Podvozek
Vše o podvozku - kola, nápravy, tlumiče...
233 témat v tomto fóru
-
Dobry den. Mam fabiu 1,2 tsi 63kw ,rv 2012 ,21000km Stalo sa mi pri rozbiehani (1 stupen 2 st.) ze auto vydavalo plechovy zvuk ako kedy som tahal za sebou plechy. neskor sa mi to stalo pri zaradeni spiatocky. na vecer to uz bolo ok. co to mohlo byt? za odpovede dakujem
-
- 3 odpovědi
- 2,9tis zobrazení
-
-
-
Ahoj. Prosím o radu. Při jízdě na nerovné vozovce se ozývá ze předu kovové cinkání. Ve škodovce nic nenašli. Setkal se někdo s tím? Fabia II, 1.4 16V 2008 kombi
-
- 3 odpovědi
- 3,2tis zobrazení
-
-
Ahoj...mám novou 4 roky starou fábku II a vždy při couvání z parkoviště s pravým rejdem jak couvám a pak šlapnu na brzdu, tak to tak někde zepředu kovově bouchne...někdy i bez vytočených kol to lupne....sice mín, ale lupne. Co by to mohlo být? Silentblok nějaký? Slyšel sem, že sou na to fábky citlivý co se týče předních silentbloků... Díky
-
- 5 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
Vie mi niekto poradit ako sa vybera ochranne sitko z nadrzky brzdovej kvapaliny? Je na to najaky pripravok, nechcem to tahat nasilu a potrebujem odsat vsetku kvapalinu. Vopred dakujem za rady.
-
-
- 15 odpovědí
- 8,8tis zobrazení
-
-
Dobrý den, můžete mi někdo poradit. Z ničeho nic mi začala upozorňovat, že je ručka zatažená a při tom není. Dělá to jen většinou u zatáček nebo při brzdění. Děkuju za odpověd. Honza
-
-
- 5 odpovědí
- 10,2tis zobrazení
-
-
Máte někdo problém s tím, že když brzdíte motorem po nerovnostech (ne díry, ale prohlubně), tak vám něco bouchá jakoby z převodovky? Řešil jste někdo takovej problém? Převodovka funguje skvěle, nevím, co to může být za rány, bouchá to i normálně, ale když je zařazeno tak mnohem více a když je mokro tak ještě víc...Po rovině nebouchne nic, ale na prohlubních a nerovnostech ano...
-
- 2 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Zdravím borci, stala se mě velmi nemilé věc. Pravděpodobně jsem ztratil nebo prostě někam založil pojistnou matku na šrouby. Nevím jak to přesně vysvětlit. Prostě je to ten byt který se strčí do klíče a do bezpečnostního šroubu. Chtěl bych se zeptat jaká varianta by byla nejlepší. Sehnat nový..? Ale nevim jak když nevim číslo matky. Jít do special. servisu a zkusit to tam..? Nebo se to dá prostě nějak poznat..? Děkuji mockrát za jakou koliv radu. Mám FABIA II r.v. 2007
-
- 5 odpovědí
- 6,8tis zobrazení
-
-
Zdravím. Chci se zeptat, jestli s tím máte podobnou zkušenost. Již u druhé verze fábie pozoruji takové podivné bouchání při přejezdu nerovností, především když je zařazená rychlost a brzdí se motorem a hlavně na mokrém a vlhkém povrchu. Je to normální? Když je sucho, tak to téměř nebouchá. Nějaký sílentblok, který u fábie trpí víc, když se často brzdí motorem? Nebo snad tlumiče? Mám najeto asi 10tis, u druhé fábie mi to začlo také bouchat při 10tis...
-
- 1 odpověď
- 2,7tis zobrazení
-
-
Ahojte má ešte niekto problém odlupovaním laku z diskou Gigaro bielé. Už raz menené všetky štyri v záruke a po dvoch mesiacou sa to zase začalo odlupovať z tých nových diskov. Takže ich idem reklamovať znovu.
