Podvozek
Vlastníte alu kola a nemáte typový list?
194 témat v tomto fóru
-
Mám doma z předchozího auta kola Lyra z Octavie II, rozměr je 6,5J x 16“, ET 50. Chtěl bych se se zeptat, jestli existuje nějaký důvod (technický, právní nebo jiný) proč je nepoužít na Superba II Combi. Chtěl bych je použít jako zimní kola. Je mi jasné, že musím koupit i jiné gumy s větším indexem zatížení, nicméně nechce se mi kupovat rovnou nová kola Jediný problém asi vidím v techničáku, kde mezi povolenými rozměry mám 6J x 16“, ET 50; 205/55 R16 94H M+S (nebo 7J x 16“, ET 45; 205/55 R16 94V). Jestli to chápu správně, pak oproti techničáku se to liší pouze v rozměru půl palce na šířku disku, vadí to něčemu? Měl bych si to nechat dopsat do techničáku, koupit jiná kola,…
-
- 0 odpovědí
- 3,4tis zobrazení
-
-
-
Zdravím pánové, dnes večer jsem se vracel z golfu a při zajíždění do garáže jsem si všiml louže pod autem. Jednalo se o vodu a vytéká zhruba z míst, kde je sedačka spolujezdce (není to tedy pod motorem). Běhm chvilky se udělala celkem velká loužička, pak už to jen kapalo a zrhuba za 40 minut to přestalo úplně. Chci se tedy zeptat (jsem amatér, pouhý řidič) zda s autem můžu dále jezdit, zda se nejedná pouze o vodu z klimatizace, případně zda to může být nějaký větší problém. Nikdy jsem si ničeho podobného nevšiml (najezděno se superbm zhruba 90tis) takže mi to nepříšlo jen jako odpařená voda z klimošky. Na golfu jsem byl cca 4h a domů to mám kousek (cca 10km), navíc js…
-
- 6 odpovědí
- 5,7tis zobrazení
-
-
Ahoj, můžu dát na superba kola pegasus z octavie II? Je to 7Jx17H2, ET 54. Když jsem se díval do TP, tak tam v možnostech ET 54 není. Děkuji
-
- 16 odpovědí
- 6,5tis zobrazení
-
-
Sup II 2.0TDI 103 BMP 2009 Auto jsem nechal měsíc stát,protože jsem odletěl do tepla na dovolenou a po návratu sednu do auta a při brždění vibruje celá kára.Tak jsem si myslel,že jsou orezlý kotouče,ale už jezdim skoro měsíc a zlepšilo se to jenom trochu.U oct II se mi zvlnily kotouče dvakrát a byl to docela častej problém,ale u Supa jsem o tom neslyšel.Auto má najeto 107tis,takže nový kotouče by to chtít mohlo,ale divný je,že to předtim odstavením vůbec nedělalo.Nemůže bejt seklá destička,nebo tak něco ? Dík za radu
-
- 3 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
Cau potrebuju vedet jestli podle obrazku jsou spravne nalisovany silentbloky předního ramnene. Zdaji se mi dost vylezlý ven asi 3mm. Je to tak spravne?? V servise mi vyměnili stary za nový. diky za odpovědi
-
- 3 odpovědi
- 3,2tis zobrazení
-
-
V servisu mi měnili vnitřni klouby na poloosách, že prý měl každy už dost vůli. Ale ja žadný problem nepocitoval. Ale 2 dny po výměně mi v podvozku při pomale jízde při změně směru jizdy pokaždy něco klepne kov na kov. a ted jsem se dival a když vemu za pravou poloosu sem a tam (od vnitřního kloubu k vnějšímu) tak je tam vůle asi 2-4mm a vydava to kovový klepání co slyším v aute. Dělá to až po tom co auto bylo v servisu. Ma tam byt nejaka vůle nebo ne?? Abych měl při reklamaci nějaký agrumenty a nedelali zase vola ze mě. Dřív nic neklepalo až po tom co měnili ty klouby. Předem moc děkuji za odpovědi
-
- 9 odpovědí
- 13,8tis zobrazení
-
-
Zdravim chlapci potrebujem vymenit kotuce a predne brzdove dosky na svojom superbe. Avsak nasiel som viad druhov (jemne rozlisne rozmery) ked som si naklikal na autokelly moju motorizaciu...Da sa nejak zistit ktore su tie spravne pre mna? (podla vin alebo nejak inak)
-
- 13 odpovědí
- 7,4tis zobrazení
-
-
Nevíte o nějakých černých (mat nebo lesk) kolech (originál Škoda) pro Superba ve velikosti R17? Na eshopu moc velká nabídka není. Preferoval bych 7J nebo 7,5J a E49 (viz. technický průkaz). (Koupil jsem auto na R16, ale chci je nechat jen na zimní a na léto bych rád 225/45R17, protože mám pocit, že na R16 to trochu plave - hlavně na dálnici při vyšších rychlostech.)
