Přejít na obsah

Motor 1.9 TDI

1238 témat v tomto fóru

1. startování

• 3 odpovědi
    • 1.9k zobrazení
    • 25 odpovědí
    • 21.5k zobrazení
    • 11 odpovědí
    • 3.4k zobrazení
  2. chlazeni

• 11 odpovědí
    • 2.1k zobrazení
    • 3 odpovědi
    • 4.3k zobrazení
    • 5 odpovědí
    • 3.3k zobrazení
  3. PROBLEM s motorem 1,9 TDI

• 3 odpovědi
    • 2.3k zobrazení
  4. Syčení pod kapotou

• 3 odpovědi
    • 3.1k zobrazení
  5. powerbox

• 6 odpovědí
    • 8.4k zobrazení
    • 9 odpovědí
    • 3.6k zobrazení
    • 5 odpovědí
    • 2.6k zobrazení
  6. 1.9 Tdi

• 4 odpovědi
    • 6.9k zobrazení
  7. pri dojezdu cuka motor

• 5 odpovědí
    • 2.6k zobrazení

• Aktuální příspěvky

• to su uz tie dvojventilove dcc plus? mam na s3 dcc a rozdiel medzi rezimami absolutne ziadny, 8r 230000km a tlmice su vsetky urcite v haji.   https://www.spritmonitor.de/en/overview/45-Skoda/399-Octavia.html?constyear_s=2024&power_s=110&power_e=110 diesel spotreba 5.1 + adblu benzin spotreba 6.2 (staci tam bez problemov N95?)   ak robis vela velmi kratkych tras, tak mozes dopadnut ako iny forista, ze sa mu hromadi nafta v oleji      
    • Wirer ti dal odkaz na téma o spotřebě. Zbytek řeš v příslušných tématech.  Zamykám. 
    • V zime sa to porovnava tazsie. V lete do roboty dam za 5.2-5.5, v zime 6.1-7. Je to ale iba 12km, navyse mam zimne aj letne 18". Podla mna pre 1.4TSI je vhodnejsia okreska ako dialnica, ale to moze byt iba moj pocit vzhladom na spotrebu
    • Zdravím, koupil jsem přes známost O3 2016, 1.4 TSI 110kw, manuál, najeto 110k, bouraná v DE zepředu. Doteď jsem jezdil nějakých 15 let výhradně diesel, převážně 2.0 TDI, O2 a O3. Nezdá se mi spotřeba, řekněte mi prosím, jestli je OK nebo ne.   Ve 150 kmh jsem teď dělal průměr kolem 7.6 l/km, zkoušel jsem jet 130 kmh a bylo to nějak 6.8 l/km. Ve městě průměr 8.6 l/km. V podstatě nevidím okamžitou spotřebu pod 4 l, pokud nejedu z kopce. Proti tomu diesel ve 150 kmh dělal 6 l/km na zimních gumach, ve 100 kmh nějaké 3 litry? Tj. bavíme se prakticky spotřeba diesel +2 litry.   Ok, jsou tam zimní gumy Fulda, co tam nechal Němec. Netuším, jestli stojí za něco. Doteď jsem jezdil Continental Premium a Winter contact.   Možná olej? Netuším, kdy byl naposled měněný.   Je možné, že je to přechipované? Jak to mám poznat? Jakože odpich to má slušný a řve to na rozjezdu dost, je to nezvyk dávkovat plyn spíš málo, než víc jako u dieselu.   To auto skoro rok stálo a čekalo na opravu.
    • Za mě DCC - ano.   Mám a naprostá spokojenost. Na dálnici jedině komfort v kombinaci se sportovním (tužším) řízením. Auto je takové gumové a houpavé - pro poklidnou a plynulou jízdu super (v kombinaci s ACC - Travel Assist bych tam asi i usnul). Když jsem to jednou zapomněl vypnout, tak jsem v serpentinách málem skončil v příkopu 🙂
  • Vytvořit nový...