Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Motor 1.2 TSI

1. Zahájeno uživatelem lujetu,

Dobrý den, pozoruji u svého Rapida zpožděnou reakci plynového pedálu při zařazeném 1. a 2. kvaltu. Pokud jen popojíždím, opravdu malé rychlosti a nízké otáčky (třeba kolem 1200 ot. na dvojku, když jedu cca 20 km/h) a chci trošku zrychlit, přidám plyn, ale dobrou sekundu, někdy i dýl se vůbec nic neděje a až pak auto zabere. Chvilku, jsem si říkal, že by to mohl být turbo efekt, ale motor opravdu vůbec nezabírá, ani trochu. A co je navíc divné, stává se to jen občas (se studeným i zahřátým motorem). Je to celkem nepříjemné. Jedu zítra do servisu kvůli opravě a lakování nárazníku. Auto tam má být až tři dny, tak by to mohli i otestovat... Pozorujete taky ně…

2. Zahájeno uživatelem obok,

Ahoj. Řeším už měsíc problém s Rapidem 1.2 Tsi 63Kw CBZA. Aktuální nájezd 125t km. Před 10t km vyměněny rozvody. Z ničeho nic se začal objevovat kovový zvuk ( cvrlikání) z motoru, blíž kolem rozvodu či vysokotlakého čerpadla, ale přesně to nejde určit. Navštívil jsem mechanika, kde tento kovový zvuk šel neustále z motoru. Proběhla kontrola rozvodů (rozvody byly ok), výměna napínáku rozvodů, výměna oleje a kontrola vysokotlakého čerpadla. Čerpadlo evidentně propouštělo benzín, protože byla pružina zrezivělá. Mechanik vyměnil čerpadlo za náhradní. Zvuk se změnil, spíš jeho četnost. Při studeném motoru se projevuje častěji a při zahřátém oleji se pomalu vytrácí. …

• 4 odpovědi
    • 3,5tis zobrazení
  3. Caute, stretol sa niekto niekedy s tymto chybovym hlasenim z diagnostiky? Motor frci bez problemov podla mna. Dakujem, CAN Gateway: 01044 Incorrectly coded control unit; Control unit encoded incorrectly; Secondary air injection valve-N112 short circuit

• 0 odpovědí
    • 1,3tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem Polo987654,

Caute, kupil som si OBD2 a ked som si dal nacitat dostal som chybove hlasky: CAN Gateway: 01044 Incorrectly coded control unit; Control unit encoded incorrectly; Secondary air injection valve-N112 short circuit 01304 Cassete player radio Heater and climate: 01314 Engine control unit Najviac ma znepokojuje 01044. Stretol sa niekedy niekto s niecim podobnym? Dakujem,

5. Zahájeno uživatelem Atrani,

Rapid 1.2tsi 81kw, 2016 Najeto 50tkm. Před 2 dny mi začalo po ubrání plynu drnčet, bzučet asi před spolujezdcem v motoru. Viz. videa. Po přidání plynu nebo na neutrál hned zmizí, do 50km/ je to nejvíc slyšet. Pustím plyn-drnčí-přidám a hned přestane. Má to přímou souvislost s plynem, možná turbo?Nevíte, co to je? Z videa to není moc slyšet, ale drnčí to jak lednice, když mrazí. https://youtu.be/u9mKGbkbsCY a tady https://youtu.be/OYcJGQGmBbA

• 13 odpovědí
    • 7tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem Polo987654,

Čaute, chcem sa opýtať na radu. Je podľa vás normálne, že na voľnobehu skáče spotreba medzi 0,5 a 0,6 l/h a pri studenom motore je 1,0l/h. Menili mi rozvody a predtým sa mi zdalo, že bola stabilná. Ďakujem

• 2 odpovědi
    • 1,7tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem QEDS,

Zdravím zdejší komunitu. Mám ŠKODU rapid 2016 motor 1.2 (81 kW). Začala se mi vytrácet chladící kapalina z expanzní nádrže a pod autem se tvoří malá loužička. Už mám auto objednané na servis s klasickým podezřením na únik z vodní pumpy. Chci se tedy zeptat zda u mého vozu je vodní pumpa součást rozvodů, tak by jsem je nechal rovnou vyměnit taky. Autorizák mi předběžně řekl, že cena za opravu vodní pumpy je 12 500 Kč, ale to mi připadá dost drahé pokud by se jednalo pouze o vodní pumpu bez rozvodů. Vím, že u některých vozu se mění rozvody i s pumpou u některých ne, některé auta mají pumpy mimo rozvody atd... Tak mě zajímá, jak to má vlastně můj vůz?

