Přejít na obsah

Aloof

Uživatel
  • Počet příspěvků

    54
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Aloof

  1. Aloof

    Zámek dveří

    Tak to vyřešila opravná sada, celkem i s prací za 300,- práce na 10 minut. Byl ulomenej jeden jazýček z těch 2 na tom kroužku.
  2. Aloof

    Zámek dveří

    V pátek ráno jedu k dvornímu opraváři a koukne se mi na to. Pak sem dám vědět co to bylo.
  3. Aloof

    Zámek dveří

    Když to ve škodovce mají, tak by to mohli umět i opravit. Až bude čas tak tam dojedu, ještě budu volat klukovi co mi auto dělá. Jestli na to bude mít čas.
  4. Aloof

    Zámek dveří

    Uvažuju, že to hodim do škodovky ať se chlapci ukážou. Kupovat si opravnou sadu, sice za pár korun a pak to bastlit sám doma se mi nechce. Cena opravy by neměla být nějaká závratná ne.
  5. Aloof

    Zámek dveří

    Mám podobný problém, L.P. dveře bez centrálu. Při odemykání otočím doleva, dveře se odemknou, ale klíček se nevrátí do svislé polohy. Abych ho vytáhnul, musím s ním otočit. Samozřejmě to tam někde drhne. Při zamykání to nedělá a do svislé polohy se vrátí automaticky. Co mám vyměnit? Taky vašroubovat ty dva šroubky, povytáhnout vložku atd.. Díky
  6. Tak lampička nad zadní sedačky Fabia I HB je hotová, hlavně díky Lukasonovi, který přijel a namontoval. Nakonec sem jí musel přilepit, protože packa která jí měla držet nám upadla. Nevypadá to zle a 2 LED panely parádně svítí. Až bude čas a pamět si vzpomene tak nafotím a vložím foto. Takže Lukáši ještě jednou díky.
  7. Mám stejný problém, bliká teploměr a stav paliva na nule. Studené spoje přeletovat jdou. Letovali mi takhle IMMO, tak snad půjde i ten zbytek?
  8. Dobrý den, našel by se někdo z okolí Č. Budějovic, kdo by mi do Fabia I HB namontoval někam do středu střechy, za přední sedačky stropní světlo se čtecími lampičkami. Stejné jako se dává dopředu. Co sem pochopil tak ten hliníkový rámeček tam nemá cenu dávat. Lampičku sehnat není problém, ale kabely a letování na tu přední je pro mě nepřokanetelný problém. Díky.
  9. Aloof

