Motor 2.0 TDI
Motory s výkonem 85, 110 a 147kW
18 témat v tomto fóru
-
Předpokládal jsem, že je tam proměnlivý interval s max. 30 000 km, 2 roky. Já mám teď najeto 1 330 km, a ukazuje mi, že do výměny zbývá 13 700 km, 60 dní. Za těch 60 dní, až si auto řekne o výměnu, předpokládám, že budu mít najeto jen kolem 4 000 km.
-
-
- 49 odpovědí
- 45,4tis zobrazení
-
-
-
Ahoj chci se zeptat na kolik vás vyšli rozvody u 2.0TDI 110Kw? dělali jste někdo v autorizaku mam najeto 170tisic takže už je plánuju Díky
-
- 0 odpovědí
- 491 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, řešil někdo podobné zvuky - rezonance od motoru při akceleraci okolo 1700 a nad 2700 ot/min? Délá to jen při delší jízdě na prohřátém motoru. Je to dost otravné a v servisu na nic nepřišli... 20241024_111617.mp4
-
-
- 8 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Přátelé okřídleného šípu. S založením tohoto tématu, jsem dlouho váhal. Prohledával jsem v sekcích výměna oleje, zadával jsem do vyhledávače : výměna olejového filtru Octavia a nepochodil jsem. Opravdu jsem se snažil. Z naftové Fabie 1, jsem přešel do Octavie 4. Mám stažené dilenské příručky k tomuto automobilu a vím, že je zapotřebí: odšroubovat čerpadlo, odpojit konektor, dát to tak nějak bokem a přístup k onomu filtru by měl být. Jenže, jak jsem se na motor díval ze spodu, je tam těch hadic více a připadá mi to, jako by se měl vytáhnou ježek z klece ven. Proto bych chtěl požádat toho z Vás, kdo již filtr měnil o rady, jak na to, jak si práci usnadnit, aby vše klap…
-
-
- 4 odpovědi
- 1,6tis zobrazení
-
-
Dvakrát dnešek ... praha - český krumlov a zpátky. po dálnici 140, po okreskách 90-100. v porovnáni s benzínovým karokem.... radostný pohled.
-
-
- 30 odpovědí
- 38,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Po 5 týdnech a 5000 km se podělím o spotřebu, která mě mile překvapila. Cesta Ostrava -> Makarska = 4.7 l / 100 km (Pohodová jízda + 1,5 hodiny v koloně) Makarska -> Ostrava = 5.6 l / 100 km (Velmi svižná jízda a časté využívaní výkonu) / Cesta do a z Chorvatska bylo auto plné Ostrava -> Petrovice u Karviné = 3.5 l / 100 km (Pohodová jízda lehce nad limity) Ostrava -> Vítkov -> Ostrava = 3.8 l / 100 km (Pohodová jízda lehce nad limity) Ve výsledku 5100 km a průměr 4.7 l / 100 km (Chorvatsko, Výjezd na Biokovo[sv. Jura], Beskydy, Ostrava a okolí)
-
-
- 37 odpovědí
- 27,4tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Nevíte někdo, zda tyto motory mají stejnou spojku? Budu toto auto kupovat a počítám chipem. U obou dvou motorů dělají chip na cca 140kW. Jen nevím, zda ta 110-ka nemá větší spojku.
