Motor 1.2 HTP
671 témat v tomto fóru
-
Mám zajímavý poznatek... Na autě se mi rozsvítila kontrolka diagnostiky motoru, ale jelo normálně, zajel jsem do servisu a tam mi bylo řečeno, že kontrolka se rozsvítila kvůli tomu, že když tankuju plnou, tak to cvakne a pistole se vypne a že já to ještě přečerpám. Musím se přiznat, že občas jsem to udělal a nacpal jsem tam třeba 48 litrů. Spíš jsem to ale dělal kvůli tomu, abych neplatil 1169,50 ale nacvakal jsem tam 1200... No že prej jsem zaplnil benzinem vyrovnávací nádržku s aktivním uhlím a kvůli tomu se to rozsvítilo. Co si o tom myslíte?
-
- 6 odpovědí
- 7,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim, ohladne piskania by som mal 2 otazky. (nasiel som tu uz o tom viac tem, ale nikde som nenasiel moj konkretny pripad) 1.) Pocas jazdy pocut z priestoru motora piskanie presne v rozpati 2000-2500 ot/min. Pod ani nad to uz nerobi a dost ma to rozculuje, ked necham v meste 4. prev. stupen tak je to akurat na tej hranici 60-65 km/h. Mohlo by ist o nejaku chybu nasavania alebo je to normalne??? Please poradte..... 2.) Od 80km/h pocut hvizdavy zvuk z vonku. Ak su zavrete okna a ticho v aute (napr. v noci) tak to jemne pocut aj do interieru inak hlavne pri otvoreni okna. Nasiel som len jednu odpoved, ze by to mohol sposobovat nejaky uvolneny plast a pod. Ja to tipuje…
-
- 6 odpovědí
- 6,6tis zobrazení
-
-
-
rozsvítila se kontrolka řídící jednotky. Odjel jsem s autem do servisu Škoda auto, kde vozidlo převzali do opravy. Projeli se s ním a zkontatovali to samé, co já. A pak to začalo, napojili diagnostiku, vymontovali výfuk, kontrolovali rozvody, benzín, vstřiky, svíčky a další možné a nemožné věci. Auto po každém zásahu projeli a pořád stejný dojem. Nakonec auto ani neškytlo a v opravně stojí už od 9. 5. 2007. Servis se jen ohání kopiemi mailové pošty, kde konzultují zásahy do vozidla s automobilkou. Doba opravy už přesáhla 30 dnů a výsledek žádný. Dnes jsem jim podepsal prodloužení do 15. 6. 07. Poraďte prosím, co si mám počít?
-
- 14 odpovědí
- 4,7tis zobrazení
-
-
Skúste poradiť po vyradení rýchlosti normalne so sošlapnútou spojkou ostanú otáčky motora asi na 2 až 3 sekundy vysieť a niekedy aj mierne stúpnu a potom po tých 3 sek. klesnu na normal. Mám fábiu 1,2 HTP 47 KW rok výroby 2003. Dík.
-
- 4 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Ahojte, tesim sa z novej Fabky kombi 1.2HTP 47KW ... ten motor mi v meste celkom vyhovuje, zatial mam cca. 500km, ale co ma stale rusi, je zvuk od motora ... nemyslim ten typicky zvuk pre 3valec, ten pri jemnom jazdeni ani nie je pocut, ale zvuk co ide viac z prava (z pohladu vodica), kopiruje otacky, teda cim vyssie tym viac pocut a rastie aj jeho frekvencia...nieco ako zvuk elektromotora, take nieco som mal od rozvodoveho remena na inom aute, ale tu to asi nie je ta pricina....mate podobnu skusenost? Je to suvysly zvuk s intenzitou aj vyskou podla otacok Asi s tym pojdem k predajcovi, ale nechcem aby zo mna robili blbca, tak sa chcem pripravit a poucit. Diki
-
- 9 odpovědí
- 3,4tis zobrazení
-
-
Čaute všetci, objednal som si fabiu amb.1.2 47kw, ako ju mam spravne zabehať, myslím motor aby mi nerobil problemy a aby bol živy po celu jeho životnosť??? ďakujem za odpovede a rady.
