Rypicong Vloženo 10. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2015 tak to potom ju, nerozporuju ten olej jako takový, jenom mě zajímalo, co je vedlo k tomu ti ho tam nalejt a jestli si udělají analýzu jízdy a poté i podle toho zvolí olej, palce nahoru takovému servisu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juraj07 Vloženo 10. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2015 Pravda, milo som bol prekvapený tým servisom paráda takto to má byť hej analýzu jazdy vraj zapisuje RJ keď máš premenlivý podla toho volia olej čo vravel.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 10. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2015 proč ? viskozitu bych řešil v závislosti na způsobu užívání auta - né že to tam fláknu jenom proto že to maj a jenom proto, že to má lepší viskozitu. Kdo bude jezdit dálky, je mu k hovnu S tým čo platíš súhlasím, ale treba doplniť, že on moc na výber nemá, ak sa jedná o premenlivý interval. Bežná 5W-30, alebo 0W-30. Pri jazdách sú oba oleje rovnako dobré, ale pri studených štartoch a krátkych jazdách má navrch tá 0W-30-ka. Tým pádom to je jasná voľba, zvlášť ak sa tým autom jazdí veľa v meste. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juraj07 Vloženo 10. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2015 (editace) Prečo má navrch pri studenom štarte 0W? Inak často som čítal že TSI sa po výmene oleja stíši moc zmenu nepozorujem tiché to je viacmenej furt...jedinu zmenu po výmene brzdovej kvapaliny je to že ťažšie sa stláča brzdový pedál snáď sa to časom dostane do normálu :/ Editováno: 10. Říjen 2015, autor: juraj07 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 10. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2015 Najdi si patřičné studijní materiály a uvidíš proč. Respektive stačí, když budeš vědět, co ta čísla znamenají. Jezdím a jezdil jsem s vícero TSI a u žádného se nijakým způsobem nezměnil zvuk či hluk motoru po výměně oleje. To je zase nějaký blud, ne? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juraj07 Vloženo 10. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2015 Ďakujem Pawouk! Takže 0W-30 ak sa rýchlo dostane na potrebné miesta pri studenom štarte tak by nemuseli byť ani problémy s reťazou..(zatiaľ žiadne niesú) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deivis Vloženo 20. Březen 2016 Sdílet Vloženo 20. Březen 2016 (editace) Ví nebo zná někdo jaký přesný typ a značku oleje používá Škodovka do motorů 1.2 TSI v manuálu je napsané VW 502 00 což odpovídá 5W-40. Chtěl bych na 5000km vyměnit olej tak bych chtěl znát jaký olej tam vlastně je. Psal jsem do Škodovky ale než odpověděj to bude chvíly trvat. Mám 1,2 TSI, dávám každý rok Castrol Magnatec 5W40 plna syntéza. Maximalni spokojenost, zbyde mi vzdy i na dolití, tuto sezonu jsem dokonce ani nedoléval. ANI KAPKU. http://www.olejservis.cz/castrol-magnatec-c3-5w-40-5lt/d-79142/ Editováno: 20. Březen 2016, autor: Deivis Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 21. Březen 2016 Sdílet Vloženo 21. Březen 2016 Uistím ťa, že Magnatec je asi natoľko plne syntetický olej, ako naše Fabie a Roomstre sú Porsche. A síce má schválenie VW 502.00, takže ho do svojho auta použiť môžeš, ale už ten popis na ich webe je taký bullshit, že ja osobne by som ten olej nepoužil ani na mazanie pántov dverí. As part of the Castrol Magnatec range, our 5W-30 oil contains intelligent molecules that cling to your engine and form an extra layer that protects from start up. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vasnivykolista Vloženo 2. Květen 2016 Sdílet Vloženo 2. Květen 2016 (editace) Tož jsem si koupil castrol 5w30 LL a objednával sem se na servisní prohlídku... Technikovi oznamuji že mám vlastní olej...a on že od záři 2015 to mají přímo ze škodovky zakázané ... a ještě když mam auto v zaruce tak tím tuplem... už jste se taky s tím přístupem setkali? Auto Hegr Olomouc Editováno: 2. Květen 2016, autor: vasnivykolista Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 2. Květen 2016 Sdílet Vloženo 2. Květen 2016 Není povinností autorizovaného servisu vzít tebou dodaný olej (nebo jiný náhradní díl) - je to pouze na dohodě. Takže v tomto případě není co řešit. Pokud tvrdí, že to ŠA zakázala, bylo by možná vhodné to doložit - například nějakým TPI apod. Protože zrovna na tento