Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Motor

Vše o motoru, převodovém ústrojí a výfucích, poruchy, úpravy

1. Zahájeno uživatelem milan.34,

Zdravým.Nemá niekto skúsenosti s týmto prípravkom " http://www.xeramic.sk/strana2.html ".Vďaka.

• 4 odpovědi
    • 3,4tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem ladis001,

Měl bych dotaz ohledně spotřeby. čím může být spotřeba cca kolem 11,5l/100 (léto/zima) a žádný extra výkon-při větším přidání škube. Filtry, svíčky, kabely vyměněný, motor najeto 214000. Může to dělat lambda? Případně je koznám, že je KO. R.V. 94

• 14 odpovědí
    • 8,4tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem pali1818,

Švagor má Formana 94 karb. LPG a má s ním jeden problém - pri rýchlosti nad cca 70 km/h sa začne ozývať kdesi od motora (prevodovky?) mechanické klepanie, akoby tam mal rapkáč. Skúšali sme ísť aj na trojke, štvorke aj päťke (teda pri rôznych otáčkach), ale robilo to vždy len od cca 70 km/h, čiže otáčkami motora to asi nebude... Môže to byť nejaký výstupný hriadeľ z prevodovky? Pred asi mesiacom mu totiž známy pretesňoval prevodovku, lebo kvapkal prevodový olej a "klepalo" to vždy pri pridávaní plynu (pri akejkoľvek rýchlosti). Mám pocit, že mu to odflákol, lebo prevodový olej kvapká stále... Čo s tým? Ďakujem za rady!

• 1 odpověď
    • 2,3tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem kbs1,

Ludia, stale tankujem menej a menej LPG. Nadrz vzdy miniem az do posledneho prdu, tj ze mi motor skape za jazdy (v horsom pripade sa uz nerozbehnem z krizovatky ), a potom ho prepnem na benzin, dojazdim na pumpu a nafucim nove LPG. Ked bola nadrz nova, zmestilo sa do nej 46.6l LPG. Postupom casu to klesalo, na 45.2 a podobne, z toho som si este tazku hlavu nerobil, ale dnes som natankoval len 43.3l LPG. Neviete kde by mohol byt problem? Nadrz aj trubky su totalne nove. Nadrz ma 60l, aj ventil na nej je samozrejme novy, tak isto plniaci ventil, a max miera plnenia je 80%, tj 60x.8=48l LPG. Odchadza plniaci ventil, ventil na nadrzi, alebo nebodaj maju na pumpe nekvalitne LP…

• 8 odpovědí
    • 7tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem hbt,

Ahoj, včera v noci jsem uvíznul na poli, ač jsem se snažil dostat pryč. Na bahně a zároveň na sněhu to bohužel nešlo. Kola auta přestala na jedničku zabírat, při povolené spojce už to s sebou jen cukalo. Uvažme variantu, že jsem spojku nespálil, nezničil, že jen už zpočátku byly trochu opotřebené lamely. Už zpočátku totiž auto zabíralo až při úplném vyšlápnutí spojky. Dá se to nějak seřídit? Nikdy jsem nerozebíral žádné auto, ale teď se potřebuji nějak dostat domů. A nemám obě ruce levé, a mám technické vzdělání. K tomu nemám peníze na opravu a náhradní díly. Tak, prosím, byl by někdo ochotný popsat, jak venku co nejrychleji seřídit spojku, aby zase zabírala, jaký vercaj…

• 3 odpovědi
    • 2,3tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem Bompar,

Zdravíčko. Mám takový dotaz. Mam fačko na LPG. I při jízdě na LPG nebo benzínu mi to kolem 2000 otáček cuka kde může byt chyba ? když povolím plyn v pohodě když ho sešlapnu jemně a jedu tak to začne občas cukat a když přišlapnu jede auto zase normálně. Je to jinač stříkačka. Dík za info

• 8 odpovědí
    • 5,8tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem Andrew167,

Zdravím, dostal som favorita r.v.92 a chcel som zistiť že kolko dá maximalku.. jednotka, dvojka, trojka išli v pohode na trojke som dal 105km/h ale na štvorke a peťke to je mrtve, na peťke mi to ide maximalne 115 viac ani za svet, vie mi niekto poradiť v čom to može byť? slabá kompresia alebo rozvody možu byť už nafigu že je vyťahaná retaz?? a ešte by som sa chcel spytať že či je velka robota prehadzovať palubovku z felicie do favorita?

