Přejít na obsah

Chadwick

Uživatel
  • Počet příspěvků

    182
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil Chadwick

  1. Jen jestli můžu něco k fóliím. Osobně je mám na autě a i na předních mám folie, ale i s atestem ( všichni víme jak to chodí ). Když jsem byl na technické, tak to boreček zkoušel, že neprojdu apod. Dostal do ruky kartičku o montáži folií i s atestama a byl klid. Chvilku prskal, ale neměl co na to říct. Pokud máš atest i na předních foliích, tak je STK bez problémů. Protože se k testu na STK používají jen jakási sklíčka :D

  2. A nemáš náhodou střešní okno ? Tohle mi dělalo předchozí auto a bylo to ucpaným odtokovým kanálkem od střešního okna. Když se ucpal, tak se vždy objevila voda u řidiče.

  3. Vůbec bych se těch kilometrů nebál. Já mám osobně najeto 205tis. a přede si jako za mlada. Na firemních máme 50tis. a jak s tím jezdí všichni, tak jsou to vraky. Vymlácené nápravy, interiér raději pomlčet. Nebál bych se těch kilometrů ;)

  4. A ještě malá otázka na odborníky. Při tom, když se měnilo ložisko, tak se měnila i dvouhmota, lamela a vše. A teď jde spojkový pedál docela ztuha a zabírá už skoro odo podlahy. Je to normální ? Nebo mechanik udělal někde chybu ?

  5. Zdravím. Začal jsem v poslední době poslouchat nějaký divný zvuk, který se mi vytváří někde vespod motoru. Včera jsem sundal spodní kryt a vypadá to někde v okolí spojky a okolí. Pokud se mi to podaří, tak sem dám později i nahrávku. Ale co mě překvapilo, tak je olej na téhle součástce ( viz. foto ) Je to normální ? Může to souviset se zvukem ? Jinak bych ten zvuk specifikoval asi jako když nemáte pořádně přitaženou nějakou částku na motoru a tak vám ptom vibruje o motor. Je to spíše kovový zvuk. Jedná se o 1.9 TDI 77kW.

    post-1865-1273907353,7825_thumb.jpg

    post-1865-1273907360,0438_thumb.jpg

    post-1865-1273907366,5945_thumb.jpg

  6. Zdravím. Nemáte někdo zkušenosti s držáky na 2 kola na OII na střechu. Máte někdo nějaké odkazy na net apod.? Našel jsem ne aukru jen tohle http://www.aukro.cz/item1004778939_stresni_nosice_pro_skoda_octavia_ii_liftback.html nebo tohle http://www.aukro.cz/item999315442_stresni_nosice_fabia_ii_octavia_ii_nove_hakr.html Jedná se o nosiče na krátkou verzi. Je mi jasné, že musím mít nedřív ty co se připevňují na karoserii a pak další vlastní na které tam dám teprve ta kola.

  7. Takže záhada je vyřešena. Nedalo mi to a dneska jsem vyndal obě hlavní světla abych se podíval, jestli jsou konektory v mlhovkách dobře zacvaknuté. Už na první pohled bylo vidět, že ne. Sotva jsem se k nim dostal, tak konektory zůstaly zacvaknuté v mlhovkách a drátky z niz "vyjely" ven. Špatně napinované. Takže jsem to opravil a už to svítí jak má. Pak jsem zajel do servisu, kde mi měnily nárazníky a trošku jsem si s nima promluvil. Alespoň že budu mít u nich další výměnu oleje díky tomuhle zadarmo. Jinak dostat se k mlhovkám přes horní světla je fakt mazec :palec:

  8. Mám problém. Dneska jsme přehazovaly nárazníky na OII a dávaly jsme tam RS s kulatýma mlhovkama. Problém nastal při zapojení kulatých mlhovek. Po zapojení H1 12V 55W v nových mlhovkách je elktronika oktávky odmítla rozsvítit a jen se rozsvítila oranžová kontrolka poruchy světel na palubovce. Po zapojení předchozích starých mlhovek, které jsou osazeny H8 12V 35W se obě mlhovky rozsvítily a svítily normálně. Ale při opětovném zapojení nových kulatých mlhovek s H1 12V 55W se tyto opět nerozsvítily. Nevíte někdo kde může být problém ? :feve:

  9. Ahoj, nechci z tebe, nebo sebe dělat blbce, mam OII asi 14 dní, ale měl jsem OI a tam byla náplň v převodce celoživotní. Převodka nemá žádnou vanu( dá se akorát rozpůlit), jen kontrolní šroub, kterým se olej i nalévá, pokud ti teda teče. Bavím se o manuálu, automat jsem neviděl.

    No já nevím. Byl tam normální šroub na vypuštění. A to co z teho teklo byl fakt hnus. A řazení po výměně na OI ? Paráda. na OII taky. Žádné šustění. A k tomu celoživotnímu ? Tomu věříš ? Je to buď 5 let, nebo 150tis. km.

  10. Na předchozí oktávce jsem to měnil ve 180tis. a tam to bylo poznat. Známý co mi to měnil, tak se nestačil divit, co z převodovky teklo za olej ( hnus ). Ale to jsem měl benzina, teď mám TDI, ale i takj jsem to vyměnil. Olej za 500,- koupený přímo ve škodovce. Dělalo to takové šustění při sešlápnuté spojce a teď mám klid.

  11. Zdravím. Mám problém. Při výměně dneska oleje v převodovce nám vyteklo asi tak 0.5 l oleje a zdá se, že tam nějaký ještě zůstal. Když strčím malíček do nalévacího otvoru, tak vevnitř je ještě stále olej. A když tak nalejeme nový, tak se tam vejde ani ne 1deci a už to teče přes okraj. Nesetkal jste se s tím někdo ? Zkoušeli jsem všechno. Nastartovat, zařadit a dám tam 1 - 5 plus zpátečku, ale olej je stále tam a nechce vytéct a nový tam nalít nemůžeme. Zkoušeli jsem to i přes čidlo zpátečky.

×
×
  • Vytvořit nový...