-
-
- 18 odpovědí
- 26,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim kto má skúsenosti s Octaviou scout 4 2,0tdi ?ktorý motor je lepší?na čo dávať pozor atď dik
-
- 0 odpovědí
- 748 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobry deň mám problem z motorom pri dlhej ceste po 800 km mi vyskoči chyba systemu pohonu vozidla a ide bez turba ako zastavým a vypnem motor a naštartujem chyba už neni a zas ide auto poriadku a na foto čo som dodal som už pomenil par veci stoho servise a stale to robý dakujem vopred za odpovede
-
- 1 odpověď
- 1tis zobrazení
-
-
Dobrý deň, Uvažujem nad chipom v profituningu. Zaujímalo by ma, či keď sa zasiahne do SW riadiacej jednotky sa tento údaj prenáša online z auta a ukladá niekde na server spoločnosti Skoda alebo to zistia iba v autorizovanom servise pri napojení na diagnostiku (v servise s tým nemajú problém to som si preveroval). Dakujem
-
-
- 8 odpovědí
- 5,3tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
-
Zdravím, během zimy jsem začal pozorovat pazvuky od rozvodové části motoru (kladka?). Na podobný zvuk jsem byl zvyklý například i z Audi Q5, kde ale tento pazvuk vždy přestal po zahřátí motoru. Níže přikládám video, které jsem dnes natočil po ujetí 10 km při venkovní teplotě 11 stupňů. Projev pazvuku se trošičku zmírní po ujetí například 50 km na dálnici a opravdovému prohřátí motoru, ale slyšet je stále dost. V druhé OIV s identickým motorem a obdobným nájezdem tento pazvuk nepozoruji. Projevuje se to někomu z vás podobně? Například v O III 2.0 TDI jsem byl zvyklý na pazvuk z olejového čerpadla, který po zahřátí motoru nebyl slyšet. Kód motoru mám DTTC. …
-
-
- 14 odpovědí
- 6,3tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Dobrý den, máte někdo zkušenost se spotřebou oleje motoru 2.0 tdi 85 kW ? Syn měl toto auto jako nové, jezdil s tím jen on, jezdil slušně, pomalu zahříval, nechával dochlazovat atd... a při nájezdu 17.000 km mu chyběl víc než litr motorového oleje. Hlásila to kontrolka na přístrojovce. Jinak za mě auto oproti předchozí generaci lepší sedačky, lepší podvozek. Ta spotřeba oleje mě ale trochu odrazuje. Auto vyrobeno 7/2021.
-
-
- 28 odpovědí
- 30,2tis zobrazení
-
-
Ahoj, nějakou dobu mi uniká chladici kapalina, ale až teď se. To projevilo a je to vidět, není to přímo v motorovém prostoru ale spíše jako by pod palubkou ze spodu auta,, netušíte co přesně by to mohlo být? Fotky zde :https://eu.zonerama.com/Auto7/Album/12296082
-
- 5 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
-
-
Zdravim, stretol sa niekto s takouto poruchou? Auto po pridani straca vykon, nerobi to vzdy, hlasku vypisuje aj ked motor nie je v zabere napr. dole kopcom. Druha hlaska je navstivte servis. Dakujem
-
- 1 odpověď
- 1tis zobrazení
-
-
Ahoj, netuší někdo kde seženu na O4 snímač oleje, rozsvítila se mi kontrolka již podruhé že je vadné čidlo oleje, přesně měření hladiny oleje. Všude sem našel jen na 03 anebo ne na 2.0 tdi 110 kw. A náhodou kde ho vlastně najdu?
-
-
- 2 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Olej cez paličku OK - čistý na 6500km Teraz jazdím kratšie nájazdy trocha. Môže to byť len vyzrážaná voda ?
-
-
- 38 odpovědí
- 26,7tis zobrazení
-
-
Druhý den se mi po delším stání (cca 10 hodin) stalo, že mi po nastartování začalo auto řvát, rosvítilo varovnou červenou kontrolku a napsalo alarm: "Zkontrolujte prosím hladinu chladící kapaliny" Ta je v pořádku, nemizí a je těsně pod ryskou maxima. Po vypnutí motoru a této vizuální kontrole, včetně sundání víčka nádobky, jsem nastartoval a celý cen, všech cca 6 startů, úplně v pohodě a po delším stání dnes ráno opět stejný příběh i se stejným postupem a je zase "klid" Není příjemné být vítaný v autě právě takovou hláškou. Máte někdo zkušenost / nápad?
-
-
- 9 odpovědí
- 4,4tis zobrazení
-
-
Ahoj, Nevíte náhodou číslo této lambda sondy, Jedna se o motor 2tdi 85 KW.Sonda je v motorovém prostoru. Nebo nejideálnější stačilo by mi opletení. Bohužel je to operák tak musí být toto šedé.
-
- 1 odpověď
- 2,5tis zobrazení
-