Přejít na obsah

TSI-DSG

Uživatel
  • Počet příspěvků

    70
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

Vše zveřejněné uživatelem TSI-DSG

  1. TSI-DSG

    OII 7 st. DSG

    Tak už si můžu odpovědět sám. Indikovalo to únik oleje z mechatroniky. Takže mě čeká výměna mechatroniky a když už to tam stojí, nechal jsem vyměnit i olej v převodovce. Předpokládaná cena cca 45.000,- Kč. No neber to za ty prachy, že. :-)
  2. TSI-DSG

    OII 7 st. DSG

    Mám stejný problém na 7DSG jako Michaela. Nevíte někdo co má to blikání ikony řazení na palubním počítači indikovat? V návodu ani na webu jsem nic nenašel. Děkuji.
  3. Vy jste hlava, pane Vachmajstr. Další po bitvě generál. To není o žádném šetření, ale o používání výrobku v souladu s Návodem k použití. A kdo mohl tušit při koupi vozidla v roce 2010, že ten v Germánii vyrobený motor bude problémový? Já jsem bohužel naopak předpokládal, že když tu 1,8 tsi cpou němčouři do Audin a Passatů, že to bude kvalitní motor. Ó jak hluboce jsem se mýlil. Má víra v "made in germany" kvalitu vzala za své.
  4. TomasF: ale to auto absolvovalo v cca 95.000 km výměnu pístů, kroužků, ojnic, řetězu a napínáku. Dalších cca 100.000 km bylo vše OK a posléze zase motor začal žrát olej, což způsobovaly ucpané a zapečené stírací kroužky, které přestaly plnit svoji funkci. Díky dekarbonizaci byla obnovena jejich funkčnost. Takže jak píše Clint, nezbývá než používat aditiva a častěji měnit olej a problém je snad vyřešen. PS: při preventivní výměně PCV ventilu před dekarbonizací bylo zjištěno, že ani PCV ventil, ani turbo nebyly příčinou zvýšené spotřeby oleje.
  5. Tak jsem při výměně oleje nechal udělat dekarbonizaci motoru pomoci BG 6577 KIT dekarbonizace GDi,TSi,FSi,TFSi, THP 3x325 ml a zatím se zdá, že stírací kroužky opět začaly fungovat. Olej zatím neubývá (normálně bych už dolíval), nadále používám olej LL, interval výměny zkrácen na 15.000 km. Spotřeba benzínu prokazatelně klesla ze 7,5 na 7 l/100 km. Tak snad mi ten motor ještě chvíli vydrží. Celková cena opravy včetně výměny oleje byla 5.000 Kč.
  6. Jestli tě můžu požádat, zkus mi blíže specifikovat ten proplach do oleje. Kdo, jak, čím, za kolik? Díky.
  7. Tak jsem preventivně nechal vyměnit PCV ventil, ale ten původní byl v pořádku a olej do turba nešel. Dále byly vyměněny svíčky. Dvě byly krásně vypálené a dvě černé jako hrom. Je tedy jasné, že dva válce netěsní. rayx: Uvažuji o překroužkování pístů. Chci se zeptat. Lze použít na písty 06H107065 DF kroužky 06H198151 J, nebo musím použít ty 06H198151 C ? Nebo poradíte něco jiného, co by vyřešilo problém se spotřebou oleje, aby to nestálo majlant?
  8. Zkus se podívat o čtyři příspěvky výš, schválně jestli na to přijdeš.
  9. Po 30 tisících. A jak píšu během 100 000 jsem nedolil ani kapku.
  10. Tak pánové já už jsem trochu dál. Jak popisuji výše, v 95 000 km jsem absolvoval výměnu polomotoru díky spotřebě oleje. Dalších cca 100 000 km bylo vše OK a nedolil jsem mezi LL servisem ani kapku (ten pevný interval jsem nakonec nerealizoval). Nyní mám najeto 203 000 km a motor opět žere olej. Aktuálně 1 litr oleje na 3 000 km. Po celou dobu provozu auta používám olej Castrol EDGE 5W30 LL. A tak nevím co si mám myslet. Jsou opět v prdeli pístní kroužky, nebo je problém někde jinde (třeba turbo)?
  11. Neznáš mapu. Servis provede váhovou zkoušku, výsledek zašle do škodovky a ta navrhne způsob řešení reklamace v souladu s tím TPI. O způsobu řešení reklamace ve škodovce rozhoduje komise. Rozhodující slovo má tedy škodovka, nikoliv servis. Pokud akceptuješ navržené řešení škodovky, servis je pouhým vykonavatelem a auto ti dle domluvených podmínek opraví. Podstatné pro tebe je, že jsem ti na vlastním případu potvrdil, že systém funguje. Nezbývá než ti popřát, ať ti to dobře dopadne.
