Motor 1.9 TDI
1 250 témat v tomto fóru
-
Neco s timto delat je asi nesmysl, ale pozna nekdo od ceho to slo? Mne to neni jasne
-
- 11 odpovědí
- 8,3tis zobrazení
-
-
Ahoj , pri otočeny klučika auto dlho žhavy a po naštartovani viletia otačky hore a držia sa okolo 1100 a po chvilke padnu na 900 a to hlavne robi v teplych dnoch , neviete kde može bit problem ? 1.9TDi (66kw) 2003 dakujem za odpoved
-
- 7 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
-
-
-
Ahojte, mám problém moje auto dosť dymí nie čierno, ale tak hnedo (nie šedo!!!), ale to robilo aj pred tým (pred chipom) ibaže čierno. Spočiatku pred CHIPom som mal problém s strácaním oleja nikde netiekol, ale olej to žralo. Pri štartovaní ako aj pri preradzovaní rýchlostí to zadymilo na šedo resp.bielo. Bol som v 3 servisoch (autorizovaných !!!) dal zato nespočetne Sk a všade povedali, že je všetko OK. A tak som tam nalial Xeramic a chválabohu všetko je OK. Pri štarte to ale stále zadymí na bielo-šedo, aj pri preradzovaní rýchlostí ale olej sa nestráca a tak vraj je to OK. No ale po naCHIPovaní to stále dymí aj keď teraz už na hnedo. A ešte v servise, kde to CHIPovali …
-
- 14 odpovědí
- 32,1tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám menší problém. Čistil jsem startér, vše namazáno, sešroubováno. Po otočení klíčkem mi nenhodí motor, respektivě neotočí... Možná mám něco blbě zapojené. Do startéru jde jen + od baterie? Děkuji moc...
-
- 6 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
Zdravim mam hlupu otazku ak to tu bolo ospravedlnujem sa. Hypoteticka otazka znie. je mozne spravit z 66kw oktavky tdi s este obycajnym turbom (99rocnik) 81tku? skratka turbo z 81tky, riadiaca jednotka... atd. zaujima ma ci je tento napad realizovatelny samozrejme bez chipu a podobnych veci, ide mi o zachovanie, alebo co najmensie nadbytocne namahanie motora. Co sa s tym da spravit v ramci vsetkej slusnosti? Pripadne turbo zo 66sky ale ALH, ak sa nemylim tam uz malo tiez variabilnu geometriu ako 81kw. Ake riesenie by ste odporucali, pripadne pustat sa do toho vobec?
-
- 3 odpovědi
- 8tis zobrazení
-
-
Zdravim vás, koupil jsem si Octavii TDi 81kW r.v 98, a chtěl bych vědět jak vyčistit turbo a co to je jak jsem tu někde čet že se netočí lopatky? A ještě jak vyčistit EGR nebo ho rovnou nahradit tímto http://race.dieselpower.cz/Produkty/egr-pipe-kit.php Díky.
-
- 35 odpovědí
- 64,9tis zobrazení
-
-
Máte někdo doporučení, zkušenost s nějakou firmou ohledně chipu v okolí Zlína,Kroměříže,Přerova? Popř. co říkáte na STEINBERGER CHIPTUNING ZLÍN. Díky
-
- 4 odpovědi
- 5,2tis zobrazení
-
-
zdravím,mám 1,9tdi 66kW AGR,do dneška bez problemu,ale dnes jsem zaparkoval a pak uz jsem neodjel.nejde nastartovat,starter točí a nic.Při zapnutí klíčku mi neproblikne vubec zhavení,zkoušel jsem vyměnit rele 109,ale bez vysledku.prosím jestli nekdo ví a poradí .............Díky
-
- 17 odpovědí
- 25,1tis zobrazení
-
-
Zdravim mam octavia 1.9 tdi 81 kw rv 2002. Chci se zeptat má vyřízlí katalysátor vliv na ztratu výkonu ve vyššých otačkach?? do usporaku neupadne je po vymene turba,vaha ok... byl jsem na vagu tam to nic nenaslo... za studena blbme vetil zavirani paliva ten jsem koupil novy.Mam strach ze když ho tam dám bez katalyzatoru že se zase zničí.. Prý vyřizlí katalyzátor ovlivnuje rozprašování nafty. Co je na tom pravdy??? Způsobuje toto ztrátu výkonu??? jaké máte zkušenosti s odstraněním katalizátoru u TDi :????. Děkuji za odpovědi...