případ kdysi jedno TPI ŠA vydala - byla tam instrukce, jak má servis postupovat, když si zákazník dodá vlastní olej. To by totiž znamenalo, že už to neplatí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martt Vloženo 2. Květen 2016 Sdílet Vloženo 2. Květen 2016 Dnes jsem si vyměnil olej po 15tis - Mogul RACING 5W-40 (z loňska v akci za 379,-/4l), filtr origo od Škodovky (dle doporučení serv.technika - mám to ještě v záruce...) a musím zkonstatovat, že už jsem potřetí viděl, že po vyšroubování old filtru tam zůstává staré těsnění zaražené a zaklíněné...nedivím se pak neznalému mechošovi, že ho tam nechá a na něj narve new fitr i s new těsněním...nevím, ale ta konstrukce se mi nezdá jako dobrá...nepamatuji si, že by tohle nějaký jiný filtry dělaly... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 2. Květen 2016 Sdílet Vloženo 2. Květen 2016 Tož jsem si koupil castrol 5w30 LL a objednával sem se na servisní prohlídku... Technikovi oznamuji že mám vlastní olej...a on že od záři 2015 to mají přímo ze škodovky zakázané ... a ještě když mam auto v zaruce tak tím tuplem... už jste se taky s tím přístupem setkali? Auto Hegr Olomouc a jak jsi to vyřešil ? pokud jsi stále objednaný, zavolal bych na zrušení, že jsi si tuto informaci u Škody ověřoval a že to je kec a že si najdeš jiný servis... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vasnivykolista Vloženo 2. Květen 2016 Sdílet Vloženo 2. Květen 2016 Zatím jsem objednanej a ještě jsem si to neověřil... Objednával jsem dneska na 13.5 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sir_Jarek Vloženo 2. Květen 2016 Sdílet Vloženo 2. Květen 2016 (editace) Mám zato, že je výslovně zákonem zakázané, aby výrobce automobilu trval na nějaké konkrétní značce oleje, dokonce od určitého roku nesmí zákonnou dvouletou záruku podmiňovat prováděním servisních úkonů v autorizovaném servisu (samozřejmě kromě záručních oprav), musí být ale prováděny a potvrzeny servisem odborným. Jiné je to ovšem u prodloužených záruk nad rámec zákonných - tam si už může výrobce vymýšlet prakticky cokoli za podmínky, páč tato záruka není ze zákona, ale "z dobré vůle" výrobce. Může ovšem stanovit specifikaci oleje a to i dle vlastních norem (u koncernu VW typicky...) - pak mu výrobci olejů posílají vzorky ke schválení za úplatu a tyto oleje, které výrobce schválil pak logicky musí i akceptovat a to i pro provoz v záruce. Takže přinese-li zákazník vlastní olej v originálním obalu, na němž je uvedena specifikace dle výrobce (třeba VW 504.00/507.00) - tedy olej, který sám výrobce schválil dle vlastních norem, neměl by být problém (existují i pančované oleje, to je ale jiná kapitola...). ______________________________ Sečteno, podtrženo - myslím, že si zmíněný servis vymýšlí a to z důvodu, že jeho největší příjem z výměny oleje pramení z předraženého originálního sudového oleje (který nejspíš kupuje za babku). Domnívám se, že kdyby se to dověděla ŠA, dá mu to pěkně sežrat (alespoň by měla dát). Editováno: 2. Květen 2016, autor: Sir_Jarek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 2. Květen 2016 Sdílet Vloženo 2. Květen 2016 Nikde se tady neřeší, že se jim nelíbila konkrétní značka oleje, to sis vyfabuloval ty. A tohle tady řešit nebudeme - je to na stejné úrovni, jako by sis přinesl do hospody svůj chlast a chtěl, aby ti ho pingl nalil do skeničky. Asi bys neuspěl, že? Nelíbí se ti to? Jdi jinam, servisů je tady dost. A nikdo je nemůže přinutit, aby používali cizí olej. Probíralo se to tady různě na foru horem dolem již mnohokrát, ale tak to prostě je. Nevidím důvod, proč se k tomu stále vracet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sir_Jarek Vloženo 2. Květen 2016 Sdílet Vloženo 2. Květen 2016 (editace) Nikde se tady neřeší, že se jim nelíbila konkrétní značka oleje, to sis vyfabuloval ty. A kde v mém příspěvku tvrdím, "že se jim nelíbila konkrétní značka oleje"? Čti pořádně, pane moderátore (a pak kdo tu fabuluje...). Pouze jsem logicky zdůvodnil proč nevěřím, že ŠA zakazuje servisům brát od zákazníka olej - ŠA to podle mě z principu zákona a principu schvalování olejů výrobcem zakázat nesmí - jinak zakazuje něco, co sama schválila. V tom, že hospoda "autorizovaný servis" má právo odmítnout zákazníkem přinesený olej máš zcela zřejmě pravdu, což jsem ovšem já neřešil. Napsal jsem pouze svůj názor, že