Podvozek
160 témat v tomto fóru
-
Zdravím vás, mám feliciu r.v. 96 1.3mpi a chtěl bych se optat jestli je možné aby měl volant cosi společného se spojkou. Při vyšších rychlostech při sešlápnutí spojky volant sebou začne silně škubat do všech stran v rozmezích 5mm zhruba, při stálém sešlápnutí spojky stále cuká až potom kdy tam zařadim pětku a spojku pustim tak to přestane, ale zase to neškube pravidleně. V nižších rychlostech to nedělá. Mohlo by jít o vážnou závadu?
-
- 2 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
-
Dobrý den, potřeboval bych poradit na feliciji 1.3 bez abs mě předbíchá zadní naprava přední a auto se dostává do smiku. Čim by o mohlo být? Jinak brzdy ve předu jsou v dobrém stavu
-
- 1 odpověď
- 1,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Když se mi zahřeje felina, tak cca po 45 minutách jízdy, a sešlápnu a pustím brzdový pedál tak zůstane sešlápnutý a auto pořád brzdí!!! Musím ho nohou vrátit nahoru. Pružina je o.k. vše jsem prostříkal olejem, ale zase brzdí.... asi to má spojitost s něčím v motorovém prostoru ( má to ABS, 1,6ka) protože to dělá když se to pořádně ohřeje. Když jedu kousek nakoupit, tak to dělá až když se vracím dom.... Poradí mi někdo, stalo se to někomu??? Auto chci dát manželce k Vánocům a bojím se aby se jí to nestalo...... Díkes...
-
- 10 odpovědí
- 12,8tis zobrazení
-
-
Ahojte, neviete cim by to mohlo byt ze hlavne v lete aj to len ked boli tie najvacsie horucavy mi ostaval visiet brzdovy pedal. mam pocit ze chyba bude asi niekde okolo pedalu, predne dosticky mam menene, zadne oblozenie tiez, aj valceky aj lanko rucnej brzdy... je to dost nebezpecne lebo aj ked len slabo slapnem na brzdu, tak brzdi az do zastavenia auta, musim nohou dvihnut pedal. Poradte co by to mohlo byt, nech to dam do leta opravit. dakujem
-
- 5 odpovědí
- 7,9tis zobrazení
-
-
Ahoj, potřeboval bych poradit, co s tím může být. Mám Felicii combi 1.6 MPi, r.v. 1996, najeto 172tis. km. Auto je každej rok servisovaný u docela šikovnýho mechanika, doteď žádný problém. Spojka byla měněna při 100tis. km. Při dobržďování motorem tak cca při 30-40 km/h a 1200-1400 ot. dochází ke klepání v motorové části. To samé se stává i při podřazování z trojky na dvojku. Když to samé dobržďování udělám na volnoběh, tak se nic neozývá. Když je motor v tahu, tak je vše vpořádku a žádný problém. Mechanik zkoušel na to koukal a poslechl si to, ale neví čím by to přesně mohlo být, tuší převodovku. Ale radši se mám zeptat na jiný názor, tak jsem tady . Díky moc
-
- 0 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
-
-
Zdravím, jezdil jsem ted mamčinou Feldou a při brždění kope do pedálu i do volantu.Mám takový dojem že to dělají zvlněné kotouče. Je to tak?Nebo je tam možná i jiná závada?
-
- 1 odpověď
- 1,9tis zobrazení
-
-
Ahoj! Potřebuju poradit. Chci vyměnit přední ramena na Felici 1.3. Mám nápravu bez stabilizátoru. Viděl jsem na netu, že se prodávají ramena zesílená pro stabilizátor i nezesílená. Raději bych použil ty zesílené. Jsou mezi sebou záměnitelná? Díky za odpovědi.
