Přejít na obsah

lvy

Uživatel
  • Počet příspěvků

    59
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem lvy

  1. Podle mě to není správně, motor potřebuje být pod zátěží a ne jen tak běžet na prázdno, navíc ty zvýšené otáčky si zajistí sám, takže z mého pohledu je to jen trápení a je to vidět i na těch extrémně krátkých intervalem mezi vypalováním. Já mám zatím nalítáno sice jen 180tkm, ale regenerace probíhá tak co 700 - 730km.
  2. Těžko říct, já mám trochu jiný vůz, jen M6 LaK, motor - olej zahřeju tak po 30km pokud je kolem nuly, vypalování po 150000km aktuálně co 750km tedy skoro stejně jako na začátku. Spotřeba dlouhodobě kolem 5.3l/100km podle lístků, počítač ukazuje většinou stejné hodnoty jako vychází dle tankování, většinou jezdím dálnice a pak větší města. Podle mě je něco špatně už dle toho vypalování.
  3. Na O1 jsem měnil zadní v 210 a přední v 250, takže s S3 nelze srovnávat.
  4. Návod jsem právě speciálně kvůli tomu četl a až poté jsem psal svůj dotaz. Jde o to, že systém se chová divně, někdy detekuje kamiony i když by vlastně neměl a jindy je zase zcela ignoruje. Návod říká toto: "Vaše vozidlo C předjíždí rychlostí maximálně o 10 km vyšší vozidlo D » obr. 274. Při rychlejším předjíždění kontrolní světlo neupozorňuje." V praxi tedy by pravá strana skoro nikdy neměla reagovat během předjíždění, jenže takhle to nefunguje a proto se ptám na to jaké mají jiní zkušenosti a jak jim tato funkce funguje.
  5. Mám dotaz, nejsem si jistý, jestli mi správně funguje pravá strana. Levá strana ukazuje vždy a to i když auto jede rychle. Pravá strana různě, někde detekuje kamiony, jindy ne a tak se chci zeptat co vám ukazuje pravé zrcátko když jste na dálnici?? Dodatek: měl jsem problémy, kdy problikly obě dvě strany a pak tma a nefungovalo to a nebo ukazovala pravá strana, že tam něco je i když tam nic nebylo. Servis, kyselé ksychty, prý přehráli software, ale na dálnic se to pořád chová podle mě divně. Díky za info.
  6. Nějak nesedí udávaná hodnota na tempomatu a provoz bez zdržení s dosaženým průměrem. Jinak spotřeba extrémně vysoká, 4x4 je vážně velký žrout. Mám stejnou trasu, průměr 110km/h a spotřeba 4.5 jen s tím rozdílem, že nemám 4x4.
  7. Jedno to je, ale já zatím co jsem dal výše uvedenou kombinaci, tak nehnije nic a to pořád prší. Předek rezavý a zadek ne. Předek originál.
  8. Dovolím si nesouhlasit s první větou. Vlastní zkušenost je taková, že nové auto vůbec nebrzdilo proti 14 leté staré O1. Až poté co se brzdy úplně rozpadly a dal jsem tam Zimmermann + Textar, tak to poprvé začalo normálně brzdit. Dodnes originál reklamuji a není vyřešeno.
  9. Přidávám fotky, první dvě, kde je vidět stav po delším stání po jízdě solankou. Druhé dvě obdobně, ale zde je vidět, že zadní neoriginální se drží déle bez koroze než přední originální. Tak jen pro zajímavost.
  10. No dobře, ale pak přece nemá smysl řešit spotřebu jen ve městě. Já taky mám dneska po městě najeto víc jak 1/3km a přitom jsem skončil na spotřebě 4.5l/100km a to ještě včetně vypálení DPF. Kromě města tam byla dálnice a pak okresky. Spotřeba po městě není problém, problém je spíše studený motor, převodovka a ložiska.
  11. Mohu se vás zeptat, proč si kupujete takové auto na ježdění do města? Jaký to má smysl?
