Přejít na obsah

Alpaka

Uživatel
  • Počet příspěvků

    33
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil Alpaka

  1. Nejsem expert na auta, ale od člověka, který tomu rozumí vím, že u turba je potřeba po dojetí nechat v klidu běžet minutku motor a potom ho teprve vypnout. A ne ho protočit a vypnout. Jinak já osobně ho nemám.

    Samozřejmě, že se to tak má nechat... Protočil sem to a až po chvíli vypnul... jde hlavně o to, aby se to nevypnulo ve chvíli, kdy je turbo v plných otáčkách. Ale vzhledem k tomu, že nešlo vůbec slyšet, tak by se stejně asi nic moc nedělo.

  2. Zdravím,

    Mám O1 81kW (přečipované na 90kW), 174 000km, r.v. 2000. Před několika měsíci jsem měl auto v servisu, kvůli náhlému snížení výkonu motoru. Auto víc jak 120 nejelo. V servisu provedli několik oprav (oprava elektroinstalace elektroventilu, výměna nějakých tlakových čidel apod.) a auto najednou mělo ohromný výkon. Cosi mluvili o tom, že byla zadřená klapka na turbodmychadlu či co (tomu skutečně moc nerozumím:-)...

    Nicméně dnes se mi stala obdobná věc, kdy jsem při předjížděcím manévru na dálnici sešlápl plyn na podlahu a auto nijak nereagovalo. Dojel jsem na nejbližší pumpu, kde jsem motor trochu protočil, vypnul a znova nastartoval. Při rozjezdu obvykle bývá slyšet turbo, ale tentokrát vůbec nic. Pak se auto zničehonic vzpamatovalo a zase jelo tak jak mělo. Je možné, že motor spadl pouze do nouzového režimu? Jak se nouzový režim projevuje? Nebo je možné, že je opět zadřená nějaká klapka? Nejspíš s tím pojedu zas do servisu, protože mě čeká delší cesta do Německa a tento nervydrásající zážitek bych si chtěl nechat odpustit. Než s tím pojedu do servisu, chtěl bych znát Váš názor, než jim to tam půjdu otlouct o hlavu :-)

    Předem děkuju

  3. Ahoj, dlouze startuje O. tdi 81kw. Pouze když k O. startuji ráno musím déle točit motor , aby naskočil. Dal jsem nové žhavičky a když to nepomohlo napadnul mně vyměnit ventil na palivovym filtru (zpětný ventil) no a nic. Teplé starty jsou OK. Stále ráno točím a točím. Poradíte mi na co bych se mněl podívat. ;)

    No ještě bys mohl vyzkoušet vyměnit baterku za výkonnější...

  4. Už to tady bylo mockrát, stačí hledat:

    je to velkým odběrem proudu (energie) při startování.

    Např. běží-li při startu auta navíc světla, rádio, ofuk - prostě další el. spotřebiče.

    Z mých zkušeností vyplývá, že stačí vypnout ofuk a je to v pohodě. :palec2:

    Takže žádná závada! ;)

    Otázka pro starší a zkušenější: je to pravda? :unsure:

    No a jestli mu taky třeba nepípá že není připoutaný :D Ale to by pípalo před startováním.. teda myslím

  5. to je zvláštní, že se tomu nechce, když max výkon je při 4000 ot. Já pokud chci jet dynamicky, tak to točím do těch 4tis, ve kterých řadím. s autem se musí jezdit, aby jezdilo. ten kdo motor od začátku šetří a jezdí piánko tak se nesmí divit, že mu to pak nejede... možná je to pověra, ale podle mě to tak je.

    Pkud je tu stále řeč o OI 1.9 TDi, tak to auto maximálního výkonu a kroutícího momentu dosahuje v rozmezí 1500-3000 ot

  6. :( Zdravim.Mam Octavii 1 RS a pri brzdeni kolem 50 se rozechveje volan.Po vymene brzdovych kotoucu(Brembo) se zavada neodstranila.Prosim o radu.Diky.

