit, tak po 2 tis. km. I teď po ujetí 5 tis. km, když po rozjezdu poprvé zabrzdím není to nic moc, až tak po třetí to zabere! Pomalu už si mi sedly destičky plnou plochou, protože Feroda Premium mají takové ty úkosy, a je to lepší když už to brzdí větší plochou! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stanley78 Vloženo 29. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2008 To jsem si taky říkal. Ono ty úkosy mají snad tu funkci, že destičky nepískají, ale zase na druhou stranu si myslím, že se tím poměrně výrazně zmenšila plocha, takže bych řekl, že to je kontraproduktivní. U Ferodo desek mi ty úkosy přijdou dost velký. Tipuju to tak na 1/4 - 1/5 celkové plochy destičky. No uvidím, až se zajedou. Je mi jasný, že těch cca 130km co jsem na nich zatím ujel je opravdu málo na objektivní hodnocení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milosk Vloženo 29. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2008 No myslim,ze po 130km by to uz brzdit melo,no comment.Aspon u mych aut to vzdy tak bylo.Staci parkrat prudce zabrzdit a je to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stanley78 Vloženo 30. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2008 Prudce brzdit se mi na nových kotoučích právě nechce. Upřednostňuju pomalejší a pozvolnější zajetí. Ale to je námět na diskuzi, jak správně zajíždět brzdy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krysarr Vloženo 30. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2008 Zlatou stredni cestou se mi osvedcilo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukash Vloženo 24. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2008 Mno mě desky s kotouči sedly po pár kilometrech, auto brzdí dle svých možností tak jak má. Takže zajíždět s rozumem, ale šetřit je netřeba. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
raob design airbrush Vloženo 26. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2008 já jsem dnes dovezl kotouče 288čky ¨na 1,8t, vrtané FERODO cena jednoho disku 3800kč ale nevím jaké desky tam dát??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepsi Octavia Vloženo 27. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2008 Ahojte, měnil jsem brzdy na Octu Tdi PD 96 kW. Origo už byly sjeté. Kupoval jsem dle nejlepšího hodnocení z těchto příspěvků Zimmermany klasické + Ferodo desky. Po cca 4 000 km se začaly vlnit a teď při 10 000 jsou na hovno. Při brzdění se třepe volat jak kráva. Předtím jsem měl Octu 66 kW, 2x jsem měnil Ate Powerdisk rýhované + adekvátní desky na to Ate a vždy po cca 4 000 toto dělaly také. Takže už vážně nevím co koupit. Podotýkám, že vždy při nasazení nových brzd 2 000 km jezdím klidnou jízdou a snažím se moc prudce nebrzdit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
modbic Vloženo 27. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2008 Tak i já se hlásím do klubu vrtaných Zimmermannů a desek Ferodo TQ.Poděkování patří SEBOVI za bezproblémové vyřízení objednávky Zatím najeto cca 60 km,takže to nic moc nebrzdí,ale pomalu si to sedá. to Stanley78 jak jsi na tom? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
samil Vloženo 27. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2008 Nové kotouče Brembo Max + nové desky textar....Po 4tisících km opět kopající volant... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lokiu Vloženo 28. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 28. Srpen 2008 Tak som to tu cele prelúskal a ... skoro nič som sa nedozvedel. Ja som po doterajších skúsenostiach chcel ísť do kombinácie Brema Max a Textar, ale už som na pochybách. Pravdepodobne Bremba MAX čo sa predávajú teraz budu oveľa nekvalitnejšie ako tie z pred pár rokov. Na svojej OCTAVII 1,6 74kW r99 mam v predu 256ky kotuče Brembo MAX momentalne pred tesne pred koncom života. Už veľa krát som im dal poriadne zabrať (pár krát až tak že sa nedala udržať ruka na disku ) A stále prefektne brzdia a nekopú. Máte niekto nahodene Bremba čo boli kúpené pred 3ma 4oma rokmi? Prikladám foto čo to tam mám. Kvalita mobiloveho foťaku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
modbic Vloženo 28. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 28. Srpen 2008 přesně takhle jsem to měl i já.Brzdilo to perfektně.Bohužel odešly destičky a kotouče měly asi 19mm,takže výměna byla nutností.Značku kotoučů nevím,už jsem to takhle koupil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chozee Vloženo 31. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2008 Ahoj, jsem čerstvým majitelem octavky a také řesim predni brzdy a chci koupit Bosch kotouce a Bosch desticky. Je to dobrá volba? Chozee Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrsem Vloženo 31. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2008 Jenom příspěvek k tématu - ve 130 000 orig. kotouče na OI 66 kW vibrovaly, tak jsem dal vrtané Zimmerman a desky Ferodo DS 2000 a po cca 10 tis. levý kotouč (měřeno úchylkoměrem) zvlněný. Ach jo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.