Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Motor 1.9 TDI PD

1. Zahájeno uživatelem ixo,

Zdravim vsetkych kolegov skodovakov,poprosil by som o radu: -pri rozjazde mi niekedy piska, ale nevieme zistit co, vymenili sme na skusku turbo z inej oktavky,vymenene komplet rozvody,pumpa,kladky,remene,GO - alternatora atd. Hlavne pri prudsom pridani potom akoby jemnucke sklbnutie a prestane to. Zda sa ked je mokro akoby to bolo menej pocut.--inac OCTAVKA rv.2007 1,9 tdi pd naj cca 127 tis km. Kazda konstruktivna rada potesi dakujem!!! dakujem

• Pozitivní
      • Negativní
    • 4 odpovědi
    • 3,3tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem ado223,

zdravim pani kupil som skrabnutu octaviu 1.9tdi dpf kod motora bls bola nanej prasknuta vana po jej vymene som pozrel rozvody a su nastavene dobre. nastartoval som auto a motor ma nepravidelny chod mam pocit ze ide na 3 valce. neviete mi poradit s cim moze byt problem ? rozvody su dobre, skocene by to nemalo byt. na nemeckom fore som sa docital o nejakej kabelazi. prosim poradte ak viete co to moze byt dakujem Andrej.

• 0 odpovědí
    • 4,1tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem jannnn,

Pokud auto odemknu, začne se z motorového prostoru ozývat pískání vysokým naprosto ustáleným tónem. Nejvíc je to slyšet někde z míst cca před spolujezdcem. To samé i když vypnu zapalovaní. Je to slyšet i 2m od auta, uvnitř ale vůbec. Za chodu nevim, motor to přehluší. Vše (motor, chlezení motoru, klima/topení, rádio,..) je přitom vyplé. Po vypnutí zapalování to píská asi minutu a pak to s cvaknutím přestane. O co se jedná? Vadí to nějak (kromě toho že to dost vadí mě )? U sluřební O2 to nic takového nedělá. VAG taky nic nehlásí. Je to O2, 1.9TDI, MR06.

• 2 odpovědi
    • 2,9tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem jarek1983,

Dobrý den, prosím o pomoc. Mam O2 1,9TDI 2004. Kdyz jsem chtel dnes auto nastartovat vybehla mi teplota hned na 130°C. Kdyz jsem motor vypnul a pak otocil klic do polohy 1 rozsvítí se kontrolka servo. Pak kdyz jsem to chtel nastartovat tak uz to nejslo a zacli se objevovat hlasky ze nemam olej a chladicí kapalinu. Kdyz jsem vytahnul klice ze zapalovaní, tak vetraky na chladici se porad tocí. Prestali az kdyz jsem odpojil baterku. Nevíte nekdo co s tím je. Dekuji

5. Zahájeno uživatelem Sdíčák,

Ahoj všem , S kámošem sme se tak bavily a mě by zajímalo vyplatí se koupit octavku 1.9tdi když má najeto třeba 200tis km ? kolik to tak najede? protože já bych to auto měl pak asi 5let a až bych to prodával tak by tam bylo něco kolem 300tiskm a to nwm jestli bych prodal . Obecně se říká že 1.9tdi zvládně i 500tis km ale nwm jak je to v praxi . jasně takový ty normální věci stim se počítá , rozvody, atd... prosím o radu děkuji za info :palec2:

• 13 odpovědí
    • 17,3tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem grizzy,

ahoj, tohle mě asi přivede k šílenství. Za poslední 3 měsíce se mi už pošesté rozsvítila kontrolka zpětného odvodu spalin (nebo tak nějak). Takže opět Emise - do dílny! Auto je ještě asi týden v záruce a začíná mě to dost děsit. V servisu už jsem víc než doma. Probíhalo to asi takto: 1) diagnostika - nic nezjištěno, kontrolka vypnuta přes pc 2) vyměněn ventil Po třetím rozsvícení jsem šel do jiného servisu, kde jsem si myslel, že to zvládnou lépe. 3) diagnostika - nic nezjištěno, kontrolka vypnuta přes pc 4) vyměnen ventil 5) údajně špatně nasadili hadičku, proto to znovu svítilo 6) rozsvítilo se dnes V pondělí frčím do servisu a už jsem dost nas*anej. Auto je j…

• 10 odpovědí
    • 7,2tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem italik,

Vcera jsem koupil O2 tdi 2006 naj 80000km. Pri koupi jsem si toho nevsim. kdyz vypnu motor tak v motoru neco hlasite odfoukne nebo tak neco je to 77kw pd 6ti kvalt

• 2 odpovědi
    • 3,5tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem pekrato,

Zdravím vespolek, doporučte někoho na softwarové vypnutí EGR ventilu na motoru BKC z východních čech. Díky za typy.

