Motor 1.8 T
600 témat v tomto fóru
-
Mam takovy problem. Starter na Octavii jsem už slyšel, že je slabým místem. Že když nastartuju tak mi "pískne, zavrčí atd" s tim že se asi nezasunula zpět hřídelka. Ale ted mi to dela dalsi problem. Kdyz startuju tak v něm i křupe. samozřejmě je to cítit na spojkovym pedalu. Bral bych že je špatny ložisko na te hřídelce. Jenže si nedovedu vysvetlit, jakto, že mi to občas pokřupne v okamžiku kdy pustim nohu z plynu...??? Při normální jízdě přeci není ve styku s ničím ne? Nebo se pletu? A když se startujee tak se hřídelka zasouvá do nějakého ložiska v převodovce? nebo ten konec je volnej a tlačí jen pastorek?? Díky za pomoc, nevim čim by to mohlo být, tak než koupim nov…
-
- 2 odpovědi
- 1,4tis zobrazení
-
-
Zdar lidi, vyměnil jsem u RSa vzduchovej filtr a nejede tak pěkně jako se starym filtrem. Oba filtry jsou origo ze škodovky. Starej má najeto kolem 6o oookm, tak jsem koupil novej s tim, že už je ten starej určitě ucpanej a čekal jsem, že po výměně auto pojede líp. Ale prd, auto je jak přidušený, sice jede, ale nevytočí se tak rychle jako dřív. Se starym filtrem jsem dostal vždycky kolem třech tisíc kopanec a jelo to jak divý, teď se nic neděje. Po projetí se s novym filtrem jsem tam vrátil starej a je to ok, takže to musí být filtrem. Opravdu nechápu proč to tak je, když by se to auto mělo chovat obráceně. Máte někdo nějaký postřehy nebo podobný zkušenosti?
-
- 1 odpověď
- 2tis zobrazení
-
-
-
ahoj chalani .poradte mi niekto prosim.auto prestalo tahat tak ako ma. napichol som to na vag a: 12 závad nalezeno. 17633 - vstrikovaci ventil valec 1 - zkrat na kostru (N30) P1225 - 35-10 - - - Sporadická 17635 - vstrikovaci ventil valec 3 - zkrat na kostru (N32) P1227 - 35-10 - - - Sporadická 17636 - vstrikovaci ventil valec 4 - zkrat na kostru (N34) P1228 - 35-10 - - - Sporadická 17634 - vstrikovaci ventil valec 2 - zkrat na kostru (N31) P1226 - 35-10 - - - Sporadická 17833 - odvzdusnovaci ventil nadrze - zkrat na kostru (N80) P1425 - 35-10 - - - Sporadická 17955 - magneticky ventil pro omezeni plniciho tlaku :zkrat n…
-
- 2 odpovědi
- 3,7tis zobrazení
-
-
Motor: 1.8T, ARX Škrticí klapka s motorkem Po vyčištění zůstává pořád nedovřená... mechanickou závadu to ale nehlásí a funguje správně, je asi na 4,7 stupně otevřená. Může být slabý péro? Dá se to nějak repasovat? Nemůže to být v tom motorku někde o zub přesazený?
-
- 23 odpovědí
- 7,8tis zobrazení
-
-
Mám takový dotaz. Kolik si ve skutečnosti vezme zapnutý climatronic z výkonu (pokud skutečně chladí). Spotřebu vím - to je cca 0,5 -1,0 litru Byl jsem nemile překvapen akcelerací, lépe řečeno měl jsem pociz, že to skoro nejede .
-
- 25 odpovědí
- 5,1tis zobrazení
-
-
Zajimalo by me kolik lidi tady ma tento typ motoru (AGU). Ja ho mam ve sve octavii. Delal jsem prestavbu s 2.0 na 1.8T. Motor byl puvodem s octavie. Pak byl namontovan v Golfu II. Takze prosel mensi ocesavaci kurou. Musim rict, ze v Golfu byl kompletni svazek kabelu s octavie. Jezdilo to paradne. Pak dotycny koupil 225PS z TT, a ten motor sem vzal ja. Jinak motor je po chipu a byl pouzivany jako zavodni motor (pouze 2x jel 12hodinovku). Ted k dotazu... Odbornici tehda odstranili kompletne nadobku s aktivnim uhlim. Zaslepili vyvod od turba i na skrtici klapce... (viz. obr) Dle nich to je pouze kvuli ekologii. Ale jak sem prochazel DP tak jsem zjistil trochu jine sku…
-
- 12 odpovědí
- 13,1tis zobrazení
-
-
ahoj ahoj... mam malej problemek s fabii.... seka se mi tam jako by plyn, treba jedu chci nekoho predject a najednou jako by se mi sekl plyn, musim pustit komplet plyn a pak zase pridat a jde to zase normal. Auto ma furt plnej vykon nic mu nechybi, akorat sem tam (v posledni dobou vic a vic) se mi to sekne. skusil jsem uz namontovat novou slapku na plyn ale nic. ze by skrtici klapka?? ze by se zasekavala? mam elektrickej plyn a je 1.8T 132kw RS na pocitaci mi to nic neukazuje, dela to cim dal vic. muze nekdo poradit nebo tak?
