Přejít na obsah

pavlas

Člen ŠKODA Klubu
  • Počet příspěvků

    11
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem pavlas

  1. Baterii jsem měnil taky nedávno, dělá to pořád. Protože je to cukání přesně v otáčkách blízkých rozjezdovým, potom když ráno chytnu hned u baráku kolonu, pak několik kilometrů poskakuju, jako když se učím řídit. Možnost, jak to obejít je přidat výrazně víc plynu, pak se dostanu nad pásmu otáček, kde to už necuká, ale zase mám pocit, že ničím spojku. Jestli jsem se dobře díval, tak tenhle motor nemá vývěvu pro posilovač, podtlak je připojený do sání. Proto nepředpokládám aspoň u sebe závadu v elektrice. Svíčky jsem měnil, to nepomohlo. Cuká to zhruba každou třetí jízdu, vždycky asi 15 minut. Když jedu do servisu, nedělá to nic. Jako naschvál. Diagnostika chybu nehlásí. Sám jsem zvědavý, jestli snicel96 na něco přijde.
  2. Ahoj. Mám Fabii 1.2TSI 81 kw, taky z roku 2015 a dělá mi to samé. Koupil jsem ji s najetými 35.000 km, teď mám najeto 100.000 a dělala a dělá to pořát. Ale u mě je to ještě trochu složitější. Nedělá to vždycky. Cuká to a škube při cca 1800 až 2000 otáčkách. Ale jen asi prvních patnáct minut jízdy nezahřátého motoru. A to, že to bude dělat poznám podle toho, že je potřeba v tu dobu větší silou mačkat brzdový pedál. Proto jsem předpokládal závadu někde v podtlaku posilovače. Podtlaková hadice je v pořádku. Ale stejně jako u tebe se to projevuje výpadky zapalování. Je mi divný, že by zapalování souviselo s brzdami, ale vždy se děje oboje zároveň. Občas se stane, že nasednu do auta, to i studený normálně brzdí a pak se nic nenormálního neděje a necuká nic. Měl jsem to v servisu škoda a tam se závada neprojevila. Proto čekám, jak tady dopadneš, abych věděl, čím to třeba může být.
  3. To zavrzání po puštění spojky bych viděl možná na spodní silentblok motoru. Protože ramena už servis dělal. Bouchání přes příčnou nerovnost na gumy stabilizátoru. A to lupání při rejdu jestli je to při stojícím autě, tak horní ložiska tlumičů a jestli při jedoucím autě, tak klidně vnější kloub poloosy. Ale protože toho může být spousta a takhle na dálku se to stejně nedá určit, nezbyde ti, než najít nějakej jinej servis.
  4. Chtěl bych se zeptat. Chystám se na výměnů pátých dveří na fabii kombi. Zatím mi není jasné, jak to udělat s kabelovým svazkem a jeho průchodkou. Nechce se mi ho střihat a znovu pájet. Připadá mi to škoda a navíc v budoucnu to v nastavovaném místě může reznout a nebo se to může zkratovat. Pak mě napadá další možnost. Buď je někde pod čalouněním konektor a tam se to jen odpojí. Ten jsem ale zatím nenašel. Nebo všechny dráty vytahám ze dveří, ale proto, abych je vytáhl je budu muset vypinovat z konektorů. Zajímalo by mě, jak se tohle řeší. Hledal jsem tu a nikde jsem odpověď nenašel. Tak píšu sem.
  5. Jsi ve špatné sekci, tohle je pro diesely. A u žhavicích svíček je to blbost určitě.
  6. Můžu se podělit o svoji zkušenost. Mám fabii MR2001 a 4 airbagy. Po výměně volantu se mi rozsvítila kontrolka airbagu. Po připojení na Vag jsem taky odkliknul tu tabulku. U mě to ovšem mělo trochu horší průběh. Vystřelila mě pyropatrona v pásu a ř.j. airbagů se hlásila jako trvale poškozená. Původně byla v autě ř.j. 6q0909605H index 004. Podle Etky jsem zjistil, že jako náhrada je právě ř.j. 1c0909605H index 008. Po čtvrthodině provozu mě vystřelil druhej pás. To už jsem toho měl vážně dost a radši odpojil konektory všech 4 airbagů, aby to nepokračovalo. Jak jsem vypátral, výrobce o vadných ř.j. ví, žádnou svolávací akci nedělal a vůbec to neřeší. Závada se totiž projevuje pouze při oslovení počítačem , jinak do tý doby to na funkci nemá vliv. Proto ř.j. nahradili novou s novým číslem. Navštívil jsem dokonce dva autorizovaný servisy, kde na mě koukali, jako že tohle nikdy neslyšeli. Až teprv co jsem jim tu tabulku s varovným textem vytiskl a přinesl. Původní jednotku jsem nechal znovu přehrát a vrátili mi ji, že už je K.O. úplně a nic s ní nejde dělat. Nezbývalo mě, než koupit radši úplně novou 1c0909605H, důležitej je tam dodržet i ten index. Na autě si leccos udělám, ale tohle jsem radši dal do servisu. I s pásama mě to celkem vyšlo na asi 19 tisíc. Myslel jsem, že mě omejou. Nikdy víc.
  7. Patrně se nejedná o řídicí jednotku motoru, ale o ventilový blok a z něj hadička čtvrtá zleva má vést do vrchního krytu vzduchového filtru. Jestli chceš, můžu to místo vyfotit.
  8. Nevíte někdo, jestli Fabia před a po facelift má stejný přední pásy?
  9. Už je mi jsaný, že ř.j. airbagů vyměním za jinou. A pásy taky. Nevíte někdo, jestli čidla na patrony v pásech jsou v jednotce, nebo někde mimo? Podle toho, co jsme zatím zjistil, je čídlo na přední bagy v jednotce a čidlo na boční pytle někde pod sedadly.
  10. Když došlo k vystřelení pásů, auto bylo vždycky v klidu, na místě. Baterku jsem během výměny airbagů neměl odpojenou, ale klíče byly vytažený. Po vystřelení první nálože jsem odpojil všechny 4 airbagy vytažením z konektorů, ale ten druhej pás jsem neodpojoval. Nechtělo se mi rozebírat sloupek dveří. Teď už sice nemá co vyletět, ale vůbec nevím, co s tím.
  11. Prosím o radu. Mám F1 MR01 a dával jsem jinej volant. S ním i jinej airbag, ale stejný provedení na stejný konektory. Po krátké době se mi rozsvítila kontrolka airbagů. Protože mě napadlo, že asi budou nějaký problémy, vrátil jsem do auta původní svůj airbag. Po připojení počítače s úmyslem smazat chybu mi vystřelila patrona v levým pásu. Mám řídicí jednotku s tím špatným softwarem co se dávala krátce do r 00/01. Protože jsem se fakt leknul jak svině, radši jsem vytáhnul konektory od všech 4 airbagů, co mám v autě, abych dojel domů. Po 15 minutách jízdy mi vystřelil druhej pás. Už fakt nevím, co s tím. Měl jsem zato, že když svítí kontrolka, je již systém mimo provoz a další rány nehrozí. Dá se tahle řídící jednotka restartovat? Nebo si tam mám radši dát úplně jinou? Už se v tom bojím jezdit. Nemáte s tím někdo zkušenosti?
×
×
  • Vytvořit nový...