Zdravím, po 3 měsících s autem, mi stále v hlavě vrtá, jak by vlastně měly správně fungovat matrix světla? Vyřezává mi to vozidla přede mnou tím stylem, že po stranách OK, ale cestu před mým vozidlem (a zároveň za vozidlem přede mnou) nechá neosvětlenou. Tam kde končí světlo potkávacích světel, začne tma. Nevím jak lépe popsat, ale měl jsem představy, že to dokáže vyřezat čtverec kdekoliv v osvětlené ploše. Dělají to tak všechna auta nebo to může být závada?
Nedávno jsem řešit rachocení řetězu na Roomsteru z roku 2012. Ředěz rachodil několik sekund po startu studeného motoru a to opravdu hodně hlasitě. Nebylo to vždy. Většinou se to projevilo, když se autem pouze popojelo (přeparkování) a pak se za půl dne přeparkovávalo zpět. Tento druhý studený start byl děsivý.
Koupil jsem originál sadu rozvodů, ale protože auto má najeto 70 tisíc kilometrů, zkusil jsem vyměnit pouze napínák. Původní byl D, nový je F. Od té doby je klid, ani to nehrkne.
Takže kdo máte málo najeto, rachotí vám to pouze krátce po studeném startu, zkuste vyměnit napínát. Samozřejmě tam dejte originál, stojí cca 1700 Kč v autorizovaném servisu.
Hledal jsem jak změřit řetěz a nenašel jsem. V dílenské příručce to není. Možná na to vydali TPI.
Na netu je v diskusích popsáno, že se má vytočit napínák, místo něj našroubovat přípravek a následně posuvným měřítkem změřit vytažení řetězu. Bylo by to snadné, kdyby se dal koupit originál přípravek VAG T30121 a znali jsme hodnoty, které mámé naměrit.
Přípravek se vyjímečně na netu najít dá, ale nebude to originál, tak nevím jestli tomu věrit https://www.pronaxnaradie.sk/bgs/eshop/0/0/5/19796-Indikator-opotrebenia-napinaca-retaze-naradie-na-kontrolu-rozvodovej-retaze-pre-1-2-TSI-VAG-T30121-STAHLMAXX-122781
Proč se ptáš na chybu motoru v sekci ostatní?
Proč se neptáš v odpovídající sekci?
Četl jsi pravidla při registraci? Musel si, gdyž si s nima souhlasils.