Přejít na obsah

tomci

Uživatel
  • Počet příspěvků

    122
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil tomci

  1. Přidám svou zkušenost. Letos na jaře taky začaly cvakat zámky, nabití baterie jen oddálilo nevyhnutelné. Na podzim jsem musel pořídit novou. Nestálo mi za to trnout, kdy klesne teplota k nule a baterka bude zase v pytli. Rozhodně mi bylo líto více auta, když jsem startoval, než těch peněz za novou baterku. A mám na dlouho klid...

  2. Pokud víš, co máš v autě, určitě bych neměnil. Já vyměnil liftback v benzínu holobyt za combi naftu trochu lepší výbyvu a jsem spokojený, hlavně díky klimě... Tu ocením hlavně kvůli dětem. Jinak rakev na střeše a není co řešit -_-

  3. Teklo mi kufru na stejném místě. Příčina byla v záslepce (nebo jak to nazvat) u pantů pátých dveří na karoserii. Přetěsnil jsem silikonem a od té doby klid. Ale to byl liftback r.v. 1997, nevím, jak to vypadá u novějších. U combi to prý může být spojka na hadičce pro ostřikovač. Ale nechci mystifikovat, tak ať to potvrdí někdo povolanější :-).

  4. Jsem si to myslel taky, ale přes VAG mám stále kodování nastaveno na QG1, přičemž mi letos hlásil počítač po 15000. Chtěl jsem nastavit prodlouženej, ale protože je nastaveno kódování na QG1, tak nevim, jak vynulovat, zatim to mechanik udělal přes tlačítka a já vůl mu tvrdil, že je to jedno a že si to stejně nastavim přes kabel ... :aggressive:

    Tak teď nevím, jak to vlastně je. Vyskočil mi "Service x km". Jezdil jsem dál a nevynuloval to. Po ujetí těch x km se to pak samo ztratilo a už se to neobjevuje. Oil se neobjevil.

    Může mít nevynulování nějaký negativní dopad na auto? :feve:

  5. Ahoj. Nechal jsme si loni vyměnit olej, interval mám dle štítku QG1. Po výměně mi to mechanik vynuloval přes tlačítka na budíkách. Předpokládám, že se mi tím přepnul interval na QG0 a budu to muset nechat změnit zpět na prodloužený a jak? Jinak by nemělo vadit vynulování, když vím, že olej je long life... Díky.

  6. Ahoj. Nechci zakládat nové téma. Na zadních dveřích mám stínítka kvůli malému. Manželka na to zapomněla a otevřela zadní okna. Samo se stínítka skřípla mezi okno a tapec. Stahování funguje normálně, jen mám pocitově dojem, že při stahování přes DO už mi všechna 4 okna nejdou stejně dolů, přední jsou dole dříve než zadní a opačně. Mohlo se to nějak "rozladit"? Díky.

  7. Ahoj. Mám podobný problém. Při plném rejdu vlevo mi hučí LP kolo a hučení skončí asi u poloviny rejdu vlevo. Když jedu pomalu vlevo a sundám nohu z plynu nebo jemně přidám, tak slyším jemné klepnutí. Myslel jsem, že by to mohlo být ložisko, ale podle příspěvku výše asi homokinetický kloub? Je po výměně třeba dělat geometrii? Díky za rady.

  8. Diky za vycerpavajici odpoved... :palec2: ale me bude staci i levnejsi sunt asi..pro zacatek.. http://www.shop-sport.cz/kola_horska_ctm_q...rske_kolo.html# .. ma to predni i zadni kotouce..aa slysel sem ze neni za tak hrozny.. je od Slovaku... uvidim.. budu kupovat tak do mesice.. tak casu hodne zatim...

    Měl jsem kdysi řazení Acera X, ale asi po pěti letech odešlo. Nahradil jsem ho Altusem. Rozhodně bych si ale připlatil za vyšší řadu... Hlavně to kolo musí vyhovovat Tobě. Šťastnou ruku při výběru :palec2: .

    Líbí se mi toto, ale vidlice nic moc :(http://www.bikecentrum.cz/gt_detail.php?no...634&id=2153

×
×
  • Vytvořit nový...