Motor 2.0 TDI PD
369 témat v tomto fóru
-
Je normální,aby vypadal palivový filtr takto? (měnil jsem ho poprvé,tak nevím) Mám Oll 2,0TDI
-
- 20 odpovědí
- 7,7tis zobrazení
-
-
-
Zdravim, chtěl jsem se zeptat, jak je to se zátahem u 2.0 TDI. Auto po sešlápnutí plynu začne sice akcelerovat ihned, ale větší zátah nastane vždy až zhruba po vteřině od sešlápnutí plynového pedálu (otáčky nad 2000). Není špatné turbo?? Při nižší rychlosti je slyšet jakoby "houkání sanitky". Nemáte někdo zkušenost?? Díky
-
- 2 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
Dobrý den, můj problém je následující.. Mám Škodu Octavia II Tdi 103 kW, najeto cca 117000 km. Zhruba před měsícem se mi při volnoběžných otáčkách začal občas mírně třást motor. Bylo to opravdu nárazové. Nyní už je to v takovém stádiu, že se na volnoběh třese vždy a s velkou intenzitou. Vše se přenáší až do karoserie. Pokud ale přidám otáčky je vše ok. Nevíte čím by to mohlo být? Žádné klepání ani jiné podobné nestandartní zvuky z motoru slyšet nesjou. Občas se mi také nárazově stane, že při sešlápnutém plynu začne vozidlo cukat. Poté co dám nohu z plynu a znovu sešlápnu je vše zase ok. Hodlám navštívit servis ale rád bych věděl na co se mám případně připravit :-) . Za V…
-
- 8 odpovědí
- 5,8tis zobrazení
-
-
Ahojte,nevim ci sa to tu uz rozoberalo, alemam taky problem ze dneska na dialnici mi zrazu prestalo tahat auto,slo len uplne minimalne,skoro vobec netahalo. Takto som siel este asi 5min a zastavil na odpocivadle. Po nastartovani slo vsetko jak ma:( som z toho dost rozhodeny Prosim poradte ak ma niekto skusenosti,ja nie... auto ma 100 000km a nejazdim nejak agresivne,ale zase nie ako dochodca,tak normalne...
-
- 6 odpovědí
- 4,1tis zobrazení
-
-
Kúpil som Octaviu 2, 2.0Tdi, r.v. 6/2006. Ma najazdené 88000km a pri dobrzdení na križovatke na neutrale ako keby zachvel jemne motor / počas držania brzdy/. Ak pustím brzdu tak to necítim. Čo to moze byť? Zotrvačník Neviem, či to bude zotrvačnik, lebo mal som Octaviu 1 - 1.9Tdi 66kw, a tam som musel meniť celú spojku aj zo zotrvačníkom lebo keď auto stalo na mieste a mal som neutral a vtedy keď som pridal plyn a keď začali klesať otáčky tak strašne začal chvieť motor aj cukalo do spojkového pedalu a pri rozbiehaní mi niekedy aj zatrhovalo. Aj pri vchádzaní do križovatky ale so zaradenou RYCHLOSŤOU mi to cukalo. Na Octavii 2, 2.0Tdi mi otáčky na voľnobehu idu pekne a…
-
- 8 odpovědí
- 6,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Stalo sa mi to dva krát. Mal som zaradenú trojku nohu na plyne a keď otáčky dosiahli asi 2500 tak som ubral a znovu pridal a auto v tom akoby vynechalo asi tak na pol sekundy. Poradte.
-
- 2 odpovědi
- 3,1tis zobrazení
-
-
Dobrý den, Mám dotaz,zda někdo nevíte čím by to mohlo být: Když je motor zahřátý a zastavím, začne motor malinko cukat je hlučnější jakoby ztratil otáčky ,ale na otačkoměru to není vidět.Když nastartuji a je motor studený nechám běžet motor tak je klid necítím žádné vybrace. MOTOR BKD 1.12.05 84000 najeto Děkuji za info
-
- 23 odpovědí
- 12,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, prosím o radu. Při akceleraci z nízkých otáček cca 2000 se mi jakoby rozklepe podvozek, volant se roztřese a od předních kol se ozývají strašné rány. Pokud podřadím a otáčky stoupnou, nebo akceleruji opatrně, nic se neděje. V servise jsem ještě nebyl, zajímalo by mě, jestli se s tím už někdo setkal a na co se mám připravit v případě opravy. Díky moc za každou odpověď. Petr
-
- 13 odpovědí
- 4,7tis zobrazení
-
-
Mám podozrenie, že krátko žhaví a tým aj akoby ani mi za studena nedvýhalo otáčky. Dnes bolo u nás -15 stupňov a mne auto žhavilo tak max. 2-3 sekundy.
-
- 30 odpovědí
- 9,2tis zobrazení
-
-
Prosím o radu, dnes jedu v klidu domu 70-80 na tempomat - najednou se rozsvítí kontrolka ESP a během pár vteřin motor chcípl - naštestí jsem zastavil mimo silnici - startér točí, motor nenaskočí, kontrolka ESP trvale svítí, klimatronik total OFF a nejde zapnout. Auto má 600km od posledního servisu, kde lezl olej do nafty - opraveno - výměna nějakých O kroužků v motoru na vracečce nafty, nový olej VW specifikace, origo filtry, auto komplet prohlídnuté. Na co se zaměřit ? - Dokud jsem měl O1 - 81kW tak jsem nevědel kde je autoservis, po výměně na O2 - 2.0 TDI - 16V - BKD r.v. 2005 (125 tis. km) tam už mám skoro velkoobchodní ceny. 😞 Shit jeden německej !
