Motor 2.0 TDI CR
184 témat v tomto fóru
-
Diagnostika hlásí závadu P261A - Vodní čerpadlo přídavné TDI. Na služební 1,6 TDI se měnilo v cca 85 tis a na 2.0 TDI CR se ozvalo v 150 tis km. Má někdo zkušenost s výměnou tohoto čerpadla vlastními silami? Ani nevím, kde ho hledat.
-
- 1 odpověď
- 4,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Ahoj všem, chci se zeptat těch co mají Octavii II RS 2.0TDI CR za jak dlouho se jim zahřeje motor na provozní teplotu, mám problém s tím, že jak je pod nulou, např. -2C a více tak se mi auto nechce ohřát na 90 stupňů, trasa: jedu 8km po okreskách přes 2 vesnice a pak 13km po hlavní silnici asi 90km/h, točím kolem 2000ot/min když není teplý motor, ale ten se prostě nechce ohřát, včera jsem nechal vyměnit termostat, ale změna v podstatě žádná, jak je nad nulou, je to lepší, ale celkově mi příjde že se strašně dlouho zahřívá. Předem díky za postřehy
-
- 4 odpovědi
- 3,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Jakou máte spotřebu u tohoto motoru s pohonem 4x4? Celoroční (17 tis) průměr mám 6,5 s climatronicem a využíváním tempomatu. V zimě jezdím 7,3 ale fakt je že si to se 4x4 užívám. . .
-
-
- 35 odpovědí
- 22,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím,přicházím sem o možné rady k vyřešení problému. Motor 2,0tdi cr cega 125Kw Již přes léto se strácela voda do motoru,při otevření víčka se voda zpět vrátila. Na diagnostice se přišlo na vadný el. vodní čerpadlo (nad převodovkou) Nyní vyměněno, je zima netopí a stále se vytratí voda až ke dnu banky,při otevření se zpět vrátí (celkově voda se nestrácí,nejde o oleje) Než se vyměnělo čerpadlo,za jízdy od studeného motoru při stupních 3 nad nulou se motor ohřál na 90 během 4km klidné jízdy. Po výměně je čerpadla je doba zahřátí dvojnásobná vzdálenost. Při klidné jízdě při ot. 1300-1500 za min. a zahřátém motoru netopí (necirguluje teplý vzduch) …
-
- 0 odpovědí
- 4,6tis zobrazení
-
-
omlouvám se, pokud to už je řešené, ale nenašel jsem popis podobného problému. Mám novou OII 2,0CR DPF 103kW s DSG, nyní cca 13 000km a už zhruba 5000km pozoruji následující zvukový projev: Při určité míře akcelerace se začne z motoru ozývat zvuk vzdáleně připomínající jako když řetěz drhne přes nějakou hranu. Dělá to při všech rychlostech. S jistou mírou faktazie se to dá i přirovnat ke "zpívaní" tyristorů při rozjezdech prvních tramvají. pokud se akceleruje pomalu, tak je ticho, když moc, tak se to taky neprojevuje. Pouze v "rozsahu" svižné akcelerace. Klima na to namá vliv, studený/teplý motor taky ne. Dělá to i při zapnutém tempomatu, když třeba v kopci přidáv…
-
- 11 odpovědí
- 15,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Nazdar neviete mi poradiť mam Octavia II 2.0 TDI CR 103kw Scout CFHC 2012 160000km pri nastartovani mi niečo zaklepe alebo tak zadrkoce ale po chvilke to prestane ako keby dotlači hydroštel ale robi mi to aj na volnobehu ked podržim plyn na cca 1600-1700 otačkach to drkoce stale alebo to robi aj za jazdy ked idem a preradím rychlost jak upadnu otačky to zadrkoce . Hydroštelungy som už vymenil . Dik
-
- 0 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, prosím máte někdo zkušenost s podobnou záležitostí? Při dobrzďování na posledních pár cm se autor párkrát zaklepe. Při úplném zastavení to ustane. Stejně tak při pomalounkém popojíždění, kdy mám pořád lehce sešlápnutou brzdu to lehce klepe. Když dobrzďuji na N tak to nedělá. Dříve mi auto podobně klapalo na neutrál s manuálem.
-
- 2 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
-
-
Mám už delší dobu cca 20tis kilometrů zajímavé projevy převodovky. Když proslapnu plyn a otáčky padají tak u nějakých 900ot převodovka zarachta. Nebo když šlapnu na 2000 a pomalu pouštím plyn tak pod 1500sty otázkami to začne proste rachotit jakoby vůle mezi zuby. To samé se děje při jízdě při pouštění plynu a opět seslapnuti se zase ozve chrastící zvuk. Motor je to 2.0 TDI CR najeto 203000 rok 2012. Nebo někdo nebo nemá někdo tento problém?
