Přejít na obsah

mejfid

Uživatel
  • Počet příspěvků

    49
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem mejfid

  1. Ahoj všem Taky přidávám mé zkušenosti s nájezdem Km na 1.2HTP/40kw.Máme jich na firmě celkem 6X r.v.2007-všechny mají najeto od 210tis až po 320tis a ani jedna neměla za celou dobu nic s motorem nebo podobně.Většina jezdí dálnice a jedna jen Prahu.V podstatě kromě drobností a pravidelného oleje,všechny jezdí dál.Abych byl přesný tak dvě znich jsou vlastně verze 47kw.Jednu jsem nedávno od firmy odkoupil pro ženu,má najeto 249tis .Bezproblémové auto.Přeji všem podobné nájezdy km bez potíží.
  2. Pěkná mašina..... :)i když není koncernová........
  3. mejfid

    1.4 16V klepe

    Tak pánové,vidím že problémy s touto motorizací stále pokračují.Nic na plat u mě to došlo k tomu že jsem na konec Fabku prodal a je po klepání Teď mám octavii 1,6/75kw MR 2004 a zatím jsem velmi spokojený.Motor je klasika 8 ventil a nikde nic neklepe-Velmi příjemný pocit po dvouletém poslouchání klepotu .Držím palce Vlastikovi ať se to brzy vyřeší.
  4. Dobrá práce pane,odhaduji že si chlapík ještě nechá od tebe dát tempomat
  5. mejfid

    1.4 16V klepe

    Taky jezdím a neřeším,ono ani není jak to řešit.Ještě se zeptám zda jsi dělal tu výměnu rozvodů?Předpokládám že klepání se nezměnilo.
  6. mejfid

    1.4 16V klepe

    Tak jak koukám klepání zdá se být vyřešeno,no asi sem to i čekal že to bude někde kolem pístů.Tak že v mém případě r.v.2002 se dnes rozhodně nevyplatí dělat G.O. motoru,tak budu asi jezdit s kalpotem dokut to bude jezdit. Zajímalo by mě co na ty to nové poznatky říká pava?Případně zda nepřišel na něco dalšího?
  7. mejfid

    1.4 16V klepe

    Je to dost podobný mojemu klepotu.Já mám trochu hlubší zvuk-takové tupější klepání.Ale ono to v reálu může nakonec bejt stejný.No opravdu jde o problém.Zajímá mě co na to Pava?
  8. mejfid

    1.4 16V klepe

    Bohužel s toho záznamu nelze nic poznat-co tam paří a co né.Zkusím to o víkendu taky nahrát.Jsem zvědav jestli v tvém případě dojde na ty písty-to je můj tip od začátku.Jinak já klapu dál a dál.......
  9. Já zkoušel všechno dle normy podle knížky až po 15W-40 a nic žádná změna bohužel.
  10. mejfid

    1.4 16V klepe

    Zlepšil se ti po čipu zátah od spodu?A co reakce plynového pedálu-je odezva lepší?
  11. mejfid

    1.4 16V klepe

    Jak je vidět je nás hodně kterým to klepe.Opravdu mě čím dál víc vrtá hlavou co to způsobuje
  12. mejfid

    1.4 16V klepe

    Jak už jsem tady jednou psal,levněji vyjde zánovní motor z bouračky. cca 10-15 tis.kč.a je pokoj.
  13. mejfid

    1.4 16V klepe

    Vím,četl sem jeho příspěvěk.Ale třeba to zabere bůhví.Já jsem taky pro vyměnit je jen na prvním válci,nicméně všude se doporučuje měnit je všechny.
  14. mejfid

    1.4 16V klepe

    Tak rozvody sem delal a nezabralo to,na zdvihátka se chystám,počitej jedno cca 900kč,měněji se všechy najednou tz. x 16 + práce.
  15. mejfid

    1.4 16V klepe

    Nic víc se asi čekat nedalo.Vůbec je to totiž nezajímá.
  16. mejfid

    1.4 16V klepe

    Kdyby mě to klepalo jen 2sec. nebo 20 sec. tak sem vůbec nepíšu že mám problém.Ovšem klepání kolem dvou minut(někdy pak ve fázi zahřívání motoru též)mě normální nepříjde.
  17. mejfid

    1.4 16V klepe

    Možná jak to stálo,tak je olej ztuhlejší a více vymezuje vůle.Já jezdím denně tak to nemohu takhle posoudit.
  18. mejfid

    1.4 16V klepe

    No to je práve to zvláštní.at to bude cokoliv tak se to nezhoršuje.Je to prapodivná závada.
  19. mejfid

    1.4 16V klepe

    Nepochybuji o tom že si nástrojař,samozřejmě je mi jasné že při výrobě se tolerance a přesnost měří na tisíciny.Já mluvím o vůli vzniklé opotřebením pístu ve válci.A tam si nemyslím že tisícina udělá takovýto zvuk.Jen tak pro zajímavost,když jsem kdysi dávno dělával motory na dvoutaktních malejch motorkách,tak tam ve válci vznikl klidně milimetr rozdílu na průsvit ve středu válce.Tím nechci říct,(aby mě někdo zase nechytil za slovo)že je to možný i v našem případě.Navíc kdyby nebyli vůle píst-válec,nemuseli by bejt kroužky Když to bude zdvihátky taky budu radši
  20. mejfid

    1.4 16V klepe

    Nejsem si tím jednoznačně jistý,bavíme se o vůli pístu,tam klidne stačí desetiny milimetrů.Navíc aby to žralo olej atd,tak by musely být prasklé,nebo hodně opotřebené pístní kroužky nebo tak podobně.A to určitě nebudou.Včera jsem byl u známého co dělal 15let ve fiatu a 5let pak ve škodě a ten na první poslech aniž bych mu říkal svůj názor řekl-píst,vůle.
  21. mejfid

    1.4 16V klepe

    No já a pava to sledujem někde kolem prvního válce,nevím jak ostatní......
  22. mejfid

    1.4 16V klepe

    Jedině je možné že u prvního válce trvá natlakování oleje nejdéle?a hydrostav třeba víc trpí??
  23. mejfid

    1.4 16V klepe

    Stále je mě ale nejasné proč by to dělalo zrovma vždy na prvním válci??A taky je divné jak už jsme se shodli,že při ulehčení motoru se klepání snižuje??Co na to kolega diagnostik?
  24. mejfid

    1.4 16V klepe

    Velmi pěkně napsané,zrovna jsem se k tomu též chystal.Uvidíme co odpoví,když tak napíšu taky,aby viděli že to lidi zajímá.V sobotu náhodou pojedu kolem MB možná by stálo za to trochu se tam poptat.
×
×
  • Vytvořit nový...