Motor 1.2 HTP
671 témat v tomto fóru
-
Ahojte Poprosím o radu.Mám Fabiu 1,2htp 47 kW nabehnuté 154000km. Včera začala svietiť kontrolka RJ. VAG vypísal: 16490 - tlak v sacom potrubí/tlak vzduchu (G71/F96)- neverohodný signál P 0106 - 35 - 00 -- 16556 - rada valcu 1 : system odmerovani - system prilis bohaty P 0172 - 35 - 10 --- sporadická Kontrolka sa rozsvietila po prudkom poklese volnobežných otáčok - motor skoro zhasol. Vopred ďakujem za radu.
-
-
- 13 odpovědí
- 10,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám dotaz, když sešlápku plyn tak se ozve zvu jako kdybych měl blow off ventil :-) Opravdu, jakoby to nasávalo někde vzduch nebo někde něco odfukovalo. Navíc se mi zdá, že při sešlápnutí plynu při jízde se objevuje "díra" než auto na plyn zareaguje. Jo a je to 1.2 12V.
-
- 7 odpovědí
- 2,6tis zobrazení
-
-
-
Chtěl se touto formou zeptat zdali by mě mohl někdo poradit jaká by to mohla být závada. V rodině máme FI. s motorem 1,2 HTP 40kw. Za studena motor chytne okamžitě, ale jak je motor ohřátý tak startování trvá tak kolem 5 sekund než to chytne.Moc díky za odpovědi
-
- 3 odpovědi
- 2,8tis zobrazení
-
-
Prajem pekný deň. Chcem vymenit kvapaliny v tej mojej Fabke. Kúpil som to dosť ojazdené (153000). Takze motorový olej, prevodový olej, daco do servo riadenia. Ak máte niekto skúsenosti,tak prosím poradte. Myslím aké oleje,cisla klin.remenov, napinacie kladky a podobne. Vopred všetkým dakujem. :help: :help:
-
- 16 odpovědí
- 7,9tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny.Mám fabku 1.2 40kW a tak měsíc mám při startování problém s poklesem otáček.Když nastartuju tak otáčky vyskočí na 1000 a hned poklesnou na 500 a jde cítit že se začíná "dusit",pak se dorovnají na 800 po chvíli 750 a drží.Dřív mi to i zdechlo.Teď to udělá pokaždé při jakém koliv startování akorát to nezdechá.Měl jsem to v servise ale na VAGu nic není žádnou závadu to nepíše.Mám najeto 50 000.Svíčky jsou nové,vzduchový filtr,palivový filtr,klapka je vyčištěná a nastavená.Otáčky normálně nekolísají,jenom při startech.Čím to může být.V servise mi řekli že je to normální ale pár roků jsem auta dělal ale to normální není !Zkuste prosím poradit.Díky.Michal.
-
- 10 odpovědí
- 5tis zobrazení
-
-
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli se někdo nesetkal s podobným problémem. Shořela mi jedna zapalovací cívka, motor běžel na dva válce (ze tří), při tom na budíku blikala žlutá kontrolka motoru. Závadu jsem odhalil a cívku vyměnil. Teď motor běží na tři válce, vše se zdá být OK, ale kontrolka motoru pořád souvisle svítí. Jinak je vše ok. Co by s tím mohlo být? Je problém jen v tom, že je potřeba zajet do servisu, napojit na diagnostiku a vynulovat závady? Jinak mě nic nenapadá. jde mi o to anych nebyl za úplného blbce, když tam příjdu se svítící kontrolkou.
-
- 7 odpovědí
- 12,5tis zobrazení
-
-
Ahojte Poradíte mi, kde sa v motore AZQ 12V 47kW nachádza snímač tlaku nasávaneho vzduchu.
-
- 2 odpovědi
- 6,6tis zobrazení
-
-
Objevuji se nepravidelně tyto chyby 2 Nalezeny chyby: 16556 - rada 1: system odmerovani paliva System prilis bohaty P0172 - 35-10 - - - Sporadicky 16804 - rada 1: system katalyzatoru ucinek prilis maly P0420 - 35-10 - - - Sporadicky Readiness: 0000 0000
-
- 0 odpovědí
- 1,9tis zobrazení
-
-
zdravim chtel jsem se zeptat jake mate zkusenosti s výfuky od laityng a s policisty? koupil jsem si výfuk na 1.2 40 kw mou fabku tak uvidime..
