Motor 2.8
83 témat v tomto fóru
-
Zdravím, jaké svíčky by jste doporučili ? Vím že asi nejlepší je origo, ale je tam udělané čerstvé LPG zástavba. Děkuju moc. :-)
-
- 6 odpovědí
- 4tis zobrazení
-
-
-
Dobrý den, mám následující problém : po zahřátí motoru (2.8 v6 AT) mi tento začne při malých otáčkách (volnoběh, couvání) mírně cukat, jako kdyby přestaly pálit 1-2 válce a hned zase naskočí, je to vždy takový brnkanec který se nepravidelně opakuje. Zhoršuje se to v letních měsících, popř v závislosti na zahřátí motoru. Po výměně svíček na chvíli přestal, ale po měsíci znovu. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Podařilo se odstranit? Dík za případné reakce
-
- 6 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
-
-
Ahoj všem, při studeném staru se stává, že motor chytne až po několika protočeních... Ale pak jak se motor zahřeje, chytně takřka napoprvé... Je to běžné... Tipoval bych nějaké čidlo... Díky za pomoc. Jára
-
- 15 odpovědí
- 6,8tis zobrazení
-
-
Zdar chlapi Koupil jsem si 2.8 Superba 30v po bouračce na předek,po sundání hlav jsem zjistil že je potkanej motor,takže mě čeká výměna hlav ventilů. Chci se zeptat jak se daj nastavit rozvody když jsou rozhozený? Koupil jsem si sadu na aretaci ale právě nevim v jaký poloze by měli bejt písty a ventily budem to dělat s kámošem ale u tohodle motoru si taky neni jistej. Díky za každou radu
-
-
- 19 odpovědí
- 11,5tis zobrazení
-
-
Dobrý den u našeho supa 2.8 V6 LPG rv 2004 se objevila závada motoru.Wag píše vynechávání zážehu 1,2,3 válce.. Auto po startu nejde do otáček z výfuku jde cítit benzín,motor se celý klepe nejede a zdechá.Mohl by prosím někdo poradit co s tím? Auto v minulosti prodělalo opravy na motoru:vyměněny hlavy,pístní kroužky na jednom válci.Tlaky jsou o.k Děkuji za každou odpověd...
-
- 7 odpovědí
- 6tis zobrazení
-
-
Zdravím, nedávno jsem zakoupil tento vůz a napadlo mě zda je možné tomuto motoru přimontovat turbo. Našel jsem tento turbo kit http://www.laurent-motors.com/en/turbo-kit/28-turbo-kit-stage-3-r32-and-v6-24s.html#/turbo_type-t3t4_t04e_turbocharger_journal_bearing_t3_flange_450hp/wastegate-internal/decompression_mode-included_decompression_plate_i_have_to_buy_2_head_gaskets . Ale nevím jestli je to vůbec proveditelné. Nemáte někdo zkušenosti s něčím podobným ? Jedná se o Superba s automatickou tiptronic převodovkou. Najeto asi 180 000 KM. Má tento motor rezervy na montáž turba, a co dalšího bych musel ještě udělat? Brzdy, spojkovou sadu ? Děkuji za odpověd
-
- 2 odpovědi
- 3,8tis zobrazení
-
-
Zdravím stal jsem se hrdým majitelem Superb 2.8 v6 142kw mam ho zatim jen 3 dny ale 2x mi udělalo problém ze jsem přijel do garáží cca za 30-45minut jsem nemohl natočit dnes jsem si všiml ze kdyz přidám plyn tak chytne , chvíli ma tak 500 otacek pak se to zvedne na normál nema problém jít za plynem kdyz motor zhasnu a hned nastartuju tak bez problému udělalo mi to pokaždé v podzemních garážích jinak nic .... Nedělá to pravidelně zatim jen 2x Dnes nove všechny filtry , nove svice bosch Vstriky jsou vizuálně suché , neřešil to uz nekdo ? Hledal sem ale všichni měli problém s Lgp ja jezdím jen na benzin ... Ještě se chci zeptat dnes dost pršelo a zespod auta (práva stra…
-
- 3 odpovědi
- 2,9tis zobrazení
-
-
Zdravim.Chcel by som poradit.Po zahriani motora mi prenika do vnutra auta cez kurenie plastovo gumovy zapach,ale to citim len po zastaveni,alebo parkovani resp.cuvani.Citit to ide hlavne z lavej strany.Studeny motor som skusal zahriat bez pohybu na parkovisku,a v tedy to skoro vobec nesmrdelo.Tak isto,ked prejdem cca 20 km,tak to nesmrdi uz ani po zastaveni.Tiekol mi olej,cez veko ventilov,ale to je hotove,netecie,no smrdi stale.Je to taky skor plastovy srad,ked vystupim z auta,je ho tiez citit aj von.Dakujem za radu
-
- 1 odpověď
- 2,2tis zobrazení
-
-