  12. Dal jsem tam kotouče Zimmermann a desky Textar.
  13. Já osobně mohu říct, že po 110000km trápení se zadníma brzdami jsem to konečně vyměnil a tak jak to brzdí teď to nebrzdilo ani když to bylo úplně nové.
  14. Pozdně letní dlouhodobá těsně před vynulováním.
  15. Měl jsem tady nejvyšší průměr 110km/h, protože si nehraju na to, že bych to vyresetoval někde na dálnici, prostě centrum centrum. https://forum.skodahome.cz/uploads/monthly_2019_06/20190614_223818.jpg.e4229554a2e0ed0354fbac0b00debfda.jpg
  16. Podle textu máme stejné auto, přidávám svojí skutečně dlouhodobou spotřebu. Nechť každý sám posoudí. Jezdím všude možně, takže pomalu i rychle.
  17. Takže s výměnou destiček by to mělo být skoro stejná cena jestli to chápu správně. No nic, objednal jsem materiál, cena celkem vč. dopravného 2172Kč vč. DPH.
  18. Jestli tu fakturu vidím dobře, tak je to nějakých 765Kč za výměnu kotoučů? Je to asi bez DPH, ale i tak v pohodě. Otázka je kolik by ještě přibylo za destičky, ale i tak mě to docela překvapuje na autorizák.
  19. Já si to sám nemám jak udělat, nemám na to vercajk a asi tu diagnostiku i když někdo psal, že to jde i bez ní. Proto se ptám, jestli někdo neví o někom, kdo by to byl schopen udělat za rozumnou cenu ideálně Ostrava/Havířov.
  20. Ty ceny materiálu jsou maloobchodní dostupné na trhu a lze snadno vyhledat na heureka.cz. Samozřejmě naskočila by tam nějaká doprava, ale tak daleko jsem nehledal, jestli by se to dalo někde vyzvednout osobně. Šlo mi hlavně o ten extrémní rozdíl v cenách. Navíc pokud jsi dělal poprvé předek za dvě hodiny, tak mechanik musí mít ten zadek na zvedáku s dobrým nářadím za hodinku hotový. Ve výsledku je to pak hodina práce za 5000Kč a to mi přijde jako extrém.
  21. Ahoj lidi, tak jsem dospěl do bodu, kdy musím udělat zadní brzdy. Zvažoval jsem soustruh, protože kotouče jsou pouze rezavé, ale bez velkého opotřebení a mají 14,5mm, tedy po obrobení by to stále bylo dost nad minimem. Narazil jsem však na problém, kdy se do toho moc firmám nechce a to přesto, že mají stroj a umí to udělat přímo na autě. Pátral jsem tedy dále a zjistil jsem zde na fóru, že nejlepší volba pro zadní brzdy asi bude: Brzdový kotouč ZIMMERMANN 600.3241.20 EAN: 4250238748380 - cena od 576Kč výše Sada brzdových destiček TEXTAR 2500901 EAN: 4019722452529 - cena od 771Kč výše Celkem tedy materiál za 1923Kč. Problém je ten, že autoservisy asi neví co si za to říct a běžně chtějí za tento materiál 5500Kč a práci raději ani neuvedli případně komplet za 7500Kč. Osobně mi to přijde docela dost, odhaduji to tak na maximálně 3h práce + materiál tedy řekněme někde od 4000Kč do 5000Kč bych viděl jako fér cenu. Vidím to špatně a nebo jsem jen narazil na drahé servisy? Případně někdo doporučí servis Praha nebo Ostrava? (případně po cestě někde, kde to jsou schopni udělat na počkání?) Předem děkuji.
  22. Já bych řekl, že to auto je i na spotřebu, ale to fakt záleží na řidiči. Plně naložené auto 5 lidí a zavazadla, 20km poskakovaní po ránu centrum Prahy a pak cesta do Českých Budějovic a to vše za 4.5l/100km.
  23. To je nějak extrémně moc, najeto obdobně a spotřeba asi litr na tisíc kilometrů.
×
×
  • Vytvořit nový...