Pawouk Vloženo 3. Březen 2014 Sdílet Vloženo 3. Březen 2014 Málo jsi hledal. Zkoukni debatu nad tebou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucashr Vloženo 3. Březen 2014 Sdílet Vloženo 3. Březen 2014 (editace) Tak pánové, zkusil jsem to s tím ethanolem a nic. Ale vyzkoušel jsem natankovat 100 octanový benzín a shodou okolností jsem vezl náklad asi 500 kg ve vozíku. A ku mému překvapení porucha zmizela do kopce, opravdu to chce vyšší otáčky a pořádně protáhnout. Teď už jezdím 3 týden na normál Naturál 95 a poruch se zatím neozvala. Editováno: 11. Duben 2014, autor: lucashr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukynoo Vloženo 8. Květen 2014 Sdílet Vloženo 8. Květen 2014 Nazdar hoši, tak ja som menil kat + vlnovec a aj zvyšok výfuku pri 190 000 km. Kat bol úplne rozpadnutý. Emisnou som potom prešiel na jednotku, ale sem tam mi to stále vyhodí chybu 16804. Mám nové aj obe lambdy a nepomohlo to. Teraz mám nabehaných cca 300 000 km a chyba sa sporadicky stále objavuje. Vymažem ju a jazdím ďalej. Nebudem už nič meniť. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlastik1 Vloženo 3. leden 2015 Sdílet Vloženo 3. leden 2015 Ahojte všichni dobří lidé. Prosím o radu. Rozsvěcuje se mi kontrolka elektroniky motoru a píše závadu- Nízký tlak nebo nízká hodnota katalyzátoru. Vyměnil jsem celé potrubí s katylyzátorem za nové, sice ne za origo Škoda, ale od české firmy TYLL.Škodovácké potrubí za 17 000.- a od firmy TYLL za 6 000.- kč. Ovšem kontrolka se vždy tak po 60 km rozsvěcuje znova a pořád píše Nízká účinnost katalyzátoru. Je fakt že na starém potrubí byla seškvařena keramika v překatalyzátoru (tj. koleno hned za sběrným výfukovým porubím motoru) a nové potrubí už onen předkatalyzátor nemá, pouze katalyzátor, který je dál od motoru. Diagnostika pořád píše onu chybu- Nízký tlak katalyzátoru. Auto se ale chová pořád stejně bez ztráty výkonu. Poradí někdo ? Děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 3. leden 2015 Sdílet Vloženo 3. leden 2015 Hm ta závada je trošku záhadná. Jen dotaz... kod motoru popř.rv. A to jsi vážně dal 17tis za potrubí a 6 za kat? No já své auto mám taky rád,ale ono se musí už i u starších ročníků uvažovat jestli cena náhradních dílů nepřesahuje cenu vozu. Popřípadě hledat levnější řešení-mám namysli to origo potrubí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 3. leden 2015 Sdílet Vloženo 3. leden 2015 nee, dal 6 za vše Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 3. leden 2015 Sdílet Vloženo 3. leden 2015 Tak to jse mi ulevilo! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 3. leden 2015 Sdílet Vloženo 3. leden 2015 Dal by som tam jazdený originál lebo je to bezporuchová vec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrkiller Vloženo 3. leden 2015 Sdílet Vloženo 3. leden 2015 (editace) A není to třeba lambda sondou? Za katem? A mě se katalyzátor rozsypal zas takový bezporuchovy není. Sotva jsem procházel na emisích 1.4 MPI při 220 000. Editováno: 3. leden 2015, autor: Petrkiller Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlastik1 Vloženo 4. leden 2015 Sdílet Vloženo 4. leden 2015 Kod motoru mám BKY. Píše to závadu č16804 - Nízká hodnota katalyzátoru. Na starém potrubí byl seškvařený Předkatalyzátor byla v něm taková seškvařená koule.Nové potrubí už Předkatalyzátot nemá, ale píše pořád stejnou závadu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlastik1 Vloženo 4. leden 2015 Sdílet Vloženo 4. leden 2015 Čau jak jsi dopadl s tím, že ti ato psalo závadu 16804 Nízká hodnota katalyzátoru ?Já mám to samé, po demontáži potrubí jsme zjistili úplně seškvařený předkatalyzátor. Tak jsme objednali nové potrubí za 4500 od české firmy TYLL, která vyrábí výfuky, ale stím, že už nedělá onen překatalyzátor, který se vysokýmí teplotami od motoru často seškvaří, ale dělají rovnou výkonější katalyzátor, který je dál od motoru na výfukovém potrubí.Ovšem kontrolka se rozsvěcuje pořád. Nevím co s tím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tosa Vloženo 28. Červen 2015 Sdílet Vloženo 28. Červen 2015 (editace) Ahoj Kluci, mám stejnou závadu katalyzátoru. Skoro všichni jste museli vyměnit ten katalyzátor dole. Někteří jste vyměnily potrubí kde není onen předkatalyzátor a chyba se dále objevuje. Jak jste to