Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Motor 1.6 MPI

1. Zahájeno uživatelem mischanek9911,

Octáváci, mám 1,6i/74kW a během měsíce se mi to stalo již asi 3x, že jedu na nákup (start v pohodě) a po nákupu (cca 30 min.) auto nelze nastartovat (ani bez plynu, ani s plynem). Po 10 min. nechání v klidu to chytlo pouze se sešlápnutým plynem. Pod koncem výfuku se mi zdálo, že byla voda. Není to natankovaným benzínem? Kupuji totiž relativně levně u Hypernovy v Ml.Boleslavi. Máte tušení čím by to mohlo být? Předem děkuji.

• 4 odpovědi
    • 1,9tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem yesa,

Potřebuju poradit. Mám motor 1.6 74 kW r.v. 2000. Stane se, že jedu a zničeho nic mi začnou otáčky lízt nahoru až do mrtva .Musím chcípnout motor a když se mi podaří nastartovat (asi po minutě) tak je to OK. Zkusil jsem vyčistit škrtící klapku (jak nová) jestli se nezesekává.Po vyčištění mám vyšší volnoběžné otáčky a kolísají mezi 1000-1500. Někde jsem tady četl že by to kolísání mohla dělat i prasklá napínací kladka. Stejně mi asi nezbude než to dát do servisu. dík za rady

• 6 odpovědí
    • 1,9tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem lenius,

Pri rôznych otáčkach mi motor cuka. Ako keby prerušoval svoj chod. Niekedy viac, niekedy menej. Viete mi niekto poradit, čo s tým. Škrtiacu klapku som prečistil. Nepomohlo! Cukanie nepomohlo ani po vymene rozdelovaca, kablov rozdelovaca. Motor stale prerusuje chod. Pri volnobehu je O.K., to znamena, ze drzi otacky v norme.

• 9 odpovědí
    • 3tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem Michal3,

Zdravím, odešel mi termostat, který ovládá klapku, která určuje zda se nasává teplý vzduch od výfukového potrubí - nebo přímo vzduch studený. V ETOSu jsem našel jako díl jen "Skříň regulátoru" za cca 2300 Kč. Jde někde sehnat jen ten termostat? - váleček s vysunující se tyčkou stejný jako u termostatů na vodu do motorů. Jen teplota spínání má být tuším 23 stupňů. Díky za radu. 1.6 55KW

• 4 odpovědi
    • 2,3tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem vitor,

Jakou máte spotřebu oleje u Octávie 1,6 75kw. Moje spotřeba je víc jak půl litru na 1000km což se mě zdá hodně. Ve škodovce mě řekli že normálí spotřeba podle tabulek je až 1litr na 1000km. Od začátku se tam lije Shell 0W30 za 890 litr. To se mě zdá trošku moc na tu spotřebu. V jiném servise mě řekli, že tam mám lít 10W40, že to pomůže. mám tam ted Total QUARTZ 9OOO 5W40 a dolíval jsem litr po 4000km což je úspěch.

• 30 odpovědí
    • 12,6tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem Garden,

zdravim... mam dotaz. s tim vykonem to mam podobne. nez se dostanu nad 2.5tis ot., tak mi to pripada dost line. line je teda relativni pojem ale musim teda vic slapnout abych se dostal na 2tis. pred par mesicama jsem zavadil spodkem o hranu najezdu. nebylo nic videt ale od te doby to zlobi cim dal vic.je mozne ze by nekde bylo neco praskle? jedno to na testu ukazalo spatny tlak v sacim systemu. tak nevim.... asi bych rekl ze to bude soubeh nekolika problemu. S octavia 1.6 55 r97 cca 130tis.

• 1 odpověď
    • 1,7tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem lulda,

Mám krátce Octavii 1,6 74 kW ,r. v. 99.Jaké mám použít zapalovací svíčky a jak se na ně dostanu.Hlavně na ty 2 prostřední.