-
- 3 odpovědi
- 5,5tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny,jsem tu nový tak nevím jak to tady chodí,potřeboval bych poradit jakou servo kapalinu do felicie 1.9 typ s volkswagen motorem.Ptal sem se více lidí a každý jiný názor.Hlavně si prý mám zjistit zda právě tento typ nemá i jiné rozdíly v dílech než jen motor.Tak nevím???Nalít kapalinu zvládne i moje manželka ale jelikož nevíme jakou budu snad muset do servisu :-)
-
- 0 odpovědí
- 2,6tis zobrazení
-
-
Ahojte, som tu novy a tak sa vopred ospravedlnujem, ak som sa nespraval podla pravidiel fora. Mam Feliciu 1.3 MPi (50kW) pred faceliftom a mam nasledovny problem. Ked brzdim v malej rychlosti a pustim brzdovy pedal, tak pedal sa nevrati do povodnej polohy. Ostane trochu nizsie ako by mal a brzdy ostavaju stale trochu brzdit. Ked potiahnem pedal nohou, tak sa to odbrzdi. Za normalnych okolnosti ked sa brzda vrati, tak je pocut take pisknutie pri uvolneni brzdy. Pisknutie vychadza zo zadnych bubnov. Zatial sa vymenil brzdovy valec s posilnovacom a teda aj brzdova kvapalina. Brzdny ucinok je super a s brzdenim nie je ziadny problem, az na to, ze brzdi aj ked nechcem . C…
-
-
- 8 odpovědí
- 8,7tis zobrazení
-
-
Opět zdravím, mám Feldu combi, r.v. 1999, 1.3 MPi, 50 kW, 177 400 km. Mám na ni tu zvláštnost, že se mi vždycky sjíždí letní pravá přední guma, sjíždí se mi tam vnější okraj gumy. Dělá to vždy jen na letních litých origo škodováckých kolách, kdežto na zimních plecháčích nesjíždí. Samozřejmě jsem i ta kola zpřeházel, jestli to nebude těma litejma kolama a nebylo to tím, chová se to vždy stejně a vždy jen na letních litých kolách. Auto mi netáhne doprava ani doleva, jezdí hezky rovně. Už sem byl dvakrát na geometrii i tam, kde mají moderní zařízení na geometrii kol a bylo to vždy v pořádku. Může mít na to vliv opotřebovaný tlumič (to by spíš ta guma musela být hrbolatá, což…
-
- 4 odpovědi
- 8,6tis zobrazení
-
-
-
Ahojte Mám Felíciu 1.3-ku a chcem vymeniť predné tlmiče,ale dorazy (elastogramy),ktoré už mám kúpené, sú na Š. Favorit, čiže o 2 cm dlhšie ako sú pôvodné.Viem,že veľa ludi používá aj tie dlhšie,ale ja by som chcel vedieť,ktoré sú lepšie na Felíciu,aký bude rozdiel,keby som ich namontoval. Ďakujem
-
- 0 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
-
-
Z vnitřního homokinetického kloubu nelze vytáhnout trojramenný kříž, neboť tomu brání plastový kroužek naražený na konci tohoto kloubu. Jak se tento kroužek sundává ? Nemám si předem opatřit nový ? Díky za nějakou radu.
-
- 2 odpovědi
- 4,7tis zobrazení
-
-
Zdravím, kámoš má Feldu Combi, 50 kW, r.v. 1998, najeto přes 138 000 km. V ostrých zatáčkách se mu auto smýká a pak zjistil, že má vůli v obou zadních kolech, že jak dojel domů, tak zkusil rukama zatřást se zadníma kolama a má tam vůli, co to může být, čepy či kolíky zadní nápravy? Ložisko to podle mě asi nebude, neboť by už při takové vůli mělo hučet, ne? A kola má pochopitelně řádně nasazená a dotažená O víkendu jede hodně daleko pryč a má strach aby se mu to nějakým způsobem nerozsypalo. Předem díky za info
-
- 4 odpovědi
- 4,4tis zobrazení
-
-
Ahojte. Mám taký problém že mi pri jazde občas šklbalo volantom a z nápravy išli zvuky ako by som plechové kíble tahal po zemi. Kamoš mi dal "novú", teda nie novú, ale funkčnú poloos z inej feldy. Teraz to robí "iba" pri zabáčaní doprava, a búcha resp. klepe tam niečo. Robí to iba pri ťahu, ked pustím plyn, alebo vyhodim neutral, nerobí to. Neviete na čo sa zamerať, nech nevymienam pol motora ? Ďakujem... PS: felicia 1,3 1996 bez posilovaču
-
- 3 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Prosím o radu.Na Felicii po odjetí cca 120km mi začne něco strašně mlátit do volantu.Nemá na to vliv ani brzdy ani spojka ani plyn.Po chvíly to zase přestane a po ujetí další delší vzdálenosti znova.Auto bylo14 dny na stk a tam žádnou vůly nebo problém nenašly.zkoušel jem přehodit i gumy,ani to nepomohlo.Je divné,že to začne dělat až po ujetí minimalně 80km.Při kratší vzdálenosti to neudělá!
