Motor 2.0 TSI
35 témat v tomto fóru
-
Ahoj, občas se mi stane, že teplé auto - které třeba 40minut stojí - startuje dlouho a nakonec chytí jen s velmi nízkými otáčkami. Děje se tak od výměny PCV ventilu za vadný. Nový díl je neorigo - FEBI. Je potřeba provádět po výměně nějakou adaptaci, nebo mám spíš podezřívat neoriginální PCV? Děkuju moc za reakci nebo jakýkoliv nápad na co se zaměřit.
-
-
- 4 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
Ahoj, všiml jsem si ze mi na volnobeh začne z pod auta drnčet divny zvuk. Nevíte co by to mohlo byt ? Auto ještě v zaruce, jen jsem zvedavej dřív než to někam dam. Příkladám video, je to slyšet až ke konci, udělá to jen někdy. Díky IMG_8539.MOV
-
- 2 odpovědi
- 4,3tis zobrazení
-
-
-
Zdar pánové.U superba 2.0TSI mám drobný unik chladící kapaliny.Auto ujede třeba 1000km a chladící kap. ubyde třeba jen o centimetr.Bylo mi řečeno,že to není chyba termostatu u kterého je většinou chyba ale celé termostatové hlavice.V životě jsem o termostatové hlavici neslyšel.Udajná výměna 10K.Nesetkal se s tím už někdo?Nebo se ze mě servis snaží udělat vola?Díky
-
- 2 odpovědi
- 1,4tis zobrazení
-
-
Zdravím, jelikož jsem si nedávno pořídil S3 206kW 2018, tak postupně obměňuji provozní kapaliny, filtry. Nenašel jsem palivový filtr. Dle mého názoru je asi součástí palivového čerpadla, proto se nemění, ale proč se raději nezeptat. Jinak dle servisní knížky byl měněn olej v DSG (6st.), a v pohonu 4x4 v 67000 km. Zdá se mi to celkem dost pozdě. (Vpředchozím vozidle co jsem měl S2 TDI 125 kW jsem si olej v DSG měnil po cca 40000 km) Vozidlo jsem si kupoval v salonu Škoda v DE, kde bylo taky od začátku servisováno. Chtěl bych znát váš názor, jestli se dá tomu věřit, že je to dělané? Dle mého názoru to dělané je, ale možná má někdo jinou zkušenost. Např. kotouče, desky…
-
- 2 odpovědi
- 3,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, u mého S3 2.0tsi 206kw při volnoběhu (spíše když je motor zahřátý) se občas stane, že poskakují otáčky, není to nic razatního 3-5x škubne lehce +/-100 otáček. Olej je ok. Nestalo se Vám to někomu ? Čím víc čtu zahraniční diskuze, tím víc se v tom utápím. díky
-
-
- 5 odpovědí
- 8,8tis zobrazení
-
-
Dobrý den pánové, chtěl bych se zeptat u motoru 2.0 TSI 206 KW 2016/ 51tkm, které jsem nedávno koupil se mi stává, že když jdu tankovat a povolím víčko od nádrže, tak se ozve syčivý zvuk jakoby ušel, nebo se nasál vzduch z přetlaku/podtlaku v nádrži. Není to nic hrozného, ale slyšet to je. Je to normální, nebo může jít o nějakou závadu? Auto je ještě v záruce, tak abych to řešil zavčas. Děkuji Vám moc za odpověď. Při příštím tankování zkusím zvuk nahrát.
-
- 4 odpovědi
- 4,7tis zobrazení
-
-
Jaký je váš názor na to, kdy by se měla udělat první výměna oleje u 2.0 TSI 140kW motoru? Doporučení ze servisního manuálu - 2 roky / 30 000 km se mi samotnému moc nezdá a rozmlouvá mi to prakticky každý. Můj běžný roční nájezd je 10k - 15k km a říkal jsem si, že to by mohla i rozumná perioda výměny při běžném provozu. Co u nového motoru? Leckdo mi radil i to, že první výměnu mám udělat už po 2 500 km. Jak to vidíte vy?
-
-
- 3 odpovědi
- 6,5tis zobrazení
-
-
Zdravím, jsem čerstvým majitelem S3 s 2.0TSI 200Kw. Vše krásné, super, ale trošku mě štve nezvuk auta. Rád bych zkusil nějaké poladění zvuku výfuku, ale bez jeho výměny. Viděl jsem několik videí, kde lidé částečně rozpojí výfuk, tudíž zvuk může "unikat" a je pak trošku ostřejší. Tento proces jsem dělal na malém autě do města a fungovalo to, jen to pak bylo docela nepoužitelné na používání. Zkoušel někdo ladit zvuk u Superba? Nechci kupovat výfuk za 40 a nebo aktivní reproduktory do výfuku za 30, jen ho malinko okořenit.
-
-
- 4 odpovědi
- 7,1tis zobrazení
-
-
Zdravim, pred par dny jsem po zaparkovani ucitil u prave zadni casti vozu zapach benzinu. Od te doby se na to soustredim a citim ho po kazdem dojeti (vice ci mene). Nemyslim si, ze by to byl normalni jev, do kufru chodim casto a vracim se prave stranou u spolujezdce a nemam dojem, ze bych ho driv citil. Nema nekdo tuseni, cim by to mohlo byt? Diky!
-
- 9 odpovědí
- 11,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj lidi, přemýšlím o úpravě Superba 2.0 TSI 200 Kw. Nemáte někdo zkušenost s firmami BSR nebo Hothatchshop? Líbilo by se mi udělat Stage II úpravu vozidla. Snažil jsem se přečíst co se dalo, pustil jsem si snad všechny videa na YT, ale stále se nemohu rozhodnout pro jednu z firem. Také, co mě trochu zaráží je chiptuning dělaný pomocí nahrání univerzálního SW. Vím, že jsou úpravci, kteří dokáží odladit motor dle potřeby. Našeho minulého Supa 2.0 TDI 125. KW jsme si nechali upravit u Motorpowera a s ním musím říct, že jsme byli 100 % spokojeni. Tak si říkám jestli jedna z možností také není to, že bych si nechal pouze vyměnit díly a chip poté provedl u Motorpo…
-
- 10 odpovědí
- 10,3tis zobrazení
- 3 sledující
-