Přejít na obsah

Pája2

Uživatel
  • Počet příspěvků

    35
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Pája2

  1. Chystám se vyměnit na 1,2 HTP prostřední díl výfuku (r.v. 2004). Zadní jsem měnil před 2 roky, řízl ho flexou a připevnil sponou. Jednalo se o polský Polmostrow a spokojenost za dobrou cenu. Teď je na řadě prostředek. Opět koupím od stejného výrobce. Zajímá mě, zda-li je nutné koupit i tu přední sponu nebo lze použít tu původní originál? Vypadá rezavá, ale možná ji nic není. Šrouby na sponě jdou dobře povolit? A taky by mě zajímalo, zda-li budu muset sundat i zadní díl, abych se mi podařilo sundat a nasadit díl prostřední? Díky za odpovědi.
  2. nezadal svůj status

  3. Máte někdo zkušenost a také informace o benzínu Natural 95 Plus, který prodává Tesco? Dnes jsem ho vzal plnou nádrž a zdá se že to auto bylo trochu živější, ale možná si to jen namlouvám. Nemůžu nikde najít, v čem je lepší než klasický natural. Má podobné aditiva jako třeba V-Power?
  4. Toho silikonu chce jen trochu a to na hadru, ne přímo na pás. Mě to nemastí.
  5. Zadní levý pás se mi skoro vůbec nechtěl navíjet. Stříkl jsem na hadru trochu silikonu ve spreji a hadrou celý pás několikrát otřel. Teď chodí jak po másle. Udělal jsme to pak i na všech ostatních.
  6. Malý příspěvek k autosedačkám. Nepřipadá vám, že když dáte sedačku (0-9 kg, 9-18 kg) do Fabky, tak je strašně vysoko? Já jsem to vyřešil tak, že jsem zadní sedák - ten kratší za řidičem vyhodil a sedačku posadil přímo na karosérii. Mnohem lépe pak sedačka sedí a neviklá se. Navíc jsem měl u sedačky pro miminka - vajíčka problém, že mi tak tak vyšla délka pásu, ale bez sedáku v pohodě. Přijde mi to i bezpečnější, dítě je více schované za dveřmi. Nejde to samozřejmě u sedačky s ISOFIXem. Zkoušeli jste to? Nevýhoda je, že když pak chcete vzadu vést tři lidi, tak nesmíte zapomenout na sedák. Jinak sedačku máme Chicco Key 9-18 kg a vypadá kvalitně, můžeme doporučit.
  7. Je cívka pro 1,2 6V a 1,2 12V stejná? Někde se uvádí že je pro 1,2, 1,2 12V a 1,4 16V a někde jen 1,2 12V a 1,4 16V. Chci si ji objednat, tak se raději ptám. Vedle originál cívek se nabízí i vyrobené v Číně. Máte někdo zkušenost? Chci ji jen jako rezervní.
  8. Možná to bude duplikované, ale na jednom místě, nemám šanci pročíst všechny témata, protože nemám moc času. S tím výfukem - už jsem jednou tahal (ne s Fábií)urezivělý výfuk po zemi, sice se tím dá jet, ale s jiskrami na zádi a není to moc příjemné. Proto jsme nečekal až mi upadne a raději zadní díl u Fabky vyměnil. Tak snad to nebude všem vadit, myslím nové téma...
  9. Tak to bych tedy nechtěl zažít! Už jsem začal zjišťovat, co má moje pojišťovna, kde mám zákonnou pojistku, za asistenční služby.
  10. Zdravím účastníky fóra! Protože už mám Fabii více jak 6 let, záruka dávno pryč, mobilita už taky, tak mě čím dál více zajímá, co se mi může na Fabii stát, aby ji to vyřadilo úplně z provozu a následoval odtah. Hodně závadám se snažím předcházet údržbou (např. nová baterka, nový zadní díl výfuku - obojí preventivně, + olej, filtry atd.), ale jsou věci, které člověk asi neovlivní. Jednou z těch věcí je například závada zapalovací cívky na 1,2 HTP, proto brzy pořídím jednu rezervní, vyměnit to už umím (Znám osobně dva lidi, kteří se museli nechat odtáhnout k vůli vadné cívce - například odtah v Rakousku na dálnici musí být docela nepříjemný). Snad mi rozumíte, nezajímají mě moc různé volné kosti stabíků či vychozené silentbloky, s tím se dá v pohodě jet nebo alespoň dojet do servisu. Nejvíce mě zajímají tyto vyřazující závady na 1,2 HTPéčku, ale u jiných motorizací to může zajímat zase někoho jiného. Předem děkuji za odpovědi!!
  11. No já právě mám obyčejnou nabíječku z Tesca, která je akorát na olověné akumulátory, proto jsem to psal.
  12. Tak jsem nakonec koupil baterku novou, pro jistotu. V AutoKelly jsem koupil značku Starline, olověnou s technologií Ca/Ca (nevím co to znamená). Je to bezúdržbovka, dávají na ni 3 roky záruku. Dá se normálně dobíjet, má odvětrávací kanálek. Přehození proběhlo bez problémů jen se mi vymazaly hodiny, jinak nic.