-
-
- 13 odpovědí
- 28,5tis zobrazení
-
-
Pro ty které zajímá téma kvality zboží a nekalého jednání prodejců, jsem se rozhodl popsat svou negativní zkušenost s nákupem vstřikovacích trysek, tedy jedné z nejdůležitějších součástí, mající významný vliv na životnost motoru. Snad Vám můj případ poslouží k tomu, abyste se sami nestali obětmi podvodných jednání některých prodejců a úpravců, kteří zneužívají nedostupnosti informací pro zákazníky ve svůj vlastní prospěch. Od doby, kdy jsem zahájil úpravy svého vozu, jsem používal trysky Frateli Bossio. Začal jsem na Sprint764, Race520, poté výměna motoru a Race783. Najezdil jsem spoustu kilometrů, úspěšně se účastnil mnoha závodů ve sprintu a to bez jakýchkoliv problé…
-
- 0 odpovědí
- 11,3tis zobrazení
-
-
zdravim, mel by nekdo nejakej napad co by to mohlo delat. po nastartovani si ovtavice jen v krátkosti zvedne sama otáčky a hned se zase vse vrati do normalu. teda az na to ze chybi výkon. uz u tak cellkem slabeho motoru je to znat. netahne, a rozjet na dalnici na 130 to chce trpelivost. na vw foru psali neco o ventilu cerpadla, stop ventilu nebo i cidlo teploty. priklonili by jste se k necemu? pripadne odkaz na danej dil lro predstavu o cene) zaroven bych se zeptal jestli je nejaka sikovna dobra duse v okoli pribrami, plzne ktera by mohla pichnout na chvilku vag, co vlastne auto na sebe spatnyho praskne. predem diky za odpoved. jarda
-
- 13 odpovědí
- 5,6tis zobrazení
-
-
-
Chci se zeptat kdy nebo spise v kolika km se meni silenbloky motoru??hruby odhad.Jo a je to na 1,9 tdi!dikes!
-
- 12 odpovědí
- 16,7tis zobrazení
-
-
Ahoj kolegové, dnes při cestě do práce se mi rozsvítily všechny kontrolky a zhasl motor. Snažil jsem se nastartovat leč marně. Při startu nesvítí ani kontrolka žhavení, motor točí, ale nechytne. Když jsem odkryl kryt motoru viděl jsem že motor je zaflákán jako prase nejspíš naftou (s olejem) Poslední cca týden se mi několikrát stalo, že se žhavení rozblikalo i po startu a motor šel nastartovat velmi špatně. Auto jsem odtáhl domů a budu modlit aby to nebyl motor, jelikož jedu za 14dní na dovču. Může to být řídící jednotka, palivové čerpadlo.... Máte nějaký typ i přes tyto neuplné informace... Díky
-
- 3 odpovědi
- 3tis zobrazení
-
-
Zdravim da sa kupit ta tlmiaca vypln co je na kryt motora 1,9 tdi aj zvlast alebo len s novym krytom .Dakujem
-
- 2 odpovědi
- 2,8tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny mám octavii 19tdi 66kw na tachometru je 136000km. Motor měl krásný tichý chod i zvuk. Jednoho krásného dne si jedu tak 80km/h otáčky kolem 2000 a najednou rána a ticho. Po odkrytování se na mne z motoru smála z díry v bloku ojnice, motor je kaput. Podle fora jsem zjistil že nejsem první, myslíte si že je to vadné serie motorů, nebo byla chyba někde jinde? Dík
-
- 6 odpovědí
- 5,8tis zobrazení
-
-
Zdravím.Chci se zeptat,jak maximálně může být snížená hlava motoru,protože když jsem ji sundal,tak už teď ventily mají přesah 0,6mm a bylo tam namontované nejsilnější těsnění.Přesah pístů je 1,15mm.Problém je ten,že těsnicí plocha už je trochu napálená a počítám,že o takové 2 až 3 desetiny se bude muset zbrousit ale mám obavy,aby ventily už nebouchaly do pístů při běhu motoru.Tloušťka toho starého těsnění je 1,7mm.Motor je 1,9tdi 81kw ASV r.v.2002.Nevíte někdo?
-
- 0 odpovědí
- 3tis zobrazení
-
-
dobry den, mam otazocku ked auto nastartujem moj motor je dost hlucny na klepot motora hlavne pri rozbehu je pocut ostrejsi zvuk motora ako pri audine A6. Rozvody boli menene ako aj ine veci jedine co ma moze napadnut su zdvihatka sice som ich skusal ci idu zmacknut a sli pekne vsetky. Motor ma uz sice skoro 190tisic km.a oproti inek oktavii tohto modelu je dost hlucna.
-
- 3 odpovědi
- 3,4tis zobrazení
-
-
Zdravím, nechal jsem měnit komplet rozvody, multiřemen, termostat, brzdy na předku a na zadku kousek výfuku za katem, uložení stabilizátoru a teď mám takovej problém, že když se rozjíždim a dám málo plynu, jakoby duní(klepe) zepředu z auta. Neřešil někdo tuhle závadu? Volnoběžka je ok a napínák řemene je pevnej při neutrálu. Nemám teď s kým vyzkoušet bohužel. Díky za případné info.
