Motor 1.9 TDI
1 248 témat v tomto fóru
-
hodne lidi tvrdi ze typ motoru ALH 66kW má už turbo z 81kW. no jestli je to pravda tak celkem nechápu že motor má porad výkon 66. ???? to je divný . leda by to bylo tím že to silnejsi turbo dáva max výkon pri nižsich otackách a pri 4000 už má naklopený lopatky na minimum a poskytuje tlak jako tubro slaby. jedine tak. muze mi to někdo vysvetlit...? a co když dam trysky z 81 musim automaticky preprogramovat jednotku nebo s tím mužu jezdit ?
-
- 16 odpovědí
- 6,2tis zobrazení
-
-
-
Zdravím. Když jsem se vracel z dovolené, tak jsem jel po dálnici a trochu jsem ho protáhl. Chtěl jsem vyzkoušet kolik udělá. Když to mám načipovaný. Na tachometru jsem měl 210km/hod.Najednou jsem cítil jak auto zpomalilo, tak jsem ubral plyn, po pár kilometrech jsem zastavil na benzince, protože se mě zdálo, že přestalo táhnout turbo. Nechal jsem ho chvíli odpočinout a pak jsem jel a zdálo se mi to celkem dobrý. Nevíte, co to mohlo být? Čim to bylo zapříčiněno? octavia kombi BIT POWER 81kw r.99
-
- 16 odpovědí
- 4,6tis zobrazení
-
-
Potřebuju poradit, pokud možno co nejdřív. Když startuju, tak se točí startér, ale motor nenaskočí (1,9 TDi), když vytáhnu klíček, tak se spínač nerozepne, musim do toho klepnout (přímo na vložku) a až pak vyskočí (to nedělá vždycky, ale dost často). Když to po deseti minutách skusim znova, tak už te je v pohodě, což by ukazovalo na imobilizér? Když jsem byl ve škodovce, tak mi ten chlápek, aniž by se zved od počítače, řekl, že to dělá špatnej mikrospínač ve spínací skřínce, ale pokud se nemýlím, tak čtecí cívka na imob. je přímo na vložce, takže teď nevim, co mám vlastně vyměnit, či opravit. Je to čím dál tím častěji, tak prosím POMOC!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
- 5 odpovědí
- 3tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny, mám Octu 1,9 TDi, 81 kW, a mám problém při startování. Za studena motor naskočí okamžitě, bez jediného problému, ale když je zahřátý, po ujetí pár km, točí strašně dlouho a ztěžka naskakuje. Možná to tady už bylo, tak se omlouvám, ale nesetkali jste se s takový problémem? V čem může být problém? Díky...
-
Panstvo, uz tu asi malokdo nevi, co mam za problemy s autakem, viz muj podpis. 4 veci sem dal do kupy, je to vyrazne lepsi, ale porad to obcas pozlobi. Ted uz mi zbyva jen dira nekde v hadicich nebo ve vlnovci (tam pry neni) nebo skrtici klapka. Ale napadla me jedna vec, nemuze podobny veci jako prapuvodni pricina zpusobovat treba prasklej silentblok motoru, nebo neco takovyho? Motor na volnobeh (za studena obzvlast) v aute vylozene skace, snim cely vyfukovy potrubi, ktery chrasti....
-
- 4 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
Mám takovej problém - poslední dobou auto začlo docela dost kouřit - kolega si myslí, že už můžou jít do háje vstřikovače nafty - kolik mají výdrž - auto má najeto 122000 a vstřiky jsou tam původní - udělal jsem ve 120000 nové rozvody a filtry, ale kouřivost se nezměnila.
-
- 10 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Nestretol sa niekto s pop off ventilom na octavii tdi? Zatial som čítal o pop off len v súvislosti so zážihovými motormi. Mozno by to bola blbost, len ma to tak napadlo. Samotné ventily sa predávajú od 1500Kč aj menej a pritom by to pomohlo turbu a trocha aj uchu
-
- 4 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Zdravím potřebuju trochu té technické osvěty - v servisu mi řekli, že je orezlé výfukové potrubí o katalyzátoru - mám TDI 81kW - AHF motor - dodnes jsem žil v tom, že diesel má pouze filtr pevných částic (ten novější) - dále mi mechanik doporučil na výměnu pouze originál, že s druhovýrobou to ztrácí výkon - no cena 18 - 20 tis. je docela dost - jak z toho ven? Lze bez toho katu jezdit bez úhony motoru?
-
- 1 odpověď
- 2,5tis zobrazení
-
-
Chystam se menit ve svoji octavii (rv98) motor.. Mam tam 81kW AHF a zajima me jestli musim schanet ten samej typ nebo muzu dat i 66kW (od roku 2002 vejs, nevim jaky oznaceni) a vymenit jen veci kterejma se lisej (vstriky atd...). Slysel jsem nazor ze musim dat zase AHF?! Prijde mi to jako blbost. Diky za nazory ! .. jo a jestli nevite o nejakym motoru s malo najetejma km
-
- 13 odpovědí
- 8,5tis zobrazení
-
-
Zdarec.Sem tam se mi stane že mě to padne do nouzového režimu.Velice nepravidelně!Ale vždycky je to do kopce a asi tak ve stovce.Dneska sem byl na diagnostice a vypsalo to : č.závady 575 Snímač tlaku v sacím potrubí Regulační odchylka Nahodilá závada Poradí mi někdo co to vlastně znamená a jak na to??Mám to chiplý,může to s tím mít nejakou spojitost?Je to dost nepříjemný!!Mám Tdi 66kW motor AGR.Díky za radu!!!!