Ahoj,chci se zeptat jestli mi nekdo neporadi co by to mohlo byt. Rano sem nastartoval auto a bylo potichu...bylo asi -5. Prijel sem do prace cca 7km ...auto uz sem mel zahrate na 90 stupnu...ale kdyz sem zaparkoval a ztlumil radio,zjistil jsem ze mi neco piska v motoru,znelo to jako remen,ale ten to nebyl,protoze to nemelo vliv na otacky,kdyz sem seslapnul plynovej pedal....Docela sem se toho lek. Pak za hodinu a pul sem zkusi nahodit auto znova a uz nic.... Ted mi auto stoji tak nevim jestli to jeste udela,ale dost me to znepokojilo. Mohl by mi prosim nekdo poradit? moc dekuju je to 2,8 v manualu..rok 2002 dik
-
-
- 45 odpovědí
- 7,7tis zobrazení
-
-
Chci se zeptat, kde koupit kvalitní zapalovací cívku? Našel jsem na internetu tuhle http://www.skoda-dily.cz/eshop/078905104a-zapalovaci-modul-dvojita-zapalovaci-civka.html Ale přijde mi to docela levné, protože mechanik mi říkal, že od borca co bere díly tak ten mu řekl 4500kč a je to tedy od značky NGK což je kvalita..tady z těch dílů se bojím, aby to nebyla čína, ikdyž píšou prvovýroba.. máte někdo nějaké zkušenosti, kde koupit kvalitní cívku ? děkuji za rady a odpovědi
-
- 1 odpověď
- 1,7tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, chci se zeptat jestli má někdo zkušenost s lambdama, superb I 2.8 V6, když odstraním katy a lambdy zapojím čistě jen do trubky jestli to bude házet chybu nebo ne...popřípadě jestli se mám na to vykašlat a katy tam nechat? potřebuju vyměnit vlnovce,takže stejně to půjde dolů... díky za odpovědi
-
-
- 3 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
Caute mam problem zo startovanim motor toci ale nenaskoci niekedy nastartujem bez problemu na prvy krat a niekedy vobec a niekdey ked nastartuje tak mi aj kolisu otacky az kym sa trochu motor nezahreje uz ste sa s takym niecim stretli ? Dakujem za rady.
-
- 6 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
-
-
Zdravím, za kolik se orientačně dá vyměnit spojka? (autorizák/garažník). Měnil jste ji už někdo? Kámoš má najeto (real) 270tis a už mu zabírá dost nahoře, kolik ještě cca vydrží? Má vůbec tenhle superb dvouhmotu nebo jednohmotu (setrvák)? Je ho třeba měnit se spojkou?
-
-
- 22 odpovědí
- 6,5tis zobrazení
-
-
Zdravím, Máte někdo zkušenosti s předěláním převodovky u Supa 2.8 V6? Mám automat a dost zlob,í po radách na tomto fóru jsem vyměnil olej. Bohužel to nepomohlo tak následoval repas. No a před týdnem převodovka klekla úplně Tak mě napadla tato možnost. Prosím vás o rady, jestli s tím máte někdo zkušenosti Děkuji
-
-
- 24 odpovědí
- 16,7tis zobrazení
-
-
Ahoj,je tu někdo kdo by mi vyměnil gufera na mém 2,8 AMX? Po studenám startu to docela dost zakouří a bere mi to tak 1l oleje na 1000km.Díky
-
- 0 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
-
-
Ahoj,mám superba 2,8,r.v.2002. Po startu se mi z motorového prostoru ozývá takové pododné chrčení. Zvuk jsem lokalizoval, jde z míst kde je umístěn alternátor a tak jsem sundal řemen a hluk ustál. Vyndal jsem tedy alternátor s podezřením,že je špatné ložisko. Auto má najeto cca 220.000km. Přední ložisko bylo horší, vyměnil jsem ale obě i uhlíky a sběrné kroužky regulátoru. Vše jsem namontoval zpět,ale po týdnu je to opět to samé. Ložiska jsem dal kvalitní od SKF se zvětšenou rad. vůlí,tedy to co tam má být. Teď je otázka co ten rachot způsobuje. Dělá to jen po startu a to cca 3minuty, teplý už to nedělá. Můj osobní typ je,že je něco s regulátorem a jako,že to chvíly jde d…
-
- 4 odpovědi
- 3,9tis zobrazení
-
-
Zdravím, Pořídil jsem si k Supovi s automatem i jeho manuálního brášku, ale mám problém s převodovkou. Špatně jde zařadit jednička a zpátečka proto Vás prosim o radu jaké mají převodovky pro Supa kódy. Díky moc za radu
-
- 3 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
-
-
Zdravím vás tady všechny a chci vás poprosit o radu co se týče motoru 2.8 V6.Doteď jsem měl jen nafťáky,takže jsem neznalý v benzínu.Čeho bych si měl při koupi všímat?