nakonec vyřešily? Nezkusily jste náhodou ten starý předkat. převařit na nové potrubí? Pořád nevím, který ten katalizátor mám vyměnit aby chyba zmizla? Ten dole nebo ten předkat nahoře? Děkuji za jakoukoliv odpověď. Martin Editováno: 28. Červen 2015, autor: tosa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 28. Červen 2015 Sdílet Vloženo 28. Červen 2015 (editace) Taky by nebylo marné oba odšroubovat a mrknout se dovnitř v jakém jsou stavu. Pohledem se dá taky něco zjistit. Celý nový před katalyzátor originál jsem vyděl nevím ted přesně na bazoši,nebo bazaru za dobrou cenu. Editováno: 28. Červen 2015, autor: Mirek 835 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tosa Vloženo 28. Červen 2015 Sdílet Vloženo 28. Červen 2015 Odšrpobovat a mrknout na to to by nebyl problém, to mě nenapadlo, myslíte, že vizualně chybný kat. poznám? Na bazoši i bazaru jsou před katy ze svody a já mám motor BKY a ten kat je bez svodů jen s přírubou na kterou příjdou svody našroubovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 28. Červen 2015 Sdílet Vloženo 28. Červen 2015 Jde to poznat. Třeba když chrastí,když sním zatřepeš,tak je rozpadlý. Prostě do něj mrkneš proti světlu. Mělo by přes něj být blbě vydět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
centris610 Vloženo 17. Březen 2016 Sdílet Vloženo 17. Březen 2016 zdarec pod touhle chybou se ale muze toho skryvat vice nez jen spatnej kat ... chce to trebas i vyjet rediness ... ja tam toho mam vic napr:to hlasi chybu egr, lambda sondy, kat, pak byva s tim spojeno i ze to muzou byt jen svody ke katu, muze byt i praskly vlnovec nebo dira nekde ve vyfuku, je toho pry dost co sčeknout ... u lambd to mohou byt pry snad i jen spatny kabely a ne primo ty lambdy ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
centris610 Vloženo 17. Březen 2016 Sdílet Vloženo 17. Březen 2016 jenze kdyz to date do servisu obycejnyho tak samo vse vymeni nez aby se pidili po necem ze jo ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
-=Vasek=- Vloženo 11. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2019 Zdravim, ozivim tohle tema neb uz jsem v koncich. Fabia 1.4 16v 55kW, chyba P0420 - katalyzator nizky ucinek. Vymeneny kat i obe lambdy. Podle emisniho mereni se mi zda, ze nove dily pracuji ok, viz hodnoty volnobeh CO - 0.001, zvysene ot. CO - 0.008, lambda - 0.999. Dekuji za napady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marek16 Vloženo 11. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2019 mrkni na kilometry u té chyby, není to ta, co byla zapsaná ještě před výměnou? (chyba smazaná? najel jsi s tím aspoň pár desítek km?) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
-=Vasek=- Vloženo 12. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2019 Ano, byla smazana. Auto kontroluje ucinnost katalyzatoru za urcitych podminek (nevim presne, ale cca musi byt splneno: teplota motoru, teplota katu, zatez motoru, lambda regulace ok,..), takze jsem po smazani chyby udelal projizdku cca 20km a chyba se indikovala. MIL se rozsveci po trech (myslim?) po sobe jdoucich cyklech, kdy je indikovana chyba P0420. To se od vymeny uz take stalo (proto jsem si vsiml) a nepochybne k tomu opet dojde. Jinak spatny kat hlasi vag test v bloku hodnot 46 zatimco post kat lambda test (blok 36) je ok. Pre kat lambda test (blok 34) se mi nepodarilo vyvolat, nevim proc, ale dle vseho je prvni lambda take ok. Vyfuk az po kat novy, svody se take zdaji ok. Zadna dalsi chyba, jizdne dle meho soudu vporadku, spotreba odpovida jizdnimu stylu. Kdyby nekdo vedel, jak zobrazit signal z lambd pomoci vagu (pokud to jde), mohlo by to byt poucne. Diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
goromako Vloženo 15. leden 2020 Sdílet Vloženo 15. leden 2020 Prosim vas o radu. Svieti mi kontrolka motora chcek engine diagnostika ukazuje chybu 16804. Boli vymenene obidve lambda sondy za nove komplet vyfukove potrubie aj s predkatalyzatorom a katalyzatorom ,nove sviecky nove zapalovacie cievky . Urobil som aj test readiness kod vsetko ukazalo ok. Ale po prejdeni 60 km znova svieti kontrolka .Neviem si uz rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 16. leden 2020 Sdílet Vloženo 16. leden 2020 Témata sloučena. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.