Přejít na obsah

alojz

Uživatel
  • Počet příspěvků

    60
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil alojz

  1. Zamknout dálkou, počkat 30 vteřin, pak odemčít klíčem, otevřít dveře a počkat tuším 20 vteřin a origo alarm by měl začít houkat. Přesněji to je v návodu.

  2. Tak abych byl přesnější, v létě dle maxidotu 6.7 -6.8l. Na střeše celé léto příčníky s nosiči kol a 16" Bridgestony a tankován nejprve Shell Vpower a poté obyčejný Shell. Dle tankování se spotřeba pohybovala mezi 6.8 - 7.1l jak kdy, podle nákladu a kol na střeše. Teď po přezutí na 15" Barumky a tankování Vervy (je to potřeba zkusit, když to tak chválí a cena klesá) spotřeba dle maxidotu 6.6l a dle tankování 6.7 - 6.8l. Za chvíli namontuji příčníky a rakev a spotřeba určitě trochu vzroste.

  3. Tak já mám 1.9 TDi, cca 15.500 km a spotřeba v létě na šestnáckách 6.5 -7.0 a po přezutí na zimní patnácky 6.2-6.6. Spotřebu jako rolbař mám když jedu kadla kadla a to bohužel moc často není. Jenom by mě zajímalo jak to dělá, protože to tu už bylo řešeno a 4x4 má spotřebu o cca jeden litr vyšší než předokolky vzhledem k váze Haldexu a kardanu a většinou ji měli majitelé čtyřkolek okolo 6.5 -7.0. A pak je pro mě další možnost, návštěva servisu a nebo změnit způsob jízdy.

  4. přesně jak píše mischa, prahu zvedaj manažeři a konzultanti s platama klidně přes 100tis. jinak samozřejmě jak píše triplseven, dávaj se pak i černý peníze, jde o to, na kolik a jak pravidelně

    Černý peníze se asi dávají, ale určitě ne u policie. S tím, že průměrný plat zvedají manažéři souhlasím, ale toto je u státních i soukromých firem a tudíž i u policie kde je průměrný plat, který hodně současných policistů nemá.

    Trošku jsme, ale odbočili od tématu nové zbarvení vozidel PČR.

  5. Ty woe, už je čas si začít zvykat, když budou stát někde za dubem, abych je nepřehlédl :p

    Poslední zprávy, které mám, na obvody mají přijít OII 1.6 - ty snad vydrží a nebo OII 1.8TSI - těm dávám tak týden. Na dopravku OII RS - těm tak dva týdny pokuď s nimi nebudou jezdit náčelníci na porady.

  6. Jiří Schwarz je autorem knihy vydavatelství Grada Automobily Škoda Octavia II, předpokládám, že opálil návod ze Škodovky a nevymýšlí nějaké novinky, ale mohu se mýlit. Zítra si pro jistotu naštuduji návod a štítek u nádrže. Tvoje tabulka je jak jsem zjistil v brožuře hustění na OII combi, to co jsem uváděl já je na OII 4x4 tak to vypadá, že to Schwarz opálil z návodu.

  7. Naštudoval jsem rychle brožuru Automobily Škoda Octavia II od Jiřího Schwarze - dle mě zjednodušená dílenská příručka a tam se praví o hodnotách tlaku v pneu 205/55 R16 - 4x4:

    částečné zatížení - předek 2,2, zadek 2,3

    plné zatížení - předek 2,3, zadek 3,2

    Originál návod mám v autě v garáži a tam se mě nechce jít.

  8. 4x4, 16" Turanzy nafecáno špecialisty ze servisu - předek 2.2, zadek 2.4. To stejné jsem měl na zimních 15" Polarisech - dlouhodobá spotřeba po 8.000 km 6.6 l.

  9. Hm tak to jsem zvedavej jak já to nebudu přetáčet, s dieslem sem nikdy nejezdil vzdy jen s benzinem a to s 16 ventilama a tam se to tocit muselo

    ojojoj

    Já jsem jezdil taky pouze s benzínem i když s obyčejnou Fabii 1.4 MPI a buď ubezpečený, že to přetáčet nebudeš, protože od 3000 výše je to velký rachot a kupodivu to i jede i když to není žádný trhač asfaltu.

  10. tak teď si nám řekl všechno, co už dávno víme... ale díky :D

    co se týče té úspory vs. neúspory s tempomatem... no... chtělo by to nějaký testík... projet stejnou trasu s a bez tepomatu... kdo se hlásí? :)

    Já myslím, že pan Vorlajz :p

  11. Kalibrace probíhala asi takto: Technik začal postupně zadávat parametry auta(model, motor, atd) pak se doklikal na řízení (to menu si už nepamatuju). Pak probíhalo nastavení podle příručky: nastavení střední polohy volantu a počkat 3 s, otočit volant do leva a podržet v dorazu 3 s, pak na druhou stranu to samé. Pak zase střední poloha 3 s. Možná jsem něco vynechal, ale je to už 2 roky. V každém případě se pak změnila vůle na volantu. Dělali to v Praze Na Podbabě. Ale servis nijak moc nedoporučuju. Byli silně neochotní. A jak jsem psal výše, technik po projížďce prohlásil, že je to v pořádku. A nastavení provedli jen jako preventivně a z protekce. A samozřejmě neřeším vyjeté koleje na dálnici, tam to auto taky lítá z leva do prava pořád. A na 17" 225/45 o to víc.