• 2 odpovědi
    • 2,3tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem Milan1_6,

zdravim chtěl bych poprosit o radu přehazoval sem na svym fáčku spínací skřínku,z důvodu ztráty klíčů. odtý doby co sem vyměnil spínací skřínku nespíná mi LPG a auto nestartuje ani na benzín,nevíte někdo včem by mohla bejt chyba?za odpovědi a rady předem děkuji

• 4 odpovědi
    • 4tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem zlj,

Mám dotaz nevíte někdo jestli by šel napasovat motor 1.9D z felicie do favorita?

• 4 odpovědi
    • 3,4tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem juri kukuri,

Nazdar pani.prosim vas o pomoc.kupil som formana s nejakym vyvozovym polovstrekom.neustale mi kolisu otacky.je to robene na rucny sytic.zhodil som dole vzduchovy filter nastartoval a klapka sa neustale zatvarala a otvarala.je to normalne??? neviem teda ci tam nebude nanic ta cievka ci motorcek co ju ovlada.ked idem napr.na trojke a pridam mu na podlahu tak ide tak divne a po chvili chyti druhy dych a taha normalne.radili mi naliat nejaky sajrajt do nadrze na cistenie pal.sustavy ale neviem preco si myslim ze to robi to ovladanie klapky.velmi dakujem za odpoved.

• 10 odpovědí
    • 4,7tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem jose01,

Pánové prosím vás o radu...co mám dělat když při řazení je velká vůle ...je tam nejaká guma nebo tesnení které by se dalo vyměnit aby šajtrpáka pekne klouzala do rychlostí..děkuji

• 6 odpovědí
    • 4,7tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem Majakmp3,

Forman za vlhka (déšť, rosa) nenastartuje. Startér točí, svíčky hází jiskru a jsou vlhké, ale motor nenaskočí (vůz nelze ani roztlačit). Stejně se auto chová, pokud najedu v malé rychlosti do hlubší kaluže, pak ihned motor začne cukat, jako když nejede na všechny válce, a jakmile se sníží otáčky, tak motor zhasne, a už nejde nastartovat a ani roztlačit. (Pomůže denní odpočinek - pokud svítí slunko, je sucho a neprší). Vyměnil jsem zapalovací jednotku (vypadá jako hranatá indukční cívka) - nic, zkontroloval kabely a vyměnil svíčky. Jediné, co by mohlo být nějak ovlivněno vodou jsou kabely vedoucí od lambda sondy, a konektor světla zpátečky vedoucí z převodovky. Kab…

• 1 odpověď
    • 3,2tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem dadli,

Cau chlapi poradte nekdo.Jdou mi u favouse davat hrozne ztuha rychlosti a nevim co to je a jak to opravit?

• 2 odpovědi
    • 2,1tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem sinner33,

Caute majstry. Chcem sa opytat ci uz niekto menil lambdu na favorite? Zaujima ma hlavne to, ci po vymene to treba dat na PC,alebo staci len resetovat jednotku odpojenim baterky a fungovat dalej. Kazdy nazor mi pride vhod. Diky.

• 6 odpovědí
    • 3,2tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem Titipone,

Ahojte. Chcel by som sa na vás obrátiť s pomocou pri jednej veci. Mám Favorita 136x 50kW a v poslednej dobe mi začalo robiť čudné veci. Po dlhšej jazde mi motor začal trhať alebo skôr ako by vynechával a zrazu fungoval. No vtedy mi autom nenormálne hodí. Čím to môže byť? A momentálne sa mi to už rozvylo tak, že pri rozbehnutí v 1-ke seká motor a najčastejšie pri "zákrute doľava" ak tam mám hodenú rýchlosť. Tlačím na plyn a nič.....motor mi ide zdochnúť a aj otáčky sa mi znížia.......vie mi niekto poradiť čo s ním môže byť?

• 1 odpověď
    • 1,9tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem Nergos,

Zdravim. Mame strasny problem. LPG favorit ( vstrikovani ) puvodne nejel na benzin a na lpg ano. Tak sme se samozrejme pustili do opravy a hledani zavady proc to nejede na benzin. Zjistili sme ze nam nefunguje palivove cerpadlo, ovsem aby sme si byli naprosto jisti. tak sme vyndali relatko od palivomeru ( relatko sme vytahli ven a premostili sme dva kontakty podle schematu), ale aby sme se knemu dostali tak sme byli nuceni vytahnout a odpojit ridici jednotku. A od te doby co sme nani sahli se vsecko zaclo kazit. Palivove cerpadlo sme prehodili za funkcni a chteli sme nastartovat. No uz to zkousime 3 dny a zaboha nemuzeme dojit nato proc to nechce nastartovat. A ted moje …

• 1 odpověď
    • 3,4tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem jkrajinka,