-
- 3 odpovědi
- 4tis zobrazení
-
-
Dobrý den. Mám 2.8 a někdy kdaž stým jedu tak se mi rožně kontrolka oranžová kontrolka motoru.Po napíchnutí na vag mi napíše že je nízká prutok vzduchu na druhou řadu válcu. Nevíte čím by to mohlo být a řašil ste někdo totu závadu? Poradtě
-
- 3 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
zdravím ..na mém supíku mi hvizdá servo čerpadlo, jako není to nic až tak hrozného, ale mně to deprimuje..proto to chci vyřešit, tak se chci zeptat, zda bude stačit koupit nějáké jiné zánovní, nebo je u této věci lepší zainvestovat a koupit nové? našel jsem že nové stojí v rozmezí 2100 - 3000..jeté bude asi kolem 1000-1300kč otázkou je, zda si nepřiplatit a koupit fungláč, nebo by stačil evenetuelně repas ....každopádně budu rád, za každou vaši radu, či zkušenost :-)
-
- 2 odpovědi
- 1,4tis zobrazení
-
-
Ahojte Mam problém s prevodovkou keď je v D–ecku tak pri preradovani mierne trhá a potom pri stálej rýchlosti v zábere skáču otáčky... Neviem čo to môže byť. Olej pravdepodobne meneni nebol. Ale pri úplne kľudnej jazde po rovine ide super. A keď to prehodim do tiptroniku tak pri preradovani v zábere napr. do kopca tiež trhne ale otáčky neskacu... Neviete niekto nejakú radu? Auto má 220000km
-
-
- 22 odpovědí
- 12,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dnes jsem si vsiml zvuku z predni casti motoru ( blize k palubce ) a objevil zdroj, je napraskly nejaky plastovy picovnik, nevim co to je, prikladam fotku diky za odpovedi
-
- 1 odpověď
- 1,4tis zobrazení
-
-
Zdravim,prosim vas nevite nekdo jestli muze lozisko,ktere je vpredu na motoru,treba u altiku,nebo napinaci kladky....jestli muze byt prestat slyset od urcitych otacek? kdyz nastartuju tak na neutral je slyset rachtani nejspis zepredu motoru(z pohledu pred autem) a kdyz pridavam plyn tak to rachoti jen do 1200 otacek,pak je ticho...... muze to byt lozisko? nebo nema nekdo nejaky jiny napad? nejvic je to slyset kdyz dam ucho je spodni casti narazniku... diky za rady....
-
-
- 60 odpovědí
- 8,2tis zobrazení
-
-
Zdravím nedávno jsem si pořídil Supa 2.8 V6 a začal jsem pozorovat že při jízdě ve městě tak kolem 60ti auto začně mírně škubat, když přidám plyn tak všechno ok palubák nic nehlásí a VAG taky nic nevíte co by to mohlo být?
-
-
- 18 odpovědí
- 6tis zobrazení
-
-
Ahoj lidi,potreboval bych zodpovedet otazku.Dnes rano jsem az na potreti teprve nastartoval supa,az se to povedlo,otacky se na volnobeh zvysovali a snizovali a v 10ti sekundovem intervalu a vzdy kdyz klesly motor zacal neuveritelne vybrovat,jakoby by vynechaval valec-bylo to slyset i podle zvuku... Chvily jsem to nechal takhle vrcet a po 5ti minutach sedl do auta a rozjel se,kupodivu rozjel jsem se dobre,ALE asi po minute opet,vibrace a jakoby vynechaval valec,takhle to delalo par kilomeltru az se to napravilo,samo,jen tak.Nevedel by nekdo KDE muze byt problem? Napadli me kabely ke svickam,nebo svicky... Supik je na LPG a ma nasteveno prepnuti po zahrati 60 stupnu-to fung…
-
- 5 odpovědí
- 3,4tis zobrazení
-