Motor 1.6 FSI
66 témat v tomto fóru
-
zdravím Chtěl bych vás poprosit o příspěvky se zkušeností s 1.6FSI. Já teda vlastním 1.9TDI,ale můj otec se ted rozhodl pro koupi OII,ale jelikož je zapřísáhlí zastánce benzínu chce 1.6FSI,tak bych rád znal názor někoho kdo to má,kolik máte s tím najeto,jestli byli nějaké závady a prostě jak to jezdí. díky
-
-
- 755 odpovědí
- 311tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
-
Zdravim, jaky olej byste doporucili do 1.6 fsi? Nejaky normalni co tam dava skodovka, ale u nich ho kupovat nechci, pac je to nehorazne drahe. A kdyby jste vedeli jaky filtr(vyduchovy a olejovy) byl bych vam vdecen. Dekuji
-
- 14 odpovědí
- 15,7tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny, Oběvila se mi podivná a velmi nepříjemná závada na motoru 1.6 FSI. Projevuje se velmi hlasitým pískáním, které se rozezní na zahřátém motoru po přidání plynu a následném sundání nohy z plynu. Někdy to jen kvíkne a někdy se to chytí a pak to píská i na volnoběh a motor jakoby "vynechává", pak si sám přidá otáčky a pískání zmizí a otáčky opět klesnou na standard. Toto se projevuje i při sundaném drážkovém řemenu. Nemůžu říct, že bych si všiml změny tónu pískotu vlivem otáček, což je divný ne? Na motoru jsem před nedávnem dělal rozvody, bohužel musely vačky ven a následná montáž vaček (jejich dřžáku) proběhla nesprávně na silikon, ale…
-
- 4 odpovědi
- 6,9tis zobrazení
-
-
Ahojte, riešim problém s trhaním motora pri vysokých otáčkach. motor BSE Po naštartovaní ide motor chvíľu pekne, po krátkej jazde stratí výkon. Pri stlačení plynu a podržaní v otáčkach 5-6tis začne motor zdochýnať a bublotať až kým otáčky nepadnú úplne a nezhasne. vymenené sviečky, káble, zapalovací modul,snímač otáčok kľuky… tlaky zmerané-všetky valce 9-10bar za studena. Rozvody skontrolované niekoľko krát fyzicky a aj diagnostikou. diagnostika hlási náhodné chyby vynechávania valcov-prikladám foto. Prikladám aj video zavady, celý čas držím plný plyn a otáčky postupne klesajú cca na 4 tis pričom motorom začne triasť. stretol sa niekto už s…
-
- 0 odpovědí
- 500 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Začlo to dělat tak před měsícem,po nastartování má motor zvuk jako nafťák,do normálu se to dostane cca po 3-4 vteřinách aniž bych se dotkl plynu. Nedělá to po každém nastartování. Co je příčinou? Díky všem
-
- 56 odpovědí
- 37,8tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Dobry den chtel bych se zeptat nevi nekdo kde najdu regulator tlaku paliva v motoru ? S mechanikem uz to pr hodin hledame a nikde to tam nemuzeme najit na internetu taky ne moc vas prosim o radu motor 1.6 fsi 85 kw dekuji
-
- 1 odpověď
- 1,6tis zobrazení
-
-
zdravim všechny přiznivce a majitele FSI mužete někdo poradit mam možnost koupit FSI 1.6 puvod čr 1majitel plna servisni knižka ale ma najeto 182000km je to moc na ten motor nebo kolik vydrži a měni se tam řetěz nebo jake jsou intervaly vyměny co mužu očekavat za negativa při takovych km děkuji
-
-
- 16 odpovědí
- 21,1tis zobrazení
-
-
Dobrý den, potřeboval bych poradit s tímto problémem: Škoda Octavia 2 combi 2008, Jde o to že to pořád hlásí chybu P0300 - P0304 (chyba zážehu válců) motor 1.6 fsi 85kW kód BLF, měnilo se palivové čerpadlo v nádrži, vysokotlaké čerpadlo, moduly zapalování, svíčky, komplet rozvody, komplet vstřiky, snímač vačkové hřídele, snímač klikové hřídele,vyčištěné komplet sání, EGR ventil, kontrola vačky i hřídele jestli nejsou špatný . vše ok, komprese OK, tlaky ve válcích ok, po nastartování na volnoběh to cca po 85 sekundách spadne do nouzového režimu s chybami uvedené výše, při jízdě dřív, a když je odlojen vačkový snímač na motoru tak to jede normálně akorát s větší spotřebou. …
