Přejít na obsah

1.9D do Favorita


zlj

Doporučené příspěvky

Musel bys do skeletu Fáva dostat stejnou upevňovací strukturu, jaká je v kastli Feliny. To znamená odpovídající závěsné body pro motor, převodovku i nápravu. Tu bys musel taky použít z Feli 1,9D, je jiná = silnější a s vyšší nosností než u benzínové verze.

Protože Feli má i jinak vyztuženou strukturu skeletu, nevím, jak by se s tím Fávo chovalo - jeho kastle se kroutí už tak jako psí víno, tak si představ, co s tím udělá zhruba metrák váhy navíc na předku. Ty výztuhy jsou vevařené už dovnitř jednotlivých výlisků skeletu, zvenku nejsou vidět.

Další věc - rozměry. Netuším, jestli mají shodné základní rozměry - tedy aspoň rozchod kol. I podle toho budeš muset dimenzovat podběhy a blatníky.

Brzdy jsou myslím shodné, ono do 13" kol se o moc větší kotouče nevlezou. Jiné jsou jen vzdálenosti roviny kotouče od čelní roviny náboje kola = kotouče jsou u Fáva jinak hluboko "utopené" než u Feli, s čímž souvisí i montážní rozměry a vzdálenosti brzdičů = třmenů. Je to kvůli použití slitinových kol, které měla Feli povolené už od začátku výroby - Favority je dostávaly až u pozdějších verzí.  

Při použití nápravy z Feli 1,9D navíc nevím, jestli bude sedět poloha převodky řízení a délka sloupku řízení + spojovací tyče k volantu.

A to jsou jen fyzické problémy, které čekají případného úpravce na cestě k dieselovému favoritu. Další jsou problémy s evidencí a na STK, které už tady nastínil Luďa - jen s tou výjimkou, že policajti na to neřeknou nic, pokud to projde STK. A fingovaně "projít" už dnes je dost o hubu - hlavně pro ty z dotyčné STK, kteří by takovou úpravu pustili a opatřili "beranem"...

Jo, holt jsme se vhrnuli do Svazu Eurohujerských socialistických republik a království, kde jsou takové kutilské snahy "total verboten" - ne jako v zemích za "Velkou Louží", kde technickou prohlídkou projde všecko, co má volant, 4 kola a ujede na silnici 100m bez toho, aby se to rozpadlo na prvočinitele... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...