Přejít na obsah

Buchys

Uživatel
  • Počet příspěvků

    21
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení Buchys

Nováček

Nováček (1/14)

3

Popularita

  1. Souhlas. Já osobně hodně brzdim motorem a nedělá mi problém k červené na semaforu podřadit při dojíždění (40 kmh) rovnou na dvojku, abych zaprvé šetřil brzdy a zadruhé držel nízkou spotřebu. No možná si tím zbytečně zase opotřebovávám spojku.. uvidíme. Každopádně k tématu - první věc, co vždycky udělám, když nastartuji, tak vypnu start stop.. je to zbytečné euro-kurvítko ...
  2. Díky za tento topic a otevření očí. Já měl reálně v plánu jet skutečně až za dva roky / 30t km do autorizovaného servisu na výměnu oleje... Teď je mi jasné, že musím značně dřív. (No.. První auto, učím se, hledám a zjišťuji :-) ) Každopádně bych Vás rád poprosil o radu.. Nerad bych na obyčejnou výměnu oleje jezdil do autorizaku, kde nechám ranec, takže je i skrz záruku v pořádku, že si ten olej nechám vyměnit někde jinde a na tu pravidelnou garančku zajedu až následující rok / po dalších 15t km? (Podle toho, co přijde dřív).. aniž bych ztratil záruku? Díky :-)
  3. Dá se s tím zajet i pod pět :-)
  4. Řazení a spotřebu se snažím také vypozorovat, nicméně člověk by asi neměl za jízdy moc koukat na palubovku na aktuální spotřebu. Osobně nejsem fanoušek řazení, které ti ukazuje palubní počítač, protože by to bylo dost pod otáčkami. Já se snažím pracovat s dvouválcovým režimem, který se dokáže sepnout od 1400 ot./min (myslím že ŠA uvádí od 1500, ale vypozoroval jsem, že se spustí už od 1400). Tím pádem se snažím zařadit a povolit spojku dostatečně rychle na to, aby mi při řazení nespadly otáčky pod tuto hranici. Také raději při rychlosti například 38 km/h jedu na 3.rs s +- 1700 otáčkami než abych tam házel čtyřku a měl 1200 ot./min... To samé u 50 kmh se čtyřkou vs řadit na pětku. A také u vyšších rychlostí (80 kmh) raději pojedu na pětku s dvouválcovým režimem než abych to auto trápil na šestku (teď beru v potaz jízdu po rovině nebo mírně do kopce). Takto jsem zvládl jet i za 4.8 l/100km trasu Český Krumlov - Humpolec - Brno. Ještě k těm dálnicím bych dodal malinko bokem, že raději mít na tempomatu 125 km/h než 130, protože se mnohem častěji sepne dvouválcový režim a na té spotřebě to je fakticky znát. Ale co si budeme povídat... Motor je dobré občas zahřát a protáhnout, aby se tzv. "vymetly pavučiny". Takže si někdy užít rychlejší jízdu a točit to k červenýmu :-) Jezdit nonstop na spotřebu je na nic. :-)
  5. Sice trochu opožděně, ale poreferuji - Vytlumení dveří a lepší repro mohu jen doporučit. :-) Znatelně se mi snížil hluk okolí v autě a poslech v autě dostal úplně jiný rozměr. S původním repro je to naprosto nesrovnatelné... Najednou to dokáže velice silně basovat i při nižší hlasitosti, výšky a středy nemají takový ten vyblitý zvuk.. suma sumárum mohu tuto úpravu jen doporučit. :-) Takže pokud to čte někdo, kdo váhá, tak směle do toho :-)
  6. V pondělí vezu auto do jedné firmy přes auto-ozvučení v Brně a nechávám si tam dát Gladeny (4 páry -> 8 repro) + vytlumení všech 4 dveří + odhlučnění předních podběhů. Snažím se v poslední době nasát všechny zvukové vjemy v autě včetně hudby, abych pak mohl porovnat :) Rozhodl jsem se k tomu vytlumení rovnou přidat repro, protože dle zkušeností ostatních vytlumení na ty základní škodovácký repráky zas takovou slávu neudělají. Poreferuji v úterý :)
  7. Nezdá se to, ale při tempomatu na 130 - 135 km/h mi při velmi mírném kopečku dolů skáče 2-válcový režim neustále. Na rovince to ale skočí až nějak při 90 km/h. (samozřejmě se bavíme o zařazené 6ce) Inženýři škodovky tam ale udělali i poměrně chytrou logiku, kdy ŘJ pozná, jestli chceš / nechceš brzdit motorem. Po rovince nebo u mírného kopečku dolů mi 2-válcový režim nechá zapnutý, tzn. spotřeba nula a ten motor tak nebrzdí ? Na druhou stranu u prudších kopců, když mi auto moc zrychluje a nedá se to motorem snadno ubrzdit, tak jsou aktivní všechny 4 válce a brzdící efekt motoru je větší.
  8. Zatím jsem pořídil Osram Cool Blue Intense a dám je během týdne do potkávaček. Originální schovám jako náhradní a dálkové vyřeším v brzké budoucnosti nějakýma night breakerama (také osram) :)
  9. Přišel někdo na nějaké jiné žárovky s bílým světlem? :) Mimochodem do potkávaček a dálkových pasují H7? Tzn. člověk si může koupit 4x stejnou H7 žárovku a nacpat to všude? Nebo je nějaký důvod, proč to nedělat? :)
  10. Hodně slyšitelné to je když máš otevřený okýnka a jedeš podél svodidel / budovy. Jak se ten zvuk odráží, tak ten jiný zvukový projev je značně pozorovatelný. Doporučuji vyzkoušet - zní to jako sekačka na trávu ?
  11. @misor1994 Díky za reakci. Nepostřehl jsi po vytlumení problémy se zatékáním do dveří nebo něco na ten způsob, co by nasvědčovalo, že se tam něco porušilo?
  12. Zdravím vás :-) Docela jste mě tady nakazili a už o tom vytlumeni taky přemýšlím, navíc jsem z Brna, tak by služby ahifi byly snadno dostupné, nicméně mě napadlo - Není v O3 nějaká fólie / parotěsnění z výroby, které se musí porušit, aby to mohli udělat? Nehrozí pak zatékání / kondenzace vody atd? Případně jiné komplikace? Rovnou bych to spojil i s výměnou repro - mám jich osm (ve všech dveřích dvoje).. je nutné měnit je všechny? Vím, že ty nahoře jsou jen výšky a ty dole jsou středobasy. Má vůbec smysl to repro měnit nebo i ty základní po vytlumeni umí hrát značně lépe? Díky :-)
  13. Díky mnohokrát za tip... pomohlo a vše šlape už jak má :)
  14. Po návštěvě servisu je to lepší. Všechno šlo na záruku, takže jsem nic neplatil. Teď očekávám, že ty nový silentbloky ještě trochu změknou a bude to ještě tišší. K identifikaci problému stačí do zatáčky zkoušet zařadit / vyřadit se stále sešláplou spojkou, jak jsem psal výše.
  15. Návštěvu servisu mám za sebou a pro můj typ budíků 5F prý není oprava, tak mi tam dali něco ze SW pro typ 5E. Spotřeba zatím drží a nedaří se mi tu chybíu znovu způsobit, ale bohužel mi přestalo fungovat stahování oken dálkovým klíčem plus stáhnutí / vytáhnutí oken úplně na jeden stisk (myšleno ta druhá poloha tlačítek pro el. ovládání oken).. ale tak to už je jiná písnička.. Každopádně vy s trojkovou Octou s budíky 5F bacha..:-)
×
×
  • Vytvořit nový...