Přejít na obsah

StibTo

Člen ŠKODA Klubu
  • Počet příspěvků

    338
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    4

Příspěvky zveřejnil StibTo

  1. V 4. 11. 2022 na 9:00, acesky napsal:

    Aktualizace stavu výměny rozvodů:

     

    od úterý 1.11.2022 mám Superba doma. Vyměněna sady rozvodů a olejové čerpadlo (na mé vyžádání - když už se to mělo rozebírat ...). Cena 43000. Hlavní problém, který způsoboval rachotící zvuk byl horní napínák řetězu. Motor jako takový byl celkem čistý, až na nějaké "pucky" na sítku sacího koše oleje. Takže fajn, že šla vana dolu a bylo provedeno vyčištění.

    Konečně si opět mohu vychutnávat svého mazla 🙂


    Ty brďo tak za 43K bych si to klidně nechal udělat zfleku taky :) Těch 100+ mě teda docela vyděsilo. Auto má teď 187.000km, zatím vyčkávám…

    • Pozitivní 1
  2. před 35 minutami, j5j napsal:

     

    Dovolím si nesouhlasit a oponovat, jeden rok, tuším 2012 nebo 2013 nebo 2014, šla objednat 3.6fsi pouze s náhonem na předek  FWD,  takže ne všechny 3.6 jsou 4x4, ale najít 3.6ku FWD je fakt rare. Osobně o žádný nevím. Nikdo to nechtěl tak to "vyráběli"  / nabizeli jen cca 1 rok. Pokud bys chtěl nevratny dukaz muzu dohledat :-) 

     

    To je pro mě novinka!

    Nevratný snad ani nechci, ale pokud dohledáš nezvratný důkaz rád si ho přečtu/prohlédnu :D

  3. @j5j   Všechny 3.6 mají 4x4 ... :)     Jinak s tou hmotností i spotřebou souhlasím. Beru že to má prostě 1.7 tuny no a ad spotřeba - "osm celých něco" jsem za dva roky neviděl nikdy. Nejmíň snad na delší trase, kde má smysl řešit "průměrnou spotřebu" si pamatuju asi 8,8 l/100. Výbavu mám minimální, nemám webasto, parkovací "nesmysl" ani střešní okno.

  4. Ten Tvůj koment? Jo, to je. Vedle ve špatné sekci ;)  Já taky nelezu do sekce pro dvoulitry (mimochodem, to máš ještě naftu, ne? 4.2L na 100... ) a nepíšu tam kterak jezdím "zimu" za 11 a půl.... 

    • Líbí se mi 1
  5. před 1 hodinou, Paolo.007 napsal:

    Já mám dvoulitr, dlouhodobou spotřebu 5,2 a když jedu do práce  (65 km), tempomat na 110 km/h, tak momentální je třeba 4,2 litrů ?

     

     

    Komu to cpeš?... ;)  jak Ti již píše kolega asi jsi si spletl vlákno. Honění decilitříků je jinde...

     

  6. @Martttin   Ten konec byla spíš taková rádoby vtipná narážka na to, že interval u p.filtru není výrobcem předepsán :)   Ale máš recht, leccos měním prostě pro dobrý pocit. A zrovna výměna palivového filtru skoro nic nestojí (v porovnání s tím, kolik dám třeba za gumy, za benzín apod.) a i když to autu nejspíše moc nepomůže ani mu to rozhodně neuškodí.

    • Líbí se mi 1
  7. před 3 hodinami, Martttin napsal:

    Ked ho budes menit, daj sem prosim stary rozrezany. Este som nevidel zaneseny benzin filter na superbe/octavke, ktory tankoval na normalnych cerpackach :) Minimalne nie po 150k :) Nato, aby sposobil slaby prietok/cukanie by musel byt doslova zabetonovany a to by si musel tankovat fakt nejakty bordel benzin :)

     

    Nebudu nic rozrezavat prosimte tak asi palivový filtr jako každý jiný filtr bude mít nějakou životnost a zrovna to že Škodovka výměnu nepředepisuje nemá pro mě úplně váhu - stejný výrobce u mého motoru předepisuje výměnu vzduchového filtru po 90.000km ;)

    @suri. svíčky byly měněny teď při 147 předtím vyměnili po 4r od výroby

  8. Tsk pokud tomu tak skutečně je tak fajn, ale já se nejdřív samozřejmě vyděsil že je něco s motorem nebo třeba palivovým systémem :) A propos - 3.6FSI nemá předepsaný interval výměny palivového filtru, filtr je nejspíše přímo v nádrži, jak tomu poslední dobou bývá. To jen na okraj (vzpomněl jsem si na to hned jak se cukani vyskytlo) 

  9. Jen malá aktualizace kdyby to někdo řešil:

     

    https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/03h109503sad-rozvodova-sada-3-6fsi-skoda-28371.html

     

    Už jsem z toho eshopu bral mnohokrát, naposled přišlo něco co se pak nepoužilo a vrátili mi peníze, dokonce nabízí týden času navrch (21 dní na vrácení) takže spokojenost. Jinak já zatím rozvody řešit nemusím, mám najeto necelých 150 tisíc spíš to tu pročítám a prolézám ve volné chvíli :)

     

×
×
  • Vytvořit nový...