-
- 11 odpovědí
- 8,1tis zobrazení
-
-
-
nazrarek pánove chtel sem se optat jak by se dalseřidit předvstřik hrozne mi to startuje popřípade kolik by to mohlo vijít v servisu díky moc
-
- 3 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Moje TDI uz zacina rano chudak brecet ze musi startovat na dva valce tak ho chci usetrit a vymenit zhavici svicky uz sou fakt kaputt, ale jaky koupit? co doporucujete?
-
- 25 odpovědí
- 22,9tis zobrazení
-
-
Vlastním Octu 1.9 TDI 66Kw Rv 2004 a mám takovy nestandartní dotaz. Protože často jezdím po městě a tak nevyužívám zátah turba, tak se chci zeptat jestli jde turbo na pojíždky v městě nějak vyřadit ,a jestli to neuškodí nějak motoru,nebo i turbu. Proč ho ničit když ho využiji pouze o vikendu. Díky za odpovědi KIMI
-
- 11 odpovědí
- 3,9tis zobrazení
-
-
zdravim vas, mam 1.6 74kW 98 rok, cili motor chlazenej G12, tou červenou chl. kapalinou, jen se dolejva, nemeni, jeste si nepamatuju, ze by mi zacal dochlazovat vetrak, pokud vim, ma se spustit ca. pri 110 stupnich, kdyz stojim v kolone napriklad, jinak to chladi proud vzduchu kdyz jedes, ja ted kdyz jezdim, tak mam porad rafiku teploty uprostred budiku s teplotou, kolik je to stupnu nevim, neni to ocislovany, nevim tedy jaka je teplota motoru, vim jen dle rafiky ze na prostredku, tedy asi prumer, je to normalni nebo je neco s tim ventilatorem (saharou snad se rika)?
-
Nazdar hoši, s kamarádem mám spor o to , zda se u turba (1,9TDi 81kW) nalkápějí lopatky. On mi tvrdí, že lopatky jsou na pevno a že jsou akorát v jiném úhlu. Ale všude čtu, že se naklápějí. Rozsoudíte nás ?? Díky.
-
- 3 odpovědi
- 4,6tis zobrazení
-
-
Mám problem, po nastartování studeného motoru a ujetí 15-20ti kilometrů motor přestane jet a ztratí výkon a začnou kolísat otáčky které mají nejvíc kolem 2000 ot/min až úplně zhasne a nejde nastartovat. Startér motorem ale otáčí. Po vychladnutí jde zase nastartovat. Poraďte
-
- 5 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
-
-
Zdravím nemá s timhle někdo zkušenost...nastartuji motor a pak asi po 10 minutach jízdy dojde k okamžitému zastavení motoru jako když se vypne motor akorát s tím rozdílem že vše na palubní desce svítí ..pak musím počkat někdy i 5 minut a pak to zas běží....nejdříve jsem myslel že to je palivovej filtr dal jsem novej a tím to taky není tak než to dám do servisu tak jestli s tím nemá někdo zkušenost dík za případnou radu....
-
- 3 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
Když přidam plyn tak slyším od motoru jakési syčení jako kdyby to někde přisavalo falešnej vzduch nevite co by to mohlo být 1,9 tdi 66 KW r.v 1998
-
- 3 odpovědi
- 3,3tis zobrazení
-
-
-
Zdravíčko lidičky, před chvilkou jsem mluvil s chlapíkem, který mi nabízel origo řídící jednotku 96kW. Prý stačí jen vyměnit ŘJ, skompatibilnit s autem a je to hotové. Je to pravda? Moc se mi tomu nechce věřit. Nabízel mi, že mi jí půjčí na 14 dnů na zkoušku. Poradíte? Nerad bych odpálil motor, kvůli 15kW.... Mám 1,9TDi 81kW, narajtováno 146000km. r.v.98´.
-
- 9 odpovědí
- 3,8tis zobrazení
-
-
občas se mi stáne že mi nejde octa nastarovat jen točí jak zběsilá.přišel jsem na to že mi zůstane vyset klapka na přívodu vzduchu při pohledu na motor vlevo je na ni nějakej podtlak.při ručním překlopení nastartuje na první otočení.nevíte náhodou někdo co to je za klapku a jestli se to dá nějak opravit,promazat nebo vyčistit.Dík za pomoc.
-
-
pri dojezdu treba na parkoviste cuka motor a po zastaveni tohle cukani prestane nevite nekdo cim by to mohlo byt mam octu tdi 66kw na jednom foru nekdo psal ze by to mohl delat setrvak ale nejak tomu neverim
-
- 5 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-