Přejít na obsah

Petrzi

Uživatel
  • Počet příspěvků

    307
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

Příspěvky zveřejnil Petrzi

  1. Za baterku chtějí  125 korun plus práce...

    Volal jsem pak přímo vedoucí  oprav, Jak se to stalo... mechanik odjel z dílny  a už na parkovišti  nezamkl, čas  přesunu  max 2 min,  říkám  dost tedy divné,  že na dílně  okay, po 2 minutách  baterie  ko na parkovišti, pane to se stává u kessy, říkám  pěkná pohádka,  pane mi jsme s délkou nic nedělali,  proč tedy mám  duracel, když já dávám  Vartu, odpověď jen mi jsme nic nedělali.

     

     

    Ano přímo  ŠA na 5 letém servisu

  2. Ahoj, dneska auto servisu, všechno okay, po 2 hodinách telefon, auto hotovo, ale...

    Vybila se baterka v klíčku,  můžeme  ji vyměnit, říkám  ,že ne, že si udělám  doma, on na to je třeba si auto vyzvednout co nejdřív,  nejde zamknout, okay byl  jsem poblíž tak no problém, bylo mi to divné  a doma ještě  víc, baterka byla  v ovladači  jiného výrobce,  než dávám  já, klíči  duracel, já dávám vartu, navíc baterka jen 1,5 Volt, řekl bych jasný  podvod.  Ale jak na ně?

    Auto to vždy  píše  předstihem oznamuje slaba baterie,  pak jde odemykat  klasicky, moc,  ale pro mě, že  se to nemohlo stát.

  3. Kluci, že se kabely lámou to vím  ale švárovi  se stalo, že kabely na 99%  řekli ano při  zamknutém autě, teď  nejdou otevřít  dveře spolujezdce co teď,  jak ty dveře  otevřít  abych mohl dveře rozebrat a svazek opravit.

  4. Jenom dodám, to topné těleso je jen přidané do té spodní části  hned  k výměníku vodnímu, pomáhá to hodně, u mě funguje pod 10 stupňů  když je venku a když je auto studené prvních 6 minut na plný výkon, výhoda je, že se i motor rychleji ohřeje. S vodou to nemá nic společného, topení jen neodebírá teplo  vodního, je ohřáté z topné spirály které jde přes vodní.

  5. V 13. 8. 2018 na 20:14, miklisek napsal:

    Při cestách dovolenkových něco ukrutně drnčelo při cca 2100-2200 ot/min bez ohledu na zařazený r.s. Bylo to někde zepředu, jakoby v rohu palubky. Ale znáte to, jak se zvuk v autě šíří. A navíc manželka omítla spolupracovat, že prý nic neslyší a že jsme snad na dovolené, než abych se hrabal v autě a prostě jsem ji nedonutil, aby ošahala plasty okolo sebe. Jenže ono těch 2100-2200 ot/min je na 5-ku mezi 90-95km/hod., takže to bylo fakt na palici.
    No snad jsem o víkendu našel zdroj drčení. Nejspíš to byl plast krytu vodního kanálu - prostě to torpedo pod stěračema. Okraje jsem podlepil zbytkem pěnové dveřní fólie, původem ještě z OCT I. A krátké asi 4 cm dlouhé pruhy jsem dal mezi tenhle plast a černý plech stěny vodního kanálu, kde byl plast torpeda zvednutý/zdeformovaný a byla tam škvíra asi 1 mm. No zdá se, že to bylo ono. Po drnčení zatím ani památky.rps20180812_225557.jpegrps20180812_225625.jpegrps20180812_225647.jpeg

    Jsem si všiml, že o to torpédo se mi loupe lak na základovku, tam kam si nalepil pěnu, no to mě poser co budu  ještě reklamovat.

  6. Benzin, nemá přípravu na nic, aspoň po Fl,  u mě je to otázka dostat topné těleso do vyměňíku, což je dosti  pracné musí se demontovat malý okruh a přidat k výměníku.

×
×
  • Vytvořit nový...