-
- 34 odpovědí
- 7,1tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
-
Zdur spolubojovnici, mam dotaz (spise jen potvrzeni mych domenek). Z niceho nic se objevila hlaska "Emise do dilny" a rozsvitil se 'vrtulnik' (takova ta kontrolka). Po 2 dnech opatrne jizdy to samo zmizlo, ale auto se zaclo chovst divne. Nejde za plynem, zejmena na 2. rychlostni stupen. Proste je takovy liny. Na 3ku a 4ku uz je to lepsi. Ale proste to neni ono. Leju do toho Shellku, momentalnce V Power Diesel. Na tu 2ku je to asi nejhorsi, proste jako by vubec nereagovala na plyn, teda se zpozdenim a ma tendence i jako padat vykon. Nastup turba uz neni tak vyraznej, ale celkem je (zejmena na 3ku a 4ku). Tusim spravne, odeslou vahu vzduchu, nebo neco s turbem (ventil…
-
- 3 odpovědi
- 4,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
2.0 TDi DSG, prodloužený servisní interval, najeto 14.500 a MaxiDot hlásí 6.000km do prohlídky ?! Co si o tom myslíte ?
-
- 19 odpovědí
- 4tis zobrazení
-
-
mam jednu oct RV2005 2.0TDI, a kdyz delsi dobu stoji cca 3hod, tak potom pri startovani dlouho toci cca 5 sekund,,, jako kdyz zapada nafta,, uz to bylo v servisu a nechal jsem vymenit vstriky... tim to nebylo,,, takze zbytecna investice... mate nekdo zkusenost??? diky
-
- 8 odpovědí
- 3,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Nedal jsem na rady a koupil si "úžasný" motor 2.0 TDI v OII, r.v. 2005, najeto 70.000km. Nenajel jsem však ani 3.000km a začlo to. Mám podivnou závadu, ujedu cca 30km a najednou to jede na 2, někdy na 3 válce. Diagnostika ukazuje, že jsou vadné vstřiky. V servisu mám auto již 3 měsíce a nejsou schopni to opravit. Už se měmily všechny vstřiky, řídící jednotku a vysokotlaké čerpadlo a stále nic. Už si nevím rady, asi začnu prudit přímo výrobce, ale nevím koho tam mám seřvat. Prosím poraďte.
-
- 6 odpovědí
- 7,2tis zobrazení
-
-
Mám OII 2.0 TDI a když na to šlápnu tak z těch 1500 otáček, tak jak auto začne zrychlovat, tak hodně syčí výfuk. Vevnitř to neslyším, ale jednou jsem ji půjčil kamarádovi a ten tomu na dvojku naložil pod kotlem a docela to zasyčelo a vyhrnulo to z výfuku černý obláček dýmu. Ten dým, to znám, to TDI dělaji, ale to syčení slyším poprvé, dělá vám to taky?
-
- 2 odpovědi
- 4,6tis zobrazení
-
-
Nevíte někdo,co je to za turbo? "TURBO GARRET - 03G253019A " Borec,který ho prodává píše,že je na Octavie ll 2,0tdi. Má cenu ho kupovat?
-
- 3 odpovědi
- 3,2tis zobrazení
-
-
Zdravím. Teď v týdnu jsem byl na Slovensku v Nitře. Po cestě, když jsem trochu více motoru naložil do kopce a nebo po dálnici tak do 150km/hod se po najetí na parkoviště (samože, hned motor nevypínám, ale nechám ho chvíli ještě běžet) jsem po zastavení z motoru slyšel takový divný zvuk, jako když se něco o něco tře. Bylo to v místech, když jsem otevřel motor, tak vzadu pod plastovým krytem. Mám podezření, že asi jde do háje turbo. Je zajímavé, že například na přístrojovce není žádná hláška, oleje je dostatečně. Spotřeba se nemění, motor normálně táhne. Dále, když se jede a netočí se to nebo na chvíli se motor vypne, tak je zase klid. Nesetkal jste se prosím někdo s tím.…
-
- 18 odpovědí
- 5,9tis zobrazení
-
-
Odešlo mi čidlo teploty chladicí kapaliny, což se projevuje opět trochu horším startem, jako v minulosti (viz vadný vstřikovače), ale taky tím, že při studeným startu se rozběhne ventilátor chlazení. Když si zpětně proberu všechny ty patálie z minulosti se startováním, skoro si myslím, že docházelo k neštastný schodě souvislostí, kdy kromě toho, že blbnuly ty vstřiky, mohlo už zlobit i tohle čidlo. Výsledkem pak byly už několikrát popisovaný potíže. Divný ovšem je, že to čidlo nikdy v minulosti VAS jako vadný neoznačil. Včera jsem byl znovu na diagnostice, protože se začal spouštět ten ventilátor a závada je jasná. Nějak začínám mít toho auta pomalu plný zuby. Kdo to troc…
-
- 6 odpovědí
- 15,2tis zobrazení
-
-
Zajímal by mě důvod proč Škoda auto dává do předokolek bez filtru pevných částic motor 16V a do 4X4 motor 8V. Nepřipadá mi jako výhoda kupovat horší motor za víc peněz ... ještě k tomu když u 4X4 možnost výběru není!
-
- 32 odpovědí
- 16,8tis zobrazení
-