-
- 4 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
-
-
Pri kontrole VAGom mi vypisalo tieto chybi nevie niekto co su to za chybi, lebo ja sa do toho nejak nerozumiem by ste mi velmo pomohli :-) Address 01: Engine Labels: Redir Fail! Part No: 03D 906 032 A Component: 1,2l/2V SIMOS3 00HS1501 Coding: 00021 Shop #: WSC 13765 TMBPW16Y433784928 SKZ7Z0C1920339 1 Fault Found: 16804 - Catalyst System; Bank 1: Efficiency Below Threshold P0420 - 35-00 - - Readiness: 0000 0000 ------------------------------------------------------------------------------- Address 09: Cent. Elect. Labels: 6Qx-937-049-C.lbl Part No: 6Q2 937 049 C Component: 00 BN-SG. 2S07 …
-
- 7 odpovědí
- 7,6tis zobrazení
-
-
Včera sem řešil tenhle problém ve Škodovce co si mýslíte že to je ? Mám fabku 1.2 40kw je stara asi 3.5 roku a je to HTP Zjištěna událost 16556 P0172 007 Řada válců 1,systém dávkování paliva systém příliš bohatý. Zjištěna událost 17549 P1141 006 Stanovení zatížení: Neplatná hodnota OBD sonda se mi rozvěcuje od koupi vozu pořád to psalo nesmyslne hodnoty a bylo vymačkáváno a chyby smazány ale před tydnem mi to vyhodilu tu první chybu s těmi válci poprvé bojím se že je něco s Motorem můžu vědět jakej máte ne to názor vy díky Milhaus.
-
- 3 odpovědi
- 10,4tis zobrazení
-
-
-
Zdravim, mam Fabiu 1.2 12V 140tKm, na volnobeh je motor nekludny aj po vycisteni skrtiacej klapky, kamarat zo skodovky mi hovoril, ze mozu sa zacinat prejavovat "podpalene ventily". Je to pravda? Ake mate skusenosti? Co som cital tak prevazne s podpalenim ventilov sa stretavaju majitelia 1.2 6V. Ako sa prejavuje podpalenie ventilov? Ak by boli tlaky vo valci dobre tak na co by som sa mal zamerat aby som odstranil nekludny volnobeh? VAG nevypisuje ziadne chyby.Dakujem za odpovede.
-
- 19 odpovědí
- 12,4tis zobrazení
-
-
mám dotaz jak dlouhý je rozmer zadního dílu výfuku ,když jsem koukal pod auto tak sem videl rozpojeni až u sedadla spolujezdce pod autem ,neni to nejak dlouhe,nebo jsem to prehjlidl ..? diky az odpoved? koupil jsme si totiz výfuk a je mnohem kratsi , pri tom výrobce udaval ze je to na škodu fabii 1.2 44 kw
-
- 1 odpověď
- 1,8tis zobrazení
-
-
Zdravýčko, jaká je velykost ořechu na povolení olejovýho filtru.... 36 ...nebo 42 co ? abych se dostal k olejový vložce a dvanácti a šesti ventyl maj stejný vložky i ty plastový poklopi tech filtrů že? nebo jak bych to nazval
-
- 2 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
-
-
zdravim , predem se omlouvám za tuto blbou otazku ale chtel bych sportovni filtr, poradil by mi nekdo jaký prumer sportovniho filtru sedi na to saci plastove potrubi? dik za odpoved a dale nikde na netu sem nemoh najit ladenou koncovku výfuku na fabii 1.2 htp 44 kw neznate nejakou stranku kde se da koupit slusna koncovka s poradným zvukem? diky
-
- 0 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
-
-
Může mi prosím někdo poradit. Začala se třepat jak ratlík a jede na 2 válce,tak jsem to rozdělal a zjistil že nejde proud na vstřikovač na váci 1.Tak bych potřeboval poradit kde mám hleda závadu.