• 2 odpovědi
    • 4tis zobrazení
  9. Cauko Poradte prosim som zufali.Menil som tesnenie pod hlavou.Vsetko som si zaaretoval.Dal som si aj znacky na ozubeny.Zaerotoval som aj kluku.Vymenil tesnenie zmontoval a motor nechce naskocit.Prekontroloval som aj na ozubeny v prevodovke ci sedy zakladne nastavenie kluky,naftoveho cerpadla a vacky.Vsetko vyzera ok.Skontroloval som ci sa otvara aj ventil a privod nafty u cerpadla vsetko ok.Motor v RJ nehlasi ziadnu chybu a motor predsa nechce naskocit.Ovzdusny som aj vstreky.Napojil napriamo cez flasu naftu do naftoveho cerpadla.Pomozte prosim co mam skontrolovat aj keby to bolo odzaciatku.Karyah@azet.sk Dakujem

• 0 odpovědí
    • 2,9tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem paldous,

zdar lidi, zajimal by me vas nazor co si myslite o jizde po dalnici vyssi rychlosti a s tim plynoucimi vyssimi otackami motoru verzus zivotnost motoru? Docela casto jezdim s autem po nemeckych dalnicich a snazim se to moc nehnat, ale celkem by me zajimalo jak jsou ty motory staveny na dlouhodobou zatez vysokymi otackami? Ja mam 1.9tdi a jezdim vetsinou na tempomat, nastavim 3000 otacek a jedu cca 400 km v kuse... (to je rychlost cca 150 km/h) zajimalo by me kde je rozumna hranice otacek pro motory tdi aby se ten motor nevybehal.... vim ze jsou staveny na dlouhy kilometrovy probeh ale nejsem si jist jestli to soudruzi inzenyri testujou taky na dlouhodobe vysoke otacky.…

• 10 odpovědí
    • 10,1tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem joohan14,

Ahojte možno už tu takýto problém niekto písal. Mám Octaviu II, 1,9 TDI (154.000 km). Rýchlosť mi pri jazde začne klesať, musím podradiť, alebo vymáčknúť spojku, aby plyn zase chytil. Potom som stál na semafóre a na voľnobeh som chcel pridať plyn, ale pedál nereagoval a otáčky na 1000. Začalo to reagovať až keď som dal rýchlosť. Bol som s tým v servise u známeho a povedal mi žiadnu chybu to cez comp nehádže. Stalo sa mi to v pondelok. Včera to stálo v garáži. Dnes som na tom ušiel cca 20km a išlo v pohode. Skúste mi niekto poradiť kde by mohla byť chyba. Tankujem na OMW prípadne Shell. Je možné, že sa niekde dostala voda?

• 1 odpověď
    • 1,6tis zobrazení
  12. U OII 1,9 TDi PD po zastavení na křižovatce a běhu motoru na volnoběh se po rozjetí nechce do otáček, netáhne a černě kouří. Již mi to jednou udělala na dálnici v koloně ale po rozjetí se to spravilo a jela normálně. Žádnou hlášku nepíše. Neví někdo čím to může být?

• 11 odpovědí
    • 8,8tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem lutr84,

Ahoj, nedavno se mi vysypalo turbo a chtěl jsem se zeptat jaké číslo turba mám shánět? Mám typ motoru „BJB“. Díky Luboš

• 5 odpovědí
    • 5tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem romankoWW,

Zdravím Vásm mám manual 5st, 1.9TDI 77kw r.v 07/2005 vsimol som si ze ked mam zaradenu napr. 3ku a otačky 2800 a hore,tak počujem pískanie,alebo ako by som definoval ten zvuk,take motoricke piskanie,nie ako od turba,ale niekde od motora alebo prevodovky.niekto mi spominal ze to moze byt aj lozisko na prevpdpvke..mam pocit ze to robi aj na 2 prevodovom stupni.. Budem vdacny za kazdu radu!!!!!!!!

• 1 odpověď
    • 1,8tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem marek_h,

Na O II 1.9 77Kw mi vypisuje zavadu 12546, klapka v sacom potrubi,vie niekto poradit čo s tym,a ako odstranit tu zavadu.Klapka na skušku bola vymenena a stale to iste pri zataženi motora vyhodi tu zavadu.

• 1 odpověď
    • 1,9tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem petrn1,

Zdravím všechny škodováky, koupil jsem před rokem O II 1.9TDI PD a byl v ní nový longlife Castrol SLX 5W/30-pouziva se od nova(cca 170 000Km). Mám na něm najeto 20 000 Km. Jelikož jedu na dovolenou, chci ho vyměnit. Můžu ho nahradit MOBIL ESP FORMULA 5W-30? Kámoš zavírá prodejnu a měl bych na něj slevu. INFO O OLEJI