-
- 7 odpovědí
- 4tis zobrazení
-
-
Čau lidi.Potřebuju poradit,pořípadně prokonzultovat s někym kdo stim má nějakou zkušenost,nebo ví o rozdílech a co by bylo potřeba.Nepotřebuju radit proč to nedělat ale jak to udělat.Jednou sem měnil motory na Honde CRX a v poho,ale tohle je přeci jenom dražší a novější hračka.Bud udělám přestavbu nebo nejezdim....Stačí mít komplet motor,svody,el.kabeláž a řídící jednotku ? Nebo sou ještě nějake změny na převodovce,tím pádem plooosy.Co držáky motoru ? Díky za info ,moc by se hodila i nějaka příručka ,kdo má na oba motory.....předem díky
-
- 21 odpovědí
- 4,5tis zobrazení
-
-
Rád bych se zeptal, zda jste se někdo setkal s průsakem oleje u motoru 1,2 12V (47KW). Koupil jsem starší Fabii Combi (2003) najeto asi 122 000KM a na levém boku motoru se objevuje olej - asi pod jedním kolem co pohání řemen. Někde tady jsem četl, že takto se projevuje KO motoru? Máte nekdo podobnou skušenost a jaké je řešení ? Myslel jsem, že to jenějaké těsnění podel osy rozvodového kola, ale teď mám obavu, abych nescháněl jiný motor. Dík za každou radu. VaVo
-
- 7 odpovědí
- 3tis zobrazení
-
-
Kluci mam velku prozbu na vas.... Ako dam dole krit motoru?? je nejako upevneny alebo len nacvaknuty?? treba nieco odpajat??? keby bola foto dokumentacia bol by som rad ale dakujem za kazdu radu.... :help: :help:
-
- 3 odpovědi
- 3,2tis zobrazení
-
-
V sobotu při návratu ze srazu se mi asi po hodinové jízdě na dálnici rychlostí 110-140 km/h rosvítíla kontrolka chlazení ale teploměr dál ukazoval normální tepolotu(jel jsem dál tak 5km než jsem mohl zastavit) ,po zastavení jsem zjistil,že víčko exp.nádržky je vyskočený a drželo tak na dvou závitech,a voda chyběla tak 1-2cm pod minimem.Po dolití asi 3/4litru destilky vše funguje normálně a voda neubejvá,olej taky čistej,tak nevím co si o tom mám myslet,je možný že ten ventil ve víčku se zasek a soustava se natlakovala tak že víčko vyskočilo.
-
- 6 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
fotene mobilom v servise...neni to moja http://tigerz.szm.com//30042007030.jpg http://tigerz.szm.com//30042007031.jpg http://tigerz.szm.com//30042007032.jpg http://tigerz.szm.com//30042007033.jpg
-
- 11 odpovědí
- 4,2tis zobrazení
-
-
-
No přátelé - náběh nové fábky s motorem HTP 12V 51 kW se blíží - ví už někdo v čem se fyzicky odlišuje motor HTP 47kW a 51 kW. No nenapínejte a napište. A hlavně - jestli existuje možnost přestavby. Jestli je rozdíl v ptákovinkách typu upravené sání, a jiná mapa do ŘJ, nebo jestli je za tím něco víc. Nebo dokonce, jestli náhodou nejsou motory zcela totožné a holt se změnil výkon jen na papíře. Tušíte? Ono kdybych se dostal nad magickou hranici 50 kW, tak bych si asi učúrával blahem ( i když za jízdy bych těch pár koníků asi ani nepoznal)
-
- 54 odpovědí
- 11,2tis zobrazení
-
-
Zdravim vsetkych. Vedel by mi niekto prosim poradit aky vyznam ma plastova klapka v kryte motora pravdepod. ovladana bymetalom na privode tepleho vzduchu cez vzduch.filter do motora z natrubku od hlinik.krytu katalizatora ako to pracuje? Zrusil som komplet plastovy kryt motora aj z filtrom a prepoil som skrtiacu klapku rurou na priamo z hruskou. Ci nejako neposkodim motoru ked hned nasava studeny vzduch. Odvetravanie od motora som napojil na maly filter. A na konci plastoveho palivoveho rozvodu je este akoby membrana alebo co to je odkial vyustuje kusok hadicky ktoru som nechal len volne. Ci ju mam napichnut na ruru sania ako bola origo pripojena v sani na kryte moto…
-
- 6 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-
-
pocas jazdy ked som presiel po kanaly silno sa auto zatriaslo a zacalo mi silne dymit s vyfuku(husty biely smradlavy dym)....rozosvietila sa kontrolka EPC a motora, zacal klepat ma divny zvuk..... HEEEELP....po vypnuti zacal normalne bezat a zase po 50m zacal zase ten biely dym a to iste kontrolky a klepanie co tomu moze byt ?
-
- 29 odpovědí
- 25,5tis zobrazení
-
-
ahoj lidi mam dotaz hele a nedalo by se na 1,2 40 kw fabce to je 6 ventil dat ta 12 ventilova hlava ??