• 22 odpovědí
    • 4,5tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem patvec,

Zdravím, chcel by som poradiť, kúpil som staršiu Octu Combi 1.6 74kW rv 1998, dal som ju otestovať VAGom a vyhodilo mi chybu Hallova snímača. V servise mi povedali že pokiaľ auto ide bez väčších problémov, tak sa neoplatí meniť snímač, čo ma trochu prekvapilo. Pokiaľ viem na Hallov snímač sú odkázané napr ešte snímač klepania, časovanie vstrekovania a pod. Nemôže mať nefunkčný Hallov snímač vplyv na výkon motora a spotrebu? Inak motor beží normálne, len sa mi zdá byť trochu lenivý, ale možno to je len môj pocit. Nemáte niekdo skúsenosť? Dík za radu.

• 0 odpovědí
    • 3,1tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem Michal3,

Zdravím, VAG - motor - skupina 005 - blok 2 - střída signálu pro řízení ventilu nádobky s aktivním uhlím - naměřená hodnota - 19,9% (tolerance je 6 až 19%). Jestli to dobře chápu, jedná se o to, že ventil spíná moc často. Prosím o radu: Co má vliv na řízení toho ventilu? Kde hledat závadu? Díky. Octavia 1,6/55kW

• 0 odpovědí
    • 1,6tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem Píst,

Pomoc chlapy, auto mi začalo poslední dobou "prdět". Zjistil jsem, že odešel vlnovec výfuku, ale vzhledem k tomu, že je přímo u příruby, je takřka neopravitelný. Ptal jsem se ve Škodovce, chtějí za celý díl (včetně katalyzátoru) nehorázných 7.000, přímo vlnovec se nevyrábí, v replice 5.200. Máte někdo zkušenosti s opravou?

• 6 odpovědí
    • 6,6tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem petr729,

Zdravim, tak přemýšlím o upgrade mé Felicie 1.6 na Octavii 1.6 74kW, a jak to tak čtu, tak problémy tohoto motoru jsou stejné jak u 1.6 z Felicie. Během 4 let: -prasklé těsnění pod hlavou -praskající sběrné potrubí -vlnovec -termostat (pořád je v tom plastovém krytu na dvě samořezky?) -škrtící klapka Motor 1.6 74kW z Octavie je jen vylepšený starý 1.6 55kW, nebo je to komplet jiný motor se stejnými problémy? Petr

• 5 odpovědí
    • 12,8tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem CANNON,

Má cenu čipovat tento motor když má najeto 180 000 Km??

• 16 odpovědí
    • 3,6tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem Shaarky,

Tak jsem se dnes rozhodl, že se podívám na auto zespodu. Nedávno jsem kupoval Octavii 1,6 74kW 1997. Poměrně zachovalá, ale co jsem našel, to mne trochu zarazilo. Kromě urvaného spodního krytu motoru (cena okolo 2tis - dle stavu motoru zespodu si budu muset pospíšit s opravou, zřejmě vrakáč to jistí) mě zarazil poměrně nezaoxidovaný závit zřejmě po chybějícím šroubu. Můžete mi prosím někdo říct, zda-li tam něco má být nebo nemá ? Zdá se mi, že se tam něco montuje ze strany klínového řemene.

• 10 odpovědí
    • 2tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem reddy,

zdarec, nemužu za boh nastartovat motor. mám 1.6, 55kW, rv. 1999. motor normálně točí, ale nenaskočí. Pal. čerpadlo jede, pojistky OK. Co jsem začal bádat, tak z cívky do rozdělovače nejde jiskra. Takže cívka???? nebo něco jinýho. Auto mám před barákem, raději se chci zeptat, než aby to třeba byla nějaká blbost , já to dotáhl do servisu a tam na mě vyrejžovali. PS: to samý se mě stalo den předtím, nešlo nastarovat, myslel jsem, že je to malým množstvím benzínu ,který byl v nádrži a vzhledem k tomu že parkuji do kopce. Spustil jsem auto na rovinku a v pohodě. O den později už s plnou nádrží ale nic, nepomohlo to.

