Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Motor 1.8 T

1. Zahájeno uživatelem Ovosh,

Dobrý den, mám Octavii 1,8T RS, 132kw (2004). V malém techničáku mám určeno palivo Natural 98... Jaký vliv bude mít na motor, když budu tankovat levnější Natural 95? děkuji za odpovědi... Ovosh

• 10 odpovědí
    • 18,9tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem boxxer,

Kluci mám týden RS a den po koupi se rozsvítili kontrolka motoru, kolega mi to vyčetl přes VAG a smazal, za dva dny se rozsvítila zase. Nevíte co by to mohlo být? Adresa 01 ------------------------------------------------------- Řídící jednotka: 06A 906 032 HN Komponent: 1.8L R4/5VT G 0001 Kódování: 11500 Opravna #: WSC 10091 TMBER21U128549848 SKZ7Z0A1162849 2 Nalezeny chyby: 16795 - System sekundarniho vzduchu Nespravne proudeni vzduchu P0411 - 35-00 - - 17536 - rada 1: prizpusobeni smesi (mult.) System prilis chudy P1128 - 35-10 - - - Sporadicky Readiness: 0000 0000 Pak jsem se chtěl zeptat, když je auto chipnuté tak asi nepudou změřit hodnoty vahy vzduchu…

• 51 odpovědí
    • 23,9tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem ladik57,

Mam problem s tymto motorom. Ked ho nastartujem za studena tak zacne klepat ale asi len 30sekund a potom stichne a ide normalne. Pripada mi to ako kebya klepali ventily. Mam najazdenych 242 000km. Neviete co s tym?

• 7 odpovědí
    • 4,8tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem Milhouse 97,

Zdravím všechny chtěl bych se puze zeptat jak se projeví špatná váha vzduchu u 1.8 T 110 kw 4x4 hatchback. Díky

• 2 odpovědi
    • 7,4tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem Ovosh,

Dobrý den, mám problém se sekundárním vzduchovým ventilátorem na mojí 1,8T RS (AUQ). Při studeném startu cca 20-30 vteřin vydává zvuk podobný vzduchovému čerpadlu (kompresoru). Když otáčky klesnou pod 1000ot/min tak to utichne a je to OK. Pravděpodobně někde propouští vzduch. Zvuk je velice nepříjemný a hlasitý. Hadice jsou OK. Hrozí nějaké přípradné škody po jeho odpojení? Třeba na katalizátoru? Děkuji... Ovosh

• 4 odpovědi
    • 2,9tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem Jojo24,

cafte borci, zamyslam sa nad tym kolko kW a tudiz PS ma moja octavka.. v technicaku je ze 110kW a 150PS ale ked som pozeral nejake nahradne diely tak tam bolo ze octavia 1.8T 4x4 combi ma 132kW a 180 koni. Jedine zistenie je ist si premerat vykon na brzdu .. ale tak mozno budete vediet. Typ motora je ARX Dakujem

• 2 odpovědi
    • 3tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem Kiwwi,

Dobry den, na mojej Octavii som si vcera vsimol divny zvuk-sycanie v oblasti motora, konkretne nasledujuci zvuk: Neviem o co sa moze jednat, preto hladam radu tu na fore,moze to byt poskodena niektora hadicka, alebo nedajboze nieco horsie? Za nazory,odpovede,rady vopred dakujem.

• 2 odpovědi
    • 2tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem simo15,

Zdravim, v servise mi diagnostikovali zavadu snimaca polohy vackoveho hriadela. Nakolko neviem ci je dolezite toto riesit, obraciam sa na vas s otazkou aku ma vobec funkciu tento snimac ? Octavia 1.8T, 110kW, r.v.99 Vdaka za kazdu radu.