-
- 5 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-
-
Po umyti motora som natrafil na zopar zlych gumenych hadiciek. Jednu z nich neviem identifikovat presnejsie jej oznacenie, moze mi niekto pomoct? je pripojena na sanie a niekam dole. Takisto neviem najst snimac otacok motora G28. Na mieste kde by mal byt nieje. Motor 1.8T AUM. dik
-
- 0 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
Zdar panove, potreboval bych poradit. Zkusim to popsat. Kdyz nastartuju po chvili se auto zacne klepat, jako by jelo na 3 valce. Musim opakovat tak 3krat pak se udrzi na 4. Pri jizde to chvili jede v poho pak jako kdyz vypadne par valcu a auto cuka pak se zase chyti atak to de porad. Na vagu pise chybu 17536-rada valcu 1-prizpusobeni smesi mult-system prilis chudy. Muzete mi prosim poradit cim by to mohlo byt? Mam 01 18.T 20V AUM Diky
-
- 9 odpovědí
- 8,6tis zobrazení
-
-
Chci si koupit Octu 1.8 T, motor se mi zdá, že jde dobře, ale nepříjemně "cvaká" ani po projíždce (cca 5-7km) se mi nezdá, že by se to moc zklidnilo. S tímto motorem nemám žádnou zkušnost, takže bych rád radu - co to je přesně? , popřípadě mám se toho bát? případná oprava? Hladina oleje je OK. Auto je rok 02 a má doložitelných 170 tis. km najeto. Dík za jakýkoli postřeh. Nikde jsem tu nic podobného nenašel, takže doufám, že mi to admin nazamkne. Dík
-
- 8 odpovědí
- 5,4tis zobrazení
-
-
Ahojte.Mam motor 1.8T AGU menil som turbo dal som z Octavie RS a predny diel vyfuku tiez z Octavie RS robi mi to ze asi pri 3500 otackach mi zacne trhat motor.robi to hlavne pri tretom a stvrtom rychlostnom stupni.Moze byt to turbo z Octavie RS vadne?alebo ten predny diel?poradite?Dakujem
-
- 2 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
-
-
-
Prosim o radu:v servisu mi vymenili pry vadne ol.cerpadlo ve vane ,ale pry tam dali z 1.9tdi ze orig.RS nemeli a je to pry stejne.Mam Rs 1.8t 132kw r.v 2001.A ted mi to kdyz se ohreje motor tak cca kazdych 10-15 min rozsviti olej.kontrolku cervene a hned samo zhasne.Byl meneny i olej dali tam 0W-30 coz se mi taky moc nezda.Co s tim prosim o radu.
-
- 1 odpověď
- 1,5tis zobrazení
-
-
Vim,ze se tu probira mnoho temat s cukanim tohoto motoru.Ze zacatku me to taky cukalo(pomohlo vycisteni klapky a nova vaha vzduchu).Problem je ale takovy ze po vymene mi auto netahte jako driv.Nebyl problem jet na 3.rs 160 a vice nez mu dochazel dech.Ted sem rad ze udelam 140 a pote auto zacne rapidne ztracet vykon,jako by zasahl omezovacstava se to nad 5000 otacek).Kdyz auto stoji a ja slapnu na plny plyn tak zacen opet cukat od5000 a z vyfuku se line praskani prerusovane,jinak auto slape tak jak ma az na ty vykony pres 5000 otacek.nevite co stim?
