Přejít na obsah

fkarel

Uživatel
  • Počet příspěvků

    21
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil fkarel

  1. čidlo teploty a volnoběžku jsem měnil taky, ale v předchozím příspěvku jsem to zatajil (neřeší to volbu rotačky nebo PD - myslím, že je to u obou stejné)

    No a olej jsem dolíval jedou, bylo to před výměnou ve 120kkm, jinak vydrží vždy do výměny (dlouhý interval)

  2. Honem,honem,ještě nějáké Vaše zkušenosti ,co se kazí,kolik výjdou rozvody,spotřeba atd.96Kw. Octavka 2003

    Koupě se blíží,a furt se namohu rozhodnout mezi 81KW,nebo 96KW.A proč rači to a ne ono.

    PŘEDEM MOC DĚKUJI.

    čauky

    při 110 kkm odešla váha vzduchu

    ve 120 kkm jsem nechal dělat rozvody, kamarád chtěl 3500kč včetně vodní pumpy

    ve 140 kkm to dvax spadlo do nouzáku, tak jsem nechal vyčistit turbo a měnila se ta podtlaková baňka u turba 3500kč kompet

    dlouhodobá spotřeba byla 6,6 no a letos jsem to nechal čipnout a dlouhodobá šla na 5,7 (do té doby jsem nevěřil, že to po čipu jde dolů a jede líp - už tomu věřím)

    Mou spotřebu ale neber jako měrnou minci, protože jezdím hodně ostře.

    Pokud ještě můžu ke spotřebě, tak při společné cestě s kolegou (O1 66kW)jsem se dostal na stejnou spotřebu jako on a při převaze dálničního tempa i níž a to bylo před čipem

    Nyní já po čipu a kolega přesedlal na O2 103 kW jsem pod jeho spotřebou

    Kombinovaná spotřeba je psaná 5 litrů, ale pokud půjdeš do PD 96kW, tak asi budeš jezdit o 0,5 litrů dráž, protože se neudržíš (ale zase se svezeš), tím ale nechci říct, že 81kW je špatná volba

  3. SlezY když šlápneš na plyn, a zabere turbo, daleko víc jej pocítíš u rotačky obecně než u pdček

    Tak to nesouhlasím, větší turboefekt je u PD a je to uváděno jako nevýhoda PD oproti rotačce

  4. Je pravda že tema se moc nehybe.

    Někde jsem četl, že OI 96KW PD ten topný element měla, takže me napada že by melo stačit vzít celej ten kus topení z 96, vymyslet logiku sepnutí a bylo by hotovo.

    Můžete někdo ověřit info, že OI 96kw měla tento přídavný topný element? Jestli jo tak asi začnu procházet vrakáče, ty rána než se okno odmlží a kilometry než vzduch ohřeje me ničí.

    Mám tam jen tři žhavičky, tak jako vaše rotačky. Takže ve standartu to ani PDčko nemá

  5. Jestli se pocita jen skutecna vaha podvalu po odecteni podperne vahy na zavesu ( tzn. vaha pod napravama vleku) tak je to uplne v pohode... to valnik a Fabka dohromady neda :) Na nemeckem foru mi to taky podtvrdily... Porad nikde nemuzu najit overenou informaci jestli auto se zavesem na 1500kg muze tahnout vlek s maximalni povolenou vahou 1600kg (samozrejme kdyz je nalozen tak ze celkova realna vaha neni vetsi jak 1500)...

    Jestli najdu znění zákona, nebo vyhlášky, dám to sem. Ale vem to jinak - nebržděné přívesy co se prodávají mají maximálku 750kg. Takže kdyby neplatila okamžitá, ale celková (maximální), tak ty vleky nemůže tahat auto "menší" Octávie.

  6. To by mě taky zajmalo. Už se to tady někde probíralo, ale nikdo si nebyl jistej jak to je.

    Zajmalo by mě jestli za borou 4X4 která má na tažné 1600kg mužu takat podval, kterej má celkovou 2000kg?

    Nebo záleží kolik je na něm naloženo? Je tady někdo, kdo to opravdu ví? :help: :help: :help:

    U nás rozhoduje okamžitá, takže pokud nepřekročíš 1600, není problém.

    Ale ve skutečnosti můžeš táhnout o něco víc, protože když tě budou vážit, tak část hmotnosti vleku leží na autě.

  7. Chlapi je normální, že se po nastartování při zapnutém climatronicu vždy rozběhnou oba ventilátory co jsou za chladičem vody a klimy? Když klimu stáhnu v otáčkách větráků až na off stav, nebo když dám ECON režim, tak se točit přestanou. Nevím jestli je to normální nebo ne. Auto žádnou chybu nehlásí, ale je mi to trochu divné, protože pak bych bez režimu ECON snad to auto ani v zimě nezahřál.

    Ano, je to normální

    No a v zimě v režimu AUTO se ti klima nespustí (myslím, že pod +5°C) a nepoběží ti ani ventilátory.

  8. Ahojte, rád bych znal názor kolegů:

    mám origo Symphony CD + Maxidot + ovládání na volantu. Celkem vyhovuje, ale chci nějak dostat do auta MP3, protože střídat CD mě nebaví. Našel jsem možnost přestavět Symphony na MP3 za 2600,- nebo USB adaptér Xcarlink který se připojí místo měniče CD za 2600,-. Takže cenově je to jedno.