-
- 4 odpovědi
- 9,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, jsem tu nový, ale nikde sem nenašel můj problém s motorem 1.6 FSI 85kW. Po uvolnění plyn. pedálu při přeřazování trvá cca 1s, než otáčky motoru spadnou s vyšších otáček na volnoběh. Nevíte, čím by to mohlo být ? Díky za info
-
- 17 odpovědí
- 6,9tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny mistry motorů!🙂 Sám se v tom moc nevyznám a proto se na Vás obracím s prosbou o radu. Mám Octavii 2.0 rok výroby 2005 s motorem 1.6 FSI. Nájezd 170 tisíc. Nedávno mi začalo klepání motoru. Při studeném startu. Pokud auto stojí cca. 2 hodiny a déle při studeném startu následuje vždy zaklepání které je slyšet na videu. Trvá tak 3 sekundy, pak ustane a motor běží normálně. Pokud motor vypnu a znovu startuji tak se tento zvuk již nikdy neopakuje. Musí mezi tím být zase odstavení motoru na nějakou delší dobu. Co jsem koukal na internetu tak jsem vydedukoval, že to budou buď rozvody (asi se nedělaly, auto mám od nájezdu 140 tisíc) nebo hydroštely.. co myslíte vy…
-
- 0 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
-
Zdravím všechny příznivce omylu 1,6 FSI ve verzi pro O2 (CZ) - né že by nejel, to né, ale ty doprovodné jevy jsou opravdu pecka. Na začátek bych jen napsal, že mé zoufalství je již na nejvyšší možné úrovni a pokud se nenajde alespoň minimální logická odpověď tady, tak už opravdu nevím. Začnu ale zkráceně tím co to auto dělá a co mě maximálně vytáčí (ale ne proto, že by nejelo, ale že nikdo absolutně netuší, co to způsobuje, proč to dělá – všichni jen kolem toho hází moudra a teorie. Kromě toho nejsem evidentně sám a podobné projevy se na internetu objevují u více lidí, bohužel nikdo žádnou z těch diskuzí nedotáhnul až do konce, takže výsledek je také 0. Při prudké a…
-
- 53 odpovědí
- 61,3tis zobrazení
-
-
Zdravím zkušenější kolegy; rád bych se podělil o problém s 1,6 fsi a případně poprosil o radu. Má OII 1.6 FSI, r. v. 2006, naj. 195 tis., jednoduše žere olej. Od její koupě mám najeto necelých 9tkm. Spotřeba oleje byla první dva tisíce km ca. litr na 1500km, pomalu se zvedala a ustálila se na ca. litr/800 km, což už je za hranou a samozřejmě i za normou. Tato spotřeba je ovšem v každodenním městském provozu, na dálnici mi oktávka sežere při vyšší zátěži i litr/400 km, což už mi přijde jako velký problém. Auto nekouří nijak extrémně, viditelně kouří většinou ráno a při velké akceleraci, a taky při podřazení/brždění motorem. Voda se neztrácí a olej do ní …
-
-
- 6 odpovědí
- 13,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, momentálně se nacházím ve velkém problému a už nevím co si počít, napadlo mě napsat sem o radu. Už čtvrtý den mám auto v servisu (1.6 fsi 85kw) na udělání rozvodů. Po tom co rozvody byly vyměněny, tak byl tlak pouze v jednom válci. Po zkontrolování vaček se zjistilo, že je vše na ryskách a nic se nehlo, po odendání výka vačky byl tlak na všech válcích, ale po následném vrácení výka byl tlak opět pouze na jednom válci. Bohužel výměnu rozvodů mají na starost v servisu, a tak k tomu nemám takový přístup. Tohle jsou informace, které mi byly sděleny. Kdyby někdo tušil, kde by mohl být problém nebo měl čas se tím trošku zabývat budu mu zavázaný. …
-
- 2 odpovědi
- 2,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, v kolika km se mají dělat rozvody a má to vůbec cenu u auta co má najeto cca. 160k? Nic mi nehrčí, jen mi (možná) teče pumpa. Dolévám cca. 1/4 litru za rok. Pokud ano, nevíte někdo co všechno se má měnit dle ŠA a co má cenu měnit? Prý jsou tam nějaké lepené díly které mohou prasknout.