  12. Nebudu jim tady dělat reklamu, ale nemusíš se bát. Autorizovaný servis dobře ví, s kým se spojit ve škodovce a co dělat, když splníš podmínky reklamace. Podstatné je asi narazit na dobrého mechanika, který ti ten motor bude dělat.
  13. Od nasunutí auta 8 pracovních dnů. Ale já jsem si byl vědom faktu, že na tom nedělali 8 hodin denně (nemají jenom mě) a navíc jsem je nehonil, ať v časovém stresu neudělá někdo zbytečnou botu. (práce kvapná, málo platná). Samozřejmě jsem si vědom faktu, že by se to dalo udělat i dřív, ale jak říkám, nehonil jsem je.
  14. Tak jsem snad po dlouhé době vyřešil problém se spotřebou oleje v motoru. V servise jsem si nechal udělat váhovou zkoušku a Škodovka uznala, že je problém. V souladu s TPI, které výše publikoval Pawouk mi servis vyměnil písty, ojnice, řetěz a napínák řetězu a jako bonus olej v 7DSG, protože zrovna přišla akce na výměnu oleje v těchto převodovkách i v ČR. Škodovka na kulanci hradila 80 % ceny materiálu, já zbylých 20%+práci. Vzhledem k faktu, že auto již nebylo v záruce, to považuji za akceptovatelné řešení. A ještě jsem se rozhodl přejít na pevný interval výměny oleje. Ten motor při opravě opravdu rozebrali téměř na atomy, ale po opravě šlape jako hodinky. Jsou to kluci šikovní. Auto už mám po opravě doma, tak doufám, že to bude OK.
  15. Libero, díky za odpověď. Ano, auto je po celou dobu v péči autorizovaného servisu. No dobře, udělají váhovou zkoušku. Uznají, že ta spotřeba oleje je nadlimitní, a co dál? Rozeberou motor, aby vyměnili pístní kroužky? Víš co musí udělat, aby se k těm pístním kroužkům dostali? To musí ten motor vytáhnout a rozebrat na atomy. Umí to ještě někdo z těch dnešních automechaniků? Vždyť opravy se dneska dělají tak, že se mění agregáty kus za kus. A co to tak asi bude stát, a kdo to zaplatí? Dá se uplatnit kulance? To jsou problémy, které mě trápí. Vždyť zaplatit stopade za výměnu motoru, to umí dneska kde kdo, ale to není varianta, kterou bych chtěl absolvovat u tři roky starého motoru s pravidelným servisem. A to jsem měl prodlouženou záruku 4 roky/ 60 000 km. Bohužel takto nastavený záruční interval je dobrý tak leda pro důchodce (tím se jich nechci dotknout).
  16. Dobrý den. Po třech létech provozu a nájezdu 74 000 km začínám mít problém se spotřebou motorového oleje u motoru 1.8 TSI, typ CDAA. Až doposud motor absolvoval dvě servisní prohlídky (LL po cca 28 t. km) a mezi prohlídkami jsem doléval 2 l CASTROL EDGE 5W-30 specifikace 504 00, což jsem považoval za normální. Nyní jsem si všiml, že musím dolévat jaksi často, tak jsem naposledy zaznamenal stav tachometru a zjistil jsem, že 0,5 l oleje, které jsem doli, zmizlo po 650 km. Nyní jsem dolil 1l (od spodní po horní rýsku) a čekám co se bude dít dál. Po celou dobu používám v motoru pořád stejný výše uvedený motorový olej od stále stejného prodejce. Kde může být problém? Prosím, aby jste mě nekamenovali za ten LL interval, vycházím z toho, že když ho výrobce nastavil, ví co dělá. Jinak je vše OK. Dlouhodobá spotřeba benzínu je 7 l / 100 km, motor jezdí v režimu 2-3 000 otáček, pouze při předjíždění používám na převodovce režim S a motor jde do 6500 otáček, ale předpokládám, že výrobce opět ví co dělá, když to tak nastavil. Nechce se mi věřit, že sotva zajetý motor vykazuje takovou spotřebu oleje a ani turbo by nemělo vykazovat žádné anomálie, výrobce garantuje jeho životnost stejně jako u motoru cca 250 000 km. Tak jsem si říkal, že když ten motor vyrábí němci a strkají to do audin, že by to neměl být žádný šunt, tak nevím. Jinak jsem s jeho vlastnostmi maximálně spokojen.
  17. TSI-DSG