• 2 odpovědi
    • 4,1tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem millhauz,

zdravim vas potreboval bych radu posledni dobou se mi zda ze po seslapnuti plynu a sepnuti turba turbo fouka nejak moc a auto nejede...jel sem i v jine oktavce se stejnym motorem a motor byl mnohem tissi a foukani skoro nebylo slyset.... co bych mel zkontrolovat popripade kde to co mam zkontrolovat najdu? diky za vsechny rady

• 30 odpovědí
    • 18,4tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem porek,

Zdravim vsechny, mel bych na vas prosbu. Potrebuji koupit 4 zapalovaci civky na octu. Nemel by nekdo lepsi cenu? Diky vsem kteri pomohou. Mam 01 1,8T 20V r.v.2001 AUM

• 8 odpovědí
    • 2,9tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem Twomic,

Zdravim,mám Škodu octavii 1.8 turbo a mám v ní pístový blow off ventil,který odfukuje vzduch dobře,ovšem při odfouknutí si ,,nepískne '' . Jde nějak BOV poštelovat aby při každém odfouknutí i písknul ? Díky za rady

• 0 odpovědí
    • 1,3tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem ferous84,

Pánové potřebuju poradit.Při výměně vzduch.filtru mi uplně nedosedl ten horní kdyt na spodní.. Takže je tam vidě asi tak 5mm přímo ten filtr. Moc zlehka to nasadit nešlo.Filtr je Champion a motor 1.8 RS ..Je to normální nebo to mam ještě sundat a pokusit se o to aby filtr nebyl vůbec vidět a byl selý zakrytý.Dík

• 2 odpovědi
    • 1,9tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem Benik1,

čauky klubáci mám problém turbo netahá jak má včera jsem měl u kámoše rs 1,8T 132kw na wagu chyby žádnéé a tak jsme to jeli projet a zjistili jsme že N75 zavírá podle wagu jen na 65% a turbo tlačí jen 1700mbar. Neví te co stím proč ta N75 nezavře uplně na 100%.

• 0 odpovědí
    • 2tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem martins77,

Mam 1.8 T a bol som to zmerat aky to ma vykon lebo sa mi to hned nezdalo...nameralo mi 86 koni ! a pri 3200otačok ked idem začne to sekat aj na grafe som to videl ze od 3000otačok to nejde dobre.Odpojil vahu vzduchu a nameral 125koni a že vaha vzduchu je zla...dali sme tam inu sice nie novu ale robi to to iste...Turbu neni nič ide pekne jeho pocut nerobi zatial nejake zavady. To auto som kupil nedavno ked som sa skontatkoval majitelom ze vahou to nebude ze ventilom ze mam si kupit novy lebo predtym tam bol blof ventil...aby koli tomu sa stratilo 70 koni ??....sme pozerali aj hadice neni su od oleja.. neviem čo mam ešte spravit ci kupit ten ventil original v škode. UVidi…

• 13 odpovědí
    • 3,8tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem pajasek,

Zdravím lidi,neměl někdo stejny problem mam škodu octavia 1.8 turbo RS AUQ 132kw 2001,dovezl jsem ji z německa turbo odešlo,vyměnil jsem ho a stale mi to cukalo nad 3 tisice a potom to nejelo až jsem vypl baterku a hned to jelo,v autoservisu mi řekli že mi tam chyběl zasobnik podtlakový a špatný obtokovy ventíl vyměnili miho plus lamba sondu,svičky,olej,filtry a chvili mi to jezdilo bez problem a tět mi to cuku pořád plyn stlačím a nechce jet potom po chvili se rozjede jak stihačka,pořád mi to piše vynechavani valcu všechny,civky by asi všechny naras neodešly.Ještě mě napadlo jestli nemam ucpany vyfuk od oleje co šel z turba když nefungovalo že je tak zasrane muže to být …

• 2 odpovědi
    • 3,8tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem balubalu,

Zdravím všechny, potřeboval bych poradit. Vyskakuje mi chyba motoru, vag ukázal toto: 16825 system odvzdušnění palivové nádrže chybny prutok P00441 -35- 00. Po smazáni chyby znovu vyskočila po ujetí cca 1000 km. Projevuje se to i neklidným volnoběhem při delším stání sem tam spadnou otáčky a motor jako by se chtěl udusit, vyměnil jsem všechny filtry a svičky ale nepomohlo to. Nevíte někdo co s tím ?