  13. Díky za odpověď. Řeknu kámošovi - mechanikovi, ať mi ji změří. Jaká je vlastně udávaná životnost autobaterií a skutečná životnost? Když si uvědomím, tak vlastně nevím, jak baterie odchází. Všichni píšou, že ráno přijdou k autu a už nenastartují, baterie K.O.. Může baterie odejít za jízdy a znehybnit tak auto? Z toho mám totiž největší obavy, ale ještě jsem na nikoho takového nenarazil.
  14. Taky se zapojím do diskuze. Mám 1,2 HTP, vyrobeno 12/2003. Baterku mám stále originál Akumu, stále drží. Před rokem jsem s ní sundal nálepku a dolil do ní destilku, docela dost chybělo. Nabíjím nabíječkou z Teska, taková malá, co jsou na ní ty červené diody. Vždy tak 2x za zimu, jinak ne. Ta Akuma má magické oko, které nikdy nesvítilo zeleně, bohužel, vyreklamovat mi to nechtěli. Tento rok jsem se rozhodl baterku vyměnit z preventivních důvodů, už k vůli cestě k moři, co kdyby náhodou klekla zrovna na dovolené. 6,5 roku je už dost dlouho. Najeto mám sice jen 53 tisíc, ale i tak. Chtěl jsem se zeptat, kterou konkrétní baterii byste doporučili? Dolívat vodu mi nedělá problém, může být i údržbová. Cena pokud možno přiměřená. Jak je to s rozměrem baterie a je to pravá nebo levá (možná debilní otázka)? Díky za info. A nebo není vůbec důvod ji měnit? Jak čtu, jaká je životnost některých baterek, tak se divím, že mi ta moje vydržela.
  15. Díky za nákres, tak že s sebou budu vozit měřák a novou cívku
  16. Až si necháš zvýšit ty otáčky, tak napiš, kolik to stálo.
  17. Ještě mě napadlo. Nešlo by zjistit vadnou cívku proměřením odporu cívek? Nebo nasadit na vytáhlý zapojený modul cívky svíčku, kterou bych vozil s sebou, a zkusit, ať někdo druhý zkusí startovat? Když to bude dávat jiskru, tak je to jiná, když ne, tak je to ona? Hlavně jak to zjistit a opravit, když je servis daleko.
  18. Ještě že má HTP jen 3 válce! Takže jednu po druhé zkusit vyměnit.
  19. Prostě nějaká součástka v převodovce asi nemá ráda určité vibrace. Je pravda, že při zvýšení otáček nebo sešlápnutí spojky zvuk zmizí. Jen by mě zajímalo, jestli se těmi vibracemi může něco časem poškodit?
  20. Mě to klepe od novoty, nejvíc je to slyšet v podběhu předního kola u řidiče, po sešlápnutí spojky zvuk zmizí. někdy to klepe i u teplého motoru, někdy ne, třeba když stojím nabok ve svahu. Nevěřím, že je to spojkové ložisko. Mám HTP 40 kW 12/2003 - MR 2004. Najeto nyní 48000 - klepe stále stejně. V servisu - byl jsem na prvních třech seviskách - nic neslyší - nebo nechtějí slyšet. Mamka kupovala stejný model o 2 měsíce později a jí to nedělá. Proč? Docela mě to štve.
  21. Mám HTP 40 kW, 12/2003, najeto 48000 a zatím OK. Ale mám dva kolegy v práci, co jim na HTP taky odešla jedna cívka, jeden to řešil odtahem a druhý dojel do servisu. Uvažuji taky o koupi rezervní cívky. Nemám servisní manuál (ale asi možná brzo koupím, bo auto stárne), proto se chci zeptat, je složité ji vyměnit a je ta vadná cívka spálená - poznám, která to je? Myslím, že stačí sundat kryt motoru (vytahnutí hadičky na odvětrávání klikovky a vyrvání krytu nahoru) a odpojit kablík od cívky a jen ji vytáhnout a dát druhou a zapojit kablík? Říkám to dobře? Docela by mě naštvalo, kdyby mi odešla na cestě do HR třeba na dálnici v A a já ji neměl!! Díky za odpověď
  22. Jaký je zvuk z toho FM vysílače? Chtěl bych si to pořídit, ale mám strach z kvality zvuku.
  23. Každý kdo sem uvede spotřebu by měl taky uvést, jak ji měří. jediný spolehlivý způsob je totiž plná nádrž - jízda - plná nádrž - výpočet. Proto mě překvapuje když někdo uvede mám spotřebu 5,5 až 6 litrů nebo 9-10 litrů. Znám lidi, co říkají, že jim to žere do 5 litrů a přitom nikdy v autě neměli plnou nádrž. A taky se prý skoro vůbec nedá věřit údajů z palubního počítače, rozdíl může být až 1 litr. Jinak mě to žere: rekord mám 5 litrů (sám v autě dálková mimo dálnice), maximálně 7,9 l (zima, většinou město). Chorvatsko jsem dělal 6,2 l (3 lidi v autě, plný kufr, 2/3 po dálnici 130 km/h). Měřím to jedině pomocí plné nádrže. Čau
×
×
  • Vytvořit nový...