-
- 3 odpovědi
- 1,8tis zobrazení
-
-
-
zdar, tak uz asi taky patrim do klubu rosvicenych kontrolek epc. dnes pri odjezdu ze servisu po vymene brzdove kapaliny se mi rozsvitila kontrolka epc, auto najednou prestalo jak by tahnout, zacalo se trast jak by jelo na dva valce, plyn vubec nereagoval a otacky si samy a pravidelne litaly v rozmezi 500 -1200, proste si to pridavalo a ubiralo. tak jsem zhasl motor, druhy pokus a vse v poho a odjel jsem. motorizace 1,2 40kw ted jsem precetl pamet a pise mi chybu 17967 - ridici jednotka skrtici klapky (j338) - chyba v zakladnim nastaveni, sporadicka a 18265 - signal zatizeni - chybove hlaseni od ridici jednotky motoru, sporadickacim to muze byt?jak muze byt spatne z…
-
- 8 odpovědí
- 24,3tis zobrazení
-
-
zdravim ... normalne jeden pekny den som sa motkal okolo auta 1,2,40kw.120t.km kukol som mierku oleja a zhrozene som skonstatoval ze asi po 12t.km od vymeny musim doliat pretoze hladinka sa motala iba na tej oranz. gulicke co je na spodku mierky. olej davam mobil 5w-40 a v historii auta sa mi to stalo po prvy krat co som musel urobit nieco taketo. pritom ked som si ho vymienal tak hladinka bola cca v polke. toto vsetko pri odstavenom, studenom aute. teraz otazka - myslite ze tento jav moze byt sposobeny tym ze motor je uz vybehany, aleto skor ze je zima a castejsie ide na sytic a pod. pritom som pomerne setrny jazdec, beham okolo 100fky a vacsinou dlhsie trate /to m…
-
- 17 odpovědí
- 5,2tis zobrazení
-
-
Zdravim! Celkom by ma zaujimali nazory na otazku, ci skodi dnesnemu modernemu motoru /1.2HTP, vstrekovanie riadi elektronika/ podtacanie? T.j. povedzme jazda na 1500-2000 otackach, na 1/4 plynu.
-
- 4 odpovědi
- 5,4tis zobrazení
-
-
Poslední dobou pozoruju, že když nastartuju studený motor (parkuju venku), tak v něm jakoby něco periodicky píská. Bude to nějaká mechanická část, ale která? Je to podobné jako kdyby prokluzoval řemen, ale po zahřátí vše zmizí, tak nevím. Má smysl jet do servisu? BTW pro adminy podáno v 0:05 ne 1:05
-
- 17 odpovědí
- 12,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Uz asi mesiac pozorujem nasledovne: Vzdy iba pri startovani studeneho motoru (garazujem je tam +10°C) mi motor naskoci uplne v pohode (do sekundy) ako zvycajne, avsak po pusteni klucika motor bud zhasne, alebo poklesnu otacky na polovicu a bud ich udrzi (teda sa naspat vratia a motorm mierne skubne), alebo ich neudrzi a teda ako popisujem zhasne. Neviem si toto vysvetlit co by to mohlo sposobovat. Pri teplom motore mi to nerobi, a nerobi mi to ani po opakovanom starte ked predchadzajuci bol "neuspesny". Este by som podotkol, ze mi to nerobi stale ale sporadicky tak 30 az 50% studenych startov za posledny mesiac. Mate nejaku ideu, co by to mohlo sposobovat, kde by moh…
-
- 8 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-
-
Měl bych otázku pro mechaniky-neví náhodou někdo, jak vysoké otáčky (nejnižší) je motor HTP-47 kw při dlouhodobém používání schopen vydržet bez újmy na zdraví? Myslím tím poškození šál na klice a pod. prostě jestli motor vydrží tak 2000 ot/min. Neznamená to, že tak jezdím pořád-jen mě to zajímá. Děkuji za příspěvky.
-
- 6 odpovědí
- 4,8tis zobrazení
-
-
Panstvo, kto viete koľko má vstreknúť vstrekovač 1,2 47 kW za 1 sekundu (alebo nejaky údaj, z ktorého by som si to dokázal vypočítať) paliva. Potreboval by som to čo najpresnejšie.
-
- 2 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Zdravim Vsechny, dneska jsem nahodou vypozoroval spinave skvrny (asi od oleje a bordelu ?!) na miste hned vedle vlnovce od vyfuku (pri pohledu ze predu je to na levo), je tam nejakej nosnik a v nem jsou dva srouby, jeden ze spodu a druhy z boku cca. 15/16 srouby ? Vubec netusim, co tam na tom miste je a co by z toho molo tect, ale ta spina je kolem techto sroubu ? Netusite nekdo jestli je to normalni ze tam mohlo bejt neco z vyroby a nebo ze tam neco opravdu muze vytekat ? Jde o Fabku 1,2/12 a je ji asi 7 mesicu, najeto 10tis. Dikes za cokoliv, nez to potahnu do servisu V.
-
- 19 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
- 1 sledující
-