Mám Favorita s jednotkou Ecotronic a trochu mi nateklo do motoroveho prostoru, nic dramatickeho, přesto to nemužu natočit. Standardně jsem vše vypucoval, vyměnil civku, svičky, pro jistotu i vyčistil karbec, sání atd. Nicmeně aktuálně, svičky hází jiskry a nic, dokonce to ani neblafne i když přímo do sání nastříkám směs benzínu s propanem. Podle mého, pokud nasávám přímo hořlavou směs tak bez ohledu na dodávky nebo nedodávku benzinu to musí alespon nachvíli naskočit, pokud ne musí být nějaký problém s zapalováním, nicmeně pokud mám svíčky venku tak pálí a ve správném pořadí. Nicméně ve válcích mi ani jednou neblafne ani směs benzínu s propanem. V motoru je klasicky mec…

• 1 odpověď
    • 2,2tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem KOLAC3,

Prosím o radu, můj favorit když ho chci nastartovat a otočím klíčkem v zapalování tak pouze jakoby bzučí ( zvuk podobný jako když vrčí motorek ostřikování skel ) ale motor nenaskočí a ani to se startérem nehne. Na druhý pokus to naskočí bez problému prosím, poraďte čím to může být?

• 2 odpovědi
    • 2,5tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem JS89,

Náš forman už pěkně dlouhou dobu vaří a ztrácí se kapalina, servisák si s tím neví rady. Na tom motoru už bylo vyměněno snad vše, od hlavy přes vodní pumpu až po nádobku na kapalinu, bylo to tisíckrát seřizovaný, ale zlepšilo se to jen trochu. Teď se to pokusim trochu popsat: ráno dolejete kapalinu, ujedete v kuse třeba 30 km. ze začátku je vše v pořádku......teplota se drží ve středním pásu, no ale po těch zhruba 30 km najednou taplota vyletí k červenýmu a tam se celou dobu drží. Potom se zastaví, kouknete do nádobky a kapalina nikde......... v oleji neni, pod auto neuniká, fakt už nevíme co s tim. Za každý nápad budu rád.

• 2 odpovědi
    • 3,1tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem Ferko,

Nevie mi niekto poradit ...mam taky problem že mi z vyfuku dymi ako keby som niečo zapalil.husty biely dym ...

• 2 odpovědi
    • 3,1tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem vesinka,

dobry den...mam skodu favorit r.v.91 ... mam ten problem ze pri kazdem stupni ve vyssich otackach zacne auto cukat, jakoby se dusit a vic nechce jet...poradite mi cim to muze byt prosim? :-(

• 3 odpovědi
    • 2,2tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem pepeq,

Neviem ci som temu spravne zaradil avsak domnievam sa ze ide o problem s plynom. Problem je taky ze mi nechce auto nastortovat na prvy krat. Ked stoji auto den a viac tak chyti az na 2,3,4 pokus neviem preco. Bateria vyzera byt v pohode. Auto bolo v oprave(nie v servise) a nic sa s tym neurobilo. Sytic nemam a myslim si ze ked je vsetko studene tak to jednoducho nenatlaci do karburatora aby motor roztocilo. Nechiti ani ked prepnem na benzin. Uz ked je motor teply tak chyti na prvy krat. Udajne je vsetko nastevene teda vstrek toho plynu by mal byt vacsi aby to vstreklo. Nerozumiem tomu. Co by mi pomohlo aby to chytalo na prvy krat? Este mam taky problem mensi z dobijanim.…

• 7 odpovědí
    • 8tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem mikimh,

dobry chcel by som sa spytat kde bz mohla byt chyba ked sa mi dostava voda s chladica do oleja hlava nie prasknuta. dakujem za pomoc

• 2 odpovědi
    • 3,8tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem mischo3201,

Kluci na mojom fave mi spadl motor, pricinou byla prozreta guma na vodni pumpe, tu jsem vymnenil aj s klinovym remenom a motor je uz v zakladni polohe...len ted mi nejde zaradit 1 a 2 prevodovy stupen...poradte mi co s tim nebo co to muze byt

• 2 odpovědi
    • 2,7tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem pfujara,

Po výmněně těsnění hlavy, vodního čerpadla, oleje a olejového filtru! Nejde mazání do hřídele vahadel! Po ujetí asi 20km kontrolka mazání zhasíná až při 2000ot. Nechce se mě znova sundávat hlava může být otočené těsnění aby dirka na olej byla zaslepéná? Zkoušeno demontáží vahadel a točení motorem přes startér. Nebo spíše vyčistit sítko nasávání oleje do čerpadla? Za příp. rady děkuji.

• 1 odpověď
    • 2,3tis zobrazení

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.