• 4 odpovědi
    • 3,4tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem Paulie19,

Zdravim. Mam taku otazocku ohladne fungovania original Bosch Blow off ventilu na Motore 1.8T AUM. Ked ventil vytiahnem zo sania a sanie zaslepim tak hned po nastartovani ventil dost fuci asi takych 30 sekund. Pocas tychto 30 s. niekedy dost odfukne ako keby som pridal plyn a motor zacuka ale plyn vobec nepridavam ma iba zvysene otacky ako vzdy po studenom starte. Ked otacky klesnu zhruba po tych 30. sekundach tak ventil stale trochu "fuci" co by asi nemal, alebo ano? Je to normalne ked to takto robi alebo je BOV na odchode? Ked to je zapojene normalne do sania tak VAG nepise ziadnu chybu len otacky hned po studenom starte trochu kolisu. Inak skrtiaca klapka bola vycistena…

• 1 odpověď
    • 2,6tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem silarm,

zdravim rad bych se zeptal jak menite tyto sedla pod vstrikovacim ventilem 06B133555H a jake pouzit lepidlo?

• 0 odpovědí
    • 1,9tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem David RS,

Ahoj všichni chtěl jsem se zeptat,dnes jsem si koupil octavii RS 1.8 T 20V 132 KW a když jsem si jí vezl domů tak po 100 km začala svítit kontrolak mazání červeně a pak zničeho nic začali klepat ventily,tak sem dolil olej,auto jelo normálně do té doby než jsem přesáhl 150km/h,pak znovu ta samá závada,nevíte prosím čím by to mohlo být???????

• 8 odpovědí
    • 7,2tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem rosta.felicia,

Zdravím všechny chci na své Octavii 1 RS dát větší průchozí intercooler viz foto ale nechci z toho dělat armaturu a proto se mi velice zamlouvá řešení jak má CUPRA viz foto a dělala se v té samé motorizaci, tak se ptám zdalipak to půjde a co všechno bude třeba. Určitě sání a ta trubka od turba k IC a nějaké ty hadice. Klapka by měla pasovat? Má to někdo takhle udělané? Dk za každou radu

• 2 odpovědi
    • 2,1tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem plynař,

Zdravím všechny,chtěl bych se zeptat jestli se už to někomu stalo,po výměně palivového filtru se mi rozsvítíla kontrolka motoru a nejde ji smazat,ani vagem,vag píše chybu-sekundární ventil paliva (přerušení),už si to přesně nepamatuji,jak to bylo přesně napsané. Poradí mi někdo,jo,a při tom se dělali komplet rozvody,olej a všechny filtry. Předem děkuji za rady.

• Pozitivní
    • 10 odpovědí
    • 4,1tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem Vlasatec,

Ahoj, chystam se na vymenu silentbloku motoru na moji O1 1.8T 2001 (AGU) a nasel jsem tenhle Nemeckej a tenhle Danskej. Bude mi pasovat na moje auto a co si myslite o kvalite? Diky.

• Pozitivní
    • 2 odpovědi
    • 1,7tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem radousek123,

ahoj, žádám vás o radu, vím, že na toto téma je toho mraky, ale k věci, závady mi začala když jsem již koupil auto v roce 2009, jednou při jízdě mi to v zatáčce zničeho nic škublo, nevěnoval jsem tomu, nějak pozornost, dále se to začalo stupňovat, při rozjezdech to někdy zdechne jindy cukne, škubne, pak zas celej den třeba nic, z toho to dělá potom celý den třeba 10x, měl jsem to asi u pěti mechaniků ze značkového servisu, diagnostika ukazuje pouze spor. chybu slabý signál váha vzduch, následně vyměměna váha vzduch, 2x čidlo teploty chl. kapaliny, zkontrolován ERG ventil, přehrána řídící jednotka, nové origo svíčky, kontrola podtlakových hadic, vyměněn palivový filtr, ko…

• 8 odpovědí
    • 6,1tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem silarm,

Pri opravach sveho auta jsem si vsiml ze draty k zapalovacim civkam maji teplem sterelou izolaci ktera zacina praskat... Vymena tohodle svazku neni zrovna jednoducha, takze kdo chce predejit problemum: Doporucuju dovybavit auto dilem VW/Audi 8L9121659

• 5 odpovědí
    • 3,2tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem Balrog,

Má to cenu na Octavii RS?Nebo mám investovat do něčeho jiného na zvýšení výkonu?díky

• 15 odpovědí
    • 17tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.