    A po kalibraci bylo zlepšení? Koleje na dálnici jsou extrem, ale pokuď je silnice rovná a nemá náklon doprava ani doleva OII jede rovně, beru mírné tolerance. Dle mého záleží na pneu. To co popisuje IIT je dle mého laického hlediska vlastnost OII, záleží ovšem na rychlosti, čím vyšší tím odezva volantu pružnější. Pokuď to, ale dělá při menších rychlostech asi to nebude v pořádku.

  12. Včera jsem to zkoušel, a je to prakticky bez vůle. Jak píšeš, že pootočíš a nic se neděje, a pak je to moc a musíš zase vracet, to je přesně to, co jsem měl. Ale jezdím občas Feldou, kde je vůle taková, že se to nedá ani srovnávat. Je možné, že takových lidí je mnohem víc a pak mají pocit, že jim auto už ve 160km/h plave a jdou na geometrii. Kdybych neměl předtím Fabii, ale Feldu, tak na tu vadu ani nepříjdu.

    Pokuď jsem správně nastudoval brožuru, tak u OII se zvyšující rychlostí řízení "tvrdne" a jak je uvedeno výše pocity se blíží Feldě, tam jsem na dálnici jel a když jsem trochu pootočil volantem tak se nic nedělo. Při menších rychlostech je řízení OII citlivější. U Fabie s kterou jsem jezdil před OII to byl na dálnici v kolejích neustálý boj, hned doprava hned doleva neustálé srovnávání. Na nových dálnicích třeba u Olomouce to byla ale balada.

  13. Mám Construkt namontovaný před převzetím vozidla, na základě toho mám slevu na pojistce. Na vlastní oči jsem viděl video překonání uzamykání zpátečky, do cca do půl minuty. Proto je alojzova 4x4 vybavena dalším zabezpečením, další sleva na pojistce i když při špatné konstelaci to pro zloděje nebude velký problém. Můžu doufat, že odcizení Octavie II není zatím pro zloděje snadné, ale oni jsou velice učenliví a technoůogie jdou dopředu.

  14. já se ti pokusim vysvětlit, proč ač nekuřák jsem rád, že mám kuřáckej paket (nebo teda předpokládám, že ho mám, když mám zapalovač). v popelníku vozím vetšinou deseti a dvacetikoruny+švýcarskej nožík a platíčko Zyrtecu, takže ve chvíli, kdy v noci potřebuju zaplatit parkovný třeba, tak je to světýlko celkem fajn, protože nemusím vyndat hrst drobáků (i když pravda, teď mi nějak došly) a najdy vcelku rychle co potřebuju

    Děkuji za odpověď.

  15. :help:

    chlapi, máte někdo nekuřácký paket? jestli ano, tak se prosím podívejte, zda vám svítí žárovička ve schránce, která nahrazuje popelník a zda vám svítí zástrčka cigaretového zapalovače... mě osobně to nesvítí! :help: (ve schránce je takový bílý plastový čtvereček, pod kterým by podle mě, měla být žárovička, u aut s popelníkem to svítí) u O I. jsem měl normálně zapalovač a popelník a obojí svítilo... proč se na to ptám...? vadí mi, že ve tmě za jízdy v té schránce nic nevidím... a že se netrefím do 12 V zásuvky... díky

    Mám to stejné a zajíma mě , na co potřebuješ osvětlenou schránku, 12 V zásuvku. Ty máš při jízdě čas řešit co máš ve schránce a pokuď ano, jak často to při jízdě řešíš? Kolikrát potřebuješ za jízdy osvětlenou zásuvku. Omluv blbou otázku začátečníka, a nebo je to, ješitnost, že tvůj Scoutík nemá něco co mají ostatní.

  16. Tak jsem si nejdříve na zasněženém parkovišti zkusil rozjezd a musím říct, že je to zážitek. Když se připojí zadek je to jako by tě někdo tlačil, zadek chvíli plave, ale potom jede auto jako po kolejích. Vypnout ESP a zkusit drift jsem se neodvážil. Potom jsme jeli na chatu a byli jsme jedni z mala kteří vyjeli až nahoru. Při rozjezdu do kopce bez ruční brzdy mě do toho kecala elektronika a tak jsem musel rozjezd zopakovat. Cestou na Helfštýn jsem zkusil nesmělé driftování v zatáčkách, ale bylo mě to manželkou ihned zakázáno. Výjezd do dost prudkého kopce byl, ale zážitek. No a nakonec nám proběhla černá kočka přes cestu a podařilo se mě přehlídnout zapíchnutý roxor v zemi, nacouval jsem do něj a odřel zadní plastový nárazník a totálně poškodil jeho černou spodní část. Teď je u nás nálada na bodu mrazu a já počítám co bude stát oprava.

×
×
  • Vytvořit nový...