-
- 4 odpovědi
- 4,5tis zobrazení
-
-
zdravim,uvazuji o vymene saciho potrubi do me 40kw 1,2 ze 47kw..o jake dily se presne jedna?a kdyby nahodou bych narazil na saci potrubi od 1,4 tdi,to by tam pasovalo taky,kdyz se jedna o trivalec?diky
-
- 18 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, sem z toho tak trochu jelen. Dcera se rozhodla koupit Fabii, vzhledem k jejím finančním možnostem ojetou 1.2. Tak sme objeli pár bazarů a zkoukli pár aut. Nebudu tady hodnotit bazary i když je to zajímavé téma :-), ale jednu faktickou věc. Když jsme v bazaru nastartovali motor, otevřel jsem víčko na víku hlavy, teda tam kde se nalévá do motoru olej. Co se nestalo, ozvalo se celkem hlasitý zasyčení a motor výrazně snížil otáčky, to samé se opakovalo když jsem víčko vrátil na místo. Zkusili sme takto tři motory a dělal to každý s různou intenzitou, jeden prakticky zhasnul pokud jsem to víčko otevřel / zavřel rychle. Co to sakra je??? To přece nemůže být normální že si…
-
- 6 odpovědí
- 4,2tis zobrazení
-
-
Zdravím borci Čeká mě výměna motoru 1,2 HTP u fabie sháním nějaké rady,popřípadě obrázky a tak. Díky ferry777
-
- 6 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny zde. Mám malý problém s Fábkou 1.2/40kW, r.v.09/2004. Má najeto 85000kma teď začala trochu zlobit. Při jízdě z ničeho nic přestane táhnout na pár sekund. Když pustím plynový pedál, a znovu přidám, jede normálně. Hlavně to dělá když je zahřátý motor, ale občas si "cukne" i při studeným. Vyměněn palivový filtr, svíčky, vzduch. filtr a zlobí. Nevíte prosím Vás někdo, co by to mohlo být? Na VAGu nic špatně, už mě jen napadá zapalovací cívky nebo váha vzduchu. Děkuji za pomoc...
-
- 15 odpovědí
- 18,5tis zobrazení
-
-
Zdravim Vás. Nevie niekto nahodou ake idu piesty, kružky, ojnicne ložiska a ložiska kluky na motor 1,2/47KW. Mne motor začal klepat ked mal najazdene 220000km. Rad by som mu spravil GO ale nahradne diely skodovka na tento motor neponuka len komplet cely blok. Niekde som cital len tak okrajovo že je to 1,4 16V len neviem ktora. Dakujem za pomoc.
-
- 9 odpovědí
- 4tis zobrazení
-
-
Zdravím! Rád by som sa spýtal kde na prevodovke je umistneny jej kod... Mam 3 instalacne navody na prevodovky ale ani jeden nie na moj motor....neviete niekto o niecom?
-
- 4 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
Ahoj všem, mám Fabku r. výroby 2004 HTP 1.2 12V a brzo mě čekám servis a chtěl bych vědět co by se mnělo všechno překontrolovat nebo vyměnit. Nemyslím tím jen olej a filtr . Pořád nechápu z různých příspěvku, když mi ve volnoběhu poškubává ale s otáčkoměrem to ani nehne.
-
-
- 8 odpovědí
- 5,2tis zobrazení
-
-
Zdravím,našiel som toto v knihe: Údržba a opravy automobilú ŠKODA FABIA od autora H.R.Etzold ohľadom vzdialenosti elektród na sviečkach.Ja mám NGK a odtrh som dal z 0,9 na 0,7 kvôli LPG a v tabuľke sa uvádza 0,5. Je to normálne? Śklbká mi motor na voľnobeh 1.2 12V 47KW.
-
- 5 odpovědí
- 18,2tis zobrazení
-
-
Sondu za katalyzátorem jsem vyměnil a problém stále přetrvává. Kontrolka občas zhasne, ujedu 100 km a zase se rožne, ujedu dalších 500 km a zase zhasne. VAG-COM verze: IHR 304.0 Autosoft Číslo dílu řídícího modulu: 047 906 033 E Komponent a/nebo - verze: 1,4l SIMOS3PA 00HSSJ34 Kódodvání softwaru: 00021 Kód opravny: WSC 13765 Dodatečná informace: TMBPH16Y623388203 SKZ7Z0A1119510 8 Nalezeny chyby: 16524 - rada 1 -sonda 2 Bez aktivity P0140 - 35-10 - - - Sporadicky 17523 - rada 1 -sonda 1: topny okruh Zkrat ke kostre P1115 - 35-10 - - - Sporadicky 16556 - rada 1: system odmerovani paliva System prilis bo…
-
- 0 odpovědí
- 7,2tis zobrazení
-