Přejít na obsah

KarelM1

Uživatel
  • Počet příspěvků

    16
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem KarelM1

  1. ... díky za vysvětlení, "trochu" jsem to popletl. Pokud jsem dobře pochopil, tak teplota ve VAGu, blok7, pozice 3 je teplota měřená až za IC ?
  2. ...primitivní dotaz: TDi motor si "bere" vzduch přes vzduch. filtr, který jde pak přes "váhu" do turba, IC a do motoru (možná to je nepřesné). Z druhé strany motoru je však "další" přívod vzduchu (k EGR ventilu) a na přívodu se měří teplota a tlak vzduchu. Proč se měří teplota a proč vůbec je tam ten druhý přívod ? Má to něco společného s nouzovým režimem ? Poučte mě prosím...
  3. Tohle ti třeba trošku pomuže http://www.skodaoctavia.cz/Exteriernavody/...azPDCaTazne.htm ... určitě pomůže, pěkný návod. Všiml jsem si, že montáž je provedena do plastové černé lišty, přičemž z výroby jsou čidla umístěna cca 3 cm pod touto lištou. Které umístění je výhodnější ? Dořešit musím i elektrické připojení říd. jednotky, protože nemám orig.kabeláž Napětí +12 V není problém, 12 V ze "zpátečky", kostra a připojení bzučáku rovněž ne, ale je tam nutné ještě propojení tzv. K-vedení někde za přístrojovou deskou, a to mi dělá starosti. Nezná někdo detaily ?
  4. ... podle výše uvedeného návodu trvala demontáž, montáž vč. úpravy lišt celkem 90 minut... z mého pohledu jednoznačně doporučuji zkrátit a dobrousit spodní část lišty...je to esteticky i technicky přijatelnější... není prakticky k rozeznání od originálu... zadní světla komplet vč. držáků žárovek se dají sehnat na tomto fóru za cca 1500. Děkuji za hezký návod. Možná by více členů fóra uvítalo i návod k instalaci "parkovacího asistenta" na Octavii. Předem děkuji.
  5. No taky by mě zajímalo co je myšleno tím, cituji "hadičku od spreje vsunout do odvodňovací hadičky klimatizace...". Mám Octu s man. klimatizací a pod vozem žádná hadička není, našel jsem jen otvor v černém plastu (zřejmě kryt výparníku klimatizace), když jsem podohrnul tepelnou či zvukovou izolaci. Je to ten správný aplikační otvor ?? Dík
  6. Hovno, dostaneš na hubu a bude klid Máš pravdu, klid bude, až podobní Tobě se slovníčkem, který Tě dostatečně prezentuje, z tohoto fora zmizí... No comment. Ještě jednou díky za rady...
  7. Domnívám se, že toto fórum by mělo v první řadě sloužit k výměně zkušeností, různých "fíglů", abychom si jednodušší věci mohli udělat svépomocí a "nekrmili" tak předražené servisy. To, že se tady vzájemně napadají různé silné "individuality" svědčí o naší typicky české povaze. Nechte prosím ty, kteří rádi jezdí se spotřebou kolem 4 "žít" a kochat se (včetně mně) a naopak kdo chce ať jezdí třeba za 6. Kdo má číst a probírat se těmi vzájemnými výpady... Našel jsem zde mnoho poučného (i když jsem naváček), ale nevnucujme prosím svůj názor jiným a hlavně je nezesměšňujme... Děkuji
  8. Dělá mi to taky, těsnění špatně doléhá a vzniklá miniškvíra produkuje pak aerodynamický hluk. Na čas jsem to odstranil "napružením" (zformováním) těsnění, možná by se dalo i vypodložit, ale uvítám každou odbornější radu.
  9. Takže to posouvání plastu vpravo a vlevo nemá žádný smysl ? Je to jen vůle v úchytech ? obal sroubovak do hadry odehni ten kryt ve stredu auta kde se prekryvaji podstrc tam ten sroubovak a trochu ho jako by smerem nahoru odpac ale opatrne az ti z kraje skoci ven z drazky tak dal u ho muzes vyloupnout rukou. Je to opravdu banalita, ale pokud člověk nezná pravý "gryf" tak se zbytečně natrápí a ještě něco poškodí. Díky všem za radu, kryt je venku bez újmy na zdraví.
  10. Jezdím denně 120km do zaměstnání a spotřebu mám pod čtyři. U PD asi mohu na takovou spotřebu zapomenout ? vidíš, jak skoro 150 denně Odkud kam jezdíš? No, jezdím z OV až za Třinec, to je cca 60 km v jednom směru, víceméně po místních komunikacích, vyjma spojky OV- Havířov, kde se dá jet trochu víc. Spotřebu mám ustálenou na 3,7, ale je pravda, že jezdím úsporně. Tuhle spotřebu mi málokdo věří. U PD bych určitě byl nad 4 možná i 4,5.
  11. Takže to posouvání plastu vpravo a vlevo nemá žádný smysl ? Je to jen vůle v úchytech ?
  12. Jezdím denně 120km do zaměstnání a spotřebu mám pod čtyři. U PD asi mohu na takovou spotřebu zapomenout ?
  13. větší spotřeba, více problémů, hlučnější. Ve srovnání s klasikou. Nejlepší je v tomto 66. Mám sice TDi66, ale trochu koketuji s představou na PD. Líbil se mi lepší "zátah" (vyšší točivý moment), něco hlučnější ale skutečně je. Nechat TDi nebo jít do PD ? Jsou PD skutečně více problematické ?
  14. ne nemaji staci ti ten levej u neho nemusis sundavat sterace . opatrne ho podeber uprostred jak prekryva ten pravej zakryt . on se ti viloupne. drzi to hlavne hned pod oknem v liste okna. de jsi pozor pokud tam budes strkat treba sroubovak at se neopres o okno a neprasknes ho. zabal ho treba trochu do hadry a pak to odloupni az ti na kraji skoci ven tak uz ho tahej jen rukou. Nazdar, ať dělám co dělám, ten plastový kryt nad pylovým filtrem nemohu dostat ven. Přední část jsem vyndal z plechového žlábku, ale jak ho dostat od skla? Zkoušel jsem s ním posunovat vpravo i vlevo, ale drží stále pevně. Mám ho "vyrvat" nahoru ? Asi ho zlomím. Poradí někdo ?? Díky.
×
×
  • Vytvořit nový...