• 4 odpovědi
    • 2,6tis zobrazení
  17. Ahojte, tak zase cvakanie, pokukal som všetky témy na tento problém, ani jedno sa nezhoduje s mojim problémom. Cvakanie nastalo tento rok po zime ako sa prvý krát oteplilo, motor necvakal celu zimu, prejavuje sa to tak že sa motor zohreje a cvaká, hlavne ak pustím plyn z vyššich otáčok alebo ked idem pod plynom, je to také tak tak tak tak potom ako dam nohu s plynu (ako keby niečo dobehlo), cvakanie sa zvyšuje spolu s otáčkami motora. Kým nemá motor dostatočnú teplotu necvaká, cvaká ked je zahriatý a resp. keď ho viac prebehnem, neviem čo by to mohlo byť, bol som na VAG nič, cvakot počujú aj v servise, povedali že ak sa to bude zhoršovať mám prísť, neviem či to nie je …

• 18 odpovědí
    • 13,1tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem PavelO,

Ahoj všem, mám takový možná problém. Při jízdě kolem 100 - 120 km/h do mírného kopce, když sešlápnu pplynový pedál až k na "podlahu" tak auto jen pomalu zrychluje. Jako by pořádně netáhlo. Mám 1.9PD 77kW. Co by to mohlo být na diagnostice není žádná závada. Co a jak zkontrolovat? Dííky za radu.

• 15 odpovědí
    • 29,5tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem šulda,

1.9 TDI Hledal sem ho podle dílenský příručky "Číslo motoru („kód motoru“ a „průběžné číslo“) je umístěno vpředu na spojovací přírubě motoru a převodovky.", ale bez úspěchu. Je možný že bude jinde nebo jsem jen slepej Jestli už to tu někde je tak prosím o nasměrování, nepodařilo se mi najít.

• 0 odpovědí
    • 3,5tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem Andrew,

Zdravim, koupil jsem Octavii II 2005 1.9 TDI PD 77 kw, DSG, najeto 162000 km a po 1000 km jsem dolejval asi 1 litr oleje a pod autem mi neustale kape olej. Pri vymene pneumatik jsem si vsiml kde. Je to dole na prave strane, vede tam do bloku nejaka trubice asi od turba, tak je to tam cele poblite okolo, ale jen v techto mistech. Je to videt kdyz se sunda prave kolo. Resil nekdo uz podobny problem?

• 0 odpovědí
    • 2,8tis zobrazení
  21. zdravím Vás chcel by som Vás poprosiť o radu mám Octaviu 1,9 TDI 77 kW, najazdené cca 15tis. km v záruke pri naštartovaní, vypnutí motora a počas jazdy pri malých rýchlostiach, keď stlačím plyn alebo spojku ozve sa z motorového priestoru písknutie pri väčších rýchlostiach sa to stratí písknutie trvá krátko a keď som sa na to pýtal v servise tak mi predbežne povedali, že by to mohlo byť zariadenie ktoré "vyrába" podtlak pre turbo, ale pokiaľ nie je strata na výkone že nič nehrozí pravda je, že naozaj auto ide a akceleruje ako má jediným problémom je to písknutie (hvízdnutie) prosím Vás poradte mi čo to môže byť a ako to vyriešiť veľká vďaka

• 2 odpovědi
    • 4tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem Kademar,

Ahojte, rad by som vedel ci je to normalne alebo to robi len mne. Pri startovani ci uz v lete alebo v zime ked otocim klucom v spinacej skrinke tak mi motor naskoci az po 3 - 4 pretoceni. Neviem ci je to prevodovkou DSG alebo mam nejaky problem. Auto som kupoval ojazdene 83000 km r.2005. Bateria 1-rocna 74, nafta z OMW + aditiva VIF. Co to moze byt?

• 4 odpovědi
    • 2,8tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem patriky,

zdravim vsechny nevi nekdo oznaceni pripravku 1,9tdi pd bxe na zaaretovani kliky popr kde by se dal sehnat pry jsou dva druhy diky

• 0 odpovědí
    • 1,6tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem mrazikxr,

Ahoj, mam ted brouka v hlave . Dneska jsem jel pres hodinu v kolone na D1 asi 10km, pak se to normalne rozjelo, ale auto zrychlovalo najednou jako ze omezovac,za mnou cerno,autu se zrychlovat moc nechtelo a jelo max.120km/h. Po ceste asi jeste 10km se mi stalo asi jeste 3krat. Doma jsem to vypnul,nastartoval znova, 3krat pridal plyn a za mnou cerno a smrad.Nevite prosim nekdo cim by to melo byt???Diky moc za rady

• 7 odpovědí
    • 2,8tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem zdenek71,

Zdravím,chci se zeptat,mám Oct II 06 1.9tdi a po vypnutí motoru se ozývá z pod kapoty takový divný hlasitý zvuk jako by dojížděl nějaký motorek nebo co trvá to asi 5 vteřin,v servisu škoda neví co by to mohlo být, řekli že by se muselo všechno postupně odpojovat až by ten zvuk přestal,sektal se s tím někdo dík za odpověd

• 7 odpovědí
    • 13,8tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.