-
- 2 odpovědi
- 1,8tis zobrazení
-
-
Ahoj, koupil jsem si Fabii II z bazaru a všiml jsem si, že volant se nevrací sám na střed. Např. po kruhovém objezdu, kde musím více vytočict volant se sice vrátí ale ne úpně do středu, nebo po mírné zatáčce volant zůstane natočený právě v tom malém úhlu. Točení volantem se mi zdá docela tušší. Prostě mám pocit že pořád musím korigovat jízdu. Zkušenosti nemám jsem po autoškole kde jsem řídil starou Fabii I z roku snad 98, tak nemám s čím porovnávat. Možná to tak má i být. Ale v autoškole to šlo fakt lehce, volant se nevracel silou ale s lehkosti a přesně na střed. Děkuji,
-
- 6 odpovědí
- 9,4tis zobrazení
-
-
-
Ahojte, poradíte mi někdo, jak přesně nasazovat originální zvedák do vyznačených míst na autě? Mám Roomstera Scout a na oplastování jsou šipkou vyznačená místa, kam se má zvedák nasadit. Ať se ale snažím jak se snažím, zvedák nejde nasadit tak, aby to tam celé pěkně zapadlo, vždy mám pocit, že to je nasazené špatně a že si ničím podběh, resp. spodek auta. V příručce je takový obecný nic neříkající popis bez detailního obrázku, z kterého nelze přesně určit jak má být zvedák nasazen. Prostě se mi zdá, jako kdyby tam ten zvedák pořádně nepasoval a přitom je to stoprocentně originální zvedák, který byl dodán spolu s autem. Pokud někdo víte jak přesně to tam má být nasazené, n…
-
- 21 odpovědí
- 13,6tis zobrazení
-
-
Ahojte, všiml jsem si toho už minulou zimu ale bylo toho méně...A na léto to zase zmizelo. Na hrbolech na kterých auto více propruží a zhoupne se třeba i na retardérech se ozve z přední nápravy hlasité zavrzání. Když najedu na běžné menší nerovnosti tak je klid, ale když auto pořádně propruží tak vrzají! Nemyslím když třeba zbytečně rychle najedete na retardér a ozve se rána ale na plynulejším ale vyšší nerovnosti to jde hodně slyšet. Jakoby nějaké klouby nebo zatuhnuté tlumiče. V servise nic nenašli že prý to slyší ale není to nic co by bylo opotřebované... Díky za rady
-
-
- 10 odpovědí
- 5,8tis zobrazení
-
-
Zdravím,scháním typový list k diskům arktos 16" co se dávali na Roomster.Ve škodovce jsem neuspěl,tak to zkouším tady.Bohužel v techničáku napsané nejsou,tak je tam chci mít legálně. Kdyby někdo měl tak SZ.Děkuji.
-
- 1 odpověď
- 2,7tis zobrazení
-
-
Už za 3 týdny mi přivezou novou fábku RS combi v modrý race metalíze s bílýma 17" giraro. A tak jsem začal přemýšlet co na zimu... Moje idea je nějaké pěkné 16" alu protože ty nízkoprofily 17" 205/40 jsou zimáky dost drahé a navíc asi dost náchylné k poškození na našich silnicích... co byste doporučili vy?
-
- 12 odpovědí
- 3,9tis zobrazení
-
-
je zadní náprava na Fabia II krátká (HB) stejná jako Fabia II kombi? neřeším kotoučovou ani bubnovou, o to mi nejde. Jedná se o výměnu poškozené- ohlé a mám na svou krátkou z kombi, takže jestli má rozměry stejné
-
- 2 odpovědi
- 2,6tis zobrazení
-
-
Potřebuju poradit, mám F Monte Carlo po nehodě a mám hnutou zadní nápravu, mohu jí nahradit z Fabie I, nebo z Fabie II combi? jsou všechny zadní nápravy stejné? (samozřejmě asi buben/kotouč) já mám buben, poraďte, nebo kde ji koupit, v super stavu, nehnutou, použitelnou, 777631730, 100diesel(uzenáč)seznam.cz
-
- 1 odpověď
- 1,9tis zobrazení
-
-
Po zkušenostech z loňské zimy mi na můj vkus ABS zapíná dost brzo. Letní gumy mám 15" a zimní 14". Kde se ve vagu nastavuje velikost kol pro optimální funkci abs nebo jeho citlivost? Uvítal bych pozdější nástup.