• 8 odpovědí
    • 3,2tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem davidecek19,

ahoj - vyčištěna klapka - 1.6 74Kw - 1998 Jen teda by me zajimalo zda mam pockat nez se otacky zmensi - ted mam 1100. Jedu na dovolenou tak se ptam zda to odpojenim baterky nejak usadim. A jak vam dlouho trrvalo nez se to sklidni a proč jsou na tech 1100 otacek. Vzdyt bylo jen cisteni!!

• 13 odpovědí
    • 3,2tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem slavo,

Nazdarek, nestretli ste sa nahodou s tymto: asi pri cca 3 000 ot/min mi niekde pod kapotou nieco zavibruje, taky zvuk ako keby zavibroval plech o plech, ako keby neboli dotiahnute, co by to mohlo byt ?

• 6 odpovědí
    • 2tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem Mikeš,

Potřeboval bych informaci o motoru 1,6 SR. Co o něm víte? Je dobrý? je v Octavce 1,6 GLXI. Dík Mikeš

• 54 odpovědí
    • 30,8tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem Fredy,

Č poviete na tieto sviečky?? Máte ich niekto? Uvažoval som, že ich nahodím.

• 5 odpovědí
    • 2tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem Shaarky,

Lidičky, kdo máte zkušenosti s tímto vozem. Asi 1s po nastartování studeného motoru slyším takový krátký (400ms ), dosti zvláštní zvuk. Je těžké ho popsat, ale jakoby se přes trysky prohnalo spoustu benzínu, popř. jakoby nějaké čerpadlo chvilku "chlemstalo" kapalinu smíchanou se vzduchem (takové začeření). S autem nemám absolutně žádné problémy, jen mi to přijde divné a podezřelé (možná zbytečně, ale dříve jsem si toho nevšimnul ). Kdo máte stejný vůz / motor, slyšíte po nastartování podobný zvuk ? Díky.

• 19 odpovědí
    • 5,8tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem Rob,

Mám dotaz, na nádobce s nějakým uhlím co slouží k odsávání par z nádrže je elektomag. ventil . Koukal sem včera do motoru co mi to cvaká a byl to on!! Jak se dá vyměnit ,celej i s nádobkou nebo jenom samotnej?? jaká je cena ?? Víte nekdo?????

• 3 odpovědi
    • 3tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem Tompo,

Jaký svíčky krom tuning....byste volili do 1.6, 100 koní......?

22. Zahájeno uživatelem petto,

chtěl bych se zeptat jestli je možné vyměnit motor 1.6 (55kW) za tu silnější 1.6 nebo za 1.8T?? popřípadě jestli to má cenu a jestli se to vyplatí!! na kolik ty motory tak asi přijdou a co bude dál nutné vyměnit!

• 23 odpovědí
    • 5,7tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem Fredy,

Zdravím hoši, chcem sa opýtať, či by šlo dať na motor 1,6 74kw turbo z 1,8. Chcem niečo robiť s výkonom.

• 12 odpovědí
    • 8,2tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem Bandi,

Ahoj niekto .Octavia tour, 1.6 benzín,75kW začala asi po najazdených 2000 km vydávať zvláštny cvakajúci zvuk.Zvuk vychádza spod kapoty.Ide to z nádoby z aktívnym uhlím. Auto už niekoľkokrát testovali, všetko je v poriadku. Podľa Vás je to normálny jav? Diky za odpoved.

• 7 odpovědí
    • 2,8tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem Lishak,

Ahoj, chtěl jsem Vás poprosit o radu. Na mé Oktávce 1.6GLXi, 75kW, r.v.1999 mi při zahřátí motoru začnou kolísat otáčky volnoběhu (výchylka o cca 150ot/min). Na jízdu to nemá žádný vliv, když přidám, motor jde v pohodě za plynem a nijak se "nedusí". Jen ten běh naprázdno, zatím mne to nijak moc neomezuje v jízdě, ale mám trochu strach, aby se nejednalo o počátek nějaké devastační závady Snad jsem to popsal, na takříkajíc laika, srozumitelně. Děkuji za rady o co se jedná i s případnou finanční náročností. Díky.

• 13 odpovědí
    • 6tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.