    Dělalo to pořád, hned po výměně kotoučů? Jestli ano, napadá mě příspěvek, který jsem tady četl. Ložisko s nábojem. Je to nepříjemné, ale když se nad tím člověk zamyslí, možné to je. Dotyčný popisoval přesně tento tvůj problém. Jestli ti to viditelně háže s volantem, zašel bych si znovu změřit kotouče. K někomu, kdo umí kotouč správně upnout a umí měřit házivost s hodinkama.

    Kdyby to bylo ložisko, tak by bylo slyšet nějaké hučení od kol, nebo něco podobného :huh:

  7. chlapi, potrebuju poradit: nekdy se mi stane,ze po nastartovani mi vyskoci rucicka tachometru tak do pulky (asi na 90-tku).Jako kdyby tam sel nejakej pulzni proud nebo co. Potom spadne a uz funguje normalne.Zajimalo by me co to muze byt a jestli to neni predzvest nejake zavady. Dik.

    Ještě bys měl napsat jaké máš auto... -_-

  8. Zhruba po 5 vteřinách jízdy mi začne blikat kontrolka žhavení a bliká po celou dobu jízdy.

    Nevíte někdo čím to může být? Díky za odpověď

    Je možné, že ti nefungují brzdová světla. Zkontroluj, popřípadě vyměň brzdový snímač cca 300 kč

  9. A kolko KM by mal vydrzat taky motor pri normalnom pouzivani? Viem ze presne sa to povedat neda, ale zhruba cca.? Lebo neviem ci sa mi oplati vrazit do toho peniaze este,alebo predat to vsetko prec.

    čau, tak motor by mohl vydržet i 500 000 Km, ale taky záleží co si představuješ pod pojmem normální používání ;)

  10. Ahojte,

    na Octavii nejdu brzdove svetla a robi to odvtedy ako mi zacala po par sekundach po nastartovani svietit kontrolka zhavenia. Moze to byt nejaky druh chyboveho hlasenia? Pozeral som poistky, vsetko je ok aj spinac na brzdovom pedali som premeral a spina obvod medzi dvoma krajnymi vodicmi. Dva v strede netusim naco su.... Zeby nejaky vystup pre riadiacu jednotku??? Stretli ste sa uz niekto s niecim podobnym? Za kazdy napad dakujem.

    čau, to že ti svítí kontrolka žhavení je na 95% tím, že ti nejdou brzdová světla. Zkus vytáhnout celý brzdový snímač a pročisti ho. Popřípadě za pár korun kup nový. Obávám se ale že s tím budeš muset jít do servisu, kde ti vymažou sporadickou chybu. Jinak ti to i po výměně nebude fungovat (vlastní praxe).

    Umístění toho snímače najdeš v manuálu...

  11. opět sem na rozpacích - mam na Octe najeto necelejch 100 tacu a při vetsí akceleraci mi prokluzuje spojka. proto se ptám - stačí vyměnit jen lamelu nebo komplet i s přítlačákem a ložiskem? (na tak málo km se mi zdá zbytečný kupovat komplet spojkovou sadu) unsure.gif , navíc bych rád ušetřil wink.gif

    To se tak nedá říct jestli stačí vyměnit jen lamela . To se musí posoudit po demontáži. Pokud budeš dlouho jezdit s klouzající spojkou tak samozřejmě vyhřeješ a zničíš přítlačák, v horším případě i setrvák. Pokud máš opravdu opotřebovanou lamelu, ale to se mi při těchto km nezdá. Klouzající spojka se spíš pozná ne při akceleraci, ale když tomu např při 90 na pětku do kopce pořádně naložíš. Pro posouzení je třeba mít s tím trochu zkušenost.