-
- 0 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
Cau kluci poradte potrebuju vymenit brzdove celisti na roomstru a potrebuju poradit jak mam sundat zadni buben abych se dostal na celisti diky
-
- 2 odpovědi
- 3,1tis zobrazení
-
-
Ahojte, Dnes som konečne prezul svoju Fabiu a nie som si celkom istý či na letné sú vymedyovacie krúšky (umelohmotné). Letné diky sú original Elba 16", a neviem teraz či tam majú alebo nemajú byť. Na jednotkovej fabii som ich mal, ale tam neboli original disky. Ďakujem všetkým za odpovede.
-
- 1 odpověď
- 1,4tis zobrazení
-
-
Zdravim Vas chcel by so vediet aka je sanca poskodenia pneumatiky pri jazde s tlakom 0 Bar(PSI) cca 3km pri rychlosti cca 40km/h. Zlihal mi ventil, po vymene na pumpe za novy s nou jazdim nadalej. Je to Ultra Grip 8 bez RTF.
-
- 5 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
Zdravím, nenašel jsem podobné téma, tak zkusím založit své. Snad mě neukamenujete Včera kolem půlnoci jsem jel asi 40 km po okrskách domů. Párkrát jsem musel dost zašlápnout brzdu(protijedoucí auta, kočka, zajíc, srna). Když jsem se po posledním dobrždění rozjel, po chvilce začal od zadní nápravy vycházet divný zvuk, jako by se do kola namotal kus drátu nebo něčeho podobného, jenže jenom když jsem nebrzdil. Zastavil jsem, prozkoumal kola i podvozek a jel jsem dál. Dělalo to pořád. Znovu jsem to zkontroloval a znovu jsem nic nenašel. Pak jsem najel na státní silnici, kde už nebylo tolik zatáček a překážek, takže nebylo třeba brzdit a po chvíli ten zvuk ustal. Dneska se mi…
-
-
- 17 odpovědí
- 13tis zobrazení
-
-
Ahoj, nemáte někdo zkušenosti se značkou RSW a YAKUZA? Jestli to nejsou nějaký bláta a tak...
-
- 11 odpovědí
- 4,3tis zobrazení
-
-
Ma niekto podobny problem? Ked na Fabii II Facelift, najazdene 2 500 km vytoceni pri parkovani kolesa do plneho rejdu a pohnem sa,kolesa mi tak zvlastne hucia, alebo skripu. V servise mi povedali, ze to je OK. Druhy problem s brzdovym pedalom - pri jeho zosliapnuti, ale nie vzdy tak zavrzga, ako keby sa zadrhal. Neostane vysiet, len tak zavrzga.
-
- 7 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
-
-
Ahoj, jaký používáte kdo hever v garáži? Mám na mysli hever na kolečkách, který zvedne celou nápravu naráz. Měl jsem takový hever, nejmenší typ a po 10 letech přestal těsnit a nedrží polohu. Chci pořídit nový, tak sonduju, co doporučíte, před čím varujete? Možná bych bral trochu větší, než nejmenší, ale zase aby to nebyla 40kg kráva. Dík .
-
- 13 odpovědí
- 8,9tis zobrazení
-
-
Zdravím, potřeboval bych poradit koupil sem Fabku 2 mam tam originál ALU Škoda. Jak zjistim jestli sou vhodné na zimní provoz do mrazu??? Mám typ Antares viď. foto. Dik!
-
- 3 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
-