• 1 odpověď
    • 3,6tis zobrazení
  8. Dobrý den, Trápí mě nejspíše problém s ventilem nádobky aktivního uhlí. Při ohřátém motoru, mi při volnoběžných otáčkách bubnuje nádrž ve stejném rytmu jako cvaká ventil, toto cvakání (pulzování) jde cítit v obou hadicích, které k ventilu vedou. Když hadici zmáčknu, bubnovaní od nádrže přestane. Jinak cvakaní ventilu v inkriminovanou dobu je velmi zběsilé a dobře slyšitelné oproti startu nebo chladnému motoru ( to nejde ani cítit nebo slyšet). Při přidání plynu oba příznaky zmizí a jak spadnou otáčky opět se objeví. Motor 81kw najeto 107000km. EDIT: Při volnoběhu a ohřátém motoru jsem odpojil hadici z ventilu N80 a zjistil jsem, že ventil nasává vzdu…

• 0 odpovědí
    • 2,7tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem mbrazdil,

Zdravím Vás, o víkendu se mi rozsvítila oranžová kontrolka motoru viz. obrázek. Po tom co jsem to zjistil jsem ujel cca. 100 km a kontrolka stále svítí. Mám to řešit v servisu? Nevíte o co může jít?

• Negativní
      • Pozitivní
    • 38 odpovědí
    • 52,7tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem simmir,

Ahoj máme Rapida 1.2tsi 63kw cca 6let a najeto 50.000km bohužel se v poslední době stává ze občas vyletí teplota vody … rozsvítí se komtrolka …po zastavení a cca 5-10minutach max klesne na 90C a jedem dal a pak třeba zase týden nic … výměněny termostat a čidlo teploty na motoru … voda se neztrácí … byla by nějaká rada či zkušenost děkuji

• 2 odpovědi
    • 2,3tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem Opajicko,

Dobry den, pred mesicem mi rapid (1.2 tsi 77kw) zacal trosilinku cukat po startu, ale jak padly otacky prestalo to. No ted to po startu zacalo cukat a poradne, ale tez to prestalo, tak jsem jel a na krizovatce mi auto padlo do nouzaku, kdyz ho vypnu a nastaruju znova zase to jede normalne treba i 5kilometru(musel jsem dojet domu) zadne divne zvuky atd to nedela jen to po startu cuka. Mechanik rikal ze to budou kabely prekousane, svicky nebo civka, ani jedno to nebylo a ted rika ze by to mohl byt ventil nebo primo valec, tak se vas ptam jestli to nemuze byt jen nejaka prkotina v elektrice, nekde nejaka mala chyba abych nevyhazoval zbytecne penize, protoze mi nejde do …

• Díky
      • Pozitivní
    • 13 odpovědí
    • 17,2tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem Petina,

Dobrý den, při plynulé jízdě při zařazené rychlosti (bez přidávání plynu) je cítit pravidelné cukání. Děkuji za případné odpovědi, čím by to mohlo být.

• 1 odpověď
    • 1,2tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem lucas456,

Zdravím rapidaci.. mám rapida rok 2014 motor 1.2TSI 77Kw.. jde o to ze po nastartování studeného motoru se nic neděje ale po zahřátí jde z větráku cítit benzin.. pouze ale pokud zastavím nebo lehce jedu třeba cca 5km/h nebo když couvam.. děje se to i při klime i bez ni a i když jede topení.. a taky jen při nastartovanem motoru.. díval jsem se i pod auto a nikde nic nekape .. otevřel jsem i kapotu a taky jsem okem nic nezahlednul ani necítil. Jinak větší spotřeba taky není a benzin se zda ze neubývá.. je to takový smrad ze po dvou minutách se v aute nedá byt natož s dítětem nevite někdo co by to mohlo byt co zkontrolovat nejlépe i s ob…

14. Achjo, bohužel za servis jsem dal 2tis. za výměnu svíček a cuká to dál. Dělá to i při teplém motoru, obvykle při 3, 4 a 5 stupni, při nižších otáčkách a při plném plynu. Nějaké nápady? Má někdo zkušenost s reklamací opravy když měnily svíčky zbytečně?

• 10 odpovědí
    • 18,7tis zobrazení
  15. Spoiler Škoda Rapid 2013 - 1.2 TSI, 63 kW, CBZA Dnes jsem chtěl vyměnit vzduchový filtr a při vyndání toho starého jsem buď někde vytratil o-krouzek (viz foto) nebo tam nebyl od předešlé výměny (minulý majitel) V příručce není nikde uvedeno číslo dílu ani průměr a tloušťka kroužku Zakoupil jsem filtr MANN, dle VIN i prodejce se jedná o správný filtr. Problém je v tom, že filtr nesedí na ve spodní části napevno, je trochu více volný než původní BOSCH - i ten se trochu kvrdlal, ale méně, asi právě proto, že chybělo těsnění Zdá se mi, že je po výměně slyšet hučení od motoru při rychlosti nad …

• 0 odpovědí
    • 1,1tis zobrazení
  16. Z ničeho nic se rozsvítil kontrolka protiskluzu,nápis EPC a následně kontrolka motoru. Na displeji se objevila hláška PORUCHA STABILITY .