    U USB adaptéru mě štve, že musím zorganizovat MP3 do 6 složek po 99 písničkách, max 700 písniček. Takže zatím spíš vítězí předělání na MP3.

    U Symphony MP3 nevím, takže se ptám, máte ho někdo? Umí to tlačítky přeskakovat i složky? Zobrazuje se na displeji něco, co mi dá info o tom která složka a která písnička hraje, abych se alespoň trochu zorientoval? Prozraďte někdo prosím jak to funguje.

    Záměrně neuvažuju změnu rádia, protože to by každopádně bylo víc peněz, kvalita přednesu Symphony není špička, to vím, ale podle mě není zase úplně špatná (jezdím s rodinou :-) navíc plánuju vytlumit+podložky+nová repra. Nechci přijít o ovládání na volantu a kdyby na MaxDOTu navíc byli alespoň čísla složek a písniček byl by to luxus.

    Co vy na to? Poradí někdo jak funguje Symphony MP3? A díky předem,za jakýkoli názor na věc případně další nápad jak to pořešit.

    Taky jsem tento problém řešil.

    Předělání na MP3 mě přišlo drahé, ale podařilo se mi Symphony vyměnit za Symphony MP3 a doplatek byl jen 500kč.

    Nepřijdeš o ovládání na volantu a o zobrazování na MaxDOTu.

    Umí to číst RW. Šipkou listuješ 1-100,(100 není strop) ale složky nevidíš. To je sice nepříjemné, ale žít se s tím dá.

    Já jsem měl obavu, jestli to bude umět přečíst, když skladby budou v "X" složkách a to umí.

  9. Ahojte všetci, vie mi niekto poradiť ohľadne oleja. Mám O1, 81 kW, 1,9TDi a v ňom olej 5W-40 OMW Diesel, potrebujem poradiť či môžem vymeniť za olej Castrol EDGE turbo Diesel 5W-40, nakoľko je pri popise oleja uvedené, že je určený pre s turbodúchadlami preplňované vznetové motory s medzichladičom, vrátane motorov PD. No a mna ako laika zaujíma či mám ten medzichladič, alebo ten motor PD. Teda, či môžem použiť tento olej. :help::feve:

    Mezichladič máš

    Motor PD nemáš (PD jsou 74kW a 96kW)

    Motory PD jsou na olej náročnější, takže ty ho použít můžeš

  10. Ahoj lidi.

    Můj problém spočívá v tom že pokud sešlápnu plyn a posléze uvolním tak při poklesu otáček se mi od motoru ozívá takový divný jakoby vibrující zvuk.

    Něco jako že se rozvibrovalo a dojíždí to.

    Zvuk vychází z levé tedy řidičovy strany. Měl jsem obavu že to může být načaté ložiska turba ale dělá mi to i pokud vytočím motor jen na 1200 otáček a míň.

    Někde jsem četl že to může být setrvačník alternátoru.

    Poraďte prosím. :help: :help: :help:

    Dík

    Octavia Combi 1.9 TDI 81 kw

    Pokud se to projevuje opravdu při poklesu otáček, viděl bych to na volnoběžku alternátoru

  11. Ahoj Všichni,

    mám OI r.v. 03 MR04 s Maxi Dotem a Multifunkčním volantem, v základní výbavě bylo radio Symphony bez MP3, ale jelikož mi bylo 3x ukradeno :wacko: tak jsem zakoupil rádio Sony. Těď již parkuju v garáži a tak chci zpátky Symphony aby fungoval Maxi-dot a multifunkční volant ale chci už MP3. Bude to fungovat? Vola jsme do Škodvky na Jarově a do Auto Poly a tam mi řekli že asi ano ale není to jisté, tak se ptám nemáte s tím prosím někdo nějakou zkušenost? Půjde abych si koupil jakéhokoliv Symphoňáka s MP3 a dal ho tam nebo se to bude muset kodovat přes Wag či to nepůjde vůbec? Děkuju moc

    Honza

    řešil jsem to před měsícem, po výměně Symphony za Symphony-mp3 nefungoval Maxi-dot, tak jsem se informoval tady na foru.U mě bylo třeba kódovat přes WAG. Jeden problém ale mám, příjem FM byl lepší u starého rádia.

  12. Pred startovanim, resp. klicek v poloze II. (zhavici kontrolka zhasne) pri ponechani v tomto stavu vychazeji z podpalubovky vice na spolujezdcove strane podivne zvuky - ckvrlikani, nasavani, bublani vody, ap. nevim jak to presne popsat. Je to normalni jev nebo to neco signalizuje? Jedna se o O1, 1.9TDi, 81kW, Climatronic. Predem diky za odpovedi :feve:

    PS. Mam vuz pouze nejakou dobu, takze mi prijde toto vsechno jako podivne. A protoze mam lepsi pocit, kdyz vim co se deje pisu sem tento prispevek :-)

    Dělá to Climatronic - nastavují se klapky ventilace a že to klape stále není asi úplně správně.

×
×
  • Vytvořit nový...