místo skutečného důvodu "servírujeme pouze vlastní olej" uvádí důvod zástupný - "že to ŠA zakázala". Ale dejme tomu, že se mýlím a že to ŠA z nějakého důvodu opravdu zakázala - pak od toho je diskuse, že to někdo může doložit nebo naopak vyvrátit - jak píšeš: Pokud tvrdí, že to ŠA zakázala, bylo by možná vhodné to doložit - například nějakým TPI apod. Protože zrovna na tento případ kdysi jedno TPI ŠA vydala - byla tam instrukce, jak má servis postupovat, když si zákazník dodá vlastní olej. To by totiž znamenalo, že už to neplatí. Editováno: 2. Květen 2016, autor: Sir_Jarek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sir_Jarek Vloženo 2. Květen 2016 Sdílet Vloženo 2. Květen 2016 PS: je zajímavé, že servis VW, kde jsem koupil Apíka, nemá s doneseným olejem žádný problém... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 3. Květen 2016 Sdílet Vloženo 3. Květen 2016 Presne dva týždne dozadu som bol na výmene oleja v autorizovanom servise a bez problémov mi tam dali olej ktorý som si doniesol, takže evidentne bude treba zájsť do iného servisu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galvi Vloženo 3. Květen 2016 Sdílet Vloženo 3. Květen 2016 (editace) Tož jsem si koupil castrol 5w30 LL a objednával sem se na servisní prohlídku... Technikovi oznamuji že mám vlastní olej...a on že od záři 2015 to mají přímo ze škodovky zakázané ... a ještě když mam auto v zaruce tak tím tuplem... už jste se taky s tím přístupem setkali? Auto Hegr Olomouc U Hegra olej brat nechcou odjakživa. Jestli mohu doporučit, v Olomouci jezdím k Hlaváčkovi OL-Holice, cenové i přístupem jsou úplně někde jinde. S vlastním olejem nebyl nikdy problém. V pátek tam zrovna jedu . EDIT: Pardon za OT, ale musím Sir_Jarek: Pěkný Up! Mame doma TAKY modrého Editováno: 3. Květen 2016, autor: Galvi 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 3. Květen 2016 Sdílet Vloženo 3. Květen 2016 stejně je to smutný, hádáme se tu jak báby na trhu a to jenom proto, protože servisy Škody, si za litr oleje účtujou sprosté ceny. Konkurence je většinou na půlce ceny... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 3. Květen 2016 Sdílet Vloženo 3. Květen 2016 (editace) Uistím ťa, že Magnatec je asi natoľko plne syntetický olej, ako naše Fabie a Roomstre sú Porsche. A síce má schválenie VW 502.00, takže ho do svojho auta použiť môžeš, ale už ten popis na ich webe je taký bullshit, že ja osobne by som ten olej nepoužil ani na mazanie pántov dverí. Ty zase plácáš blbosti typu ten a ten mechanik říkal, že dělal oddělaný motor díkyMagnatecu a jiné pohádky ! Jedinné co maximálně uznám, že nemá tu reklamovanou přidanou hodnotu. Editováno: 3. Květen 2016, autor: dick Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 3. Květen 2016 Sdílet Vloženo 3. Květen 2016 plně syntetický, nemusí mít jedinou stopu syntetického oleje... A syntetický - neznamená, že je lepší jak minerální... ale to snad všichni vědí... 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 4. Květen 2016 Sdílet Vloženo 4. Květen 2016 Ty zase plácáš blbosti typu ten a ten mechanik říkal, že dělal oddělaný motor díkyMagnatecu a jiné pohádky ! Jedinné co maximálně uznám, že nemá tu reklamovanou přidanou hodnotu. Preco by Magnatec (ako kazdy iny komercny spotrebny produkt) nemohol patrit k tym horsim vo svojej kategorii? To mi prosim nejako vysetli. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirkaBrno Vloženo 4. Květen 2016 Sdílet Vloženo 4. Květen 2016 ..na magnatec jezdi a hlavne drive jezdila spousta aut.. nikde jsem necetl ofiko zpravu, ze ten olej kazi motory, nebo je nejakej spatnej, pokud vim, dodneska se prodava a takovych 10-15 let se prodava stale... mozna, pokud nekdo kupuje oleje z pofidernich eshopu a dostane polsky fake tak muze mit problemy... pochybuju, ze by castrol pustil nejakou spatnou kvalitu oleje mezi zakazniky... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 4. Květen 2016 Sdílet Vloženo 4. Květen 2016 Nase dohady su zbytocne. Ja som len podotkol ze Castrol moze byt dobry ale aj zly olej. Predsa aj pneu sa lisia, benziny tiez, a sem tam nejaka organizacia spravi testy a my si mozeme vyberat. Nemozes slepo obhajovat kvalitu produktu iba na zaklade "pochybuju, ze by castrol pustil nejakou spatnou kvalitu oleje mezi zakazniky." Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.