-
- 0 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
Prosím o radu mám Octavia II 103kW 16V r.v. 2011. Rozsvítila se mi kontrolka žhavení a bliká. Nechal jsem načíst chybovou hlášku a vadný spínač koncových světel. Tak sem koupil nový 1K0945459A a vyměnil. Chybovou hlášku smazal a opět to samé. Spínač již není nad brzdovým pedálem, jak tomu bylo dříve, ale na brzdovým válci. Samozřejmě to vyřadilo tempomat. Světla reagují na sešlápnutí brzdy, jak mají. Tak sem vyhodil 650 Kč a závada ta samá. :-( Děkuji František
-
- 3 odpovědi
- 5,6tis zobrazení
-
-
chcel by som sa opytat ci nevie niekto z vas co to je za divny zvuk ktory vychadza z motora a prejavuje sa iba pri studenom starte potom je to uz ticho jedna sa o motor 2,0 tdi cr rv. 2010 kod motora CFHC a je to automat 6 stupnovy ako dôkaz prikladam video nahravku MOV_1794_WMV V9.wmv
-
- 5 odpovědí
- 4tis zobrazení
-
-
-
Ahojte, vcera sa nam stalo nasledovne, auto stalo 3 dni bez pouzitia. Zena nastartovala a zahlasilo "nizky tlak oleja" ihned to vypla, nasledne sme to nastartovali opat s rovnakou chybou, opat okamzite vypnutie . Nasledny start + jemny plyn (do 1500 otaciek) bol uz normalny start. Nasledne v ramci mesta sme presli cca 50 km bez nejakych problemov. Kontrolny start vecer opat OK. Ide o TDI CR 103kw diesel, r.v. 2011, najazd 105 000. Posledny servis 90 tis. (blizsie info v prilohe) Je toto normalne ? Mozeme s tym normalne jazdit alebo mozem ocakavat nejaky problem. Nerad by som motor zadrel alebo nieco znicil. dakujem za odpoved. R
-
- 6 odpovědí
- 12,2tis zobrazení
-
-
Ahoj kluci, mám Octavii r. v. 2012, naj 41 300 km. Byl jsem na servisní prohlídce a byla zjištěna netěsnost převodovky mezi půlkami. Auto je ještě v záruce, v servise byla nabídnuta oprava vyjmutím převodovky a její přetěsnění. Setkal jste se s tím někdo? Přijde mi docela brzy, aby netěsnila převodovka.
-
- 8 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-
-
Zdravím. Máte někdo zkušenost s blikající kontrolkou žhavení, ke které se po dalším nastartování přidá i kontrolka vyzývající k přesunu s motorem do servisu a samozřejmě pádem do nouzáku(auto jede, je ale líný)? Jde mi o OII 2,0 TDI CR 103kW. Před 8000km se stalo to samé a stačilo vymazat závadu přes diagnostiku(údajně něco se zpětným vedením spalin). Může stejná chyba po 8000 km naznačovat odcházející chladiš spalin, EGR či něco kolem toho? Díky za rady.
-
-
- 18 odpovědí
- 22,2tis zobrazení
-
-
zdravím . když uberu rychle plyn tak se ozve takové skřípnutí někde v oblasti od motoru. je to takové nepříjemné a nevím si s tím rady. motor 2.0 tdi cr rv. 2011 díky
-
- 6 odpovědí
- 4,1tis zobrazení
-
-
Ahoj, ráno při startu vše v pořádku, ale v poledne( po 5hod.) při nastartování to nejde na sytič a na chvíli zakolísaj otáčky a nejde pravidelně motor v otáčkách. Najeto 111000km. Dík
-
- 0 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny, potřebuji si objednat filtry na O2 2.0 TDI FL 2012 motor CFHC, ale je jich více druhů (více rozměrů) - všude je napsáno že jsou do tohoto motoru, prosím o radu který teda vybrat? MANN PU825X http://www.azfiltry.cz/svetmaziv/eshop/17-1-Autoprodukty-filtry-MANN/0/5/309-Palivovy-filtr-MANN-PU825X-Skoda-Octavia-II-Superb-II-YETI-TDI-AUDI-VW//description#anch1 MANN PU936/1X http://www.azfiltry.cz/svetmaziv/eshop/0/3/5/336-Palivovy-filtr-MANN-PU936-1X-MF-PU936-1X-AUDI-SEAT-SKODA-VW MANN PU936/2X http://www.azfiltry.cz/svetmaziv/eshop/0/3/5/337-Palivovy-filtr-MANN-PU936-2X-MF-PU936-2X-AUDI-SEAT-SKODA-VW Díky!