17. Zahájeno uživatelem Marty888,

Zdravím, v březnu jsem kupoval Rapida 1,2 TSI 63KW a jsem naprostý automobilový neznalec co se týče svých výměn na autě. Auto je rok výroby 2014, najeto necelých 83000. Na autě dle servisní knížky proběhly zcela normální výměny. Nicméně najel jsem nějakých 4500, a pří 3500 kilometrech jsem doléval cca 400 ml chladící kapaliny (bylo mi to doporučeno ať to neřeším že to může být vedrem). Bohužel ujel jsem pouze 1000 kilometrů a mohu to dolévat znovu, podle pozorování to nejvíc kapaliny sebere při používání klimatizace. Máte někdo podobné zkušenosti? Díky moc za radu.

• Líbí se mi
    • 9 odpovědí
    • 13,2tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem Polo987654,

VID-20211222-WA0001.mp4 Čaute, chcel by som sa opýtať či môžu byť toto zlé rozvody? Hluk v motore bol začiatku tak hlasitý, že som išiel do servisu kde mi povedali, že je problém pravdepodobne v prevodovke alebo spojke, že je to havarijný stav a nemusím dôjsť ani domov. Hluk prestane prísť stlačení spojky. V druhom servise mi povedali, že sú to rozvody. A neriešili to. Ďakujem

• 14 odpovědí
    • 7,7tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem kotymar,

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda někdo nemá zkušenost s tím že když při zahřátém motoru nastartuji tak otáčky hodně klesnou nějak na 300 a motor má divný zvuk a když prošlápnu plyn tak už je to dobrý. Byl jsem na diagnostice tam zjistili chybovou hlášku spalování, tak jsem nechal vyměnit svíčky a dělá to furt. Prosím o radu jestli mám ještě vyměnit cívky nebo tak.. Předem moc děkuji za rady.. Rapid 1.2 TSI 81KW 2016 158000km najeto

• 1 odpověď
    • 1,4tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem martin1361,

Dobrý den, mám problém.. Přijel jsme z práce a po dvou hodinách jsem chtěl znovu odjet nastartuji a u motoru spadnou hodně otáčky a po prošlápnutí plynu je to v pohodě.. Byl jsem v servisu byla udělaná diagnostika a byli nalezený 3 chybové hlášky: Chybový kód: 10203 Výpadky spalování Chybový kód: 10591 Spalování vál 1 Chybový kód: 10592 Spalování vál 2 Byli vyměněny všechny svíčky a asi po 3 dnech se mě stálo to samé. Čím by to mohlo byt? Děkuji za odpověď

• 0 odpovědí
    • 3tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem RickGrimes,

Zdravím všechny, chtěl bych Vás poprosit o radu. Manželka vlastní vozidlo Škoda Rapid 1.2 TSI 77 kW, rok výroby 2014 najeto cca 150 000 km. Před týdnem byla na výměně oleje a od té doby jí při prudké akceleraci začne motor nepříjemně cukat. Sám jsem zkoušel včera krátce projet a opravdu začíná cukat při prudším sešlápnutí plynu ve vyšších rychlostech. Motor se zakuckává několikrát za sebou a člověk musí plynový pedál trochu povolit, aby zrychlovalo bez těchto záškubů. Nevíte, čím by to mohlo být způsobeno? Děkuji moc

• 6 odpovědí
    • 14,8tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem martin1361,

Dd

• 0 odpovědí
    • 1,2tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem martin1361,

Dobrý den, mam Rapida 1.2 TSI 81kw 2016 153000 KM.. a všiml jsem si že při rozjezdu (dělá to jen na 1) to divně hučí.. jak zařadím 2 tak to přestane... Je to v pořádku? Popřípadě co by to mohlo být? Díky za rady.

• 0 odpovědí
    • 1,9tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem Pendav,

Dobrý den, je normální, že chladící kapalina v nádobce bublá? Nejen po vypnutí motoru, což jsem pochopil že je správně, ale když je auto zahřáte a nastartované, tak voda v nádržce bublá (nebo silně poskakuje, jako kdyby otřesama, ale nádobka jako taková se netřese). 1,2 TSI 77kw Rapid Doplním ještě, že kapalina neubývá... Jen tak zlověstně bublá

• 7 odpovědí
    • 10,6tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem tasum,

Asi týždeň som cítil v aute (nabehané 55600km) zápach po splodinách a stále sa to zhoršovalo a nato mi v Cariste vyhodilo poruchy climatroniku. Keďže som nič pod kapotou nenašiel, tak som zašiel dnes do servisu ŠA kde mi zistili ulomený/skrátený ventil odvzdušnenia motora. Hneď ako som problém opísal technikovi tak vedel, ktorá bije: "že dnes som už tretí" ktorý prišiel s týmto problémom (nie u rapidu). Prvý náznak je, že je to špinavé od oleja. Ventil vytiahol, zbehol do skladu po nový, vymenil a hotovo. Cena ventilu 18,43 €. Ohľadne climatroniku, tak to dal na ich diagnostiku, vyhodilo mu tie iste chyby ako mne. Trochu sa s tým pohral, dal tam nejaké základné nasta…

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.