-
- 0 odpovědí
- 1,5tis zobrazení
-
-
prosím o radu nejde nastartovat, pípá ,cvaká relátko 372 ,mororem startér točí ale nechytne motor 1.8T rv.98
-
- 1 odpověď
- 1,7tis zobrazení
-
-
...zdravím...uvažuji o koupi Ochcávky s tímto motorem,a rád bych,kdyby mi někdo sdělil nějaké zkušenosti s nejčastějšími závadami a jaký zvolit rok?A nevíte někdo kolik stojí turbo?Thank You
-
- 10 odpovědí
- 4tis zobrazení
-
-
Zdravím. U Octavie 1.8T (rv. 2001, 140tis.) se mi nedávno náhle ze dne na den objevil divný syčící/klapavý/vrzavý zvuk, který se ozývá pouze za studena několik vteřin po nastartování a trvá až do vypnutí sytiče. Zvuk se ozývá z motorového prostoru pouze při volnoběžných otáčkách 1100, pokud přidám plyn, zvuk zmizí. Původně jsem si myslel že zvuk vydávají ventily, v autorizovaném servisu mi řekli, že by to mohli dělat vstřiky a že mi je můžou za cca 20000 vyměnit, s tím že to nemusí přestat. To jsem odmítl. Zkusil jsem ještě jiný benzin (Shell V-Power Racing, běžně jezdím ja 95 od Benziny), ovšem bez úspěchu. Problém má pouze zvukový efekt, jinak auto jede bez problémů, a…
-
- 11 odpovědí
- 6tis zobrazení
-
-
caute pani, mam taku malu otazku - pri akej teplote sa pusti pridavny ventilator chladenia /ten co je namontovany na chladici/? ako nam zacalo teplo tak mi v kolonach zacala stupat teplota a vsimol som si ze sa zapne az ked sa rucicka teplomera dostane tesne k cervenej oblasti co sa mi trosku nepaci. nikde som sa nedocital ci to tak ma byt alebo mam problem mam motorizaciu 20V turbo, AGU.
-
- 2 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
Můžete mi někdo prosím poradit s následujícím: VAG-COM Version: Release 409.1-US Control Module Part Number: 06A 906 032 HJ Component and/or Version: 1.8L R4/5VT G 0001 Software Coding: 10700 Work Shop Code: WSC 10091 Additional Info: TMBSL21U328550763 1 Fault Found: 16804 - Catalyst System: Bank 1: Efficiency Below Threshold P0420 - 35-00 - - Readiness Status : 0110 1101 Exhaust Gas Recirculation: Passed Oxygen Senzor Heating: Failed or Incomplete Oxygen Senzor(s): Failed or Incomplete Air Conditioning: Passed Seconday Air Injection: Failed or Incomplete Evaporative Emissions: Failed or Incomplete C…
-
- 3 odpovědi
- 3,5tis zobrazení
-
-
OK, upresnim info:) Prosim nezamykat:) Prolezl jsem zde diskuze a nenasel jsem nic plodneho, jen chvala na cimbu Zajimalo by me porovnani u 1,8T upraveno u motordesign 148 kW a cimbu 132kw. Dekuji
-
- 7 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-
-
Mám dotaz:Chtěl bych si koupit na octavii 1 RS svody,nedávno jsem dával novej kat,dynamizér a ¨vlastně kompletní výfuk od ultersportu a nevím jestli to půjde s těmi svody?Četl jsem,že je to docela problém : Pokud má vůz katalyzátor, vzniká zde velmi výrazná překážka, vytvářející značný protitlak. Situace může být zhoršená stavem, kdy je katalyzátor "spečený" a jeho průchodnost je tím značně omezená. Tak nevím?děkuji za rady
-
- 7 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
-
-
Už hodně a hodně dlouho mi svítí kontrolka v příloze je a nevím co s tím?Kluci mi radily svíčky,ale nejsem si jistej?nebude to třeba chipem?Nebo jsem přemýšlel o blow off ventilu mkII twin port kvůli turbu,myslíte že to pomůže díky
-
- 54 odpovědí
- 19,3tis zobrazení
-
-
Ahoj da se prohodit motor z novy rs do jednicky bez nejakejch radykalnich uprav?? Moc dik
-
- 5 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
Nazdárek, potřeboval bych prosím přesný postup vytvoření readiness kódu pro motor 1,8T ARX... Ve VISU 2.0 co mám k dispozici je jenom AUQ a jiný 1,8T vůbec. DP nemám. Prosím, mohl by někdo obětovat vteřiny až minuty a odněkud mi to sem obšlehnout?! Díky
-
- 6 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
Zdar chlapi, nemám kryt nejspíše na klínovém řemenu (řemen hned vedle nádoby s ostřikovačema). Vadí to moc? Nebo si jej mám sehnat? Díky
-
- 9 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
V chladnu a zimě ti jezdí na 100% Je to čipnutý .... když je zaplá klima tak je strašně znát, musím tomu dost nakládat, aby se to rozhýbalo. Když se svezu v jiném autě, bez čipu, tak to reaguje lépe na plyn a klimu prakticky necítím. Prostě sed mi zdá, že to nejede odspodu tak jak by mělo. Max rychlost je v pohodě, zrychlování ve vyšších otáčkách se mi takém zdá být OK. Vag ukazuje že je vše OK.... Písněte mi, jak mám vyzkoušet váhu a lambdu (nalogovat) Díky T.
-
- 12 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
-