-
- 5 odpovědí
- 8,4tis zobrazení
-
-
oct 2 1.6 fsi automat najeto 180000 studeny start a jizda vse ok pak na volnobeh zahraty motor 90 zacne tarokovat a chcipne diagnostika pise P2293 REGULATOR PLNICIHO TLAKU PALIVA 2 VYKON TRVALE TED UZ DLOUHY START A NEREAGUJE NA PLYN A CHCIPNE. PROSIM O RADU DEKUJI
-
- 1 odpověď
- 2,8tis zobrazení
-
-
Zdravíčko. Po letmém prozkoumání fóra jsem nenašel zmíňku o daném erroru z VCDS. Auto mi v zahřátém stavu při snaze udržet rychlost konstantní náhodně buď ubere a nebo přidá otáčky/plyn, i když mám nožku zcela nehnutou. Nejvíce znát např. v 50 km/h na pětce nebo při rozjezdech na nižších stupních, kdy auto buď málo vytočí nebo přestřelí. Přišlo mi to divné tak jsem to napíchl a asi dává smysl, že by za to mohlo tohle čidlo. Avšak nejsem úplně schopen najít nějaké náhradní nebo vůbec najít info o tom, jak něco takového vyměnit a kde to v motoru vlastně je. Někdo nějaká zkušenost? Výčet chyby viz příloha.
-
- 3 odpovědi
- 6,2tis zobrazení
-
-
Ahoj, budu měnit svíčky a v dílenské příručce je napsán odtrh(vzdálenost elektrod) 1,35 mm+- 00,5mm. Není to moc? Děkuji
-
- 0 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
octavia 1,6 fsi 85kw BLF psalo chybu potenciometru skrtici klapy, po zahrati auto nereagovalo na plyn, zaclo reagovat jen za studena, pri pokusu o zakladni nastaveni bylo ve skupine pole 4 napsano CHYBA a po spusteni zakladniho nastaveni po sekunde opet naskocilo v poli 4 CHYBA a do pameti zavad se ulozilo ze zakladni nastaveni nebylo provedeno dala se nova skrtici klapka , original a problem je stejny, zakladni nastaveni - pole 4 CHYBA i pri pokusu o zakladni nastaveni ma nekdo nejake napady kde muze byt problem ?