-
- 6 odpovědí
- 6,2tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám dotaz, lze nějakým snadným způsobem (např. HEX CAN cabel a VAG) zjistit zda-li je přehraná řídicí jednotka v autě, aby byl "deaktivován" FAP filtr? Škoda Octavia Scout 2009 mi při akceleraci a nastartování černě zakouří, myslím si, že s FAP filtrem by to nemělo dělat. Váha vzduchu je nově vyměněna. Děkuji
-
- 0 odpovědí
- 1,9tis zobrazení
-
-
Čau, nemate někdo zkušenosti s tím, že vám oktáva hlásí na maxidotu červeně příliš vysoký tlak oleje vypněte motor, ale nic se neděje ani v servisu mi nic neřekli po diagnostice. nevím co s tím????
-
- 0 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-
-
Ahoj, moje RS mi teď nějak přestalo táhnout,nemá to vůbec takový nástup, hlavně v nízkých otáčkách jak by mělo.Prostě to nejede. Když sem to zkoušel na rovince tak to táhlo asi do 160km/h a pak to spadlo do nouzáku. Od té doby mi to spadlo asi 2x za cestu, při předjiždění. Setkal se někdo s tímto problémem? Musím to nechat načíst, ale sem zvědavý jestli se s tím už někdo setkal... Díky za vaše názory a poznatky
-
- 3 odpovědi
- 4,6tis zobrazení
-
-
Zdravim mam taky problem ked nastartujem studeny motor a ked je vonku chladno tak sa ozvy od klinoveho remena take slabsie sustanie asi v sekundovych intervaloch... ked sa motor zohreje cca na 60 stupnov tak uz to nerobi a potom ked sa zohreje na 90 tak to robi uplne slabo ale uz nepretrzite... klinovy remen som vymenil ako prvy a nepomohlo to... neviete co by to mohlo byt? motor cfhc 75000km dik
-
- 15 odpovědí
- 6,7tis zobrazení
-
-
Zdravim chcel by som sa spytat dneska som si cez vag 12.12 pozeral udaje o dpf a hodnoty boli: vypoctena hmotnost sazi 8.03g a merena hmotnost sazi 1.25g ... chcel by som vediet co tieto cisla znamenaju resp. ktory udaj ukazuje aktualne zaplnenie filtra... motor 2.0 tdi cfhc :
-
- 0 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-
-
zdravím nedávno jsem si všiml, že když nastartuji motor tak se objeví zvuk jako když o něco zadrhává řemen. Dělá to jen chvili za studena pak už je vše ok. má někdo podobný problém?
-
- 5 odpovědí
- 3,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, Když jedu kolem 1500 - 2000ot zlehka noha na plynu udržující rychlost kolem 100km/h dle otáčkoměru mi poskakují otáčky, cukaní nijak cítit není. Při rychlosti 180km/h a cca 3000ot se nic neklepe, otáčky drží. Jakmile začnu zrychlovat z nízkách otáček tah je plynulý nic neškube. Otáčky se klepou i při deceleraci např. dojezd na křižovatku. Tuší někdo čím by to mohlo být? viz. video Auto - Golf 2.0TDI 125kW DSG rv. 09 , naj. 130tkm
-
- 4 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
Zdravím, sice nemám OI/OII, nicméně pokud vím, tenhle motor se do nich taky montoval (2.0 TDi CR, 81 kW). V červenci proběhla výměna motoru po zadřeném kluzném ložisku (pravděpodobně chyba v olejovém čerpadlu). Poslední dobou pozoruju u motoro jakési klepání nebo cvakání. Většinou se to projevuje při volnoběhu když pustím plyn. Za jízdy stačí lehce zmáčknout plyn, držet a motor klepe pořád. Při prudké akceleraci si myslím, že je všechno OK, ale ruku do ohně za to nedám. Pro jistotu přidávám video na Youtube. Myslím že to tam je celkem slušně slyšet. Motor - odkaz Youtube Prošel jsem několik fór, ale nic co by se podobalu mému problému jsem nenašel. Za každou kunstrukti…
-
- 8 odpovědí
- 11,3tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám 2.0 tdi cr kod cfhc a pokud jedu v nižších otáčkách bez plynu a potom trošičku přidám jen lehce plyn tak v určité fázi motor jakoby chrochtá. jakmile přidám už trošku víc plynu už jede uplně normálně. je to normální taková mezifáze? díky
-
- 0 odpovědí
- 3tis zobrazení
-