-
- 11 odpovědí
- 4,5tis zobrazení
-
-
Mám jedničkovou Škodu Octavii 1.9 tdi 81kW. Najeto cca 208tisíc. Ztrácela se voda, tudíž byla hlava na přetěsnění+rovnaní. Při jednom byly vyměněny všechny žhaviče, rozvodový řemen, šrouby hlavy, těs.sání, těs.výfuku, drážkový řemen a napínací kladka. Voda už drží, vše je ok. Jen se chci zeptat, kolik km asi bych měl jezdit klidněji, než si to všechno sedne? Už jsem s tím najel něco málo přes 400km, točím to max do 3tis/ot. Za 2dny házím CHIP na 96kW, tak jestli už ji můžu dát trošku zahul, nebo bych ji měl šetřit do těch 1000km? Díky za odpovědi a snad jsem nezaložil zbytečně topik navíc
-
- 2 odpovědi
- 3,1tis zobrazení
-
-
Moj problem - obcasne trhnutie motora pri pokuse o vytocenie motora nad 3000otacky, resp. pri rychlosti nad 120 v 4ke....motor - skoda octavia 66kw, 2003..nudzovy rezim mi nevypise,ani mi nevypne motor,len mi zasvieti kontrolka elektoniky motora pri tom trhnuti, a zhasne mi po prejdeni 50km.. Bol som na diagnostike, a vypisalo mi chybu nasavanie plniaceho tlaku - 19974....co to moze byt, mate niekto podobnu skusenost? vaha vzduchu podla mechanika to zrejmne nebude,kedze by mi to nevypisalo ako chybu....vraj to moze byt prasknuta hadicka, alebo problem s nasavacim ventilom? Alebo najhorsi pripad problem s turbom? , co si ja vsak nemyslim,kedze turbo mi nevyplo ani raz d…
-
- 0 odpovědí
- 1,5tis zobrazení
-
-
Škoda Octávia 1,9 Tdi 81 Kw Dnes jsem byl na emisích a chtěl bych se zeptat na problém který se mi tam stal.Jelikož technik na emisích je "poctivý" tak mi motor vytáčel , až na 5000.Musí to prý udělat 5x .I když mi to rvalo uši musel jsem to podstoupit ( nevím jací inteligenti tvoří tyto předpisy).Při posledním protočení motor začal kouřit a na volnoběh se hrozně chvěl.Zhasli jsme ho a po dalším nastartování bylo vše v pořádku.Nemáte někdo podobnou zkušenost?Dík
-
- 5 odpovědí
- 3,6tis zobrazení
-
-
Zdravim, pri vymene oleje jsem zjistil, ze nemam sponu na hadici primo na turbu od nasavaneho vzduchu. Vedel by nekdo prosim jaka spona tam patri? Motor tdi 66kw agr Diky moc
-
- 4 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
Dobrý večer všem, mám závadu(záhadu). Při volnoběhu po 1/2 ročním bezproblémovém používání se mně vylámalo 25 zubů na rozvoďáku. Potkaly se 2 ventily. Rozhodl jsem se pro opravu. Hlavu dělal Študent z Ostravy (ventily, gufery, hydroštely, srovnání hlavy). Nové rozvody, nová regulace plnícího tlaku. Motor po prvním startu klepnul po pístu. Hlava znovu dolů (i když nemusela ventily OK) rozpadl se nový hydroštel (ulomil se). Znovu složený motor. Krásný start. Při studeném motoru, jakmile se dostal do cca 2000ot.min. tak začal extrémně vibrovat, při přidání plynu zdechnul. Pokud se motor zahřál na provozní teplotu, tak se s ním dalo jezdit až krev stříkala z výfuku. Jiné …
-
- 0 odpovědí
- 2,6tis zobrazení
-
-
,poradí někdo?motor po startu zakouří,takový modročerný kouř a pomalu se rozběhne,dělá to jen při takové teplotě,kolem dvou stupnů +-,pokud je větší mráz tak je start ok.motor 1.9TDI 81kv ASV 2001,jsem stoho hotentot
-
- 12 odpovědí
- 3,8tis zobrazení
-
-
Mám tdi 66Kw r.v. 2000. Stává se mi, že při zahřátem motoru, jestliže dobržduji nebo mám vyšlápnutou spojku, motor jak bych to řekl „ koktá” má nepravidelný chod. Pokud zastavím chod se zase srovná. Mohlo by tam v určité fázi jít méně nafty? Myslel jsem si setrvačník, ale tady prý ještě dvouhnotový není a neodchází. Kamarád to měl na vagu a nebyly hlášeny žádné chyby koukal i na jednotlivé tlaky na vstřicích, jestli to tím vagem jde, netuším a říkal, že dobrý, ale problém už byl několikrát řešený prý zjistí. Neměl někdo stejný problém a jeho řešení. Díky kolegové
-
- 7 odpovědí
- 8,5tis zobrazení
-