Přejít na obsah

Leoš1960

Uživatel
  • Počet příspěvků

    41
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil Leoš1960

  1. Ano, mám to také tak. Nevíte, jak se to monstrum z baterie sundá. Potřebuji vidět typ a kapacitu baterie a nechci nic ulomit. Ten plast je asi na baterce nacvaknutý. Ze stran je baterka obalená, takže tam také nic nevidím. Vidím jen, že je to Varta.

  2. V 17. 5. 2022 na 11:10, Patrik1971 napsal:

    Teoriu poznam,hlavne s Columbusom,tam je to super,ale o Amunsene vieme svoje,takze potesi ma realne info od niekoho,kto to pouziva

    Mě to v Kamiqu funguje dobře. Zatáčky a obce jsem vypnul. Používám jen úpravu rychlosti podle značek. To funguje celkem dobře. Jen když je tam třeba práce na silnici, tak to občas zazmatkuje. Je potřeba si na to zvyknout. Už mne to párkrát zachránilo od pokuty.

    • Díky 1
  3. Před hodinou, cosby napsal:

    Bohužel,i když dodržíš výrobcem daný rozměr ,třeba 16-17"  obvod není stejný.

    Jinak Jirko souhlasím s tvou poslední větou-Tj. stále jsem já řidič a hlídám zda asistent dělá skutečně to co má a co já chci. Je rozdíl plést si tyto pomocníky s autopilotem.

    Jenže jak jsem psal a jak jsem toho docela často svědkem,páč se občas na náš servis vozí havárie a jezdí tam soudní znalec to zkoumat tak vím,že spousta lidí si to plete  s úplnou automatikou a jejich výroky jsou opravdu k smíchu.

    Dále Jirko píšeš že "Já si hlídám zda asistenti....",doprdelky,není lepší se naplno věnovat řízení,než se věnovat řízení a ještě hlídat asistenty,jestli dělají co mají??????

    Za mě by měl být pořád řidič-volant-pedály,nic víc.jo,Jinak v A6 mám pACC a......nahovno.

    Jak tu někdo vzpomínal klimatizaci-že při 30 st.začne topit.No bohužel,může se stát.I čidla podléhají chybám,destrukcím.Zrovna včera v OII si pán stěžovat,že z levého výdechu mu jde teplo.Prej-byl jsem na diagnostice a nic.Ptal jsem se ho,jestli mu dělali i měřené hodnoty a čuměl jak.... Samozřejmě mu ukazovalo -40 tak to topilo.

    Jinak malá ukázka nepřesnosti při pneumatikách uvedených v TP OIII

     

    Jen ještě dodám.Věřím,že FA,LA,ACC dokáži někomu zachránit život,nejsem proti tomu,jen bohužel spousta řidičů má v mysli,že když mají ACC,FA,LA ABS,ESP že se jim nemůže nic stát.

    Možná,až Vám mladým bude padesát a budete mít za sebou nějakou tu možná už stoutisícovku KM za sebou,pochopíte,proč rád usedám do "staré"Toyoty a jsem jen já řidič,pedály,volant a ...no už ESP.Ono zvládat dvěstě koní na zadek s vyplým ESP už chce,aby se trošku umělo jezdit.

     

     

    Já osobně mám padesátku dávno za sebou. Všechny asistenty kromě  pACC jsem měl už 11 let v Passatu a jsem rád, že je mám i u nového auta. Souhlasím,  že elektronika občas "zazmatkuje" a nemusi  to být příjemné. Když  je pěkná okreska, vše vypnu, DSG přepnu na pádla a užiju si to také.

    • Pozitivní 1
  4. Souhlas. Stejné to bylo, když k nám pronikla klimatizace nebo DSG. Kdo to neměl, tak kritizoval. A dnes? Úplně normální věc, která se navíc přece dá vypnout. Stejně tak pACC. Zapnu to, kdy potřebuju. Třeba ve Švýcarsku, kde se fotí v každé vesnici, je to doslova k nezaplacení.

    Je fakt, že si to člověk musí vyzkoušet a zvyknout si na reakce. Stejně  jako LA. Při dlouhých jízdách na dálnici je to z hlediska bezpečnosti určitě přínos, ale na zásahy do řízení musí být řidič připravený, aby nezmatkoval.

    • Líbí se mi 1
×
×
  • Vytvořit nový...