    Octavia III

    Myslim, že upoutávka Škodovky: Nová Škoda Octavia- stále je nad čím žasnout je platná. Ale jinak, než si výrobce představoval.
  18. TSI-DSG

    Octavia III

    Já bych čekal, že interiér nové OIII bude vypadat například takto (když už jsme v tom koncernu a za ty prachy): PS: Zatím zůstávám u své OII FL 1,8 TSI/7 DSG. Nová Škoda Octavia- stále je nad čím žasnout.
  19. TSI-DSG

    Octavia III

    Ale chlapci, nechte to na vkusu každého soudruha. Každý nechť si koupí, co jeho srdci a peněžence nejbližší jest, včetně Vás. A já na rozdíl od Vás ty lidi chápu. A to chrochtu v kombíku nemusím. Ale kdo ji chce, ať ji má. A kola ať si tam dá třeba z traktoru. Proč musíte pořád někomu do něčeho kecat?
  20. TSI-DSG

    Octavia III

    Já bych tu debatu uzavřel smířlivě otázkou. Víš proč se na světě vyrábí tolik druhů a typů aut? Proto, aby jsme si každý vybrali to, které považujeme za nejlepší.
  21. TSI-DSG

    Octavia III

    Určitě bych si dal vyhřívané přední sklo (je to velké zvýšení pohodlí v zimě) a plnohodnotnou rezervu (jezdím po Evropě). Jinak OK.
  22. TSI-DSG

    Octavia III

    Denis: OIII má 6 variant motorů (s AP celkem 9), viz. http://www.skoda-auto.cz/sitecollectiondocuments/skoda-auto/ke-stazeni/nova-octavia-cenik.pdf
  23. TSI-DSG

    Octavia III

    Když už ses tak pěkně rozepsal, nevím proč se u té okty tak zoufale držíš té 1,4 TSI. Na rozdíl od toho citroenu (2 motory)si můžeš vybrat motor, který je tvému srdci a peněžence nejbližší(cca 5 motorů). Takto vyznívá to tvé porovnání čistě účelově.
  24. TSI-DSG

    Octavia III

    Nedělej ze sebe hlupáka, demagogu. Mícháš jabka s hruškama. Budu li chtít seriozně porovnat cenu jednotlivých aut (a o to tu jde), musím vycházet u všech porovnávaných aut buď z ceníkové ceny (a o té jsem hovořil), nebo třeba z akční ceny. Nelze se ale u jednoho dívat na ceníkovou cenu, u druhého na akční cenu a myslet si, že je to takto OK. To teda ne. Při koupi auta tě samozřejmě zajímá pro tebe nejvýhodnější cena, ale to je jiná kapitola, víš?
×
×
  • Vytvořit nový...