Tak Evropská komise opět účinkuje. Jako bychom v EU neměli nyní těch starostí dost, vysoké ceny energií, stagnující ekonomika, neutuchající migrační krize, bezpečnostní hrozby a to nejen z východu atd.. Přesto EK i v tento čas opět vymýšlí stále nové a nové věci a omezení, nyní si vzpomněla, že třeba technické prohlídky pro starší automobily by měly být prováděny každý rok. Na elektromobily prý má taky dojít a to v nových pravidlech jejich technických kontrol, no máme se asi na co těšit. Jen doufám, že jednotlivé státy zastoupené v Radě EU a taktéž poslanci Evropského parlamentu již aspoň trochu prozřeli a uznají, že někdy méně je vlastně více. A to se Layenová v poslední době honosí tím, že byrokracii v EU bude omezovat, no nezdá se.....
https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/starsi-auta-mozna-budou-muset-na-stk-kazdy-rok-budou-potreba/r~5390a6cc20ff11f0b553ac1f6b220ee8/?
Odpojiť káblik na baterke a pred garancku naspäť zapojiť a vymazať chyby v RJ..auto dobíja permanentne 14,2 až 14,4V..Po servisnej prehliadke znova odpojim. tiež to tak robím a ešte mám auto v záruke 3 roky
video_2025-04-24_15-31-41.mp4
Mám problém s autom S3 FL 2020 (v záruke, najazdené 62 000 km) – volant extrémne praská, či už stojím, alebo jazdím. V servise 2x menili "slimáka" pod volantom, ale nič sa nevyriešilo. Opakovaná reklamácia bola zamietnutá s odôvodnením, že to nie je závada brániaca používaniu vozidla. Máte niekto podobnú skúsenosť alebo radu, ako to vyriešiť?
@Alma postupoval bych přesně tak jak popisuje @shrek_85. Navíc ihned po koupi svíček si zkontroluji řezání závitu, aby byl shodný s origo. Pokud by náhodou nebyl, tak to vrátím a objednám jiné svíce.
@McMatej Promiň, ale informacím z TPI důvěřuji podstatně více, než tvým spekulacím 😉.
Prostě se snažím zde nasdílet způsob, jak k výměně hodlám přistupovat já, pro případnou inspiraci. Nikomu nic nenutím. Každý ať si se svým autem nakládá jak chce 😁
@Alma To asi záleží na tom, o kolik to nevyjde. Pokud to bude otočené o 30˚, tak nad tím mávnu rukou. Pokud to bude otočené o 180˚, tak tu svíčku vyšroubuji a budu zjišťovat, kde se stala chyba. Já jsem si dělal čárku na prodloužení goly a vyšlo mi to při dotažení na moment celkem přesně. Pak jsem díky tomu byl klidnější. Když se tím někdo neživí a mění ty svíčky jednou za 4 roky (nebo úplně poprvé jako já), tak je lepší všechno 2x kontrolovat, než si něčeho nevšimnout a udělat škodu několikanásobně vyšší, než kolik stojí ty nové svíčky.