    Clonitko

    Nikde to tu nmeůžu najít, jdou sluneční clony z Golfa IV do Fabie I, nebo je to jinej rozměr. Na fotkách vypadají stejně. Díky
  10. Dole, kousek napravo od olejovýho filtru. Mně když odešlo čidlo oleje tak to 3krát zapípalo a zůstalo svítít. To stejný vždycky po nastartování. Cena nějakých 150 kč.
  11. Středový tunel jsem sundal, ale kabel na osvětlení popelníku tam žádný nebyl. Byl tam jenom svazek k zapalovači a k ruční brzdě. Mám Clasic a pochybuju, že by tam Škodovka z výroby tahala kabel? Nebo se pletu, i když kabeláž na mlhovky jsem z výroby měl taky, u Škody nikdo neví
  12. Ano anténa je součástí toho plastovýho kroužku, ale ten se prý na Fábii nedá samostatně koupit. Na Felicie šel. Proto se prý můsí koupit dle Etky: vložka zámku pro spínací skříňku, cívka snímací, bez klíče. Pro obnovení zamykání se musí uvést číslo klíče a nebo číslo podvozku. Nějaký číslo 107 905 855 KA, samozřejmě nejlépe s novým 2pinovým kabelem.Měl sem to rozebraný a ten konektor držel hodně pevně, kdybych ho musel sundavat, nevim jak bych ho vypojil bez nějakýho vypichováku. Hlavně, že to funguje a snad to někomu pomůže. Prý to není ojedinělá závada u Fabií a v 90 % případů prý stačí přeletovat ty spoje.
  13. Měl sem podobný problém, už jsem chtěl měnit vložku zámku. Šel sem do CB Auto, elektrikář u nich mi poradil přeletovat nějaký 2 piny zezadu na budících. Myslím, že 1 a 2, ale nejsem si jistej. Prý zlehka praskne cín na plošným spoji a nedává to signál. VAG ukazoval slabý signál čtecí cívky immo. Oprava za nějakých 600 včetně diagnostiky a 14 dní je klid, i v těchto vedrech, ve kterých to nefungovalo. Někde zde na foru sem tem problém popisoval. Kdyby to zlobilo dál tak vyměnit vložku zámku. I s nakódováním na stejný klíče nějakých 1200.
  14. Mám problém se Symphony do Fabie I, po vynutí motoru začne červěn problikávat pravá vyhledávací šipka na rádiu (ta na manuální vyhledávání). V čem by mohl být problém? Nebo je to normální, mám ho teprve krátce. Možná už to tu bylo, ale pročítat 32 stránek opravdu nemám čas a vyhledávač nic nenašel. Díky za info. tak už jsem na to asi přišel, problikává indikátor zabezpečení, kódování rádia. Teď už ho jenom vypnout:)
  15. Manžetu už mám z rámečku venku, zítra, max. pozítří by měla dorazit nová řadička. Pak sundám starou řadičku a uvidim, když tak to stáhnu tou hadicovou sponou.
  16. No a právě ta manžeta mi zezadu nejde vytlačit, vždycky se mi zvedne celej ten rámeček a manžeta nic. Na manžetu jde zespoda šáhnout, ale ani se nehne. Zkoušel sem to teď ráno. Ješte to zkusím odpoledne. Stejně musím nejdřív koupit tu novou řadičku.
  17. Koukal jsem tady: http://www.fabiaauto.cz/skoda-fabia/demontaz-radici-paky-skoda-fabia a ten právě o tý kovový svorce nic nepíše. Ta tyčka řazení je taková problouhená, asi aby se páka neotáčela? Takže mně stačí vycvaknout rámeček, povolit svorku a páku vytáhnout. Co když tu svorku nějak poškodim a nepodaří se mi jí tam vrátit, nebo nedostatečně stáhnout, existuje nějaká jiná alternativa čím jí nahradit? Třeba topenářský svorky na hadice.
  18. Praskla mi manžeta, když koupím novou páku včetně manžety jak sundám tu starou? V popelníku vytočím 3 šroubky a páku včetně popelníku stáhnu z řazení, ale jak tu novou nasadím na ten plastový rámeček (resp. na původní popelník). Je tam nějaký problém, nebo je potřeba nějakej speciální vercajk, Díky Aloof
  19. Tak co mám dělat? Mám to dát do nějakýho servisu? Neska jak je zima tak samozřejmě v pohodě a starty normální.
  20. A nebylo by lepší celou spínací skříňku vyměnit? Nejsem tak zručnej, abych si konektory sám čistil, potažmo rozebíral skříňku.
  21. Naše Fabia 1.4 MPi 44kW, v poslední době špatně startuje. Prvotní problém je hned při otáčení klíčem v zapalování pokud je motor teplý, nejde s ním otočit, musí se s ním párkrát jakoby "zamlýt", trochu silou pak zapalování povolí. Rozsvítí se kontrolky, motor chytne a pak hned chcípne. Rozsvítí se kontrolka imobilizéru (autíčko s klíčkem) a bliká. Při pokusu o nastartování motor točí, ale nechytne, kontrolka imobilizéru stále bliká. Benzín smrdí. Asi po 1-2 min. motor chytne. Za jízdy vše v pohodě (otáčky, plyn, volnoběh). Toto dělá i pokud auto stojí přes den na sluníčku a vevnitř se ohřeje. Ráno za vyloženě studenýho motoru a kabiny chytá normálně. Máte někdo podobné zkušenosti? Čidlo teploty je OK, hladina chlad. kapaliny taky. Svíčky budu teprve měnit, jsou tam cca. 40 tis. km, ale v těch to asi nebude. Mám tucha, že je to ve skříňce zapalování??? Najeto 125 tis. na VAG sem nebyl. Díky za rady.
  22. No právě, že bych radši originál (byť z vrakáče, ale originál) plus tu stahovačku předních oken, když už to bude rozdělaný.
  23. No, ty stahovačky předních oken mě taky napadly. Když už to bude rozdělaný. Ty zámky sem netušil. Pokukoval sem po něčem takovým http://www.levnealarmy.com/centralni-zamykani-skoda-fabia/d-70484/ Takže jedině na vrakáč a zkusit sehnat co půjde. Zas do toho nechci investovat nějak přehnaně peněz. Znám lepší způsob jak utratit peníze. Tak max. 5 tis., víc ne. koukal sem ti do profilu, ty jsi z F. Místku já z Č. Budějovic - je to kapánek z ruky Asi bych si zkusil sehnat někoho v rámci Jihočeskýho kraje.
  24. Dík za odpověď, já bych to netahal. Dal bych to do servisu, já bych to nezvlád.
  25. Máme Fabii 1.4 MPi r.v. 2002 a komfortku nemá. Asi nějakej hybrid. Můžu koupit komfortku z toho roku výroby auta a dát jí tam, aby podporovala alespoň centrál. Půjde tam, nebo to sebou nese nějaký problém. Auto je jako náhradní do rodiny, ale nerad bych ho rozbil. Díky
×
×
  • Vytvořit nový...