Přejít na obsah

deco

Uživatel
  • Počet příspěvků

    197
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil deco

  1. Matheo-mám fabii combi 1.9tdi kupovanou v roce 2009, měla najeto skutečných 114000km a rok výr. konec r.2004.V současné době mám najeto 203000km .Za celou dobu jsem neměl s motorem sebemenší problém a přitom je ježděna převážně krátké trasy.Do práce 11km a o víkendu cca140km a nějaké nákupy 3-10km.Takže motor se pořádně ohřeje jen o víkendu.O motor se snažím starat,výměny oleje 10-12000km,včasné výměny filtru a zbytečně nevytáčet za studena.V zimě samozřejmě počítám s tím,že než topit, jsem už v práci a proto topení ani nezapínám,ale vyjíždím z garáže.Pokud by jsi měl ještě nějaké dotazy,klidně napiš do sz.

  2. už mě to nedá,PD je naprosto "idealním" motorem pro lití různých sraček do nádrže.Jak píše Diegolll ,motor by ti měl nafackovat

    pak si ztěžuješ na různých forech,jaký máš problémy se vstřikama atd.Ale spotřebu máš přitom unikátní, asi podle palubáku,který si většinou ukazuje co chce(já ho beru jen jako orientační).Tvé kupování náhradních dílů nemá cenu ani komentovat.

  3. Ten pazvuk je i nepatrně cítit ve volantu i v podlaze,ale děla to jen když jsou kola v tahu .Známý mechanik zkoušel se vším zacloumat,nic se odnikut neozvalo.Ještě navrhoval zkusit vyměnit poloosy,kdyby se tak daly někde půjčit.Jezdím s tím už skoro rok a leze mě to pěkně na nervy,je ale fakt že se to nezhoršuje ,je ten zvuk stále stejný.Budu muset mít asi stále nějakého spolujezdce,aby byl klid

  4. mám další pokračování svého problému s kovovým nepravidelným drhnutím vychazejícího z přední části auta.Vyměněno LP ložisko kola,kompletně horní uložení předních tlumičů,zkontrolováno uložení motoru i převodovky i silentbloky nápravy.Pokud by byl problém s poloosou,tak ta by vydávala asi lupavý zvuk.Ten zvuk vychází jen když jedu sám,spíše na horší cestě a ještě při zhoupnutí,ale jen při zhoupnutí směrem nahoru.Takže když naložím spolujezdce je klid.Mechanik si myslí jestli něco není s převodovkou,ale řadit jde bez problému.Při jízdě navolnoběh z kopce je klid,při pomalé jízdě do zhruba 60 km je taky ticho,ale při 4r v tahu 80km a více na horší silnici se začne ozývat a je to slyšet nejvíce.Při 5r to jde taky zaregistrovat.Pokud by měl někdo nějaký nápad..

  5. Solteku-já ti jen poradím než začneš uvažovat o 1.4 55kw,zkus se s ni někde projet.Mám obavu že z výkonu budeš u proti feldě 1,6 55kw zklamaný.Já bych radši zůstal u té feldy.Ale je to jen můj názor a 2leté zkušenosti s 1,4 55kw,věřím taky že jiní jsou s tímto motorem spokojeni,třeba jsem měl smůlu na blbě zajetý motor.

  6. Ahoj nebudu zakládat nové téma ,tak svůj problém dám sem.Už delší dobu se mi ozývá z pravé přední části auta něco jako kovový zvuk, jakoby něco drhlo.Dělá to jen když jsou kola v tahu,ten zvuk je slyšet někdy více a jindy méně.Několikrát byla zkontrolována přední náprava,ložisko a na nic se nepřišlo.Navíc ten zvuk vychází jen když jedu sám!pokud jede spolujezdec a je zatížená i pravá strana je ticho.Pokud by mi někdo poradil na co se zaměřit,byl bych rád.

×
×
  • Vytvořit nový...