    Zjistil sem že mi prokluzuje, když sem jí naložil za mokra - na 1 hrabala a při 6.000 sem tam kydnul dvojku, plnej kotel, otáčky stoupaly ale stál sem skoro na místě.... :o

    Vytočil si 1.9 TDi na 6000 otáček??? To seš celkem slušnej rapl... ;)

  12. U kámoše z firmy budou prodávat Octavii SLX TDI 66kw rv 2000 ještě starej předek), červenou,klima atd. najeto kolem 250 000km (naposled co jsem v ní seděl měla 226T), do kolika peněz ji mám vzít.

    Taky bych to viděl pod 200 000...

  13. Jak jednoduše poznám zaplavené, bourané auto?

    Je velký rozdíl teploty uvnitř vozu podle barvy, např. světle šedá a tmavo šedá metalíza ?

    Jestli je auto bourané můžeš hlavně poznat, jak jsou namontovány přední a zadní spoiler... Pokud je mezi spoji nějaká nerovnoměrná nebo velká spára, tak ten spoiler někdo musel měnit... Taky můžeš otevřít kufr a podívat se až úplně na dno (jak je rezerva apod) jestli tam není pokroucený plech... To je asi tak všecko co proto můžeš udělat. jinak si ještě zažádej o zkušební jízdu B)

  14. Nazdar lidi. Koupil jsem od stryca octu 1,6 i r.v. 97. Všechno mám doufam O.K. ale šíleně mi tam řachtí zpátečka. Strejada říkal že mu to dělalo už od výroby a že se s tím vubec nezajimal. Mě ale přijde divné že by neco takého mohla škodovka :skoda: pustit. Nevíte někdo co to muže mít za příčinu? Normalně všechno funguje jen že ta potvora šíleně řve,

    Z příspěvku jsem nepochopil jestli máš na mysli řachtání jenom při řazení, nebo i v průběhu couvání :huh:

  15. co říkáte na cenu 200.000,- za r.v. 2003 s necelýma 100tkm? Jen nevím, jestli to je 77 nebo 81 kW. Mně se ta cena docela líbí. Je to prej se serviskou, koupeno v CZ. Jestli to je 81ka, tak mně to asi bude hodně lákat. Ještě bych měl časem vědět víc. Volal mi kámoš jestli ňákou nechci, je to z konkurzu.

    Tak to auto nepochybně bylo bourané ;) Za tuto cenu...

  16. Tak relatko jsem vyndal a nahradil jinym ktere mi privezl kamos. Dela to porad. Ale mam podezreni ze to relatko ktere mi privezl je taky spatne, proto se mu valelo v garazi. Skusim to prohodit s jeho relatkem a odskouset co to bude delat.

    No po zapojení nového relátka tak na pár minut odpoj mínusový pól z baterky (způsobí restart počítače). Nám toto dělal brzdový spínač. Po výměně novýho se chyba nespravila, ale po odpojení baterky to jelo tak jak mělo -_-

  17. Horký motor nelze nastartovat - může být příliš vysoký tlak v palivovém systému. Buď ucpaná nebo skřípnutá hadička zpátečky nafty nebo vadný regulátor tlaku paliva.

    No chyba byla v tom, že tam byl špatný olej a ještě ho tam bylo o 1,5L víc než mělo být... Takže si dávejte bacha na autorizované servisy :angry:

  18. Tento problém jsem měl loni v letě v květnu jsem vyměnil baterku dal jsem tam banerku 69 amperhodin+30% startovaci proud ale v letošní zimě to nechtělo vubec točit tak jsem to neunesl a koupil 100 puvodně jen na zimu ale je tam stale ale problem už neni start je tedˇsuper na šup

    No ono nejspíš problém mohl být v tom, že "mechanici" v utorizovaném servisu místo polosyntetického oleje tam nalili nějakou sračku a ještě jí tam bylo o 1,5 litru víc, než mělo být.

    Při vyšších teplotách ten olej údajně zplynatěl a ventily, které jsou hnané hydraulicky, pak nějak bušili jen na vzhduch nebo co... :huh:

×
×
  • Vytvořit nový...