-
- 2 odpovědi
- 4,1tis zobrazení
-
-
Ahojte,, mam taký problem s mojou O2, 1,6 fsi,,,a uz ma to zacina aj dost stvat... ked mam neutral,,, a zapnuty motor, otacky su velmi nepravidelne, chvilku idu akoze normalne,,, potom ako keby sa motor pridusi,,,a otacky na chvilocku poklesnu aj o 200 otaciek,,,, potom si motor opat prida,,,a takto to ide dokoliecka,,, Ked otacky poklesnu,,,len len ze motor nezdochne,,,este aj svetla stratia na chvilku intenzitu... diagnostika ale nic neukazuje,,neviete mi poradit,,co to moze byt? Dakujem,,,
-
- 14 odpovědí
- 10,7tis zobrazení
-
-
Ahojte Skodovaci, mozem sa opytat, ci niekto nevie poradit, co sposobuje zvuk na videu? Robi ro pri starte ale len sporadicky. Auto mam Octaviu 2, 1.6FSI, 2007 s najazdom 202tisic km. Dakujem vid-20190513-070045139.avi
-
- 1 odpověď
- 2,1tis zobrazení
-
-
ahoj motor mi hlásí tyto dvě chyby. auto jede normálně i brzdi 005241 - podtlakovy system brzdy: mechanicka zavada P1479 - 008 - neverohodny signal info o závadě: Stav závad: 01101000 Priorita závad: 0 Frekvence závad: 254 Kilometry: 0 km Indikace času: 0 info o závadě: Otáčky: 10200 /min Výkon/klapka: 100.0 % Rychlost: 255.0 km/h Teplota: 215.0*C 004928 - snimac polohy vack./klik. hrid. / snimac polohy klik. …
-
- 0 odpovědí
- 2,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
kamarad má oll 1.6 fsi auto má škaredý zvuk při zvedlých otáčkách jako kdýž něco drnčí praská a zvuk jde s plastového sacího potrubí vag píše pořád Addresa 01: Motor Labely: User\03C-906-056-BAG.clb Objednací číslo řídící jednoky: 03C 906 056 CM HW: Hardware No Systém a/nebo verze: MED9.5.10 G00 9281 Kódování: 0000071 Číslo dílny: WSC 28266 260 98141 VCID: 70E9E8A5632FF698D1C 1 Fault Found: 000022 - rada valcu 1: snimac polohy vac.hrid.(G40)/otacek motoru (G28) P0016 - 001 - nespravny pomer info o závadě: …
-
- 5 odpovědí
- 10,1tis zobrazení
-
-
Dnes jsem táhnul těžký přívěs, potřeboval jsem vyjet hodně prudký kopec a nebyl prostor na rozjezd. Vlastně jsem se musel rozjet z místa už v kopci. Na jedničku, spojka puštěná, plyn na podlaze ale po 20m škyt a zdechlo to, neměl sílu chudák motor. Po asi 3 pokusech jsem hoodně zacouval do úzké cesty (s 3m návěsem to nebyla zase tak sranda) a pořádně jsem se rozjel. To už měl motor sílu akorát jsem trochu "pohonil" zimáky do prokluzu. Tolik příběh. No ale teprve až jsem se uklidnil z těch rozjezdů, už jedu v klidu po rovině, vidím že svítí žlutá kontrolka motoru. Vše běží naprosto bez náznaku problému ale kontrolka nemizí ani po novém startu. Nahodil jsem dia…
-
- 1 odpověď
- 2,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdar chlapi, Chystám se na rozvody motoru, auto hlásí polohu vačky/kliky a nájezd je 280k. Moje otázka zní, zda lze vyměnit pouze řetěz, vodící lišty a napínák a ozubená kola tam nechat původní. Věc se má tak, že pokud bych kupoval kvalitní rozvody komplet, tak se dostanu hodně přes 10 000 kč, takhle by to bylo za pár korun a výměna velmi rychlá. To, že po startu 2s rachtá ten přestavovač, nebo ani možná ne, protože mi to přijde jako rachtání řetězu, mi nevadí, předpokládám, že vadný přestavovač mi to nepotká... Díky za všechny rady.
-
-
- 4 odpovědi
- 4,3tis zobrazení
-
-
Problém je časté rozsvěcení oranžové kontrolky motoru, při podrobném čtení je chyba Vadné spínání kontrolky závad ((01025 0401). Jiné závady se neobjeví. Po vymazání, se při jízdě, většinou prudším přidáním otáček znovu objeví. Opakuje se několikrát v měsíci. Má někdo nápad, kde hledat ?
-
- 0 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-