-
- 7 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, mohl by mi někdo vysvětlit co znamená na označení disků písmeno J ? Dočetl jsem se, že to je typ patky ráfku, ale to mi stejně moc nepomohlo. Konkrétně mě zajímá jaký je rozdíl v poklici o rozměru 7Jx16 proti 6Jx16. Díky
-
- 3 odpovědi
- 3,8tis zobrazení
-
-
Chci se zeptat, jestli je nutné brzdové destičky potirat zezadu lubrikantem proti pískaní??? Protože ty co se dávají na Superb II už mají na sobě takový pogumovaný plíšek. Ja je totiž nepotřel a vše ok...ale ted mi trochu piskaji když při parkovaní trochu brzdím s vydočenýma kolama. Tak jen jestli to musim znovu rozeprat a potřít dobo je chyba nekde jinde. Snad se tu najde nějakej odborník...Předem děkuju moc za odpovědi
-
- 4 odpovědi
- 3,8tis zobrazení
-
-
-
Zdravím vás, chci se s váma poradit jakou dát v rámci údržby barvu na brzdiče u svého superba combi? Kola mám 18" Luxony Barva auta šedá platin Jde mi o to, že nějaký divoký barvy se mi na superbu nezdají. Třeba ta červená na RS octávkách je pěkná, ale k superbu nevím nevím, přijde mi to takové rádoby sportovní na nesportovní vůz. Asi zůstanu u stříbrné hammerite. Zelená by mi k tomu taky neseděla a modrou jsem měl na stříbrným golfu ale k té šedé platin by asi také neseděla. Černou asi také ne. Poraďtě co vy na to prosím. Díky Jirka
-
- 7 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
Mam moznost kupit na Superb II kolesa z Audi A3, rozmery 7,5x17" ET56 5x112 s gumami 235/55 R17, bude mi to pasovat? daju sa na ne obut aj 225/45 R17 akurat ma zaujima to ET. ale ako tak kukam, v technicaku mam ET49. nejake napady? dakujem.
-
- 2 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
-
-
Na zadní nápravě se mi sjíždí do zubata vnějšky pneumatik. Geometrii jsem nechal dělat, ale dela to i na nových zimních. Už po 7 tis. km je to znat. Tlumiče to určitě nejsou. Mel nekdo stejný problem??
-
-
- 7 odpovědí
- 4,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Chci se zeptat, protože řeším zda vše funguje jak má...do cca 140 km/h je pedál při brždění vždy tvrdý....od 160 km/h a výše při prudkém sešlápnutí(brzdím z 180 ->100) se pedál propadá, ale auto brzdí.
-
- 4 odpovědi
- 4,4tis zobrazení
-
-
Ahoj, Plánuji jet na 1700km dlouhou cestu. Nedávno jsem cítil zápach spáleniny u levého zadního kola, což jak jsem si na fóru našel byl pravděpodobně filtr pevných částic po regeneraci. Nejdříve jsem ale zkoumal, jestli to nejsou brzdy, načež jsem si všiml, že na pohled na zadních brzdových destičkách není nic moc vidět. Nerad bych s tím měl problémy po cestě. Stejně tak kdybych s tím zajel do servisu tak i kdyby tam bylo 30% destiček tak mi řeknou že je třeba je vyměnit. Předpokládám, že na signalizaci asi spoléhat nejde, navíc je pokud vím jen u předních kol, nebo funguje i čidlo kdy klesá hladina brzdové kapaliny s tím jak stoupá opotřebení brzd? U Octavie jsem za…
-
- 2 odpovědi
- 11,9tis zobrazení
-
-
Ahoj, zdravím všechny. Chtěl bych se zeptat, proč jsou u údaje stálého převodu dvě čísla, je to pohon všech kol a motor 3,6 FSI. V tabulce je 4,769 /3,444. Říkal jsem si, že to je tím, jak má kardanový hřídel zvýšené otáčky a jiný převodový poměr, ale není to rozdíl o těch 1,6. Proto bych chtěl vědět, jestli to jsou možnosti, které jsou nebo byli montované, nebo jestli je tam nějaká kulišárna.... Děkuji předem za odpověď s pozdravem Marek
-
- 0 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
Problem s prednima pneumatikama...Superb II 125kw najeto na pneu cca 25 tisic dalnice okresky cca 50%/50% sjete z vnitrni strany a na boku pneumatik praskliny....sbihavost byla v poradku.....cim to muze byt?
-
- 4 odpovědi
- 3,9tis zobrazení
-
-
Zdravim, superb mam tyzden, je to r.v. 2009 dal som nove kolesa (16 plechace a kolesa NOKIAN H 205 55 R16 94H XL), pri kvalitnych cestach je hluk OK, avsak ak vyjdem na 2.hu triedu je to jak keby som riadil lietadlo co sa s tym da robit? Presedlal som z bmw 320d a tam to nerobilo nikdy nic podobne.
-
- 2 odpovědi
- 5,1tis zobrazení
-
-
Jedná se sice o závadu u SII,ale v sekci SII skoro nikdo není ze zkušenostma a navíc by to řízení mělo být stejné jako u OII,tak se zeptám zde..... Dnes jsem ráno vyrazil z baráku na letiště a odtamtud zas na jednu firmu 60km za Prahu..do té doby bylo vše o.k. ....Když jsem na firmě asi po 20min.stání zas nastartoval že vyrazim zpět do Prahy,tak už při prvnim lehčim zatočení volantu se mi to zdálo divný,ale pokračoval jsem dál.....ovšem než se vyjede z areálu té firmy tak se musí projet pár ostrýma zatáčkama...po najetí do první takové,kde jsem normálně zvyklej zatočit jednou rukou a pustit volant kterej se mi vždy u každého auta skoro úplně vrátil(nebo aspoň normálně má…
-
- 5 odpovědí
- 4,3tis zobrazení
- 1 sledující
-