-
- 2 odpovědi
- 3tis zobrazení
-
-
-
Nejprve mi začlo pískat levé kolo, pak i pravé. Pouze při jízdě, při zatáčení a při brždění to přestalo. Snažil jsem se to odstranit. Vyměnil jsem kapalinu, odvzdušnil, vyčistil pístky s třmeny. Levá strana je teď v pohodě, ale pravá stále přibržďuje a auto při razantním sešlápnutím táhne do leva, při jízdě bez brzdění zase táhne do prava. Systém jsme odvzdušnili, ale pravý straně se nechce moc vracet zpátky. Mám strach, aby to nebylo v brzdovým válci. Budu moc vděčný za každou radu. Díky Všem.
-
- 2 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
Ahoj, chtěl jsem se zeptat u Felicie rok výroby 1997 se mi na hrbolech ozývá jakoby takový protáčení pravýho předního kola, jako kdybych tam měl nějakej kelímek. Už jsem to měl v servisu a vyměnili tlumič, rameno, čep řízení, silen dal jsem abnormální čep do čelistí brzdovejch destiček, vůle v řízení dle servisu taky není, byl jsem i na testu tlumičů a nikdo mi není schopnej pomoc. Všechno to začalo dělat po výměně tlumičů kdy se urval spodní šroub ud tlumiče a musel se vyrážet. Myslel jsem že je to replikovým tlumičem tak jsem ho reklapoval a mám origo ale moc mi to nepomohlo. Ten zvuk je nepravidelný, jo a hermetickej kloub je taky vyměněnej
-
stala sa mi taka vec mam poistne sroby na kolesách ale stratil som ten kluc k tomu, dá sa to nejako povolit?? diki za rady
-
- 3 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, přiznám se, že se mi to tady nechce moc prohledávat (je tu toho hodně), tak zakládám nové vlákno. Při pomalé jízdě je od přední nápravy slyšet jakési vrzání, především, když se točí volantem. Možná to vrže i při rychlejší jízdě, ale to už to není vzhledem k hluku uvnitř auta slyšet. Když jsem zkoušel auto na místě rozhoupat, nic slyšet není. Tedy jen při pomalé jízdě, když se otáčí volantem. Co by to mohlo tedy být? Díky za rady. Felicia 1,6 r.v. 1997, posilovač řízení.
-
- 16 odpovědí
- 20,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Prosím ,poradte jaké tlumiče na předek mám koupit na 1.9D? Zajímá mě co máte odskoušené,jakou značku,typ!!! Díky.
-
- 1 odpověď
- 1,9tis zobrazení
-
-
Zdravim mam felicii 1.6 a mam takovy problem kdyz kdyz radim 1 a 2 tak kloub razeni klepe o vyfukove potrubi u katu vsiml sem si toho nahodou na parkovisti kdyz sou zavrene dvere tak to neni slyset mel sem otevreny okynko.. ma nekdo podobny problem a jak to resit? =) Diky za rady
-
- 1 odpověď
- 2,2tis zobrazení
-
-
Chtel jsem se zeptat jak si mam zvysit felicii,chtel bych aby byla vyssi nez je ted o 10 - 30 cm by mi bodlo,nevite jak si ji zvysit?Diky
-
- 3 odpovědi
- 7,3tis zobrazení
-
-
Ake by ste mi odporučili tlmiče do zadu na feliciu aby nesedela tak nizko mam v nej LPG a dost to je zatazene jeden mechanik my odporučal aby som nove pružiny nekpoval ze ma to kratky efekt vraj sa to raz dva stlaci a bude ako teraz ze su vraj pruziny na felde strasne mäke tak by som chcel vediet vase poznatky s coho by to bolo dobre alebo akej značky :-) dik.
-
- 4 odpovědi
- 3,7tis zobrazení
-
-
Koupil jsem Felinu a po čase jsem zjistil, že jsou strašně rozpálené přední ráfky. Tak jsem koupil nové destičky TRW, ale ráfky zůstaly teplé pořád a ještě ke všemu začly strašně vrzat(vržou jenom, když nebrzdím)....děje se to jenom při určité rychlosti a reaguje to na otočení volantu.....Tak jsem vyměnil manžetu a O-kroužek v tom hydraulickým pístku. Samozřejmě jsem vyměnil i brzdovou kapalinu. Ale stejně se to pořád hřeje a vrže....už fakt nevím co s tím...Může někdo poradit? Co třeba ložisko v kole????
-
- 21 odpovědí
- 7,1tis zobrazení
-